Şimdi Ara

Windows 11 görev çubuğunun sevilen özelliği geri geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: 1
Giriş

• Microsoft, kullanıcıların uzun süredir talep ettiği bir Windows 11 görev çubuğu özelliğini yeniden kullanıma sunmak üzere önemli bir adım atıyor. Test aşamasındaki yeni Windows 11 sürümlerinde ortaya çıkan bu özellikle Hızlı Ayarlar bölümündeki düzenleme yeteneği geri dönüyor.

Önce kaldırıldı, şimdi geri geliyor

Windows 11 görev çubuğunun sevilen özelliği geri geliyor
    İlk Windows 11 sürümleri aslında selefi Windows 10’da olduğu gibi Hızlı Ayarlar alanında hangi kontrollerin görüneceğini özelleştirmeye izin veriyordu. Bu alandaki kısayol düğmeleri, Wi‑Fi, Bluetooth, Uçak Modu gibi bağlantı seçeneklerinin yanında Gece Işığı gibi özelliklerin açılıp kapatılmasına da imkan tanıyordu. Ancak Microsoft daha sonra bu düzenleme seçeneğini kaldırarak tüm mevcut kısayolları listeleyen, yalnızca kaydırılabilir bir panel sunmaya başladı. Kullanıcılar, bu paneldeki öğeleri yeniden sıralayabilir olsa da ekleme ya da silme yapamıyordu. Yıllar içinde pek çok kullanıcı bu işlevin geri gelmesini talep etmişti.

Ayrıca Bkz.Windows 12 çıkış tarihi sızdırıldı: Abonelik sistemi ve dahası

Yeni Windows 11 önizleme yapılarında bu taleplerin karşılık bulduğuna dair güçlü işaretler ortaya çıktı. Paylaşılan ekran görüntülerine göre menüde düzenleme imkanı sunan bir seçenek bulunduğu görülüyor. Microsoft ayrıca enerji tasarrufu düğmesinin yanına yeni bir ok işareti ekledi. Bu araç ile pil ömrünü uzatmaya yardımcı olabilecek bir dizi farklı seçenek aktif hale geliyor. Bu seçenekler arasında karanlık mod ve güç tasarrufu modu gibi birkaç ayar bulunuyor.

Kaynak:https://www.neowin.net/news/microsoft-is-bringing-back-highly-requested-windows-11-taskbar-feature/

• göz boyamaya devam mı edecek bu pırtsoft yoksa kullanıcıları dinleyip istemediği şeyleri sistemden kaldırarak performans artışının önünü mü açacak, tabi ki göz boyamaya devam edecek, sonuçta adamlar lisans ile para kazanmayı kenara itti, kullanıcı verilerini satmak daha karlı performans da neymiş, 50 liralık lisansların aktivasyon yapmasına izin vermemek çok mu zordu yoksa 🤣

• paco_ct kullanıcısına yanıt
    size linux deki kernel panic ile mutluluklar.

• Windows 11 kullanıcısına yanıt
    sana da BSOD ile mutluluklar dostum 😉 ben yeterince işim gereği BSOD ile uğraşıyorum zaten biraz da Karnel panic ile uğraşırız hiç olmazsa işletim sistemini ben yönetiyorum o beni değil 🤣

• 2 yıl daha geçmem gibi win 10 ile devam

• İşte beklediğim özellik, şimdi Windows 11'e geçebilirim, teşekkürler MicroSlop (!)

ayrıca bu görev çubuğu özelliği değil, öyle olsa başlat menüsü ve bildirim merkezine de görev çubuğu özelliği derdik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RadioactiveBlackBox -- 9 Mart 2026; 18:21:07 >
  • kraix kullanıcısına yanıt

27h2 çok iyi bir sürüm olur geçmek için.

Samsung Galaxy S10 Plus 128gb Prizma Yeşil
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • renk ayarları nasıl yapılıyor bilen var mı?

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.