Şimdi Ara

Microsoft, Windows 11'i hızlandırıyor: Hızlı Ayarlar ve sağ tık menüsü daha çabuk açılacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Microsoft, Windows 11'i hızlandırıyor: Hızlı Ayarlar ve sağ tık menüsü daha çabuk açılacak
    Microsoft, Windows 11'i hızlandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Şirketin özellikle Hızlı Ayarlar paneli ve sağ tık menüsünün daha hızlı açılması için çalıştığı belirtiliyor.

Sağ alt köşede yer alan, Wi-Fi, ses veya batarya simgesine tıklandığında açılan Hızlı Ayarlar panelinin açılması bazen birkaç saniye sürebiliyor. Üstelik açıldıktan sonra içindeki bazı seçeneklerin yüklenmesi de gecikebiliyor. Şirketin çok daha hızlı açılan yeni bir sürümü test ettiği belirtiliyor.

Sistem genelinde daha akıcı bir deneyim hedefleniyor

20 Mart’ta yapılan açıklamada şirket, 2026 boyunca dağıtılacak büyük sistem iyileştirmelerini duyurdu. Başlat menüsü, görev çubuğu ve sistemin diğer bölümlerinin daha akıcı hale getirileceği belirtilirken, bu değişikliklerin listesi henüz tamamlanmış değil. Son ortaya çıkan bilgilere göre Hızlı Ayarlar da bu kapsamlı yenilemenin bir parçası olarak baştan ele alınıyor.

Şirketin hedefi, Hızlı Ayarlar panelinin ve içindeki tüm butonların neredeyse anında yüklenmesi. Mevcut durumda Wi-Fi’yi açıp kapattığında ya da farklı bir ağa bağlandığında, değişikliklerin arayüze yansıması gecikebiliyor. Benzer bir durum Bluetooth bağlantılarında da yaşanıyor. Microsoft bu sorunların farkında olduğunu ve bunları giderecek bir güncellemeyi dahili olarak test ettiğini söylüyor.

Yeni sürümle birlikte kullanıcıların Hızlı Ayarlar’daki seçenekleri sürükleyip bırakarak yeniden sıralayabilmesi planlanıyor. Ayrıca “Enerji Tasarrufu” adlı yeni bir alt bölüm üzerinden karanlık modu doğrudan açıp kapatmak mümkün olacak. Bu bölümde ekran parlaklığı, kontrast ve güç modu gibi ayarlara da erişilebilecek.

Ayrıca Bkz.Microsoft doğruladı: Windows 11 25H2 güncellemesi zorunlu oluyor

Microsoft’un yaklaşımı yalnızca tek tek hataları düzeltmek değil, sistem genelinde performansı artırmak. Bu yüzden bildirim merkezi de hızlandırılıyor, böylece uyarılar daha hızlı açılacak ve kolayca kapatılabilecek. Aynı zamanda gereksiz bildirimlerin azaltılması ve Windows Update kaynaklı rahatsız edici uyarıların da minimuma indirilmesi hedefleniyor.

2026 güncellemesiyle birlikte işletim sisteminde daha az reklam ve öneri gösterilmesi, görev çubuğunun taşınabilmesi ve bazı yapay zeka özelliklerinin sadeleştirilmesi gibi değişiklikler de bekleniyor. Bunun yanında Dosya Gezgini’ndeki sağ tık menüsünün daha hızlı açılması gibi küçük ama hissedilir iyileştirmeler de yapılacak.

Ayarlar uygulaması da yeniden düzenlenerek daha sade ve anlaşılır hale getirilecek. Amaç, eski Denetim Masası’na olan bağımlılığı azaltmak ve gelişmiş ayarları da mümkün olduğunca modern Ayarlar uygulamasına taşımak. Bu geçiş yıllardır devam ediyor olsa da, henüz tamamlanmış değil. Örneğin, bazı gelişmiş ağ seçenekleri hala Denetim Masası üzerinden açılıyor.

Kaynak:https://www.windowslatest.com/2026/04/09/microsoft-confirms-windows-11s-quick-settings-and-right-click-menu-will-load-faster/

• En donanımlı PC'de bile saçma derecede gecikme/lag yapıyor sağ tık (context) menüsü hocam. Ama sonraki açılışları bellekten okuduğu için daha seri doğal olarak. Shift tuşuna basmaktan gına getirdiler insanlara sağ tıklarken.

Ek not: Bir de, bazen ilk tıklamada gelmeyen öğeler (AMD Adrenalin Software gibi) birkaç saniye bekleyip ikinci sağ tıklama ile birlikte gelmeye başlıyor, lag/bug ne ararsan var.
  • Sağ tık yavaş açılıyor gibi bir şikayetim hiç olmadı. Stabil olsun yeter...

• O kadar güçlü donanımlara rağmen hâlâ daha sağ tık hızlandırmaya çalışıyorlar yazık ya kaç sene oldu çıkalı.

• Hızlandırmak istiyorsa temeletri servislerini ve arka plan işlemlerini kapatsın. Her formatta debloat işleriyle uğraşmaktan yıldı insanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 11 Nisan 2026; 12:43:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de masaüstü'nde iki farklı sağ tık menüsü geliyor. İlkinde AMD Software vs hiç biri çıkmıyor, ikinci tıklamamda çıkıyor. Önce bunu düzeltsinler.

Cam camdır kırılır.

Mal maldır değişmez, koysan da düzelmez.

Maldows

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çıkalı 5 yıl oldu hala sağ tık başlat menüsü ile uğraşıyorlar her güncelleme ayrı felaket. Kim varsa bunun başında güzel yere kapak atmış.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    En donanımlı PC'de bile saçma derecede gecikme/lag yapıyor sağ tık (context) menüsü hocam. Ama sonraki açılışları bellekten okuduğu için daha seri doğal olarak. Shift tuşuna basmaktan gına getirdiler insanlara sağ tıklarken.

Ek not: Bir de, bazen ilk tıklamada gelmeyen öğeler (AMD Adrenalin Software gibi) birkaç saniye bekleyip ikinci sağ tıklama ile birlikte gelmeye başlıyor, lag/bug ne ararsan var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 11 Nisan 2026; 21:11:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mert1907 kullanıcısına yanıt
    Windows 12 geldi gelecek neredeyse...

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Doğru hocam ama önceliğim olmadı o anlamda söyledim. Hani oraya gelene kadar ne sıkıntılar var. Her güncellemede pc sağlam çıkabilecek mi diye endişeleniyorum. Windows 11 geldi geçiyor, iş yerinde IT Windows 11'e geçmek istemiyor. Zırt pırt birşey bozulyor çünkü.

• Aslında sağ tık menüsü diye bir şey yok, bağlam menüsü o. İngilizcede “context” diye geçen menü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • casus soft, sağ tık menüsü açılırken tam olarak ne yapıyorda bu kadar yavaş tepki veriyor, altı üstü basitce bir sağ tık menüsü yaratacaksın, ne tür tiksinç kodlar gömdünkü o menü açılırken kanırtıyor!

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    Zaten ara sürümler hep böyle oldu. Vista, 8 gibi ama ben bu sefer 12'de de sorunların devam edeceğini düşünüyorum şu milleti izleme mantığından vazgeçmeleri lazım.

• mert1907 kullanıcısına yanıt
    Monopol olmak böyle bir şey işte, 11 ile hepten kudurdular.

• açılışta arka planda gereksiz bir sürü uygulama başlıyor, onları kapatın önce

• 12 gelmek üzere, 11'i gördükten sonra 12 gerçekten insanı korkutuyor! Microsoft gibi bir teknoloji devi bir işletim sistemini niçin tam olarak oturtamıyor? Sorun onlarda mı yoksa kullandığımız donanımlarda mı? B760 çipine sahip Asus ve MSI 2 ayrı masaüstü sistem kullanıyorum, aynı donanım (her ikisinde de 12.nesil i7 işlemci-2x16gb ram-1tb Samsung 990 pro m2 ssd var) ve aynı İntel 760 çipe sahip bu 2 bilgisayar farklı anakart markaları yüzünden farklı davranışlar sergiliyor! Aynı çipe sahip bilgisayarlarda bile farklı sorunlar görebiliyorsak farklı çiplere, donanımlara sahip pc lerde neler olmaz ki!

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.