Şimdi Ara

Yaptığı 23 suç duyurusuna takipsizlik verilen kadın eski eşi tarafından öldürüldü (nerede bu adalet)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
8.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
146 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eskişehir'de eski eşi tarafından öldürülen Ayşe Tuba Arslan’ın ayrıldığı eşinden gördüğü şiddet ve uğradığı tecavüz ile ilgili verdiği 23 suç duyurusunun takipsizlikle sonuçlandığı ortaya çıktı.

Yaptığı 23 suç duyurusuna takipsizlik verilen kadın eski eşi tarafından öldürüldü (nerede bu adalet)

Eskişehir’de sokak ortasında eski eşi tarafından öldürülen Ayşe Tuba Arslan’ın ölümünün arkasındaki ihmaller bir bir açığa çıktı. Ayşe Tuba Arslan’ın eşinden gördüğü şiddete karşı 23 kez suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. 10 suç duyurusundan 5’i “delil yetersizliği gerekçesiyle” takipsizlikle sonuçlandı. Saldırgan, yasanın gerektirdiği zorlayıcı hapis cezasına 1 gün bile çarptırılmadı. Arslan’ın Eskişehir Aile Mahkemesine yaptığı son başvuruda ise dilekçesinde “Bu şahıstan ölüm tehdidi alıyorum. Benim ölümüm gerçekleşince mi bana yardım edeceksiniz” dediği ortaya çıktı.

GÖZ GÖRE GÖRE ÖLDÜRÜLDÜ

Ayşe Tuğba Arslan 11 Ekim’de Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde uzaklaştırma kararı bulunan eski kocasının satırlı saldırısına uğradı. Ağır yaralanan Arslan, tedavi gördüğü hastanede 44 gün sonra hayatını kaybetti. 6 ay önce boşanan 2 çocuk annesi 45 yaşındaki Arslan’ın eski kocası tarafından nasıl göz göre göre öldürüldüğünü ortaya çıkan dilekçeler ortaya çıktı.

Arslan, eşinden gördüğü şiddet nedeniyle tedbir kararı için ilk kez 14 Eylül 2018’de başvuruda bulundu. Aynı gün alınan tedbir kararı birkaç kez uzatıldı. Bu arada boşanma gerçekleşti ancak boşanmaya ve hakkında uzaklaştırma kararı olmasına rağmen saldırgan Yalçın Özalpay’ın tehdit ve hakaretleri sürdü.

1 YILDA 23 SUÇ DUYURUSU

Arslan, ilk tedbir istediği tarihten saldırıya uğradığı tarihe kadar geçen bir yıl içinde tedbir kararlarına uymayan saldırgan hakkında 23 kez suç duyurusunda bulundu. “Korkuyorum, beni öldürecek” diyen Arslan’ın babası ve ağabeyi de aynı şikayette bulundu. Gitmedikleri karakol kalmadı. Ama bir sonuç çıkmadı. Sadece bu yıl yaptığı 10 suç duyurusunun 5’i takipsizlikle sonuçlandı. Gerekçe ise “delil ve tanık yokluğu.”

Arslan’ın başvurularından 5’i hakkında ise dava açıldı ancak hiçbir caydırıcı karar çıkmadı. 6284 sayılı Şiddete Karşı Koruma Yasası’nda tedbir kararına uymayanlara üç günden on güne kadar zorlama hapis cezası öngörülmesine rağmen toplam 23 kez bu tedbir kararlarını ihlal ederek tehdit, hakaret ve saldırıda bulunan katil, bir gün bile hapis cezasına çarptırılmadı.

"ÖLÜNCE Mİ YARDIM EDECEKSİNİZ" DEDİ

Arslan saldırıdan kısa bir süre önce Eskişehir Aile Mahkemesine el yazısıyla bir dileköe gönderdi. Ölümünden sonra çantasında bulunan son suç duyurusundaki dilekçede şu ifadeler yer alıyordu: “Defalarca şikayet etmeme rağmen hiçbir sonuç alamadım, uzaklaştırmam olduğu halde. Benim bu, Yalçın Özalpay isimli şahısla ilgili başvurmadığım hukuki işlem kalmadı. Bu şahıstan ölüm tehdidi alıyorum. Benim ölümüm gerçekleşince mi bana yardım edeceksiniz. Ben çok mağdurum.”

"ŞİDDET VE TECAVÜZE DAYANACAK GÜCÜM KALMADI"

Arslan’ın daha önce yine savcılığa başvurduğu dilekçesinde şu ifadelere yer vermişti: “Tedbir kararı olmasına rağmen Yalçın Özalpay fiziksel şiddet göstermeye devam ediyor. Hayatımdan endişe ediyorum, Her gün işe giderken beni takip ediyor, yalnız sokağa çıkamıyorum. Uzaklaştırma kararı olduğu halde zorla evime girdi, ben evi terketmek zorunda kaldım. Çünkü fiziki şiddet uyguluyor ve tecavüz ediyordu, dayanamadım artık. Benim can güvenliğim yok, dayanacak gücüm kalmadı...” Arslan dilekçenin sonuna da “Tek başıma ayaklarımın üzerinde durmaya çalışıyorum” notunu düşmüş ancak bundan da bir sonuç alamamıştı.

ÇAKIRÖZER: KATİL BELLİ AMA AZMETTİRİCİ SİSTEM

Konuyu Meclis gündemine getiren CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Genel Kurulda Arslan’ın son suç duyurusunu okuyarak kanunun öngördüğü caydırıcı cezaların uygulanmamasının Arslan’ın ölümüne yol açtığını dile getirdi. Çakırözer şöyle konuştu: “Ayşe Arslan, ‘Kadına şiddeti önleyeceğiz’ diye nutuk attığımız gün hayata gözlerini yumdu. Arslan’ın görünen katili belli ama onu bir türlü korumayan koruma sistemimiz de bu cinayetin ve daha yüzlerce benzerinin azmettiricisidir. Toprağın altına koyunca mı koruyacağız onları! Polis, savcı, hakim, şiddet önleme merkezi sorumlusu; kim olursa olsun, yetkililer 23 kez dile getirdiği isyana gerçekten kulak verse Ayşe Arslan bugün yaşıyor olacaktı.”

KADINLARI KORUMAK İÇİN VERİLEN ÖNERGE AKP VE MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ

Çakırözer, kadınları koruma sisteminin eksiklerinin belirlenmesi için verdiği Meclis araştırma önergesine TBMM Genel Kurulundan destek isterken “Kadınların ölmelerini beklemeyeceksek gelin bir komisyon kuralım, bu vahşete dur diyelim. Koruma sisteminin eksiklerini tespit edelim, başka Ayşeleri, Emineleri, Güledaları, Şuleleri ölümden kurtaracak somut, uygulanabilir, acil önlemleri birlikte alalım; kadınları yaşatalım” dedi. CHP’nin önergesi AKP ve MHP oyları ile reddedildi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 90ların başına benziyor ülke aynı mevcut hükümet günden güne kayboluyor anapın çöküşünün tıpatıp aynısı açın bakın dönemlere aynı şuan.Devran bitti.

Bu arada şundanda bahsedelim mevcut hükümetin en fazla oy aldığı kesimin çoğunluğunu genellikle kadınlar oluşturuyor bu kadarda garip işte ha bu günden güne eriyor.En son %57 idi.
    Parti bu parti takım değil ne favorisi başındaki adam olmasa yarın dağılır direk sırf rte ve şu ülkedeki herşeyi sattıkları parasal genişleme ile milletin har vurup harman savurduğu dönemi bunlar yaptı sanıyor beli ölçüde imf ve parasal genişlemenin etkisi idi o zaman parasını ülkene getiren faizi ile çekip gitti sende aha böyle dımdızlak kaldın ortada.Hiç bir şey katmadılar ülkeye ama zararları çok akp 2010 da gidecekti ama abd ve mortgage krizi dünyadaki likitidenin sıkışması ile yaptıkları atılım ömrünü uzattı akpnin.Son yıllarını oynuyor zaten parti dağılıyor doğru düzgün parti içi adayları bile yok alayı mimli kirli.

Kendileride biliyor ne kadar darbe yediklerini zaten kendilerine güvenseler zaten anında seçime kendileri gider yandaş anket şirketleri bile %30 diyor ki bak bu hormonlu oran yalan yani.
  • Böyle olaylara bilerek göz yumup hatta teşvik edeceksin ki millet başka konulara kafa yoramasın, ağalarımız beylerimiz kurdukları düzeni devam ettirebilsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Erdoğan'a 'adalet anketi' şoku: AKP'lilerin de yüzde 80'i adaletsizlikten yakınıyor
    https://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/erdogan-a-adalet-anketi-soku-akp-lilerin-h35207.html

• gene red etmişler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 29 Kasım 2019; 13:30:3 >

sonuç bu

Bu arada şundanda bahsedelim mevcut hükümetin en fazla oy aldığı kesimin çoğunluğunu genellikle kadınlar oluşturuyor bu kadarda garip işte ha bu günden güne eriyor.En son %57 idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 29 Kasım 2019; 18:14:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M3lank0lik

90ların başına benziyor ülke aynı mevcut hükümet günden güne kayboluyor anapın çöküşünün tıpatıp aynısı açın bakın dönemlere aynı şuan.Devran bitti.

Doğru düzgün rakibi yok Akp'nin yine en büyük favori
  • Delil sunmamışsa mahkeme ne yapsın? Dilekçesi tamamen edebiyat metni gibi. Beni tehdit ediyor, mağdurum vs. diye. Kanıt yok. Kanıt olmayınca mahkeme ne yapsın? Çok sevdiğiniz Batı hukupu kurallarına birini suç şüphesi yoksa içeri atmıyorsunuz.

Orijinalden alıntı: Guest-5E1CA2E4A

Delil sunmamışsa mahkeme ne yapsın? Dilekçesi tamamen edebiyat metni gibi. Beni tehdit ediyor, mağdurum vs. diye. Kanıt yok. Kanıt olmayınca mahkeme ne yapsın? Çok sevdiğiniz Batı hukupu kurallarına birini suç şüphesi yoksa içeri atmıyorsunuz.
    Okudun mu 23 dilekçeyi de? okuduysan koy buraya görelim yoksa ötme

Ayrıca süreç öyle işlemiyor...Beni tehdit ediyor işte bu da ses kaydı falan...

bişeyden haberin yok salla anca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 30 Kasım 2019; 11:8:14 >

Orijinalden alıntı: Heinz Guderian

Doğru düzgün rakibi yok Akp'nin yine en büyük favori

Alıntıları Göster
    Parti bu parti takım değil ne favorisi başındaki adam olmasa yarın dağılır direk sırf rte ve şu ülkedeki herşeyi sattıkları parasal genişleme ile milletin har vurup harman savurduğu dönemi bunlar yaptı sanıyor beli ölçüde imf ve parasal genişlemenin etkisi idi o zaman parasını ülkene getiren faizi ile çekip gitti sende aha böyle dımdızlak kaldın ortada.Hiç bir şey katmadılar ülkeye ama zararları çok akp 2010 da gidecekti ama abd ve mortgage krizi dünyadaki likitidenin sıkışması ile yaptıkları atılım ömrünü uzattı akpnin.Son yıllarını oynuyor zaten parti dağılıyor doğru düzgün parti içi adayları bile yok alayı mimli kirli.

Kendileride biliyor ne kadar darbe yediklerini zaten kendilerine güvenseler zaten anında seçime kendileri gider yandaş anket şirketleri bile %30 diyor ki bak bu hormonlu oran yalan yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 30 Kasım 2019; 12:17:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5E1CA2E4A

Delil sunmamışsa mahkeme ne yapsın? Dilekçesi tamamen edebiyat metni gibi. Beni tehdit ediyor, mağdurum vs. diye. Kanıt yok. Kanıt olmayınca mahkeme ne yapsın? Çok sevdiğiniz Batı hukupu kurallarına birini suç şüphesi yoksa içeri atmıyorsunuz.
    İçeride fetöcü katil bile kalmadı neredeyse en son bir kaç bin tanesini saldılar. Suçlu bulunan dolandırıcılar içeri bile atılmıyor. Bizde suçlu olsa da atmıyorlar sıkıntı yok.
  • Devlet bir kadına daha koruyamamıştır!
    Şimdi bu kadın melek oldu ama onu öldüren şeytanı biz vergilerimiz ile hapishanede besleyecegiz!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 30 Kasım 2019; 19:19:56 >

mücadelenin sonucu bu maalesef...

Kadın cinayetlerinde nedeni söylemek yasak olduğu için net yorum yapmak mümkün olmasa da kazanılmış hak diyerek beleş emeklilik maaşı ve beleş emeklilik ikramiyesiyle işsizliğin, fakirliğin, intiharların artması gibi evlilik ve boşanma kurallarında adalet sağlanamazsa cinayetler ve şiddet devam edecektir maalesef

Bir nesil hatalı yasalar nedeniyle yok olmak üzere hatta 2 nesil

Sorun boşanan kadınlar kamuda istihdam edilerek çözülebilir

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.