Şimdi Ara

VW Phaeton'mu yoksa BMW 7.45'mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
0
Favori
14.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir süredir samimi bir arkadaşımın babası için Üst Segment bir araç bakıyoruz. Şehir içi kullanılmayacak pek agırlıklu uzun yola cıkacak bir araç olacak ve beklentimiz konfor ile birlikte yanında performansta sunması. Araç uzun yolda kullanılacagından yüksek yakıt tuketimi sorun olmaktan cıkıyor. Daha önceden E39 5.30i model BMW sahibi olmuşlardı araç ile ilgili problem yaşadıklarından BMW'ye sıcak bakmıyorlar Mercedes ve audinin yüzü bir hayli eskidiginden alternatifler arasında yoklar.7.45 üzerinde yoğunlaşılmışken Linkini verdigim Phaeton ilanına denk geldik. Phaeton VW'nin imaj olarak halk arabası ünvanını yıktıgı üst sınıf premium araçlara rakip olan bir modeli olarak ortaya çıktı(marka imajına takılmadan mantıklı bir araç tercih etmek istiyorlar) ama üst sınıf bir araç alırken suan belirledikleri ana kriter Servis ile fazla muhattap olmamak. Bu doğrultuda mantıklı bir tercih yapmak gerekirse tercihiniz hangi model olurdu ve neden ?Siz donanimhaber üyelerininde fikirlerini almak istedik.

Cevap yazacak arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

http://www.sahibinden.com/start_otomotiv_0212_288_53_88WQQaXQQ8016961WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/volkswagen_phaeton_emsalsiz_patronWQQaXQQ10359858WQQpXQQdisplayitem

• Hem üst sınıf ve sorunsuzluk istiyorsanız S serisinden başka mantıklı bir tercih aklıma gelmiyor ilanlara baksam bile..
  • Bence Mercedes S serisi göz ardı edilmemeli yüzüde eskimiş bi araç değil sınıfının her açıdan en mükemmel aracıdır diye düşünüyorum.
  • Benim şahsi tercihim olmadığı için bişey diyemiyorum. Yoksa Mercedes S alınıp makyajlı far ve stoplar ilave edilebilir. Aracı alacak olan ben olmadığım için birşey diyemiyorum durumu özetlemekle yetiniyorum.
  • açıkçası üzerinde vw yazan bir otomobile 2. el de olsa o kadar para bayılmak bana mantıklı gelmiyor, hani marka takıntısı deyip duruyorsunuz ama alayı çinde üretilen mp3 çalarlar arasından bir seçim yapmıyoruz ki kardeşim, sonuçta 100 milyara da satılsa vw vw'dir ve ben o kadar paranın bir vw'e bağlanmasına sokağa atılan para gözüyle bakarım. zaten aradaki fiyat farkı da durumu belli ediyor.
  • şahsen phaetonu gidip incelemezdim bile o kadar param olsa.

ya mersedes s serisi, ya bmw 7 serisi , hadi en bilemediniz audi 8 serisi.

s veya 7 alabiliyorsam audiyide almazdım elbette.

hayırlı günler.
  • @funkmaster

Ozaman kimse Toureag ta almasın X5 varken ML varken hatta Cayenne ile aynı yapıyı taşıyorken ?
    Neden Acura alanlar Lexus alanlar kendilerini toyota veya honda almış gibi hissetmiyorlar ? Üreten firma aynı iken ? Eminim Phaeton başka marka adı altında üretilseydi fikirleriniz farklı olurdu 7 serisine S sınıfına rakip bir araç iken siz buna VW amblemi taşıyor diye kötü dememelisiniz çünkü bu araca haksızlık olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mercedes B150 mi Golf 1.4 TSI mi?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ceramony

@funkmaster

Ozaman kimse Toureag ta almasın X5 varken ML varken hatta Cayenne ile aynı yapıyı taşıyorken ?
    Neden Acura alanlar Lexus alanlar kendilerini toyota veya honda almış gibi hissetmiyorlar ? Üreten firma aynı iken ? Eminim Phaeton başka marka adı altında üretilseydi fikirleriniz farklı olurdu 7 serisine S sınıfına rakip bir araç iken siz buna VW amblemi taşıyor diye kötü dememelisiniz çünkü bu araca haksızlık olur

o zaman neden mercedes gibi bir otomobilin 0 ı 180 bin € ya satılıyorken vw phaeton 120 bin €'ya satılıyor? demek ki en büyük haksızlığı sürekli milletin kazıkçı diye tabir ettiği doğuş oto yapıyor, üstelik vw'in kendinden farklı olarak bir sürü markası var, o kadar lüks araçtan anlıyorsa onların ismi altında lüks araç üretsin, ayrıca içine bakınca phaeton'un ne seviye bir otomobil olduğu anlaşılıyor; mesela direksiyon...

• ne olursa olsun valla bmw 7 serisi ömürlük araç. ex-patronumda babasından kalan 1993 model bir 740 var ki. çalışma sesi , yürüyüşü ve sürüş konforu mest ediyor beni.

kaldı ki yenileri daha da iyi bu konularda.

Bmw derim
  • quote:

Orjinalden alıntı: funkmaster

quote:

@funkmaster

o zaman neden mercedes gibi bir otomobilin 0 ı 180 bin € ya satılıyorken vw phaeton 120 bin €'ya satılıyor? demek ki en büyük haksızlığı sürekli milletin kazıkçı diye tabir ettiği doğuş oto yapıyor, üstelik vw'in kendinden farklı olarak bir sürü markası var, o kadar lüks araçtan anlıyorsa onların ismi altında lüks araç üretsin, ayrıca içine bakınca phaeton'un ne seviye bir otomobil olduğu anlaşılıyor; mesela direksiyon...

Araç iyide olsa taşıdığı amblem büyük önem taşıyor. Mecburen böyle bir fiyat politikasi izliyorlar. Basit bir örnek vermem gerekirse Nissan GT-R Porsche 911 i ve birçok superspor'u dizegetiren bir model Neden yarı fiyatına satılıyor ? Marka imajından dolayı. Bu GTR ın kotu oldugu anlamına mı geliyor sizce ? Nasıl cevap hayır ise Phaeton da öyle

• quote:

Araç iyide olsa taşıdığı amblem büyük önem taşıyor. Mecburen böyle bir fiyat politikasi izliyorlar. Basit bir örnek vermem gerekirse Nissan GT-R Porsche 911 i ve birçok superspor'u dizegetiren bir model Neden yarı fiyatına satılıyor ? Marka imajından dolayı. Bu GTR ın kotu oldugu anlamına mı geliyor sizce ? Nasıl cevap hayır ise Phaeton da öyle

tamam o zaman ikisini de eskitmeye bırakalım, ya da ilandakiyle aynı sene bir mercedes alıp yan yana koyalım, ikisini de yola çıkarıp aynı süratte seyrettirip iç db'ini ölçelim. Virajlara sokalım, donanımını kullanalım, konforunu tartalım..... Vw kendini göstersin madem Almanlar akıllı adamlar, o farkı anlarlar :)
  • benim de oyum bmw den yana gt-r tourag örneklemeleriniz çok yerinde fakat touragin de çok başarılı bir araç olmadığını biliyoruz nissan istisnadır pheaton ne olursa olsun a8 s serisi 7 serisi ayarına ulaşamaz bence de bmw vw arasında kaldığınıza göre oyum bmw den yana vw değil çünkü vw yine de vw dir bence de geçerli o kadar oara verip anlamsız elektronik sorunlar akılermez sorunlara gebe bir araçtır 2.5 yıldır jetta kullanan biri olarak söylüyorum bunu
  • bmw yi seçerdim....

çok daha kaliteli görünüyor.....ki eminim öyledir...

vw servisi golfün kıçı kırık far yıkayacısı için uzun süre bekletmişti bir arkadaşımı...kim bilir phaeton da böyle birşey olsa ne olur...ayrıca phaeton un sorunsuz olacağı da garanti değil...çok güvenmem açıkcası....
  • Bmw
  • ilk okudugum zaman daha neler tepkisi verdim icimden.

Ne topici acan arkadasa nede Phaeton'u onerenlere kizamiyorum.

Enazından Jetta ile 3 serisi kiyaslanmiyor.

Birbirine nazarimda olmasa bile muaddil araclar kiyaslanmis.

Buda bir gelismedir. Phaeton iyi veya kotudur demiyorum burdaki tercihim bir BMW kullanıcısı olarak

Ne Phaeton ne A8 nede bir 7 serisi olurdu.

Bu sınıfta alinacak birtek arac varsa oda Mercedes S CLasstır

• quote:

Orjinalden alıntı: ATTRACTION

ilk okudugum zaman daha neler tepkisi verdim icimden.

Buda bir gelismedir. Phaeton iyi veya kotudur demiyorum burdaki tercihim bir BMW kullanıcısı olarak

sonuna kadar haklısın, gel de bunu Ceramony'e anlat
  • Benim için 2 türlü araç modeli vardır. Birinci Mercedes, İkincisi Diğerleri...Alınacak tek Araba var oda S-Class
  • Genelde kıyaslamalar S-Class,7 serisi,A8 olarak yapılıyor.
    Pheaton'u bu araçların arasında kıyaslanırken pek görmedim.
    Mutlak tercih S-Class yüzü felanda eskimedi ayrıca.Bir önceki kasası dahi halen diri.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ATTRACTION

ilk okudugum zaman daha neler tepkisi verdim icimden.

Benim düşüncem de aynen böyledir. Tek farkla, ben BMW kullanıcısı değilim :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.