Şimdi Ara

Yağ basıncı uyarısı yanıp sönüyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
27.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Peugeot 208 1.2VTI aracım var, anlayamadığım bir şekilde fotoğraftaki uyarıyı veriyor. Torque ile baktığımda herhangi bir hata kodu göremiyorum. Yüksek devirlerde vermiyor, düşükken veriyor. Hararet yükselip normal seviyeye geldiğinde başlıyor. Yağ seviyesi normal, hararet normal herhangi bir anormal ses, performans düşüşü yok. Bir de garip bir detay debriyaja bastığımda daha sık veriyor. Korkulacak bir şey mi, masraf çıkartır mı bilmiyorum. Bakıma 2000 km kaldı eğer yağ filtresinden falan yapıyorsa değiştireceğim, yorumlarınızı bekliyorum.

Yağ basıncı uyarısı yanıp sönüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yağ Basıncı Uyarısı Yanıp Söndüğünde Ne Yapmalı?

Aracınızın yağ basıncı uyarısı yanıp sönüyorsa, bu araçta yağ basıncının düşük olabileceğine dair bir uyarıdır. Bu durumun çeşitli nedenleri olabilir ve göz ardı edilmemesi önemlidir.

Peugeot 208, Citroen C Elysee, Peugeot 308 ve Peugeot 2008 modellerinde yağ basıncı uyarısı aldığınızda, şu adımları izlemelisiniz:

1. Aracı Güvenli Bir Şekilde Durdurun: Uyarıyı gördüğünüzde, aracınızı güvenli bir şekilde durdurun ve motoru kapatın.
    2. Yağ Seviyesini Kontrol Edin: Yağ çubuğunu çekin ve yağ seviyesini kontrol edin. Düşükse, üretici tarafından önerilen yağ türünü ekleyerek seviyeyi yükseltin.
    3. Yağ Filtresini Kontrol Edin: Yağ seviyesi normal görünüyorsa, yağ filtresinin tıkalı olup olmadığını kontrol edin. Tıkalı bir filtre, yağ basıncında düşüşe neden olabilir.
    4. Bir Servise Başvurun: Yağ seviyesi ve filtresi normal görünüyorsa, bir mekanik atölye veya yetkili servise başvurun. Yağ pompası, yağ karteri veya sensör gibi diğer bileşenlerde bir sorun olabilir.

Motor Yağı Basınç Hatası Peugeot uyarısını görürseniz, benzer adımları izlemelisiniz:

• Aracı güvenli bir şekilde durdurun ve motoru kapatın.
    • Yağ seviyesini ve yağ filtresini kontrol edin.
    • Bir servise başvurun ve sorunu teşhis ettirin.

Yağ basıncı çok düşük seviyelere düşerse, motor ciddi hasar görebilir. Bu nedenle, yağ basıncı uyarısı yanıp söndüğünde aracınızı kullanmaya devam etmeyin. Sorunun nedenini belirlemek ve gerekli onarımları yaptırmak için bir otomobil uzmanına başvurun.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yağ filtrenizi orjinal kullanın. Bir de yağ pompasınaa bir baktırın

• Önce yağ soğutucusu kontrolü yapmak lazım. Sıkıntı varsa ve patlarsa, radyatörü bok etmekten başlar, conta yakmaya devam eder, cinnete kadar götürür adamı. Maazallah,

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her ikisini de yaptıracağım. İnşallah filtreden dolayıdır :(

• quote:

Orijinalden alıntı: Juan - Juan

Yağ filtrenizi orjinal kullanın. Bir de yağ pompasınaa bir baktırın

Aynen yağ filtresi kaynaklı muhtemel. Orijinal filtre miydi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: worldwar

quote:

Orijinalden alıntı: Juan - Juan

Yağ filtrenizi orjinal kullanın. Bir de yağ pompasınaa bir baktırın

Aynen yağ filtresi kaynaklı muhtemel. Orijinal filtre miydi?

Hiç bir zaman serviste yaptırmıyorum bakımları, ama orijinal olarak parçasını alıp kendi ustama yaptırıyorum. Yani kuvvetle muhtemel, aldığım web sitesi kazık atmadıysa orijinal olmalı.
  • Bakımı beklemeyin şimdiden sokun aracı derim. Bence de yağ filtresinden.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bc_

Bakımı beklemeyin şimdiden sokun aracı derim. Bence de yağ filtresinden.

Aynen hocam. Bu hafta bakımını yaptırayım aradan çıksın. Bakımı yaptırmadan satacaktım 2000 km var daha diye ama yine masraf, ne yapalım.
  • motor yağına bakın, çok ince yağ kullanmış veya su gibi akışkan olmuş olabilir, bu yüzden yeteri basıncı oluşturamıyor olabilir, sıcaklarda önemli değil bi 10w40 yağ koyun bakalım ne olacak, kış gelmeden değiştirirsiniz,

yine aşağıdaki ürünü tavsiye ederim radyatör hararet düşürücü, motor suyu sıcaklığını 15 dereceye kadar düşürür, tüm sıvıyı boşalttırıp saf suyla sulandırarak kullanılıyor,

sıcak günlerde motor aşırı şartlarda çalışmaya zorlanır aklınızda bulunsun...

• Ya yağ filtreniz tıkanıklık yapıyor (Dolmuş olabilir, yan sanayi olabilir) ve basınç kaybı oluşuyor ya da yağ pompanız ömrünü dolduruyor. Araç devirli olduğu esnada basınç yeterli gelir ama rölantide yetmezlik yapıp yağ lambasını yakabilir. Torque ile okuyamayabilirsiniz çünkü yağ basınç lambası motor çalışmazken de yanar (Çünkü yağ basıncı olması gereken değerin altındadır) ve arızadan ziyade ikaz lambası gibi görev yapar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Ya yağ filtreniz tıkanıklık yapıyor (Dolmuş olabilir, yan sanayi olabilir) ve basınç kaybı oluşuyor ya da yağ pompanız ömrünü dolduruyor. Araç devirli olduğu esnada basınç yeterli gelir ama rölantide yetmezlik yapıp yağ lambasını yakabilir. Torque ile okuyamayabilirsiniz çünkü yağ basınç lambası motor çalışmazken de yanar (Çünkü yağ basıncı olması gereken değerin altındadır) ve arızadan ziyade ikaz lambası gibi görev yapar.

Teşekkürler hocam. İnşallah filtreyi değiştirdikten sonra geçer, sonucu yazacağım arkadaşlara çözüm yolu olması için.
  • filtre yi degistir bakam basima geldi rolanti kacta calisiyor?

yag pompasi insallah degildir:)

• quote:

Orijinalden alıntı: upliftingsky

filtre yi degistir bakam basima geldi rolanti kacta calisiyor?

750-900 arasi gidip geliyor. Emin değilim tam kaç olduğuna ama pek sabit değil. Sizin nasıl çözdünüz?
  • Yağ pompası kolay kolay bozulmaz, manuel ağırlıklı çalışır darbe filan almadığı sürece de kolay kolay bozulmaz, filtreden olacağını zannetmiyorum, elektronik bir hata olabilir, sensör arızası vb gibi. Sonuç olarak biz burada ne desek boş, yetkili servise yada özel servise götürüp bağlat bir aracı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: slajer

quote:

Orijinalden alıntı: upliftingsky

filtre yi degistir bakam basima geldi rolanti kacta calisiyor?

750-900 arasi gidip geliyor. Emin değilim tam kaç olduğuna ama pek sabit değil. Sizin nasıl çözdünüz?

dalgalanma varsa hava boruları kontrol map yani vakum sensorune bak. bogaz kelebegini temizlettir ama 750de calissa bile yag basinvi düşmez bence. filtreyle ise başla derim.bilgisayara bağlatman daha iyi olur. yag pompasi yuksek km araclarda yagsiz kalma ve darbe sonucu bozulur kolay kolay bozulmaz masraflidir değişim.

benim aracta yag lambasi gec sonme ve bazen rolantide yanip sonme durumu vardi arac benzinli hondaydi yag degisim sonrasi olmustu sonradan filtreyi orjinaliyle degistirince sorun çözülmüştü. yag filtresinin delikleri var o delik sayisi 4 tu orjinali 5ti galiba o etkiliyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi upliftingsky -- 19 Temmuz 2017; 12:5:1 >

• Yağ filtresi ve yağı değiştirdim, arıza vermeyi bıraktı araç. Teşekkür ederim yorumlarınız için, burada bırakıyorum bu mesajı ilerde yol göstermesi için.
  • @slajer

Selamlar, aynı arızayı alıyorum ben de, nette denk geldim konuya.
    Son mesajınızdan sonra aynı sorun tekrarladı mi acaba ?

Teşekkürler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • wolfram39 W kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar, çok sevindim buraya yazdığınıza çünkü sonra tekrarladı. Sorun yağ müşürü. 30 liraya almıştım. Sakın başka bir şey yapmayın, yağ müşürünü değiştirin sorun çözülecek.

• Çok teşekkür ederim cevap için, inşallah bizim sorun da sadece müşürdendir ve daha büyük bir sorun açmaz başımıza :/ Bugün halledeceğim, sonucu yazarım, tekrar teşekkürler.

• Yağ müşüründen değilmiş maalesef. Süreç şöyle gelişti, yağ müşürü değiştirdik olmadı, ardından usta dedi ki yağdan ya da yağ filtresinden olabilir, onları da değiştirdik ama yine olmadı. Hata vermeye devam etti. Usta dedi ki sırayla sebep olabilecek her noktayı kontrol ederek ilerleyeceğim, motoru sökmeye kadar bile gidebilir dedi ve başladı.
    Allahtan ki ilk boğaz kelebeğini söktü, onu kimyasal spreyle güzelce temizledi ve hata ortadan kalktı. Öğleden beri de tekrarlamadı. Boğaz kelebeğinde kurum oluştuysa bunu yapabilir dedi.

İstanbul Kartal Ebay Peugeot Özel servis
    Toplam 575 tl.

Yardım için tekrar teşekkürler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.