Şimdi Ara

KONU DIŞI BÖLÜMÜ KURALLARI ###GÜNCEL ###

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
13
Favori
49.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • KONU DIŞI BÖLÜMÜ KURALLARI


    1) Yeni konu açmadan önce forumun Arama bölümünü kullanarak daha önce konunun açılıp açılmadığına bakınız. (Aynı konunun birden fazla açılmış olması durumunda ilk açılan kalacak, sonra açılan silinecek / kilitlenecektir.)

    2) Konularınızı lütfen forumda ilgili bölümlere açınız. Sorularınıza hızlı yanıt almak için konu dışına ait olmayan konuları bu bölüme açmayınız. Bu konular taşınmayıp, silinecek ve konu sahibine 7 gün bölüm kısıtlaması verilecektir.

    3) Üyeler birbirlerine küfür, hakaret ve küçük düşürücü sözler sarf edemeyeceği gibi 3. şahıslar için de bu tip sözler sarf edemez. Hakaret olup olmadığı muğlak kelimelerde söz konusu söze maruz kalan üyenin şikayet etmesi durumunda, takdir üst yönetimindir. Bu tür mesajlar içeriğine bakılmaksızın silinecek ve yazan üyeye ceza uygulanacaktır. (Küfür veya hakaretlerin sansürlenerek yada farklı bir dilde yazılması bir şey değiştirmez.)

    4) Size bir üye küfür / hakaret ettiğinde, aynı şekilde cevap vermek yerine
    [sizer]KONU DIŞI BÖLÜMÜ KURALLARI ###GÜNCEL ###
    şikayet butonuna basarak şikâyet ediniz. Küfüre veya hakarete aynı tarzda cevap verilmesi durumunda, ilk kimin başlattığına bakılmaksızın olaya karışan tüm üyeler uyarı alacaktır.

    5) Kural dışı mesajlara yapılan alıntılar kural dışıdır ve silinir. Küfürlü mesajlara alıntı yapılması durumunda mesaj içeriği incelenip mesaj sahibine uyarı/ceza verilebilir. Alıntı özelliği oyun amaçlı değildir ve tek bir karakter veya smile dan oluşan alıntılar da mesaj sahiplerine uyarı verilecektir.

    6) Silinen veya kilitlenen bir konuyu ısrarla tekrar açmak ceza sebebidir. Verilecek ceza konu içeriğine göre hesap kapatılması veya bölüm kısıtlaması olabilir.

    7) Açtığınız bir konunun neden silindiğini sormak için şikâyet et butonunu (
    [sizer]KONU DIŞI BÖLÜMÜ KURALLARI ###GÜNCEL ###
    şikayet) kullanınız. Bu konular kural dışıdır ve nihayetinde silinir veya kilitlenir. Konunuza cevap verilmesi ise yönetimin inisiyatifindedir.

    8) Ceza alan üyelerin başka bir hesap alarak foruma yazmaya devam etmeleri yasaktır. Bu durumu tespit edilen üyelerin asıl hesapları 7 gün süre ile, sonradan aldıkları hesaplar ise sınırsız olarak kapatılacaktır. Cezalı durumda alınan sahte üyelik için verilecek 7 günlük ceza mevcut ceza süresine eklenir. Sürekli sahte üyelik alan kişilerin asıl hesapları gerekli görüldüğü takdirde sınırsız olarak kapatılabilir. Bu konudaki sorularını için Forum Destek'e başvurabilirsiniz(http://forum.donanimhaber.com/support.asp)

    9) Bölüm içinde dini ve siyasi içerikli ya da bu tür bir tartışmaya açıkça sebebiyet verecek türden konu açmak veya başka bir konuyu bu platforma çekmek yasaktır. Bu tür konu ve mesajlar silinecek, üyelere 7 gün bölüm kısıtlaması verilecektir.

    10) Açtığınız bir konuyu ilgi görmemesi ya da aşağıya düşmesi durumunda ısrarla gereksiz mesajlar yazmak sureti ile (smile koymak, "up" yazmak v.b.) üste taşımak kural dışıdır. Gerekli görüldüğü hallerde mesaj veya konu kaldırılabilir, üyeye uyarı verilebilir.

    11) Yöneticiler hakkındaki şikayetlerinizi Forum Destek'ten yapabilirsiniz(http://forum.donanimhaber.com/support.asp)Şikayetleriniz için açılan konular direkt olarak silinecektir.

    12) Bölüm içerisinde açılan küfürlü ve +18 içerikli (resim-video) konulara mesaj atarak konunun güncel kalmasını sağlayan üyelere uyarı verilecektir. Bu tür konulara mesaj yazmak yerine şikayet etmeniz bölümün yararına olacaktır.


    13) Forum dahilindeki smileları ya da resimleri (özellikle You_Rock_Emoticon.gif) amacı dışında kullanıp harf veya hece ekleyerek farklı anlamlara taşımak yasaktır.

    14) Bölüm içerisindeki konulara sürekli olarak konunun açılış amacının önüne geçecek şekilde alakasız mesajlar yazmak ve alakasız resimler koymak yasaktır. Unutmayınız ki her replik ancak uygun zamanda kullanıldığında konuyu amacından çıkarmaz ve bölüm içerisindeki muhabbete katkı sağlar. Bu kuralın getirilmesindeki amacımız her zaman her konuya aynı mesajların yazılması ile konuların açılış amacından sapmasını önlemek ve aynı zamanda DonanımHaber'e özgü anlam kazanmış ve DonanımHaber mizahına uygun repliklerin kullanılmasını da desteklemektir. Örnek olarak;
    -"takam kafana, sana puanım 9 kanka, ow yea man,
    -..... dediler geldik,
    -kangal alır, anladık .... var,
    -ibretlik paylaşım, cCc .... cCc,
    -.... detected,
    -küfürlü resimler,
    -ben gülüyommu lan vb resimler,
    -sakin ol şampiyon
    -mesajım bulunsun, reserved, takip
    " gibi mesajların yersiz bir şekilde ve alakasız hallerde konulara yazılması hem konu sahibine saygısızlık olacak hem de konuların içerisindeki muhabbeti olumsuz yönde etkileyecektir. Bu tür mesaj sahiplerine uyarı verilecektir.

    15) Başka forum veya sitelerle olan sorunlarınız sadece sizleri ilgilendirir. Donanım Haber Forumlarını aracı olarak kullanıp forum veya site baskını yapma amaçlı konular açmak kesinlikle yasaktır. Konuyu açan ve destek olan tüm üyelere uyarı verilecektir.

    16) Tüm bölümlerde olduğu gibi, Konu Dışı bölümünde de illegal içeriğe sahip siteler hakkında konu açmak, davetiye istemek ve reklamını yapmak; üyelik için davetiye gerektiren, tıklama ile kazandırma vb. sitelerle ilgili konu açmak yasaktır. Bu maddede belirtilen ihlallerin yapılması durumunda mesaj sahiplerine uyarı verilecektir.

    17) Forum yapısı ve forum yönetimi ile ilgili soru, öneri ve sorunlarınız için Forumla İlgili Önerileriniz, Sorunlarınız bölümünü kullanınız. Konu Dışı'na açılan bu türden konular cevap verilmeksizin silinecektir.

    18) İnternet ortamında yer alan yerli yada yabancı insanların müstehcen, açık saçık ve yakışıksız içerikli resimlerini bu forumun herhangi bir bölümünde mesaj olarak veya konu açarak paylaşmak, bu paylaşımları alıntı yaparak konuyu yukarılarda tutmak,bu paylaşımları pm yoluyla dağıtmak ve pm yoluyla istemek yasaktır Bu kurala uymayan üyelerimize uyarı verilecektir.

    19) Whatsapp, discord, slack gibi iletişim platformlarının konularını açmak, herhangi bir konuda link paylaşmak yasaktır.

    20) Forum dışına yönlendirme yapan; tanıtım, reklam amaçlı çekiliş konuları açmak yasaktır. Forum dahilinde açılacak çekiliş konuları içinse, makul katılım sınırları belirlenmelidir ( İlk mesaj atan x kişiye verilecektir" minvalinde olmalıdır) Aksi nitelikte açılan konular silinecektir. Ucu açık (Kriter konulmamış) çekiliş konuları kapatılır. Israrla spam yapılması halinde, ilgili üyeye bölüm uzaklaştırması verilir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • 👌

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.