Şimdi Ara

Warp sürüşü ile ışıktan hızlı yolculuk mümkün müdür? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
41
Favori
7.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
182 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cyraxus kullanıcısına yanıt

Anladım hocam. İlginç bir düşünce. Evrenin dışına çıkmak :P

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güneş uzayı büktüğü için çevresinde dönüyoruz , dünyada büktüğü uzaya göre ayı çevresinde döndürüyor yani kütleniz ne kadar büyük ise uzayı o kadar büküyorsunuz

warp motorlu uzay aracıda uzayı bükmeye dayalı çalışıyor buraya kadar tamam , şimdi ama kullandığınız uzay aracının motoru bu gücü nereden bulacak? örneğin Güneş bir yıldızın kütlesine eşit bükme gücü atom enerjisi vs bunu kesmez sanırım ki bunun arızası kazası vs var daha

Ama ümidinizi kaybetmeyin 150 sene önce birileri cep telefonu bilgisayar ve televizyondan bahsetse deli diye içeriye atarlardı teknoloji hızlı gelişiyor

• İşin ilginç tarafı Quantum Alanı Enerji Formülü'nde, "Alanın Enerji Yoğunluğu Beklentisi", "Kütlesiz Bir Skaler için Stres Enerjisi Tensörü", "Beklenti Değeri" gibi değerleri girdikten sonra bükülen uzay-zaman alanında integralini alınca Enerji<0 oluyor. Bu da şuanki teknoloji seviyemizle bu tür geminin yapılmasını imkansız kılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi An Idiot Abroad -- 23 Temmuz 2020; 8:12:57 >
  • Yazıyı okudum, paylaştığınız için teşekkürler. Ben şunu merak ediyorum eğer ışık hızına veya bundan daha hızlı bir hıza çıkabilirsek yolculuk sırasında önümüzü nasıl göreceğiz? Her şey bir anda karşımıza çıkacak mesela bir gezegene falan aniden çarpmaz mı gemi? Veya asteroit gibi

• Yazıyı okudum ancak diğer yazılar için de favoriye ekledim.

• warp suresi 5. ayet;
    "o der ki ışıktan hızlı olan tek şey uzayın bükülmesidir"

not: ayetler zamana göre değişebilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Csb... konu kilit, uye ban

kusura bakmayin, ben de sacma sapan yazilar yazmak istiyorum, boylece halka daha yakin oluyorum :D

• Aslında önümüzdeki uzayı kısaltarak da yapabiliriz bunu, örneğin gideceğimiz yolu büküp binde bir oranına kısaltırsak, hızımız sabit kalmasına rağmen yer değiştirmemiz bin kat artar.

• Severim uzay bilimini görelilik kanunu çekimsel kuvvet yasalar falan çok merak uyandırıyor evrenle ilgili şeyler insanoğlunun varoluşundan beri hep merak konusu olmuş zaten :D

• Malesef ki imkansız

• physFx kullanıcısına yanıt

Adam efsane. Bir ara keşfetmiştim okuyodum üni bitince pek bakmıyorum artık. Ama yazıları efsane bilimsel  

• Ula uzayı bükecek kadar enerjim olduktan sonra niye bi yere gideyim ki, o kadar enerjiyle neler yaparsın. Onlar bize gelsin o saatten sonra :)

• zaman insanın tanımlayıp ortaya attığı bir kavram. uzayı veya maddeleri zaman değil kendi fiziksel şartları etkiler. zaman insanlar tarafından tanımlanmıştır.

Zaman, göreceli bir kavramdır. Zaman içinde olduğumuz üç mekân ve bir zaman boyutlu uzayzamanın soyut olan boyutu olarak da kabul edilir. zihinsel kavram yani.

warp drive falan imkansız hayal ürünleri. uzayda materyal harcamadan enerji kaybetmeden hız kazanacak hiçbirşey yoktur.

• ışığın kütlesi olmadığı için ışığın hızına bir cihazın ulaşması mümkün değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ø -- 23 Temmuz 2020; 23:57:40 >
  • Evrende tam sayısı bilinmeyen gezegenler, göktaşları, yıldızlar var. Düşünün ışıktan daha hızlı giden gemi yaptınız. Daha ilk denemede herhangi biriyle çarpışmama ihtimali var mı sizce.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: marcelor

Suphesiz tercih ama forumdaki konulari ve yorumlari gorunce konunun yerinin dh olmadigini dusundum.

2014 yılında diş çürüğünü tedavi etmenin yolu bulundu. Hala ortada yok. Ya birileri engelledi ya da bulduk diye yalan söylüyorlar.

Yani Warp sürüşü falan bunlar bilim-kurgu. Yalan, hikaye. Bilimin ilerlediği yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: fblorenzo

Konuyla ilgilenenler Yıldızlararası filmini ve Black Mirror 4. Sezon 1. Bölüm USS Callister bölümlerini izleyebilirler.

bence konuyla ilgisi olanların izlemesi gereken seri stargate serisi

94 yapımı ilk stargate filmi

arkasından 97 yapımı stargate sg-1 serisi (10 sezon)

2004 yapımı stargate atlantis serisi (5 sezon)

• Hocam süpersiniz, uzun zamandır araştırdığım bir konu ve forumda uzun zaman sonra böyle bir konu görmek beni şaşırttı. Forumda güzel şeyler de paylaşılıyormuş dedim. Teşekkür ediyorum kendi adıma.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.