Ödüllü yemek yeme yarışmaları hakkında ne düşünüyorsunuz?
Ödüllü yemek yeme yarışmaları hakkında ne düşünüyorsunuz arkadaşlar, bir kaç bu tarz sayfayı takipledim instagram dan ve sürekli karşıma bunlar çıkmaya başladı. Ben de yemek yemeyi seven biriyim ama dışarı da yemek yemeyi tercih etmiyorum pek, evde yapamayacağım şeyleri sadece dışarı da yerim. Sarmacı cihan diye bir sayfa çıktı karşıma 50 dk da 230 sarma yerseniz ödüller veriyor. İddia usulü gibi işliyor sistem, belli bir ödeme yapıyorsunuz ve karşılığında 230 sarmayı yerseniz farklı ödüller veya ödül miktarı kadar para veriyorlar. Ben de yiyebilir miyim diye eşime sarma yaptırdım bu akşam 150 tane. Bir büyük tencere yaptı aşağı yukarı, spora gittim geldim iyice acıkayım diye ve oturdum 15 dk da falan rahat yedim 150 sarmayı, hatta yanında tavuk falan da yedim. İlk yarım saat bir şey olmadı da şuan biraz hazımsızlık yaptı gibi ama bir kaç deneme yapıp mideyi de büyütürsem 230 sarma yenir gibi duruyor. Tabi benim bu riski almam için evde 250 sarma yiyebiliyor olmam lazım ki gidince çok riskli olmasın çünkü Yarışma İstanbul' da ben Bursa' dayım. Kazanırsam 1.2 Milyon Tl ödül veriliyor. Daha önce deneyen varsa diye buraya da yazayım dedim tecrübeli kişilerin fikrini almak için.
Arkadaşlar herkese selamlar,
Daha önce çok konu açtığım için bilenler vardır belki ben müzisyenim, şu sıralar sadece sahne performansı olarak aktifim. Yani günlük 2-3 saatlik bir mesaim oluyor ve geri kalan zamanlar da boşum.
Çocuklar büyüyor giderler hep artıyor ülkenin durumu da ortada, biraz düşünceliyim bir süredir derken arkadaşımdan bir ortaklık teklifi aldım ve sıcakta bakıyorum size de danışmak istedim. Hali hazırda bir arkadaşımız hediyelik magnet işi yapıyor. Bu turistik yerlerde hediyelik olarak satılan buzdolabına mıknatıs ile yapıştırılan magnetleri bilirsiniz. Güvendiğim ve yakın bir arkadaşım bir şekilde bu sektördeki biriyle ortaklık yapacaktı ama hem güven problemi hem de işin işleyişi konusunda bana güvendi ve bana ortaklık teklif etti. Artık ortağım diye bahsedeyim bu kişiden, zaten ortağım 3d yazıcılar için modeller yapan çizim konusun da bayağı tecrübeli bir arkadaşım. Dışarı da satılan magnet tasarımlarından çok daha iyi kalite de tasarımlar yapabiliyor. Biz 3-4 aylık gerekli hazırlıkları yapıp ürünleri hazırlayıp ramazan bittiği gibi de tatil beldelerine gidip bu magnetleri toptan satmayı planlıyoruz. Benim bu konuda ki algoritmam şu şekilde. Bize yakın olan tatil beldelerini belirleyip ilk hedef o bölgelere satış yapacak ürünler hazırlayıp elimizdeki numunelerle gidip direkt esnafla yüz yüze tanışarak konuşarak sıcak satış yapmak. Daha sonra belki ihtiyaç durumlarına göre kargo ile de tedarik zinciri oluşturabiliriz.
Başlığı açmamda ki amaç ise; daha önce ticaret konusunda kendime güveniyor olsam da yeni sektöre gireceğim için biraz heyecanlıyım, bana biraz destek biraz fikir vermeniz.
İlk olarak şöyle bir rota düşünüyoruz, Bu işi Bursa' da yapacağız ama satış bölgemiz farklı bir şehir olacak çünkü Bursa' da bu işi yapan kişiler ortağımın arkadaşı ve işi de ondan öğrendiği için etik olmaz diyerek ben benim memleketim de yapalım bu işi dedim. Bursa'dan çıkıp Ayvalık, Cunda adası, Ören , Burhaniye , Edremit , Akçay , Güre , Altınoluk , Küçükkuyu , Asos ve finalde Bozcaada' ya da uğrayıp Çanakkale merkeze uğrayıp geri dönmek.
Bu saydığım bölgeler benim çocukluğumun geçtiği yerler ama tabi hediyelik eşyaları alıp incelemedim tabi, hediyelik eşyalarda o bölgeyi betimleyen imgeler oluyor hep. Bozcaada için mesela Polente feneri üzüm şarap veya Ayvalıkta rum evleri vs gibi yöreye özgü şeyler oluyor. Bu konu da bana fikir verirseniz, ayrıca daha yaratıcı hediye eşya fikirleriniz olursa benimle de paylaşırsanız çok sevinirim.
Şimdiden çok teşekkürler.
Üniversite öğrencisi için burs nereden bulunur?
|
Peşin fiyatına taksit yapan telefon mağazası vs var mı?
Arkadaşlar telefon ihtiyacım var ama amazon prime haftası bayağı yüklenmişiz kartlar kötü durumda, telefon da almam lazım 2 veya 3 taksit yapan bir mağaza vs var mıdır biliyor musunuz?
Bir şarkı arıyorum Türk filminden.
|
Yurt dışı telefon hakkında bilgi almak istiyorum
Arkadaşlar internette çok bilgi kirliliği var, o yüzden size sormak istedim. Telefon manyağı olan sürekli son model alan biri değilim. Hali hazırda Xiaomi note 8 pro kullanıyorum ve hiç problemsiz çalışıyor 6 yıldır. Performansı ilk gün desem yeri var ama çevremde herkes apple kullanıyor ve sürekli neden bunu kullanıyorsun gibi zorbalığa maruz kalıyorum artık. (Tabi ki bu beni etkilemiyor, zorbalığı yapan 6 taksitle telefon alırken benim aynı telefonu yarı maaşımla alabileceğimi biliyor zaten bu ayrı bir konu.) Telefon merakım olmadığı için güncel fiyat ve özellik bilgisine de sahip değilim ama farkettiğim kadarıyla 2 yıl sonra değiştirmek istediğimde bir bölüm telefon çöp olurken apple cihazlar sadece biraz değer kaybediyor. O yüzden bende apple telefon almayı düşünüyorum ama bunlarda da yurt dışı veya yenilenmiş gibi seçenekler var ve bu durum belirtilmeyebiliyor satıcılar tarafından. Eğer yurt dışı cihaz alırsam ileri de problem yaşama ihtimalim veya değiştirirken değer kaybı yaşama durumum nedir bunu öğrenmek istiyorum sizden.
Favori dizilerden dizi önerisi başlığı
Arkadaşlar bu tarz başlıklar çok fazla açılmıştır ama öneriyle başladığım dizilerden yarım bıraktığım çok oldu. O yüzden aklıma şu fikir geldi, favori dizilerimizi söyleyelim ve ona göre öneri de bulunalım. Mesela bana gelip Game of thrones öneriyorlar ama benlik dizi değil sarmıyor anlamı olmuyor yani.
Benim favorilerim sıralamasına göre, değerli önerilerinize açığım.
*Fringe
*Breaking bad
*The Mentalist
*The 100
*The colony
*%3
Mutsuz muyum depresyonda mıyım bilmiyorum
Arkadaşlar o kadar canım sıkkın ki canım yazmak bile istemiyor, şöyle özetleyeyim her şeye çok kolay sinirleniyorum. gömleğin düğmesini açılmayınca gömleği yırtıyorum çıkartmak için neden böyleyim bilmiyorum.
Yeni modem aldım internetim yavaşladı
Arkadaşlar selam, uzun süredir interneti problemi yaşayan biriyim. O yüzden internet hız testi değerlerim sürekli değişiyor, modemdendir diye yeni modem aldım sonuçlar 16-21 mbps arası hep. Eski modemi takıyorum 30-33 mbps. Yeni modem neden yavaş veriyor olabilir interneti biri 3 yıllık modem biri yeni bir modem daha yeni bir teknoloji.
Sigortalı çalışıp emekli olamayınca ne oluyor?
Arkadaşlar ben bazı dönemler sigortalı çalıştım, emekli olabilmek gibi bir gün sayım da yok bundan sonra sigortalı çalışacak durumum da pek yok. Sigortalı çalıştığım günler çöpe mi gidiyor yoksa başka bir işe yarıyor mu?
Meslek: müzisyen
İlgi Alanları: müzik
Son Giriş: 28 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 4 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.337
İkinci El Bölümü Mesajları: 98
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 3.433)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.606 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
2 Yanıt
0