Şimdi Ara

YAPIKREDİ +608502220444 DOLANDIRICILIĞI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
3.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar az önce "+608502220444" numaradan arandım, yapıkredi müşteri hizmetleri olduğunu, kartlarımdan kesilen hesap kesim ücretlerini hesabıma nakit olarak yada world puan olarak iade edebileceklerini söyledi, 285 + 60 tl de internet bankacılığını kullanduğım için 345 tl iade edileceğini söyledi, benden kartın son 6 hanesini tuşlamamı, kart şifremi tuşlamamı istedi, uzun zamandır nuvo kullanmadığım için şifremi hatırlamıyordum bununla ilgili bir işlem yaptı gelen smsi sesli olarak kendisine ilettim vs vs.

    hemen arkasından telefona nuvo üyeliğimin iptal olduğuyla alakalı sms geldi, acelem vardı evden çıkmam gerekiyordu fakat içime kurt düştü. nuvoyu aradım ve dolandırıldığımı anladım, hesapta para yok diye umursamasaydım adıma ön onaylı 35000 tl kredi bulunduğunu bunu hesaba aktarıp internet bankacılığından kendi hesaplarına aktarabileceklerini öğrendim. hemen kartı internet bankacılığını vs iptal ettirdim.

    forumda tüm dolandırılma konularını dikkatle okuduğum halde nasıl böyle bir hataya düştüm anlamadım, boş bir anıma denk geldi, aslında kadınla konuşurken işkillenip aradığı numarayı nette arattım. 8502220444 numarasının yapıkredi müşteri hizmetleri olduğunu görünce ona dayanarak güvendim sanırım. numaranın başındaki +60a dikkat etmemiştim.

    arayan kişi oldukça tecrübeli olduğu kesin. arkadan birsürü konuşma sesleri geliyor callcenter havası var.
    benim anlamadığım ben bu kartı 1 seneden fazladır kullanmıyordum. zamanında nuvo kartların dağıtımındaki kuryeyi suçlamıştı forumdaki herkes ama artık adım gibi eminim kart bilgilerini bunların paylaştıklarından.

    Aman diyeyim dikkatli olun







  • ilginç gerçekten o başındaki ülke kodu mu oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Physicist_Emre -- 8 Şubat 2017; 13:32:13 >
  • geçmiş olsun, fena acemilik yapmışsın
  • YKB World' ü kapattım bu dolandırıcılardan kurtuldum...
  • Bankadan gelen mesajda ısrarla belirtilir gelen kodu "banka personeli dahil" kimseyle paylaşmayın diye. Dikkat etmek lazım. Geçmiş olsun...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecmıs olsun dıkkatlı olmak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapı Kredi kendini bu rezillikten nasıl kurtarabilecek bilmiyorum. Resmen Nuvo sahibi olanlar dolandırılıyor ve Yapı Kredi bir özür bile dilemiyor. Ne var her nuvo'luya 500 TL Worldpuan yüklese özür mahiyetinde
  • Çok uzun zamandır var. iPhone'u olanlarda Malezya numarası olduğu uyarısı veriyor hatta. Ben kendileriyle sağlam dalga geçtim kapattım suratlarına
  • Aynısı benimde başıma geldi. Beni aradıklarında başında +30 yazıyordu ve telefonum İPhone olduğundan ülkenin adını yazıyordu. Sanırım Yunanistan diye yazıyordu. Yemin ederimki telefonu açarken dolandırıcı ile konuşacağımızı bilerek açtım. Banada biraz hikaye anlattı. Kendisine "sizin gibi şere...z dolandırıcılar hep böylemi kandırıyorsunuz insanları"diye soru sordum. Sonrasında küfürleri saydırdım. Yüzüme kapattı telefonu.



    Dikkatli olmak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akbankda guvenlik aciginin olduguna iyice eminim.gecen aylarda 2000 3000 bin civarinda kredi karti yurt disi sitelerinden harcama yapildi.kart ilede 5-6 kalem anca kullanim yapmisdim.hepsiburada bim a101 n11 birde herzman alisveris yaptigim bir magazada kulladim.

    bu durumu akbanka soryledigimde sizin herhangi bir kartiniz bilgilerine ulasildiginda diger bankadaki kartlarinizada ulasilir demislerdi.bende vakifbanki 8yildir kullaniyorum problen yasamadim dedi cevap veremedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle geçmiş olsun, benim de dün başıma geldi aynı olay ziraat bankası ve halkbank tarafından arandığım söylendi. çok şükür bir zarara uğramadan atlattım, ikinci kez arandığımda farkettim numaranın yurtdışı kaynaklı olduğunu. ne kadar dikkatli olursak olalım arkadaşımızın belirttiği gibi karşıdakiler sanki daha önce banka çağrı merkezlerinde çalışmış gibi tecrübeliler. ben işteydim kafamın yoğun olduğu bir anda denk geldi daha kötü şeyler olabilirdi. ne kadar dikkatli olursak olalım numaralar başındaki yurtdışı kodu hariç neredeyse bire bir aynı banka numaraları ile. beni arayan numaraları da paylaşarak herkesi tekrardan bu hususta uyarmış olalım.

    ziraat bankası adına arayan numara +21244400000
    halkbank adına arayan numara +21244404000

    şu an numaranın tamamını hatırlayamamakla birlikte bulunduğum yerdeki vakıfbank atm'sine de bu hususta bir uyarı mesajı yazılmıştı 02164440724 ve +1 ile başlayan bir kod ile yine sonu 0724 ile biten bir numara




  • beni de +64440444 numarasından aradılar ve yıllık kar ücreti parapuan mı yoksa tl olarak mı iade edilsin diye sordular bende yapı kredi nin worldpuan ları ne zamandan beri parapuan oldu dedim ama yıllık kart ücretinin her sene talebim doğrultusunda zaten iptal edildiğini söylemedim ama işin garip tarafı bu kişiler de sadece telefon değil adres bilgilerimiz de mevcut,bana adresiniz güncel mi dedi bende o adres bana ait değil deyip salladım ama doğruydu...kişisel bilgilerimiz orospu olmuş elden ele dolaşıyorsa vay halimize...en son dayanamadım yapı kredi ne zamandan beri +6 ile başlayan numaradan arıyor diye saydırıp yüzüne kapattım...bayan arasaydı farklı bir muhabbet yapacaktım ama başka sefere artık
  • bu ne pislik bir dünya ya.herkes dolandırıcı...
  • Aynı konu daha öncede açıldı. Neredeyse hergun arıyorlar bugün benide iki kez aradılar ama açmadım.
  • İş bankas istiyordu sanırım bankamatk tuşlamamı.
  • Tıpa tıp aynısı tanıdığmızın başına gelmiş. İşbankasından 15bin tl dolandırılmış. Ben çıkarken anlatıyordu annemlere, kapı önünde kulak misafiri oldum biraz.

    İş bankasından arıyorlar gibi kandırıp, eski ücretleri falan ödeyeceğiz diyorlar. Olayların gerisi aynı.

    Onun dediği de aşırı derecede profesyonel bir ekip diyor hiç aklımıza dolandırılacağımız gelmedi diyordu. Bir de dün ne yediysek sayacak neredeyse o kadar kişisel bilgilerimizi biliyorlardı dedi.

    Bence artık suç bankalara kalıyor. İyi bir iç temizlik yapmaları gerekiyor. Çünkü artık benim şüphem bazı art niyetli kişilerin para karşılığı bütün bilgilerimizi sattığı yönünde.
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    son çıkan kişisel verilerin korunması hakkındaki kanuna kadar kişisel bilgilerimizin belirli bir bölümü satılabiliyordu diye biliyorum. şu anki uygulama bunu ne kadar engellliyor bilmiyorum kanunu detaylı incelemedim fakat zaten bir hacker grubu yakın bir zamanda seçim sisteminden önceki seçimlerden birinde oy kullanan tüm seçmenlerin kimlik ve adres bilgilerini sızdırmıştı. çok da zor bir şey değil bu tip oluşumlar için bu bilgilere ulaşmak. yine de karşıdakiler direk tc kimlik numaranızı vs. söyleyince banka herhalde diye düşünüyorsunuz.
  • legolas192 kullanıcısına yanıt
    Hocam en güzel taktik şu artık, kimseye güvenmemek gerekiyor. Bankadan falan aradıklarında ya da farklı bir kurum olsun. Şu an konuşacak durumda değilim ben sizi sonra ararım. Çat diye kapatıyorum telefonu.

    Son zamanlarda zaten artık bankalar eskisi kadar sık aramaz oldu. Eskiden kredi verelim şunu yapalım diye ararlardı. Artık bankadan arıyoruz diyenlerin %90'ı dolandırıcı. hiç birine itibar etmemek gerekiyor.
  • Az evel benide aradilar ayni sekilde. Kredi karti kullanmadigim ve hesap isletim ucreti hic odemedigimden mevzuyu anladim.

    Tuslama yaparak sifre girmek insana guvenilir gibi geliyor.

    Inanmayiniz. Birazdan karakola gidip veya 155 i arayip suc duyurusunda da bulunacam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • banka sizi arıyorsa zaten sizin bilgilerinizi bilerek arıyor arkadaşlar,

    sizden anne kızlık soyadı isterlerse yada şifrenizi tuşlayın gibi saçma sapan şey dedikleri anda jeton düşsün,

    tüm bilgileri zaten açık olması gerekiyor onlar aradığı için.

    beni aradıklarında genelde ben ne şifre girerim nede bilgi veririm.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.