A101 de ürün iadesi yapılamıyormuş nasıl iş bu.
Arkadaşlar geçen gün elektronik bir ürün aldım ve bozuk çıktı. Ertesi gün gittim iade edeceğim, kredi kartıyla aldığım için sadece karta iade yapılıyormuş. Ürünü, fişi ve kartımı verdim iade yapacağız makineye taktı kartı şifre istedi, şifreyi giriyorum yanlış şifre diyor. Kontrol edip yine giriyorum yine yanlış şifre diyor. Üstelemedim belki hatam vardır diyorum farklı kartla almışımdır vs. Aldım kartı çıktım ertesi gün hem kartı kontrol ettim hem şifremi yeniledim yanlış olmaması için, gittim markete aynı durum, yanlış şifre diyor ve siz şifrenizi bilmiyorsunuz diyor kasiyer adamda.( Bir an yükseldim, çırpı gibi adam yumruğu koysam ölecek gidecek başıma bela alacam araba da çocuklar bekliyor diye sakinim gayet) Beni bekleyen müşterilerden biri de aynısı geçen gün benim başıma geldi bu mağaza da sizin makineniz bozuk dedi. Farklı şubeye yönlendirdiler beni yakın bir yer yine. Oraya gittim yine iade yapacağım, dedikleri şeye bakın" Kredi kartı alış verişi iadesi yapamıyoruz makinelerimiz bunu desteklemiyor". Dedim bu nasıl iş arkadaş. Çok tatlı dille konuştu kasada ki arkadaş kırmadan çıktım dedim olabilir. Ama aslında olamaz, kredi kartıyla alış verişi iadesi yapılamıyor diye bir şey olur mu arkadaşlar bu nasıl iştir?
Arkadaşlar hp marka kablosuz klavyem çalışmıyor, her hangi bir tuşa basınca sağ üst köşede ki kilit işareti yanıyor(kilit işaretinin içinde f harfi var).
Yani fonksiyon tuşlarından kilitlendiğini düşünüyorum ama eğer öyleyse kilidi açmayı başaramadım. Buna ne yapabilirim? Dongle da bozulmuş olabilir mi bilmiyorum bilgisayara takınca her hangi bir tepki vermiyor bilgisayar.
Arkadaşlar hp marka kablosuz klavyem çalışmıyor, her hangi bir tuşa basınca sağ üst köşede ki kilit işareti yanıyor(kilit işaretinin içinde f harfi var).
Yani fonksiyon tuşlarından kilitlendiğini düşünüyorum ama eğer öyleyse kilidi açmayı başaramadım. Buna ne yapabilirim? Dongle da bozulmuş olabilir mi bilmiyorum bilgisayara takınca her hangi bir tepki vermiyor bilgisayar.
Arkadaşlar bulunduğum bina da yaklaşık 3 yıldır Ttnet internet kullanıyoruz. Alt yapının gelmesi epey zaman almıştı belki 2 yıl internetsiz bekledik, sonrasın da alt yapı geldi ve internet bağlattık ama 3 yıldır yüzümüz gülmedi bu konuda. İnternet hem çok kopuyor hem çok yavaş, müşteri hizmetlerini aradığımızda bir güncelleme yatık düzelecek deniliyor, yarım saat güzel sonra yine yavaşlıyor. Standart alt yapımız zaten 60 Mbit destekliyor sanırım. Gelen servis 35 Mbit üzeri sıkıntı olabilir dedi ve biz ona göre bir paket seçtik ama gün içinde sürekli test yapıyorum. Ortalama 2-3 Mbit diyebilirim. 150 Kbit te görüyorum 10 Mbit te. Yani bana paketim de yazan internet hızını hiç veremediler henüz. Müşteri hizmetlerini arayıp aboneliğimi kapattırmak istediğim de cayma bedeli çıkacağını söylüyorlar. Şu satırları yazarken bile kendimi yorgun ve umutsuz hissediyorum bu firmaya karşı çünkü daha önce twitter' dan yazdık, farklı kanallar denedik ama hiç bir zaman söz verdikleri hızı da veremediler kopmalara da çözüm bulamadılar. İnternetten araştırmalarıma göre internet hızının yavaş olması halinde aboneliği iptalinde cayma bedelini alamayacakları yazıyor. Bunu nasıl kanıtlayabilirim?
Halı saha ayakkabısı önerisi?
Arkadaşlar selam, futbol oynamayı çok seviyorum ve her fırsatta oynuyorum. 7-8 aydır bir düzen oturttuk ve haftada 2 kez 2şer saatten 4 saat maç yapıyorum farklı takımlarla. Şuan lotto ayakkabı kullanıyorum ve bayağı eskidi. Dış yüzeyi aslında gayet iyi ama iç kısımda topuk ve parmak kısımlarındaki taban iyice eskidi ve açılmaya başladı. Anlayan varsa diye bir kaç soru sormak istiyorum. Muhtemelen bir sakatlık vb. olmazsa uzun yıllar bu tempoyla oynamak istiyorum, uzun ömürlü kaliteli bir ayakkabı alma niyetim var, bütçem konusunda fikrim yok ama ortalama ayakkabılar zaten 1.2k civarında başlıyor ve sanırım yine amatör düzeydeki ayakkabılar 6-7k civarına kadar gidiyor. Benim ayırabileceğim bütçe maksimum 3k olur. Karar vermenin zor yanı denemeden alınmak zorunda kalınan şeylerde hep tereddüt ediyorum. Yani aslında ayakkabıyı bir maç deneyebilsem ne alacağıma zaten karar verebilirim ama denemediğim için bu konu da tecrübeli kişilerin fikirlerini almak isterim. Daha çok kanat oyuncusuyum ve vuruşlarım epey isabetli. solak biri olmadığı için o kanatta ben oynuyorum ve daha çok ayak dışı vuruyorum, uzaktan çok şut çekiyorum ve ona göre dengeli burun kısmının tam oturması gerekiyor ayağıma. Maç başı koşma tempom 7.4 km ortalamaya sahip akıllı saat verilerime göre, yani koşma&top sürme dengesinin de iyi olduğu bir ayakkabı istiyorum. Halı saha da oynadığımız için krampon tercihim değil daha küçük dişlilere sahip halı saha ayakkabıları olursa öneriniz çok sevinirim.
Fikir veren yardım eden herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
Babama nasıl yardım edebilirim sizde fikir verin lütfen?
Arkadaşlar babam hayatının çoğunu teknesinde geçiren sürekli denizlerde olan biri. Bir de alkol problemi var, her gün 2 lt rakı içiyor. Bunu azaltmak istediğini söylüyor ama boş vakti çok olduğu için can sıkıntısından yapacak bir şey de bulamayınca yine alkole sarıyor. Aynı zamanda film izlemeyi seviyor, ben teknesine hediye olarak film izleyebileceği bir sistem kurmak istiyorum ama çokta elektrik yemeyecek ki akü problemi yaşanmasın. Bunun için en mantıklı yol bir tablet alıp teknede sabitleyeceği bir yere koyup televizyon gibi kullanmasını sağlamak ama aynı zamanda bir tane de super box alacağız bu durumda. Onu da koyacağız tekneye sürekli internet olsun diye, tabletten sürekli film izleyebileceği bir yöntem biliyor musunuz? Babam 58 yaşında ve sürekli google dan film araması reklamlarla uğraşmasını istemiyorum. Netflix gibi daha kapsamlı bir platform var mı acaba ücretsiz? Zaten super box koyacağız aylık 2.5k ona vereceğim bir de netflix vs her ay film izlemeye 3-4 k vermekte istemedim.
Tablet yerine aslında 12" civarı kumandalı bir sistem olsa daha iyi olacak, yattığı yerden film izlerken ses aç kapa ileri al vs sürekli kalkması gerekecek dokunmatik tablet için.
Arkadaşlar B460M-A PRO (MS-7C88) anakartım ve i5 10400f işlemcim var, Asus Dual RX580 OC 8GB ekran kartı veriyor bir arkadaşım. Uyum sağlarlar mı?
Arkadaşlar bir dostum kickstarter da 3d model satışı yapıyor, bende bu işe girmek istiyorum. Problem şu ki kickstarter Türkiye hesaplarını kabul etmiyor, en büyük sıkıntı paypal, arkadaşım yurt dışından tanıştığı kişilere kazançtan pay vererek hesaplarını kullanıyor. Ben bunun için ne yapabilirim? Türkiye' den yayın yapmanın yolu yok mudur?
Arkadaşlar selam, grafik tasarımıyla ilgili bir işe başladım ek iş olarak. Şuan ki bilgisayarım birazcık ağır kalıyor bende parçaları yavaş yavaş değiştirmeye karar verdim.
Şuan ki anakartım lga1200 soket, cpu i5 10400f. Acaba anakarta göre işlemci mi almalıyım yoksa direkt platformu mu değiştirmeliyim kararsızım. Ekran kartım zaten kötü ve onu yenileyeceğim ama grafik deyince aklıma ekran kartının önemli olduğu geliyor, işlemci ve ram in bu konuda önemi ne kadar bilmiyorum. Zbrush ta yüksek poligonlu modellerle çalışıyorum, bu amaçla kullanılan pc de neleri değiştirmem gerekir?
Yeni disk aldım nasıl windows kurarım?
Arkadaşlar eski disk yetmemeye başladı daha büyük bir disk aldım, şuan 1ssd 1 hdd var, sistem ssd de kurulu. Onu söküp yeni ssd takacağım tekrar nasıl windows kurarım buna?
Meslek: müzisyen
İlgi Alanları: müzik
Son Giriş: 23 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 5 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.129
İkinci El Bölümü Mesajları: 98
Konularının görüntülenme sayısı: 128.814 (Bu ay: 3.920)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.435 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic