Şimdi Ara

Noter araç satışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar, yakın bir süre sonra araç alımı yapacağım. Araç yakınımdan bana gelecek o yeni araç alacağı için erkenden ben ona parayı atmak istiyorum yani ben parayı atacağım o aracını bayiden ayırtacak elindeki aracını da bize verecek. Noterde “güvenli ödeme” adı altında yeni bir kanun gelmiş yani biz noterde araç teslimini yaparken parayı orada atacağız ve sisteme düşecek felan öyle birşeymiş, ben şimdi yakınıma parayı atsam noterde nasıl yapabilirim? Veya araç satış bedelini 1000-2000 TL olarak koysam bir sıkıntı çıkar mı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Merhaba, Öncelikle bu kişi ne kadar yakınınız? Madem yeni araç alacak, satışı hemen yapsın arabanın devrini size versin, kendisi sıfır aracı gelene kadar araç kiralasin?

Eğer yine de biz böyle yapicaz diyorsanız, internette yazan bilgiye göre "senetle satış" durumunda noter Takasbank prosedürünü istemiyormuş.
    -Öncelikle aranızda bir senet yapın,
    -Notere gitmeden önce aracın Şasi numarasıyla üstünüze trafik sigortası yaptırın, (bu da yeni çıkmış)
    -Satis işlemleri için Notere "Senetle"satış olacak deyin,
    -Imzalari atarak araci üzerinize almış oluyorsunuz...

Araç değerini bence gerçek satış bedeli gösterin...

Not: Ben satış yapmadım, gerçek ve son güncel bilgiye sahip olan teyit edebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whiteway_twilight -- 14 Aralık 2024; 21:21:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 binini güvenlı ödeme geri kalanını senet gösterip senedi yırtıp atacaksınız

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çok çok çok güvendiğiniz biri bile olsa size tavsiyem bunu yapmayın.

Bu dünyadaki en berbat is kendi paranın peşinden koşmaktır.

Yok illa ben yapacağım diyorsan aracın gerçek bedeliyle satışı yapın noterde. Tam parayı güvenli ödeme ile atın aracın devrini üzerinize alın yakınınız yeni aracını alana kadar yine kullansın en azından aracın devri sizin üzerinizde olur.

• 1000 TL ile şatış yapabilirsin bir sıkıntı olmuyor.

• Güvenli ödeme yönteminde herhangi bir komisyon ödeniyor mu

• Noterde güvenli ödeme sisteminde, e-devlet üzerinden -takasbank'tı sanırım- alıcı ve satıcı bir form dolduruyor. İşlem sonucunda alıcıya sms ile gelen İban hesabına para yatırılıyor. Bu hesaba para yatırılmadığı sürece noter ekranında göremiyor ve işlem yapmıyor. Siz satış bedelinin hepsini bu hesap üzerine atmazsanız , attığınız bedel üzerinden satış gerçekleimiş olur.

Yakınınızda olsa, bence düzgünce bu sistemi kullanın , ücretin hepsini bu sistem üzerinden aktarılmasını isteyin.

Komisyon olarak bankanın aldığı 135 TL alınıyordu sanırım. Bu gönderdiğiniz bedelden kesilip, satıcının hesabına aktarılıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Noterde araç satış bedeli
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • deyvidey kullanıcısına yanıt

Bir yanlış bilgiyi düzeltmiş olayım. Güvenli ödemeden gönderilen tutar aynı zamanda satış bedeli olmuyor. Onu noter ayrı soruyor. Örneğin 500.000 tl satış bedeli yazdırıp 1.000tl güvenli ödemeden ödeme yapıp halledebiliyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mamitex

Bir yanlış bilgiyi düzeltmiş olayım. Güvenli ödemeden gönderilen tutar aynı zamanda satış bedeli olmuyor. Onu noter ayrı soruyor. Örneğin 500.000 tl satış bedeli yazdırıp 1.000tl güvenli ödemeden ödeme yapıp halledebiliyorsunuz.

Her noterde farklı mı oluyor bilmiyorum ama yaklaşık bir buçuk ay önce , İzmir'de araç alımı yaparken noterdeki personel satış bedeli neyse , o tutarının tamamımın yapılmasını istemişti.

Alıcı hesabına atmaktansa, bu şekilde daha güvenli geldiği için ben de çok sorgulamadım.

• merhaba, sana hayatının hatasını yapma fırsatını vermek istemiyor buradaki arkadaşlar.

kim olursa olsun eğer para vereceksen malı üzerine al. kullanmasına izin vereceksen yine ver kullansın onu sen bilirsin.

bana yamuk yapmaz, kaç yıllık şuyum buyum deme sakın.

umarım mantığınla karar verirsin. hayırlısı olsun şimdiden.

• parasını verdiğin aracı neden üzerine almıyorsun ki ? ayırtacağı araç bayide yok mu ? veya araç yoksa geleceği zaman araç devrini size versin.

antin kuntin işlere bulaşmayın hiç gerek yok. herşeyi usulünce yapın. velevki parasını gönderdin ya araç ondayken kaza olursa ne olacak ? hep sıkıntı

• Ben de sıfır aracı babam üzerinden devir almak istiyorum. 6 ay sınırı var. 6 ay dolunca güvenli ödeme 1000 lira gösterip alınabilirmi? Notere sordum Maliye incelemesine girer diyor.

• İstediğiniz fiyattan alış satış yapabilirsiniz güvenli ödeme zorunlu yöntemi ile. Bu yöntem ile noterde işi bitirmeden araç sizin üstünüze geçmez.

Ancak unutmayın satış kağıdında güvenli ödeme tutarı yazıp aracın satış bedeli o tutar olarak gözükecektir.

Gerisi size kalmış.

• kilicc34 K kullanıcısına yanıt
    Aracı belli bir fiyatın altına alamıyorsun inceleme yapıyorlar bu bir noterde zaten sana söylerler.
    Aracın parasını ödemen için alıcı güvenli ödeme ile aracı sana satacağını sistemden girmeli. Sana bir kod gelecek o kod ile ödeme yapacaksın. Bu şekilde ödeme yapmadan aracı alman imkansız.
    Yani yakının sana aracı satmadan aracı alamaz.
    Senet kredi kartı falan oluyor ama satıcı galerici olmalı ve araç alış satış yetkisi olmalı.

Özeti güvenli ödeme üzerinden para transferi sonrası noterde satış. Noterde satış yaparken trafik sigortasınıda yaptır yoksa satış ta olmuyor.

• Güvenli ödeme var ama bu millet neden hemen bu yasanın etrafından dolaşmaya çalışıyor?Bence bu 1000-2000 hesaptan atıp senet sepet isine de izin vermesinler.Bu millet ille üçkağıda basvurmalı yoksa geberir.Galerici al satcı üç kayıtçı deyyuslar bu sefer de araç alan adama para ile uğraşma senet sepetle prosedürü halledelim diye teklif edip dururlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.