Şimdi Ara

hakim ve savcılara polisin ceza yazamaması ne derece doğru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
83
Cevap
0
Favori
14.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bi savcının 2004 model megane arabasına müşteri oldum 6 yıldır muayenen hiç yaptırmamış sebebini sorduğumda hangi polis beni durduracak dedi ben istersem 200 ile radara girerim polisin ceza yazma yetkisi yok dedi sadece bi tutanakla adalet bakanlığına iletilir dedi. bakanlık ise soruşturmaz genelde sümenaltı edermiş. PEKİ ACİL HASTASINA YETİŞMEYE ÇALIŞAN DOKTORUN GÜNAHI NE? doktor gider paşa paşa cezasını öder.
    İkinci bi durum muayenesiz aracı savcı kullanıyor da olaki ben kullanırken bi kazaya sebep olsam ve savcının eline düşsem halim ne olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

bence öyle birşey yoktur yani olmaması lazım.başbakana bile ceza yazılabiliyor
    Çok doğru söylemişler. Kendilerine tanınan ayrıcalığı nasıl suistimal ettiğini bir güzel anlatmış. Ağzına sağlık.

Görünüşte tabi ki yazılabiliyor. Ama hangi babayiğit başbakana ceza yazıcak ?

BARTIN ÜS SAVUNMA BİRLİKLERİ K.
  • quote:

Böyle bir şey resmi olarak var.Polis,hakim ve savcılara ceza yazamaz.Sadece tutanak tutabilir.Tutarsada ne olur,şöyle olur:

"Trabzon Adliyesinde görev yapan M.A. adlı Savcı, otomobiliyle ters yola girdiği için kendisine Suç ihlal tutanağı tutmak isteyen Polisi göz altına aldırıp ifadesini aldırttı.

Trabzon’un Cumhuriyet Caddesi’nde önceki gün ters şeritten giderek trafiği tehlikeye sokan aracı gören trafik polisi İlhan C., otomobili durdurdu. Araç sürücüsünden evrakları isteyen polis memuru cezai işlem uygularken, otomobil sürücüsü M.A. kendisinin cumhuriyet savcısı olduğunu söyledi. Bunun üzerine polis memuru İlhan C, M.A’dan savcı kimliğini göstermesini istedi.

Kendisinden kimlik isteyen polise sinirlenen Savcı M.A., resmi kıyafetli polis memurundan polis olduğuna dair kimliği göstermesini istedi. Savcı A.’ya kimliğini gösteren polis, daha sonra baktığı savcılık kimliğini geri verdi. Trafik Polisi İlhan C.’nin kimlikteki sicil numarasını alamadığı için tekrar kimliğe bakmak istemesi üzerine savcı M.A. sinirlendi. “Ne yapacaksın kimliğimi, gösterdik; savcıyım ben. Yalan mı konuşuyoruz sana” diye çıkıştı.

Bunun üzerine polis memuru “Efendim siz savcı olduğunuz için size normal ceza yazamıyoruz. Size Suç ihlal tutanağı tutmam gerekli. Ters şeritte seyir halindesiniz. O yüzden sicil numaranızı görüp tutanağa işlemem gerek” diye cevap verdi. Kendisine ceza yazmaktan vazgeçmeyen Trafik polisine “Sen benimle ne biçim konuşuyorsun. Ne yapacaksın tutanağı. Git işini yap” dediği iddia edilen M.A.’ya polis memuru İlhan C. “Bakın benimle terbiyesiz bir şekilde konuşamazsınız. Ben görevimin başındayım. Hata yaptınız, tutanağı tutmam gerek” dedi. Tutulan tutanağın ardından Savcı M.A. olay yerinden ayrıldı..

GÖZALTINA ALINDI

Trabzon Cumhuriyet Savcısı M.A.’ya suç ihlal tutanağı tutan trafik polisi İlhan C., olaydan bir saat sonra Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ne çağrıldı. Savcı M.A.’nın, Polis Memuru İlhan C.’nin kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle Trabzon Adliyesi nöbetçi savcıya suç duyurusunda bulunması üzerine polis memuru, meslektaşları tarafından mevcutlu olarak adliyeye getirildi. Savcı talimatıyla gözaltına alınan trafik polisi İlhan C., Nöbetçi Savcı Selma Polat’a ifade verdi. Trafik polisi, alınan ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Dava ilerleyen günlerde görülmeye başlanacak."

http://www.ajansrize.net/polis-savciya-ceza-kesti-adliyelik-oldu.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zoom-Zoom -- 29 Eylül 2011; 0:53:57 >

TIKLA

• quote:

Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom

quote:

Böyle bir şey resmi olarak var.Polis,hakim ve savcılara ceza yazamaz.Sadece tutanak tutabilir.Tutarsada ne olur,şöyle olur:

"Trabzon Adliyesinde görev yapan M.A. adlı Savcı, otomobiliyle ters yola girdiği için kendisine Suç ihlal tutanağı tutmak isteyen Polisi göz altına aldırıp ifadesini aldırttı.

Trabzon’un Cumhuriyet Caddesi’nde önceki gün ters şeritten giderek trafiği tehlikeye sokan aracı gören trafik polisi İlhan C., otomobili durdurdu. Araç sürücüsünden evrakları isteyen polis memuru cezai işlem uygularken, otomobil sürücüsü M.A. kendisinin cumhuriyet savcısı olduğunu söyledi. Bunun üzerine polis memuru İlhan C, M.A’dan savcı kimliğini göstermesini istedi.

Kendisinden kimlik isteyen polise sinirlenen Savcı M.A., resmi kıyafetli polis memurundan polis olduğuna dair kimliği göstermesini istedi. Savcı A.’ya kimliğini gösteren polis, daha sonra baktığı savcılık kimliğini geri verdi. Trafik Polisi İlhan C.’nin kimlikteki sicil numarasını alamadığı için tekrar kimliğe bakmak istemesi üzerine savcı M.A. sinirlendi. “Ne yapacaksın kimliğimi, gösterdik; savcıyım ben. Yalan mı konuşuyoruz sana” diye çıkıştı.

Bunun üzerine polis memuru “Efendim siz savcı olduğunuz için size normal ceza yazamıyoruz. Size Suç ihlal tutanağı tutmam gerekli. Ters şeritte seyir halindesiniz. O yüzden sicil numaranızı görüp tutanağa işlemem gerek” diye cevap verdi. Kendisine ceza yazmaktan vazgeçmeyen Trafik polisine “Sen benimle ne biçim konuşuyorsun. Ne yapacaksın tutanağı. Git işini yap” dediği iddia edilen M.A.’ya polis memuru İlhan C. “Bakın benimle terbiyesiz bir şekilde konuşamazsınız. Ben görevimin başındayım. Hata yaptınız, tutanağı tutmam gerek” dedi. Tutulan tutanağın ardından Savcı M.A. olay yerinden ayrıldı..

GÖZALTINA ALINDI

Trabzon Cumhuriyet Savcısı M.A.’ya suç ihlal tutanağı tutan trafik polisi İlhan C., olaydan bir saat sonra Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ne çağrıldı. Savcı M.A.’nın, Polis Memuru İlhan C.’nin kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle Trabzon Adliyesi nöbetçi savcıya suç duyurusunda bulunması üzerine polis memuru, meslektaşları tarafından mevcutlu olarak adliyeye getirildi. Savcı talimatıyla gözaltına alınan trafik polisi İlhan C., Nöbetçi Savcı Selma Polat’a ifade verdi. Trafik polisi, alınan ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Dava ilerleyen günlerde görülmeye başlanacak."

Alıntıları Göster
    Bunlar gücü yettiklerine kükrerler polis memurlarını ezmeyi bilirler ama jandarma çevirdigi zaman gıkları çıkmaz bunların paşa paşa cezalarını öderler ama emniyetimiz malum çok fazla siyasi bir kurum oldugu için şahısları harcamak çok kolay.

• Yazık.

Çok yazık.

If you can't afford a new German car, then you definitely can't afford a used one.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kazada kim suçlu ve neden
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: uvb007

Bunlar gücü yettiklerine kükrerler polis memurlarını ezmeyi bilirler ama jandarma çevirdigi zaman gıkları çıkmaz bunların paşa paşa cezalarını öderler ama emniyetimiz malum çok fazla siyasi bir kurum oldugu için şahısları harcamak çok kolay.

Alıntıları Göster
    Adaletin koruyucusu olması gereken insanlar adaletin içine sıçtığı sürece bu ülkede hiçbir yasa, hiçbir kural uygulanamaz.
    Ne demek ceza yazamaz yahu, o da vatandaş değil mi, insan değil mi, hata yapıp kuralları çiğneyemez mi? Yazarsın cezayı paşa paşa öder, ne tutanağı böyle saçmalık dünyanın neresinde görülmüş Türkiye'den başka?

Millet radara 1km/h farkla girer ceza öder bunlar ters yönde gider kimse sesini çıkaramaz olaya bak.

Polisi, hakimi, savcısı hepsi ayrı bir cins bu ülkede, hepsi kendisini padişah sanıyor.
    Eğer bunu okuyorsan, bu uyarı senin için. Bu anlamsız forum imzasından okuduğun her kelime hayatından harcanan diğer bir saniye demek. Yapacak başka işlerin yok mu? Hayatın gerçekten bu kadar boş mu da bu anları daha iyi geçirebileceğin bir yol düşünemiyorsun? Yoksa saygı duyduğun ve inandığın bu otoriteyi ortaya koyanlardan çok mu etkilendin? Okuman gereken her şeyi okur musun? Düşünmen gereken her şeyi düşünür müsün? Sana alman gerektiği söylenen her şeyi satın alır mısın? Evinden çık, karşı cinsten biriyle tanış, gereksiz alışverişleri ve mastürbasyonu bırak. İşinden ayrıl, bir kavga başlat, yaşadığını kanıtla. Eğer insanlığını ispat edemezsen, bir istatistik olarak kalacaksın. Artık uyarıldın...

• quote:

Orijinalden alıntı: L.J

Adaletin koruyucusu olması gereken insanlar adaletin içine sıçtığı sürece bu ülkede hiçbir yasa, hiçbir kural uygulanamaz.
    Ne demek ceza yazamaz yahu, o da vatandaş değil mi, insan değil mi, hata yapıp kuralları çiğneyemez mi? Yazarsın cezayı paşa paşa öder, ne tutanağı böyle saçmalık dünyanın neresinde görülmüş Türkiye'den başka?

Millet radara 1km/h farkla girer ceza öder bunlar ters yönde gider kimse sesini çıkaramaz olaya bak.

Polisi, hakimi, savcısı hepsi ayrı bir cins bu ülkede, hepsi kendisini padişah sanıyor.

Alıntıları Göster
    Bildiğin ağlancak haldeyiz.....

Yazık yani her zaman bu işlerin sonu bilek güreşine dönüyor.........

• quote:

Orijinalden alıntı: muharrem.05

Bildiğin ağlancak haldeyiz.....

Yazık yani her zaman bu işlerin sonu bilek güreşine dönüyor.........

Alıntıları Göster
    Gereksiz yetkileri var gerçekten, o arabanın başındayken, ne hakimsin, nede savcı. Umarım hükümet kaldırır bu ayrıcalıkları.

Orijinalden alıntı: uvb007

Jandarma daha beter.

Orijinalden alıntı: L.J

Alıntıları Göster
    bunun yüzlerce örneği var antalyada polis memuru ceza yazdıktan sonra sayın savcıya hakaret ve savcıyı tehdit ettiğinden açığa alındı ve polis adliye çıkışı bayıldı.
    ya bir polis karşısındaki insan savcı veya hakim ona hakaret edecek 3 yaşında çocuk bile inanmaz ama malasef adalet bazılarına ters işliyor...
    çünkü bir polis savcının da hakiminde kim olduğunu nasıl davranması gerektiğini bilir. inşallah bunlarda değişir..
    adalet bir gün bu ülkede o savcı bu millet vekili bu müdür bunun amcası bilmem devrini bitirir

• quote:

Orijinalden alıntı: azaxacavab

bunun yüzlerce örneği var antalyada polis memuru ceza yazdıktan sonra sayın savcıya hakaret ve savcıyı tehdit ettiğinden açığa alındı ve polis adliye çıkışı bayıldı.
    ya bir polis karşısındaki insan savcı veya hakim ona hakaret edecek 3 yaşında çocuk bile inanmaz ama malasef adalet bazılarına ters işliyor...
    çünkü bir polis savcının da hakiminde kim olduğunu nasıl davranması gerektiğini bilir. inşallah bunlarda değişir..
    adalet bir gün bu ülkede o savcı bu millet vekili bu müdür bunun amcası bilmem devrini bitirir

Alıntıları Göster
    Malesef bunlar acı gerçekler,

Sadece ehliyet ruhsatı kontrolü yapmak için çevirme yapan trafik polisleri bir aracı durduruyor ve ehliyet ruhsat istiyor içindeki kişi ben hakimim diyor.
    Polis kimliğinizi görebilir miyim diyor, sahış ben hakimim diye ısrar ediyor polis ise kimliğinizi görmeden nasıl bilebilirim diyor ve kimliği istiyor, şahıs kimliği gösteriyor ve polis tamam gidebilirsiniz hakim bey diyor.

iki gün sonra polis memuru çağrılıyor hakimle tartıştığı için, adama 3 ay görevden uzaklaştırma cezası veriyor.

Polislerin hakim ve savcılara ceza yazamaması bi yana kendi istekleri doğrultusunda ceza vermesi çok saçma.

• Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethedince Ayasofya'dan daha ihtişamlı bir cami (Fatih Camii) yaptırmayı muradeder. Cami ihaleye çıkarılır. Bütün şartları kabul ederek en ucuz fiyatı veren bir Rum müteahhit ihaleyi kazanır. Ancak Rum, ihaleyi, Fatih'in Ayasofya'yı gölgede bırakma hayalini suya düşürmek için almıştır. Derken inşaat başlar ve Rum müteahhit, caminin ihtişamını yansıtacak kolonların boylarını oldukça kısaltır ve inşaata hile katar. Bunu haber alan Fatih, inşaata gelir, inceler ve hile yaptığını tespit ederek müteahhidin işine son verdiği gibi bir de sağ elini bilekten kestirir. Müteahhit çaresizdir. Bizans'ta imparatora karşı nasıl ki yapılacak bir şey yoksa burada da padişa- ha karşı yapabileceği hiçbirşey olamayacağını düşünürken birisi ona Kadı'ya (*) gitmesini, O'nun mutlaka gerekeni yapacağını söyler. Bunun üzerine adam, Kadı'ya gider, durumu anlatır. Kadı, derhal Padişah'a celp çıkartır ve mahkemeye davet eder. Mahkemeye teşrif eden Padişah, kendisine oturacak yer ararken ilk ikazı da; ‘ mahkeme müddetince davalıyla aynı hizada ve ayakta duracaksın ' diyen Kadı'dan alır. Padişah karşılık vermez ve ayakta mahkeme başlar. Sonunda Kadı, Fatih Sultan Mehmet'i suçlu bulur ve aynı el kesme cezasının kendisine de uygulanmasına karar verir. Rum müteahhit suçludur ama Fatih Sultan Mehmet'in de el kesme hakkı yoktur; eli devlet keser. Bunun üzerine, kulaklarına inanamayan Rum'un şaşkın bakışları arasında Fatih kılıcını çeker ve Kadı'ya ‘eğer ben padişahım diye adaleti şaşırtsaydın vallahi bu kılıcımla boynunu vuracaktım' der. Kadı da masasının altından bir kılıç çeker ve ‘sen de ben Padişah'ım diye karara itaat etmeseydin ben de senin kelleni bu kılıçla vuracaktım' der. Bunları, şaşkınlıktan adeta aptallaşmış bir şekilde dinleyen müteahhit ileriye atılır ve ‘bu durum beni çok etkiledi, böyle bir adaletin sahibi bir Padişah'ın elinin kesilmesine vicdanım razı olmaz. Ben Padişah'ımı affediyorum' diyerek davanın düşmesini sağlamıştır. Fatih Sultan Mehmet de bunun üzerine hazineye emir vererek ‘bu adamın ve ailesinin nafakası ben ölünceye kadar benim şahsi maaşımdan karşılansın' diye emir verir.

Eskiden bir tane padişah vardı şimdi binlerce. Şimdikiler padişahdan da öte tanrılık iddia eden Firavun gibiler. Ama bilmeliler ki Firavun çok perişan ölmüştür.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom

quote:

GÖZALTINA ALINDI

Böyle bir ülkede yaşamaktan utanç duyuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: abavf

Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethedince Ayasofya'dan daha ihtişamlı bir cami (Fatih Camii) yaptırmayı muradeder. Cami ihaleye çıkarılır. Bütün şartları kabul ederek en ucuz fiyatı veren bir Rum müteahhit ihaleyi kazanır. Ancak Rum, ihaleyi, Fatih'in Ayasofya'yı gölgede bırakma hayalini suya düşürmek için almıştır. Derken inşaat başlar ve Rum müteahhit, caminin ihtişamını yansıtacak kolonların boylarını oldukça kısaltır ve inşaata hile katar. Bunu haber alan Fatih, inşaata gelir, inceler ve hile yaptığını tespit ederek müteahhidin işine son verdiği gibi bir de sağ elini bilekten kestirir. Müteahhit çaresizdir. Bizans'ta imparatora karşı nasıl ki yapılacak bir şey yoksa burada da padişa- ha karşı yapabileceği hiçbirşey olamayacağını düşünürken birisi ona Kadı'ya (*) gitmesini, O'nun mutlaka gerekeni yapacağını söyler. Bunun üzerine adam, Kadı'ya gider, durumu anlatır. Kadı, derhal Padişah'a celp çıkartır ve mahkemeye davet eder. Mahkemeye teşrif eden Padişah, kendisine oturacak yer ararken ilk ikazı da; ‘ mahkeme müddetince davalıyla aynı hizada ve ayakta duracaksın ' diyen Kadı'dan alır. Padişah karşılık vermez ve ayakta mahkeme başlar. Sonunda Kadı, Fatih Sultan Mehmet'i suçlu bulur ve aynı el kesme cezasının kendisine de uygulanmasına karar verir. Rum müteahhit suçludur ama Fatih Sultan Mehmet'in de el kesme hakkı yoktur; eli devlet keser. Bunun üzerine, kulaklarına inanamayan Rum'un şaşkın bakışları arasında Fatih kılıcını çeker ve Kadı'ya ‘eğer ben padişahım diye adaleti şaşırtsaydın vallahi bu kılıcımla boynunu vuracaktım' der. Kadı da masasının altından bir kılıç çeker ve ‘sen de ben Padişah'ım diye karara itaat etmeseydin ben de senin kelleni bu kılıçla vuracaktım' der. Bunları, şaşkınlıktan adeta aptallaşmış bir şekilde dinleyen müteahhit ileriye atılır ve ‘bu durum beni çok etkiledi, böyle bir adaletin sahibi bir Padişah'ın elinin kesilmesine vicdanım razı olmaz. Ben Padişah'ımı affediyorum' diyerek davanın düşmesini sağlamıştır. Fatih Sultan Mehmet de bunun üzerine hazineye emir vererek ‘bu adamın ve ailesinin nafakası ben ölünceye kadar benim şahsi maaşımdan karşılansın' diye emir verir.

Eskiden bir tane padişah vardı şimdi binlerce. Şimdikiler padişahdan da öte tanrılık iddia eden Firavun gibiler. Ama bilmeliler ki Firavun çok perişan ölmüştür.
    geeçn gün yazdığım bir yazı vardı. millektvekillerinin kendilerine kesilen cezaları iptal etmeleriyle ilgili. artık vekillere yazılan cezayı kesen polis memuru ödeyecek. ödemedikleri gibi bir de garibana ödetiyorlar.

bu daha iyi günlerimiz

• quote:

Orijinalden alıntı: Atmosphere

geeçn gün yazdığım bir yazı vardı. millektvekillerinin kendilerine kesilen cezaları iptal etmeleriyle ilgili. artık vekillere yazılan cezayı kesen polis memuru ödeyecek. ödemedikleri gibi bir de garibana ödetiyorlar.

bu daha iyi günlerimiz

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: SIRADANUS

Alıntıları Göster
    Malesef Bu Ülkedeki Bireylerin yarısından çoğu yetkilerini Ülkenin daha iyi bir konuma gelmesi için kullanacağına şahsi menfaatleri için kullanıyor. Türkiyedeki en büyük eksiklik ise denetleme mekanizmasının olmamasıdır.

Yetkilerini şahsi işleri için kullanan kişileri yeri geldiğinde mesleğinden bile ihraç edeceksin ki herkes haddini bilecek. Tüm gelişmiş Ülkelerde kişi hangi konumda olursa olsun hesabını soran makamlar vardır. Ama Bizim Gibi Geri kalmış Ülkelerde ise bazı mevkidekiler başına buyruk hareket etmekte ve buda böyle sonuç doğurmakta.

Birde Bu şahıslara sorsan Vatan Millet Sakarya kesilirler!

• quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Malesef Bu Ülkedeki Bireylerin yarısından çoğu yetkilerini Ülkenin daha iyi bir konuma gelmesi için kullanacağına şahsi menfaatleri için kullanıyor. Türkiyedeki en büyük eksiklik ise denetleme mekanizmasının olmamasıdır.

Yetkilerini şahsi işleri için kullanan kişileri yeri geldiğinde mesleğinden bile ihraç edeceksin ki herkes haddini bilecek. Tüm gelişmiş Ülkelerde kişi hangi konumda olursa olsun hesabını soran makamlar vardır. Ama Bizim Gibi Geri kalmış Ülkelerde ise bazı mevkidekiler başına buyruk hareket etmekte ve buda böyle sonuç doğurmakta.

Birde Bu şahıslara sorsan Vatan Millet Sakarya kesilirler!

Alıntıları Göster
    Artık savcılar da değişti... eski savcılar yok...

• quote:

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.