Şimdi Ara

YAPIKREDİ +608502220444 DOLANDIRICILIĞI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
3.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Insanin dalgin anina denk gelebiliyor dikkat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu tür durumlarla hepimiz karşılaşıyoruz ve zaten dolandırıcılarda bankaların mh. ne söylüyorsa onun benzerini söyleyerek kandırmaya çalışıyorlar

    bir arkadaş demiş annenizin kızlık soyadını ve şifre gibi şeyleri tuşlamayın ama ben bankayı aradığımda genelde bunları istiyorlar (uzun süredir aramıyorum ,şimdi bir değişiklik var mı bilmiyorum)
  • Sizin nezdinizde genel bir cevap vereyim:

    1- Anne kızlık soyadının tamamını hiçbir kurum istemez. Gerçek bir kurumdan arıyorlarsa, anne kızlık soyadının tamamını değil "1. ve 2. harfi", "2. ve 3. harfi" gibi sadece iki harflik bilgiyi isterler. O yüzden anne kızlık soyadının tamamı soruluyorsa kesin dolandırıcılık girişimidir. Aksini aklınızdan bile geçirmeyin.

    2- Şifre tuşlama olayı, genelde siz bankayı aradığınızda oluyor. Bankadan aranınca şifre istenmesi durumuyla karşılaştığımı hatırlamıyorum. O yüzden arandığınızda kart şifreniz veya telefonunuza gelen şifre isteniyorsa çok şüpheyle yaklaşın. Bu durumda en sağlam yolu seçip hiçbir şifrenizi tuşlamayın ve konuşmayı bitirip bankayı siz arayın. Unutmayın: arayan numara, bildiğiniz bir numara gibi görünse de -yukarıdaki örneklerde olduğu gibi- esasında başında başka bir ülkenin kodu bulunan bir numara olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenman -- 9 Şubat 2017; 1:33:43 >
  • Fenman kullanıcısına yanıt
    doğru söylüyorsunuz kızlık soyadının tamamı istenmiyordu
    diğer konuda da haklısınız
  • BİLGİ: Halk Bankası diye +90 539 482 65 93 nolu telefondan arama yapıyorlar. Direk telefonu suratlarına kapatın hiç muhatap bile olmayın.
  • +90850 türkiye içi mi iyice paranoyak olduk
  • beni de yapı kredinin kendi numarasından aramışlardı sanırım bir program ile onu yapıyorlar. sağlık sigortasından falan bahsettiler sonradan çaktım durumu ama bozuntuya vermedim. kart numaramı istediler ben bilerek yanlış kart numarası güvenlik kodu vs. verdim. sonra sms gelecek dediler. gelen sms te 300 dolarlık internet alışverişi için şifre vardı. ben hala bozuntuya vermedim. ama bu sefer onlar benim çaktığımı anlayınca sistem de hata var biz sizinle daha sonra iletişime geçeceğiz diyip yüzüme kapattılar.
  • Beni bu dolandırıcılar aradığında numarayı bankaya iletmek için aradım. Dolandırıcılara hiçbir bilgi vermemiştim. Amacım bununla ilgili birimleri falan bilgilendirmek ve belki de başkalarına zarar gelmesi engellenir diyeydi.

    Banka resmen beni suçlu çıkardı. Ben dolandırıcılara hiçbir şekilde bilgi paylaşımı yapmadığım halde kredi kartlarımı ve hesaplarımı kapatmak istediler. Yeniden açmak için de nuvoya baştan başvuru yapmamı ve şubeye vs. gitmem gerektiğini söylediler. Hatta bunu yapmazsam ben bilgi verdiğim için olası dolandırıcılıkta hiçbir hakkım olmayacağını söylediler.

    Bilginiz olsun diye yazıyorum...
  • !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TEK VE TEK BİR ÇÖZÜMÜ VAR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    HİÇBİR BANKA NUMARASINA İTİBAR ETMEYİN , GERÇEKTEN DE BANKANIN KENDİSİ BİLE OLSA, SADECE DİNLEYİN , GEÇİŞTİRİN VE HİÇBİR KİŞİSEL BİLGİ PAYLAŞMAYIN. İSMİNİZ, DOĞDUNUZ YER, BABA ADI , ANNE ADI .... HİÇBİRİNİ VERMEYİN


    BU KADAR BASİT !!!
  • Geçen benide aradılar,

    Yanlız şunu belirteyim hitap şekilleri çok profesyonel.

    Başladı saymaya efemdim yapı kredi kredi kartınızın sizden almış olduğu aidatlarını size iade etmek isteriz. 345 mi neydi.

    Sonra çaktım davayı, benim yapıkredide sadece enpara var kredi kartı yok. Bunu diyince hemen bilgilerinizi kontrol ediyorum yanlışlık olmuş olabilir.

    Başka bir soru sordu bana , doğrumudur dedi, bende orda yazıyorsa görüyorsunuzdur dedim.

    Sona tekrar kontrol ediyorum dedi ve suratma kapattı.

    Müsait olsaydım ben onu 1 saat oynatırdım da zamanım yoktu.

    Aynısını sağlık sigortası adıyla dolandırmak isteyenler aramıştı onlara yaptım, kadını yarım saatten fazla oyaladım, herşeyi anlattı, kısaca özetlersek böyle yapmazsak kimseden para alamayız demeye getirdi sözü ve en sonunda kapattı.

    Şunu unutmayın asla ve asla onay içeren, onaylıyorum, tamam, doğrusur gibi hiçbir kelime kullanmayın. Bu adiler gerekirse montajla konuşmanızdan istediğini çıkarır size dinletir öyle alır parayı.

    Aman dikkat.




  • Şu an Show Haber' de bu tezgahın nasıl kurulduğu anlatılıyor.

    3.000.000 kişinin tüm bilgileri çetenin ellndeymiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • internetten sorgulatınca http://www.kiminbunumara.com/numara/608502220444 DOLANDIRICI olarak çıkıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beycemm -- 17 Şubat 2017; 21:47:6 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.