Merhaba arkadaşlar, aracım Hyundai Accent 2005 1.5 CRDI 3 SİLİNDİR, 1 senelik sıfır motora sahip.Arabada devir kesme sorunu vardı ustam tarafından dizel pompa servisine yönlendirildim. 1 gün aracı bıraktım ve benzin sıcaklık sensörünün değişmesi gerektiğini söylediler. Tamam dedim devir kesme sorunum çözüldü. Arabayı aldıktan 3-4 saat sonra yağ lambasının göz kırptığını fark ettim. Rölantide yanıyor, gaza basınca sönüyordu. Hemen en son arabamı yapan yere gittim. Böyle böyle bir durum var dedim aldığım cevap "abe benim yağ ile işim olmadı hiç bi elektrikçiye baktır" oldu. En son yaptırdığım yere de güvendiğim için elektrikçiye gittim. Aracı açıp kapayınca yağ lambası söndü. çalıştıktan 10 dk sonra rölantide yanmaya ve gaza basınca sönmeye devam etti. Kendi ustamı arayıp durumu izah ettiğimde sensörü yaparken yanlışlıkla bir şeyle oynamışlardır ya da yağ müşürü olabilir dedi. Ben de önemli bir şey mi böyle kullansam olur mu dedim. Motora bak yağında eksilme olmazsa kullan bir ara hallederiz dedi. Ben de dengesiz çalıştığı için, arabayı açıp kapayınca düzeldiği için elektroniktir bir şey olmaz diyip 1 hafta bu şekilde kullanmaya devam ettim tabi bunun yanı sıra birkaç ustaya daha götürdüm hepsi yağ müşürü veya sokettendir kullan bir şey olmaz dedi. Ama 2 gündür Sabahları çalıştırdıktan sonra 5-10km sonra yanmaya başlıyor ve Gaza asılmadığım sürece de yüksek devir olsa bile sönmüyor. 1. viteste veya boşta 1000 devirden sonra lamba sönerken 3-4-5. viteste 3000 küsür devirde olmasına rağmen gaza asılmadığım sürece lamba şu an sönmemeye başladı. Ben de o sıra forumlarda aynı sorunu yaşayanlara gelen cevapları incelerken sürekli "yağ pompası olabilir, çok para harcadım düzelmedi, her şeyi değiştim düzelmedi, boşuna masraf yapmayın" gibi cevaplar görünce kafam daha çok karıştı. Açıkçası fazla bütçem yok, sürekli bir şeyleri değiştirip sonuç almadan para harcamak istemiyorum. Yaşadığım sorunun videosunu da ekleyeceğim. Sizce bu sorunun üstüne gideyim mi yoksa böyle kullanmaya devam mı edeyim. Sadece bilgili arkadaşlar yazarsa sevinirim ARAÇ 295.XXX KM'DE 230.XXX'DE MOTOR TAMAMEN REKTEFİYE EDİLDİ RUTİN YAĞ BAKIMI 1500KM EVVEL YAPILDI SADECE 5W30 YERINE 10W40 KOYULDU < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birdost2004 -- 10 Mayıs 2025; 10:35:34 > |
Bildirim