Şimdi Ara

Windows 11’in Başlat menüsü baştan aşağı yenileniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows 11’in Başlat menüsü baştan aşağı yenileniyor
    Microsoft, Windows 11 kullanıcılarını yakından ilgilendiren önemli bir değişikliği test etmeye başladı. Başlat menüsü, uzun süredir tartışma konusu olan "Önerilenler" bölümü başta olmak üzere, daha sade ve kullanıcı odaklı bir tasarımla yeniden şekilleniyor.

Yeni tasarım neler sunuyor?

Şu anda Windows 11’de Başlat menüsüne baktığımızda üç ana bölüm dikkat çekiyor: sabitlenmiş uygulamalar, önerilen içerikler ve “Tüm uygulamalar” listesi. Ancak Microsoft’un üzerinde çalıştığı yeni tasarımla birlikte bu üçlü yapı yerini tek sayfalık, kaydırılabilir bir düzene bırakacak.

Yeni tasarımda kullanıcılar, hem sabitlenmiş uygulamalara hem de yüklü tüm uygulamalara tek bir kaydırma paneli üzerinden ulaşabilecek. Menü, mevcut versiyona göre daha uzun ve geniş olacak şekilde yeniden boyutlandırılmış durumda. Bu da tüm içeriklerin tek ekranda daha düzenli görünmesini sağlıyor.

Windows 11’in Başlat menüsü baştan aşağı yenileniyor
    Kullanıcılardan sık sık eleştiri alan “Önerilenler” bölümü nihayet kapatılabilir hale geliyor. Ayarlara eklenen yeni bir seçenek sayesinde, Başlat menüsündeki önerilen dosya ve uygulamalar tamamen devre dışı bırakılabiliyor. Bu özellik kapatıldığında, yalnızca sabitlenmiş uygulamalar ve tüm uygulamalar listesi görüntüleniyor.

Ayrıca Bkz.Windows 11'e tam ekran Xbox modu geliyor: Konsol gibi olacak

Ancak dikkat çeken bir diğer nokta, bu ayarın aynı zamanda Dosya Gezgini’nde gösterilen son dosyalar sekmesini de etkiliyor olması. Yani bu seçeneği devre dışı bırakmak, Dosya Gezgini’nde gösterilen son kullanılan içeriklere erişimi de engelliyor. Microsoft’un bu davranışı final sürümde ayrı ayarlar haline getirmesi bekleniyor.

Ne zaman gelecek?

Yenilenen Başlat menüsünde yalnızca görünüm değil, işlevsellik de artıyor. “Tüm Uygulamalar” bölümü ızgara, liste ve kategori olarak üç farklı düzende sunulabiliyor. Bununla birlikte Microsoft henüz bu yeni Başlat menüsü tasarımını resmi olarak duyurmuş değil. Ancak yılın ikinci yarısında gelmesi bekleniyor. Şimdilik test edilen bir özellik olduğu için burada söylediklerimizin bir kısmının nihai sürümde değişebileceğini unutmayın.

Kaynak:https://www.windowslatest.com/2025/04/04/windows-11s-start-menu-is-getting-a-big-redesign-without-recommended-feed/

• İçine ettiler windowsun, hızlı başlatı kaldırdıklarından beridir uyuzum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Yine mi? Windows 11 kurulumlarımda ilk iş kutucukları tek tek kapatıyorum. İlk kurulumda gelen reklam vari yazılımları kaldırıyorum. Windows XP başlat menüsüne bir nebze benziyor. Rahat ediyorum. Aslında isterlerimi karşılayan 3. parti bir dünya yazılım var ama neyse.

Böyle devam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Recommended bolumunden sonunda kurtulabiliyor muyuz? Vay.

Ayrica bu listelemedeki A-B-C harflerini sevmeyen bir tek ben miyim? Zaten her birinde bir-iki uygulama var, harflerin her biri bir uygulama kadar yer kapliyor, gereksiz uzatiyor listeyi ve cirkinlestiriyor.

蘇科|烈火國
    我的荣誉, 我的宝座, 我的国家. 将全部失去.
    群雄四分:
    水善|土強|火烈|气和
  • En güzeli windows 10 unkiydi. Win 11 in başlat menüsü sanki cep telefonu uygulamalar menüsü gibi.

• ne büyük yenilik, kesinlikle Windows 10 bunu yapamıyordu(!)

• Bugüne kadar bunların gelmemesi garipti zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • right click menüyü düzelsinler iki aşamalı menü yapmışlar bu kullanıcı dostu değil bunu nasıl çıkarmışlar anlamış değilim ben niye menünün fazlasını görmek için daha fazla menü için tekrar bir butona tıklayıp sonra istediğim eylem için butona tıklamam gerekiyor bu hiç ergonomik değil. Başlat penceresini de istediğin gibi özelleştiremiyorsun zorlayarak kullandırıyorlar win11 de başlat menüsünü hiç kullanmıyorum her şeyi arama özelliğini kullanarak gerçekleştiriyorum. Konuya bakarsak win10 daki menü özelleştirmesini win11'e getirecekler gibi.

• Banane başlat menüsünden rezalet ya hantal yavaş hala adam akıllı bir yazılım yapamadılar yıllardır.Yemin ediyorum insanın gözünü yoruyor bazen oyun oynarken Steamin Oyun menüsünü açıyorum daha adam akıllı Windowsdan!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Tasarım olarak iyi olabilir fakat işlev olarak iyi değildi Vista/7 başlatı. Windows 8 ve sonraki sürümlerde istediğimiz kısayolları ekleyebilirken 7 ve önceki başlatlarda bu mümkün değildi. Önemli bir fark bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Win11 tutmadı. Arada bir versiyon tutmuyor zaten yıllardır. (Vista, Windows8 gibi...)

Windows12'de kullanıcı isteklerine göre birşey yapacaklardır

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.