Bilim insanları 2008 den beri Cern’de büyük hadron çapıştırıcısı ile big bangi anlamaya çalışıyor. Bir çok iddia ortaya atıldı. Kuantum fiziğinin öncüsü olan Bohr enstitüsündeki bilim insanları deneye başlarken mıknatısların bozulmasını, deneye gelecekten müdahale edildi diye yorumlayarak ABD’de bir dergiye makale bile yazdılar. Bazı bilim insanları ise uluslararası mahkemelere giderek, deneylerin durdurulmasını istedi. Sonuç olarak önce evrenin yaradılışını anlamak ve bu konuda bilim insanlarının fikir birliğine varmaları gerek. Anlaşılamayan bir konu üzerine başka bilimsel araştırmalar oturtmak, o bilimsel araştırmaların da doğruluğunu tartışmalı hale getirir. Kuantum fiziği konusunda Einstein ve Bohr çok tartışmış. Einstein, kuantum fiziğindeki belirsizliği korkunç olarak tanımlayarak kabul etmemiş ve ölene kadar bu işin peşinde olmuştur. Bohr ise belirsizliği kabul ederek, Einstein’a “tanrıya ne yapması gerektiğini söylemeyi bırak” demiştir. Sonuç olarak tarih Şu an Bohr’u haklı gösteriyor. Tabi başka bir bilim insanı çıkıp, bu belirsizliği çözene kadar. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Warp sürüşü ile ışıktan hızlı yolculuk mümkün müdür? (6. sayfa)

-
-
Helyum 3 veya soğuk füzyon çare olabilirmi ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam baskıladığım fizik aşkını körüklediniz gözüme uyku girmez artık.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
ışıktan hızlı gidip ne yapacaksın ışığın gelmesini mi bekleyeceksin
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Forumda ne çok fizikçi bilim adamı varmış. Harcanıyorsunuz buralarda.
Saygıdeğer forum üyeleri değerli uzay meraklıları; 2009 yılında bu siteye üye oldum aradan geçen 11 yıl sonra ilk defa bu sitede gördüğüm bir konuyu beğendim :) bakın bu tür paylaşımlar yapın saatlerce günlerce haftalarca gözlerim kanarcasına okumaya razıyım. Usandık bıktık dinlerden siyasetten herşeyden. Artık Bilim İlim Fen Uzay Fizik Madenler bunları konuşalım.
çünkü "İSTİKBAL GÖKLERDEDİR".
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-39A3D5E9Abigbang'den önce hiçlik yoktu tonla şey vardı araştır bence bu konuyu.
Bilime meraklıyım diyorsunuz ama boş filozoflar gibi kavramlarla oynayarak konuşuyorsunuz
Alıntıları GösterBu saldırgan tutumunu mütalaa yeteneği ve olmamana bağlıyorum öncelik.Kitap okuyarak kendini geliştirebilirsin.Bigbang den önce milyarlarca bigbang olabilir.Her bigbang de farklı parçacıklar farklı fizik kurallarına sahip evrenler olabilir.Ama kainatın sınırsız olduğunu farz ettiğimizde hiçlik bulundurmayan kısmının olmaması ve başlangıç noktası olmaması olasılık dışı.Bahsettiğin "bigbang'den önce hiçlik yoktu tonla şey vardı" görüşünü bilimsel olarak açıp niye hiçlik olmayacağını bana kanıtlarsan o zaman tartışabiliriz ancak yoksa dengim değilsin.
-
Daha saçma bir şey okumadım. Bunların HEPSİ FANTASTİK masallardır. Biraz bilim öğrenin öyle konuşun.
4 boyutlu uzay-zamanı bükmek asla mümkün değil. Bu evrendeki fizik yasalarına AYKIRIDIR, MANTIK DIŞIDIR.
-
Belirsizliğin çözülecek bir tarafı yok hocam, çünkü evren (büyük patlama) yersiz bir alanda gerçekleşti ve her şey (evren-sistem) rastlantısallığa göre hareket eder. Bunlar aynı (kuantum) HİÇLİĞİN "dalga" potansiyelleridir.
Sizin şu anki sezgileriniz ve bilinciniz enerji-"maddenin" bir sabit alan ve zaman diliminde olduklarını varsayması, tüm bunların gerçek olduğu anlamına gelmiyor. Şu anda yersiz bir alandasınız (bknz. kuantum dolanıklık). Bu tıpkı uzayın büyük patlamadan önceki hali gibidir. Büyük patlama ve enerji-"maddenin" ortaya çıkışı bu sorunu çözmedi.
Yersizlik (ve şu anki kuantum dolanıklık) uzayın var oluşundan ve öncesinden beri hala gerçerlidir ve bu şu ana kadar bilim tarihindeki en büyük keşiflerden biri.
Yani gözlemlenen evren aslında boş, BÜYÜK bir HİÇLİKTİR. Biz SANAL bir evrende yaşıyoruz ve tüm enerjiler bilgi ve veriden ibarettir ve süperpozisyondadır. Evrendeki tüm bilinçli varlıkları ortadan kaldırırsak süperpozisyon ilkesine de gerek kalmaz ve evren tamamen dalga potansiyellerinden ibaret olur. Ki zaten öyle.
Gerçek şu ki bir gerçeği sadece öğrenip anlamak yetmez, bir de bunu kabullenme durumu var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quantum Limit -- 10 Aralık 2020; 20:15:53 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
millet aç aç halkın seviyesine düşün ey bilimciler -
Ben bilimci değilim araştırmacıyım. İş merakta isteyen, merak eden herkes öğrenir. Ayrıca ekonomik durumumuz da iyi sayılmaz ama bu sorduğunuz sorunun konuyla ZERRE ilgisi yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quantum Limit -- 10 Aralık 2020; 20:59:49 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
araştırmak para değil yoksa ben de araştırmazdım diyorsun anlıyorum. ama araştırınca para kazanıyor musun? diye soruyorumquote:
Orijinalden alıntı: Quantum Limit
Ben bilimci değilim araştırmacıyım. İş merakta isteyen, merak eden herkes öğrenir. Ayrıca ekonomik durumumuz da iyi sayılmaz ama bu sorduğunuz sorunun konuyla ZERRE ilgisi yok. -
Tabi ki hayır. Ben hakiki bilgiye önem veririm. Bunlar çok önemli konulardır.
saygı duyarım ama ben cebime bakarım. araştırmacılar da fakir araştıran da bunları ticaretçiler sömürüyor. bilimadamı olup zengin ölen duymadımquote:
Orijinalden alıntı: Quantum Limit
Tabi ki hayır. Ben hakiki bilgiye önem veririm. Bunlar çok önemli konulardır. -
Doğru, çünkü çoğu bilim adamı maddenin olmadığını biliyorlar ve bu durumda maddiyatın pek bir önemi kalmıyor ama kimse sürünmek istemez tabi, herkese geçimini sağlayacak kadar imkan yeterlidir. Bu yaşadıgımız hayat, evren gerçek değil, her şey illüzyon ve sezgilerimiz bunu algılamakta yetersiz. Öznel gerçeklik sınırlarımızın çok ötesinde (bknz: kuantum alan). Bu arada araştırmacı demişken, hobi olarak araştırırım, ama önemli teorilerin özetini iyi bilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quantum Limit -- 10 Aralık 2020; 21:49:33 >
Bu konu hakkında kitap tavsiyesi yapabilirmisiniz hocam.
Hocam bilgiler pek çok kaynaktan özenli şekilde derlendi. Bunlar önemli bilmsel makaleler ve genellikle wikipedi kaynaklarıdır ve hepsi deneylere tabi olarak tutarlıdır.
Enerji-madde ve kuantum hakkında özet isterseniz paylaşırım.
Hiç kitap okumadın mı konu ile ilgili? Bari kaynak link ver.
Kusura bakma ama fazla kaynak var. Bulmak biraz zahmetli iş ve ona ayıracak zamanım yok malesef çünkü hepsini daha geçen yıl derlemiştim. Kendiniz araştırıp bulmanız gerekiyor hocam Bendeki tüm bilgiler derlenmiştir tek bir özet halindedir
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X