Şimdi Ara

Yeni Corolla mı Yeni Jetta mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
22.519
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Başlıkta da sorduğum gibi yakın bir dostum için Jetta ve Corolla araçları arasında kaldık. Şahsen bir Corolla (1.6 Multridrive S Advance) kullanıcısı olarak arkadaşıma Corolla'yı tercih ettirebilirim ama zevk ve tercih meselesi diyerek arkadaşım Jetta'nın görünümüne daha yakın duruyor.

Aslında biri Alman (menşei Meksika) diğeri Japon (menşei Türkiye) ve ikisine de güveni tam ama işke kararsızlık oldun mu siz değerli arkadaşlara yakın arkadaşım adına danışmak istedim

Arkadaşımın istediği yani kararsız kaldığı araçlar; Toyota Corolla 1.6 Multidrive S Advance ile VW Jetta 1.4TSI DSG Comfortline...

Toyota'yı biliyorum ama Jetta'yı yakından gördüm ama Corolla kadar haşir neşir olmadığım için arkadaşıma aralarında ki donanım farklılıklarından (Geri dönüş kamerası, USB, Bluetooth, Elektrikli kapanabilir aynalar, Soğutmalı torpido, Ön Gösterge görselliği, Direksiyon görselliği vs vs vs) başka bir cevap veremiyorum

Arkadaşım adına yarın nasipse showroom'a gidip inceleyeceğim hatta test sürüşü yapacağım da (kendisi biraz ters yerde oturduğundan dolayı) ama sizlerden ricam bu iki model hakkında tecrübelerinize ve bilgilerinize dayanarak bilgiler verebilir misiniz?

Belli bir kriter yok Baştan aşağı herşeyiyle kıyaslayabilirsiniz Ne var ne yok döktürün Bekliyorum mesajlarınızı arkadaşlar, sağolun

Yeni Corolla mı Yeni Jetta mı? Yeni Corolla mı Yeni Jetta mı?
     Yeni Corolla mı Yeni Jetta mı? Yeni Corolla mı Yeni Jetta mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre2882 -- 17 Nisan 2015; 14:35:52 >

• corolloyı bilmiyorum ama jetta parasının arabası değil kesinlikle vw alacaksanız golf passattan başkası yalan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizden ziyade arkadasiniz gidip test surusu yapsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

Sizden ziyade arkadasiniz gidip test surusu yapsin.

Aynı sözü bende kullandım ama yazımda da belirttiğim gibi ters tarafta oturduğu için ve Corolla kullanıcı olduğum için ve birazda arabalara karşı ilgimden dolayı aralarında ki farkı daha iyi anlayacağımı düşündüğü için ilk sen test sürüşü yap dediğinden yarın yakınımda ki showrooma gideceğim.

Ama daha iyi bilgiler edinmek için burdan sormak istedim genede..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre2882 -- 17 Nisan 2015; 14:45:48 >
  • İkiside değil, yeni ford mondeo ya bakabılırsın.

• Corolla 1.6 atmosferiktir, lpg'ye mükemmel uyum sağlar, benzinle kullanıldığinda 1.4 tsi jetta'dan şehir içinde 1-2 lt arası fazla yakar. Turbosuz oluşundan dolayı Tsi üniteye göre özellikle yüklu ve dik yokuş çıkarken biraz daha devirli kullanım gerektirir. Düzde fena değildir Valvematic motor. Corolla'da cvt şanziman var ve sağlamdır, arıza riski Dsg'ye göre çok düşüktür.
    Jetta'nin bagaj hacmi daha iyidir. İc mekan biraz daha ferahtir. Konsolu göreceli olmakla beraber daha güzel. Yol bilgisayarı daha kullanışlidir. İlerde lpg dönüşümü düşünüldüğünde Jetta tercih dışı kalır. Bakım maliyetleri uzun vadede Jetta'da biraz fazla olabilir.
    Aklıma ilk gelenler bunlar oldu. Ikiside mantıklı tercih olur. Burada öncelikler önemli. Bence arkadaşınıza bırakın son kararı. İlerde kotü bir şey olursa ' bu arabayı bana sen aldırdın' demesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: bahaman

Corolla 1.6 atmosferiktir, lpg'ye mükemmel uyum sağlar, benzinle kullanıldığinda 1.4 tsi jetta'dan şehir içinde 1-2 lt arası fazla yakar. Turbosuz oluşundan dolayı Tsi üniteye göre özellikle yüklu ve dik yokuş çıkarken biraz daha devirli kullanım gerektirir. Düzde fena değildir Valvematic motor. Corolla'da cvt şanziman var ve sağlamdır, arıza riski Dsg'ye göre çok düşüktür.
    Jetta'nin bagaj hacmi daha iyidir. İc mekan biraz daha ferahtir. Konsolu göreceli olmakla beraber daha güzel. Yol bilgisayarı daha kullanışlidir. İlerde lpg dönüşümü düşünüldüğünde Jetta tercih dışı kalır. Bakım maliyetleri uzun vadede Jetta'da biraz fazla olabilir.
    Aklıma ilk gelenler bunlar oldu. Ikiside mantıklı tercih olur. Burada öncelikler önemli. Bence arkadaşınıza bırakın son kararı. İlerde kotü bir şey olursa ' bu arabayı bana sen aldırdın' demesin.

Aynen ben sadece fikir amaçlı arkadaşıma bu budur şu şudur diyeceğim ve kararı kendisine bırakacağım. Yazımda da belirttiğim gibi bir corolla kullanıcısı olarak direk corolla diyebilirdim ama ileride corolla yerine jetta almalıydım dememesi için aralarında ki farkı (konfor, yakıt, özellik, performans vs vs) kendisine ileteyim de benden rica ettiği konuyu yerine getirmek amacım.

Son karar tabi ki arkadaşımın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Tucson mu Yeni a3 mü
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Emre2882 kullanıcısına yanıt
    Bagaj hacmi ve arka koltuk diz mesafesi çok önemli değilse 1.6 tdci Focus sürüş dinamikleri anlamında hem Jetta'yı hem Corolla'yı süpürür geçer. Arkadaşınıza iletin

• quote:

Orijinalden alıntı: bahaman

Corolla 1.6 atmosferiktir, lpg'ye mükemmel uyum sağlar, benzinle kullanıldığinda 1.4 tsi jetta'dan şehir içinde 1-2 lt arası fazla yakar. Turbosuz oluşundan dolayı Tsi üniteye göre özellikle yüklu ve dik yokuş çıkarken biraz daha devirli kullanım gerektirir. Düzde fena değildir Valvematic motor. Corolla'da cvt şanziman var ve sağlamdır, arıza riski Dsg'ye göre çok düşüktür.

Jetta tüketim olarak başarılı bir araç değil.

Eski platform kullanılıyor, kasa olarak çok ağır(1365) Corolladan yaklaşık 100kg daha ağır.

Tüketim verilerine bakarsanız fabrika verisinde bile corolla daha az tüketiyor. Gerçekte bu fark daha fazla olur.

Corolla 4.6 - 7.3 ortalama: 5.6litre
    Jetta 5.0 - 7.7 ortalama 6.0litre

İki araç arasında da corollayı öneririm. Corolla jettadan daha kaliteli, daha iyi bir araç. Jetta comfort yerine octavia elegance düşünülmeli. Asıl kıyaslanması gereken octavia ile corolla olmalı.

Corollanın jettaya olan diğer avantajları:
    Corolla 3 yıl, jetta 2 yıl garantili. Dsg jetta alanlar genelde ekstra garanti yaptırıyor. 2 yıl extra garanti toyotada 500tl, vw 1500 - 2000tl arası.
    Toyotada pazarlık payı çok geniş(Son gittiğimde 4bin indirim yapmışlardı), bekleme süresi çok az. Sipariş verince 1 hafta geçmeden teslim ediyorlar.
    Jettayı bilemem ama vw'de genelde bekleme süresi oluyor.
    Corolla kasa olarak da daha yeni. Jettanın yenilenmesi çok sürmez ama corolla makyajlansa bile 3-4 yıl kasa değişimi olmaz.
    İkinci elde de corolla avantajlı olur. Jettaların da ikinci eli iyi ama corolla uzun vadede lpgnin avantajını ikinci elde daha iyi kullanır. Ayrıca dsgler ikinci elde daha fazla değer kaybediyor.

Corollanın dezavantajlı yanları
    Opsiyonel bir şey alamıyorsunuz. Ben sunroofsuz arabaya binmem, xenon olmazsa olmazımdır derseniz corollayı es geçebilirsiniz :)
    Bagaj hacmi daha küçük.

• quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

İkiside değil, yeni ford mondeo ya bakabılırsın.

Ford Mondeo alanlara yakıt desteği yapacak yakinda siz hala mondeo

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Doğru demişsiniz hocam, yakıt olarak arada çok fazla bir fark yok. Ayrıca Jetta öyle 5 ay beklemeye değecek bir araç değil. Corolla'nın em büyük handikabı opsiyon sunamaması.

• Yeni corolla ertık her yerde var. Efsane kasa olma yönünde ilerliyor.
  • vetenes kullanıcısına yanıt
    Neden öyle dediniz ?

• Lpg ile kullanıldığında tam uyum
    Uzun motor ömrü
    Daha az bakım gerektiren motor
    Sağlam bir şanzıman tabiki corolla

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çıkarım senle her yola TOYOTA

• Yeni efsane kasa toyota

• quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Neden öyle dediniz ?

Şehir içi 10 litre fabrika verisi 12-13 litre gerçek tüketimi olan bir araç. Uzun yolda 120-130 9 litre yakan bir araç daha ne olsun ?

Inanmayan olursa 500 km lik tüketim değerlerini koyarım buraya.

• Mazda 3

• Jetta'nın nispeten düşük kalitesine rağmen taşıdığı VW ambleminin asgari özelliklerini taşıdığı aşikar.

Lakin benim tavsiyem yol sesi için yalıtım yapılması şartı ile Corolla'dır. Sorunsuzluk kavramına ek olarak ülkemizde değer verilen bir model(marka demiyorum).

Saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: juke sero

Yeni corolla ertık her yerde var. Efsane kasa olma yönünde ilerliyor.

hocam bayağı sattı sanırım, efsane veya ona yakın bir başarı elde eder mi babam almayı düşünüyor veya focus diyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.