L

Teğmen
30 Ocak 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
13 üye
Görüntülenme
Toplam: 727 (Bu ay: 2)
Gönderileri

Arkadaşlar sarı sitede yabancıdan yabancıya araç satışı var. Bunu kuzenim adına alsam kullansam sıkıntı olur mu? Kuzenim 3 ayda bir Türkiye'ye geliyor. 2 hafta kalıp Almanya' ya dönüyor.

Arkadaşlar selamlar, uzun süredir arabamı değiştirmek istiyorum bütçem bir türlü el vermiyor. Aklıma şöyle bir durum geliyor, benim bacanağın annesi felçli, yatalak yani yüreyemiyor ve ötvsiz araç alınabiliyor. Sıkıntı şurada ki bacanak biraz sıkıntılı bir tip, iddia falan oynuyor eve pek para vermiyor çocuklarının okul masraflarına ben yardımcı oluyorum ondan habersiz ki öğrenirse parayı iddiaya falan yatırmasın diye. Ben annesinin üzerine araç almak istesem nasıl prosedürler uygulanıyor? Araç annesinin mi üzerine oluyor, sessiz şekilde halletme şansım var ? Annesine eşimin ablası bakıyor yıllardır çocuk bakar gibi, belgeler yeterli oluyor mu bir heyet raporu vs istenir mi? Yani bu süreç zahmetli mi bacanağın kulağına gitmeden sessizce halletme şansım var mı? Araç annesinin üzerine olacaksa bile benim kullanıyor olmam problem yaratır mı? Bilen birileri cevaplarsa çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar inişli çıkışlı iş hayatımda bunu farkettim. Uzun bir süre gelirim ortalamaya göre iyiydi.(Çok iyi değil ama bana göre iyi yani) O dönem bir şey alırken 50 kere düşünüyordum, 3 kuruşun hesabını yapıyordum indirim kovalıyordum. Donanım habere de zaten o yüzden geldim sanırım. Sonra ki dönem pandemi falan derken işler kötüye gitti ve gelirim düştü, kazancım yine yetiyordu sıkıntıya gireceğimiz kadar düşmedi ama sınırdaydı. O dönem umursamamaya başladım, çünkü dikkat edip tasarruf yapsam bile tasarruf yaptığım miktarın bana bir artısı olmayacaktı. İndirim kovalayan ben marketlerde fiyatlara bakmadan almaya başladım ne alacaksam. Gelirim 2-3 aydır yine yükseldi, arabaya mı değiştirsek,acaba birikim yapıp küçük bir arsa alır mıyız düşünceleri girmeye başladı kafama ve yine küçük hesaplara başladım alacaklarım konusunda. Kot pantolona ihtiyacım var mesela, gidiyorum en ucuzu 500 lira ve kötü, orta halli de 700-800 lira. Ben her gün 2 tane kot alsam yine maddi olarak sıkıntıya girmeyeceğim ama bir tane bile almaya gitmiyor elim ne yapacağım bilmiyorum.

Arkadaşlar aracımı değiştireceğim ve yeni araç bakıyorum. Arabadan hiç anlamıyorum hiç ilgide duymuyorum. 28 Yaşımda ehliyet için ilk derste hoca gaza bas deyince 3 tane pedal var hocam hangisi gaz demiş biriyim o derece uzağım yani. Panel van mı diyorlar sınıfını da bilmiyorum ama ticari tarzı doblo fiorino gibi büyük bir araç istiyorum ama bu modelleri bazıları büyük bazıları küçük. Büyük bagaj hacmi benim için önemli, doblo combi veya maxi falan görüyorum bazen tam model bilmiyorum ama bagajı daha geniş, genelde şehir içi kullanacağım ve yakıt tabi ki önemli, yani bu tarz araçlar fazla yakar diyorlar ama bunların az yakan modellerinden büyük hangi aracı önerirsiniz. Bu piyasada 350-450 bin tl arası alabileceğim bir araç istiyorum maalesef bütçem bu kadar. Önerilenize açığım.

Arkadaşlar selam herkese, zbrush ile 3d basılabilir modeller yapıyorum bir süredir. İşin highpoly kısmına yine zbrushta drvam edeceğim ama lowpoly için zbrush fazla uğraştırıyor. Zbrushta ölçü olmaması da ayrı bir zorluk tabi, modelleri de zihnimden tasarlıyorum elimde ölçü olmadığı için daha da zorlaşıyor.

İşin özeti istediğim şey basit şekilde öğrenilebilir bir mimari tasarım programı, bir bina yapıyorsam bunun yüksekliğini katlarını kapı pencere boşluklarını vs ayarlayacağım. Zbrushta da gerekli yerlere detaylar vereceğim. Öneriniz ne olur?
Arkadaşlar 1700 gr. Bir konserve aldım ama brnim bunu bitirmem epey süre alır. Açtıktan sonra nasıl muhafaza edilmesi lazım bunun?
Bir rivayete göre hz. İsa bir gün fağın başında yalnızdır. Aklına birden şeytan gelir, ne zamandır beni yolumdan saptırmaya çalışmıyor demek ki o da gerçeklerin farkına vardı siye düşünürken şeytanı karşısında görür. Şeytan der ki: sürekli ensendeyim ama Allah'tan bir kere şüphe duymadın. Ben Allah' a secde etmem, ben ateşten yaratıldım sense acizsin. Topraktan yaratılmış bir kulsun, bir kere bana secde et bende sana inanayım, Allah'a ne kadar inanıyorsan bende o kadar inanacağım demiş. Hz. İsa bunun üzerine toprak mı üstün ateş mi siye yanıltıcı bir spru sormuş şeytana. Şeytan daha cevap vermeden matkap koşusu ayağını kullanmış, şeytan bunun üzerine ateş patlamasıyla karşılık vermiş. Hz. İsa yeryüzü gücü kullanıp şeytanı iyice sersemletmiş, üstüne deprem kullanıp işini oracıkta bitirmiş. Şeytan son çare olarak mega evrim geçirmiş ve uçurum bıçakları kullanmış. Hz. İsa büyük yara almış olsa da o da mega evrimle birlike toprak/su türüne evrilmiş, önce psişik dişler kullanarak rakibinin savunmasını düşürmüş, sonra su topu kullanarak şeytanı nakavt etmiş.
Arkadaşlar herkese selam,
3 boyutlu yazıcıdan baskı aldım modelleri önce zımparalamak daha sonrasında boyayıp verniklemek istiyorum. Bu konuda tecrübesizim, boya ve vernik seçimi konusunda, zımpara türleri ve kalınlıkları seçimi konusunda bana yardım edebilecek birisi var mı? Açıkçası ciddi bir yardıma ihtiyacım var, niyetim buradan soru sormak değil telefonla sesli görüşerek daha net bir yardım almak. Yardım ederim diyen varsa çok sevinirim.
Arkadaşlar bugün talihsiz bir kaza sonucu sağ elimde kırık oluştu, iki gün sonra kontrol edileceğim ve belki ameliyat olmam da gerekebilecek. İyileşme süreci en az 2 ay gibi gözüküyor, ben yazın tatile bile gidince bir şekilde salon bulup spor yapıyorum . Anlayacağınız biraz takıntılı biriyim, 2 ay Spor yapmadan geçirmem mümkün değil, yatıp dinlen diyecek arkadaşları zaten dinlemeyeceğimi anlamışsınızdır. Haftada iki gün bacak çalışacağım bir günde kardiyo yaparım sanırım, üst bölgede ellerimi kullanmadan yapabileceğim hareket tavsiyeleriniz varsa sevinirim.

*Diğer bir konu iyileşme sürecini hızlandırmak için tavsiye edebileceğiniz supplementler vb. Var mı?

*En son konuda spora başladığımdan bu yana ( 4 yıl) beslenmeme hep dikkat ettim, hep Makro hesabı yaptım ve temiz beslendim. Yemeyi seven iştahı epey açık biri olarak bu 2 aylık süreçte arada kaçamak yapsam abur cubur vb yesem kısaca sedanter gibi beslensem atrofi sürecini hızlandırır mı?
Bir kaç ay önce hatun çorba ve servis tabağı kırıldı takım bozuldu yenisini alayım mı dedi, dedim al kafana göre beğendiğini. İnternetten bulmuş sipariş verdi, 3-5 gün gelmedi, sonra araya bayram tatili girdi vs derken unuttuk. Geçen gün hatırladım sordum, arıyoruz açan yok mesaj atıyoruz cevap yok. Üstünden geçti 3 ay belki be yapacağız?
Hakkında
Meslek: müzisyen
İlgi Alanları: müzik
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.901
İkinci El Bölümü Mesajları: 93
Konularının görüntülenme sayısı: 84.686 (Bu ay: 3.003)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.351 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.