Yabancıdan yabancıya araç satışı hk?
Arkadaşlar sarı sitede yabancıdan yabancıya araç satışı var. Bunu kuzenim adına alsam kullansam sıkıntı olur mu? Kuzenim 3 ayda bir Türkiye'ye geliyor. 2 hafta kalıp Almanya' ya dönüyor.
ÖTV' siz araç almak hakkında yardım?
Arkadaşlar selamlar, uzun süredir arabamı değiştirmek istiyorum bütçem bir türlü el vermiyor. Aklıma şöyle bir durum geliyor, benim bacanağın annesi felçli, yatalak yani yüreyemiyor ve ötvsiz araç alınabiliyor. Sıkıntı şurada ki bacanak biraz sıkıntılı bir tip, iddia falan oynuyor eve pek para vermiyor çocuklarının okul masraflarına ben yardımcı oluyorum ondan habersiz ki öğrenirse parayı iddiaya falan yatırmasın diye. Ben annesinin üzerine araç almak istesem nasıl prosedürler uygulanıyor? Araç annesinin mi üzerine oluyor, sessiz şekilde halletme şansım var ? Annesine eşimin ablası bakıyor yıllardır çocuk bakar gibi, belgeler yeterli oluyor mu bir heyet raporu vs istenir mi? Yani bu süreç zahmetli mi bacanağın kulağına gitmeden sessizce halletme şansım var mı? Araç annesinin üzerine olacaksa bile benim kullanıyor olmam problem yaratır mı? Bilen birileri cevaplarsa çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
Kazanç artınca paraya değer vermek
Arkadaşlar inişli çıkışlı iş hayatımda bunu farkettim. Uzun bir süre gelirim ortalamaya göre iyiydi.(Çok iyi değil ama bana göre iyi yani) O dönem bir şey alırken 50 kere düşünüyordum, 3 kuruşun hesabını yapıyordum indirim kovalıyordum. Donanım habere de zaten o yüzden geldim sanırım. Sonra ki dönem pandemi falan derken işler kötüye gitti ve gelirim düştü, kazancım yine yetiyordu sıkıntıya gireceğimiz kadar düşmedi ama sınırdaydı. O dönem umursamamaya başladım, çünkü dikkat edip tasarruf yapsam bile tasarruf yaptığım miktarın bana bir artısı olmayacaktı. İndirim kovalayan ben marketlerde fiyatlara bakmadan almaya başladım ne alacaksam. Gelirim 2-3 aydır yine yükseldi, arabaya mı değiştirsek,acaba birikim yapıp küçük bir arsa alır mıyız düşünceleri girmeye başladı kafama ve yine küçük hesaplara başladım alacaklarım konusunda. Kot pantolona ihtiyacım var mesela, gidiyorum en ucuzu 500 lira ve kötü, orta halli de 700-800 lira. Ben her gün 2 tane kot alsam yine maddi olarak sıkıntıya girmeyeceğim ama bir tane bile almaya gitmiyor elim ne yapacağım bilmiyorum.
Araba önerisi lütfen
Arkadaşlar aracımı değiştireceğim ve yeni araç bakıyorum. Arabadan hiç anlamıyorum hiç ilgide duymuyorum. 28 Yaşımda ehliyet için ilk derste hoca gaza bas deyince 3 tane pedal var hocam hangisi gaz demiş biriyim o derece uzağım yani. Panel van mı diyorlar sınıfını da bilmiyorum ama ticari tarzı doblo fiorino gibi büyük bir araç istiyorum ama bu modelleri bazıları büyük bazıları küçük. Büyük bagaj hacmi benim için önemli, doblo combi veya maxi falan görüyorum bazen tam model bilmiyorum ama bagajı daha geniş, genelde şehir içi kullanacağım ve yakıt tabi ki önemli, yani bu tarz araçlar fazla yakar diyorlar ama bunların az yakan modellerinden büyük hangi aracı önerirsiniz. Bu piyasada 350-450 bin tl arası alabileceğim bir araç istiyorum maalesef bütçem bu kadar. Önerilenize açığım.
En basit mimari tasarım programı hangisi?
|
Açılmış ton balığı konservesi nasıl muhafaza edilir.
|
Peygamberler soyunun şeytanls son karşılaşması
|
Boyama/boya seçimi, vernik ve zımpara hk yardım?
|
|
İnt.ten tabak aldık gelmedi
|
Meslek: müzisyen
İlgi Alanları: müzik
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.901
İkinci El Bölümü Mesajları: 93
Konularının görüntülenme sayısı: 84.686 (Bu ay: 3.003)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.351 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic