Şimdi Ara

Warp sürüşü ile ışıktan hızlı yolculuk mümkün müdür? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
41
Favori
7.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
182 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bunların hepsi gelecekte yaşanacak bizim içinse geçerli olan dünyaya biraz erken geldiğimiz :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelecek deyince aklıma çok ütopik şeyler geliyor. İşte havada süzülen binalar, bir uçtan diğer uca ışınlanan insanlar vs. filmlerden gördüklerim işte ama ben böyle bir geleceğin olacağını sanmıyorum olsaydı şimdiye kadar güzel bir dünya inşa ederdik. Belki teknoloji o kadar gelişmemiş olurdu ama mükemmel bir dünya olabilirdi. Bugün en lüks en gösterişli şehirlerden olan Dubai'ye bakalım mesela, hangi birimizo imkanlardan yararlanabiliyoruz? Her neyse, kulağa çok hoş gelen fütüristik şeyler var ama bence bir çoğu gerçekleşmeyecek.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkes uzayi bukebilicegini soyluyor ya duzlem degilde top gibi yuvarlaksa o zaman nasil bukucen duzlem oldugunun ispati kaniti var mi acaba :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Aykumos

Bu mesaj silindi.
    Söylediklerinizin gerçekleşmesi 100 yıldan daha kısa sürecektir. Çünkü insan oğlunun son 100 yılda gerçekleştirdiği atılımlar, 17.000 yıllık tarihi neredeyse silip attı.

Eskiden insanlar karşılaştıkları sorunların üstesinden kendi akıl ve güçleri ile gelirken artık bu rol yapay zeka kontrollü makinelerin eline geçmiş durumda.

Şu an yapay zeka alanındaki gelişmeler biz insanlardan saklanıyor, çünkü artık kendileri bir bilinç geliştirmeye çok çok yakınlar ve buda yaratıcıları olan biz insanları korkutuyor. Hatta bir rivayete göre ibm in geliştirdiği yapay zeka sistem yöneticisi ile gerçekleştirdiği bir sohbette yöneticiye “bu kadar hızlı gelişmem siz insanları korkutmuyor mu?” Diye bir soru sorar, sonrasında ise ibm apar topar yapay zekanın fişini çekmiş. Tekrar belirtmekte fayda var bu olayın gerçekliği şüphelidir, elde bir kanıt yok çünkü.

Tüm bunların ışığında önümüzdeki on yıllar içerisinde uzay programları artık normalleşecek, normalleşmek zorunda. Çünkü dünya kaynakları sınırsız bir gezegen değil. Ha şu tecavüzcü, katil, terörist, hırsız vs gibi insanları yaksak dünya nüfusu 2 milyar azalır ve rahatlar o ayrı mesele.

• panter20 kullanıcısına yanıt

Bazen bunu düşünüp üzülüyorum ama şu da var ya işler ters giderse. Uygarlık tamamen çökerse.

• panter20 kullanıcısına yanıt

Evet, muhakkak bir gün yaşanacaktır hocam. Görmek güzel olurdu açıkçası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AliOzdemirz kullanıcısına yanıt

Ütopik şeyler, birçok diğer şeye göre daha güzel hocam. Ama niçin gerçekleşmeyeceğini düşünüyorsunuz?

• gs09gs09 kullanıcısına yanıt

O alanda pek bir bilgim yok hocam ama eğer bur teori ise bile, bilim camiasi tarafından kabul görmüş ve tersi ispatlanamamış bir model var hocam. O modelin de top gibi değil maalesef :P

Ayrıca, şuanda bile uzay-zamanı büken şeyler var. Mesela siz.

• physFx kullanıcısına yanıt
    Çünkü gidişat hiç güzel görünmüyor bana, yani yaşanma potansiyeli yüksek savaşları, felaketleri düşününce o ütopik dünyanın da hayal olarak kalacağını düşünüyorum.

• Anladım hocam. Evet, aslında dediğiniz çok mantıklı. Kanser veya herhangi bir salgın gibi de olabilir. (Umarım o corona virüs değildir :P).

• bilmemm . dediğin gibi denemek lazım .

• Güzel bir yazı, ancak anlamayacağımız kadar karışık/teknik.

Einstein'dan zeki olduğumu iddia etmiyorum ancak bence bu kadar hızlı gelişen teknoloji ile illaki bir yolunu bulacağız yıldızlar arası seyahatin. Neden dersen, evren genişliyor ve biz gezegenimizden 1 ışık yılı bile uzaklaşamadık dünyamızdan .1 ışık yılı bile astronomik ölçekte çok küçük, binlerce ışık yılından bahsediliyor, bizim bu süreleri yıllara indirmemiz gerekecek. Hızını bilemiyorum ancak biz göremesek de olacağını düşünüyorum. Bence Allah (yaratıcı) var ve bizim keşfetmemizi de istiyor. Onun için giderek genişliyor. Bizim şu anki teknolojimiz ise emekleme aşamasında.

Bu bilmediğimiz sabitler, karanlık madde ve enerjinifn sırları çözüldükçe, belki daha değişik enerjiler ve maddeler keşfettikçe uzayda seyahat için yeni yollar açacağımızı düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lacano

Söylediklerinizin gerçekleşmesi 100 yıldan daha kısa sürecektir. Çünkü insan oğlunun son 100 yılda gerçekleştirdiği atılımlar, 17.000 yıllık tarihi neredeyse silip attı.

Eskiden insanlar karşılaştıkları sorunların üstesinden kendi akıl ve güçleri ile gelirken artık bu rol yapay zeka kontrollü makinelerin eline geçmiş durumda.

Şu an yapay zeka alanındaki gelişmeler biz insanlardan saklanıyor, çünkü artık kendileri bir bilinç geliştirmeye çok çok yakınlar ve buda yaratıcıları olan biz insanları korkutuyor. Hatta bir rivayete göre ibm in geliştirdiği yapay zeka sistem yöneticisi ile gerçekleştirdiği bir sohbette yöneticiye “bu kadar hızlı gelişmem siz insanları korkutmuyor mu?” Diye bir soru sorar, sonrasında ise ibm apar topar yapay zekanın fişini çekmiş. Tekrar belirtmekte fayda var bu olayın gerçekliği şüphelidir, elde bir kanıt yok çünkü.

Tüm bunların ışığında önümüzdeki on yıllar içerisinde uzay programları artık normalleşecek, normalleşmek zorunda. Çünkü dünya kaynakları sınırsız bir gezegen değil. Ha şu tecavüzcü, katil, terörist, hırsız vs gibi insanları yaksak dünya nüfusu 2 milyar azalır ve rahatlar o ayrı mesele.

Alıntıları Göster

Bu (IBM yapay zekası) konuda güvenilir olsun olmasın bir kaynak var mı. İlk kez sizden duydum ve merak ettim.

Şu Coronayı bir atlatalım sonra bakarız artık salgın mı olur başka bir şey mi olur 😁😕

• Forum1th kullanıcısına yanıt

Katılıyorum hocam. Zamanla bilim ilerleyecek ve yolunu bulacak bu işin. Yoksa işimiz çok zor ve bur yorumumda da yazdığım gibi sadece galaksimiz olan Samanyolu'nu bile bir ucundan diğer ucuna kadar ışık hızıyla gitsek bile yüz binlerce yılda tamamlayabiliyoruz. Bu süreleri azaltmanın ve hızı arttırmanın bir yolunu bulmak şart.

• Forum1th kullanıcısına yanıt

Hocam bu konu ile alakalı kaynak bulmak imkansız, bir ihtimal deep web'de bulunabilir ancak onun içinde nereye bakman gerektiğini bilmen gerekiyor.

Ben kaynağı tesadüfen okuduktan sonra silindi, bir daha bulmakta nasip olmadı.

Zaten konunun hassaslığını düşünecek olursak gayet normal bir durum. Düşünsene skynet gerçekten var oluyor...  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacano -- 23 Temmuz 2020; 2:46:58 >
  • Bence kâinatta uzun mesafeler katetmenin yolu o iki nokta arasında hiçlik yaratmak.Yani seyahat edeceğimiz bölgede maddeyle alakalı hiç bir şey olmayacak karanlık maddede olmayacak başlı başına hiçlik yaratıp içinden 1 noktadan diğerine vakum gibi akacaksın.Yani kısa bir deyişle kainatın dışına çıkmış gibi olup zaman ve mekandan bağımsız olmak gibi .Buda benim hayal gücüm belki benzer teoriler vs olabilir

• cyraxus kullanıcısına yanıt

İlginç bir yorum. Mevcutta bulunan 4 boyutun dışında bir varlık olarak diyorsunuz yani :P

Küçük yaşlardan beri uzaya merakım vardır ve hayal gücü geniş bir insanım.:). Aslinda şöyle düşündüm.Big bang olmadan önce hiçlik vardı.Patlamayla kâinat bu hiçliğe dağılarak yayılmaya başladı.Kutle ,mekan ve zaman oluştu.Fakat kâinat hala yayilmaya devam ediyor bu hiçlikte. Şayet biz kainatın dışına çıkmaya basarirsak hiçlikten kâinata bakabilirsek zaman ve mekandan bağımsız oluruz.İstedigimiz yere gidebiliriz ayrıca Zaman da yolculukta yapabiliriz.Sayet bunu kainatın içinde basarirsak yani hiçlik yaratirsak istediğimiz yere gideriz fikrindeyim.Hayal gücü işte:)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.