Şimdi Ara

Viyana`da Üniversite [Bilgilendirme]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
404
Cevap
14
Favori
74.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2013 YILI EDIT : ARKADASLAR BU KONUYLA ALAKALI HALA ÖZEL MESAJ ALMAYA DEVAM EDIYORUM. BASLIGI ACTIGIM ILK GÜNDEN BERI ASIRI DERECEDE FAZLA ÖZEL MESAJ ALDIM VE HERKES SÜREKLI AYNI SEYLERI SORUP DURUYORDU. BU YÜZDEN DE DAHA FAZLA BU KONUYLA ILGILENMEMEYE KARAR VERDIM. KONUYU OKUYAN ARKADASLARDAN RICAM ÖZEL MESAJ YOLUYLA BANA BIRSEY SORULMAMASI, CÜNKÜ BUNDAN SONRA MAALESEF CEVAP YAZMAYACAGIMI SÖYLEMEK ISTIYORUM.



     Viyana`da Üniversite [Bilgilendirme]


    Malum Üniversite telasinin basladigi su dönemde bir cok arkadas Yurtdisi`nda üniversite okumak icin de arastirmalarini sürdürüyor. Ukrayna, Rusya, Amerika, Ingiltere, Polonya, Bulgaristan, Almanya gibi ülkelerde okuyan arkadaslar mevcut. Bende 1 yildir Viyana`da bulunan birisi olarak Viyana üniversiteleri hakkinda bilgi vermek istiyorum.

    AVUSTURYA`DA ÜNIVERSITE EGITIMI ICIN GEREKEN SARTLAR

    Öncelikle arkadaslar Avusturya`da üniversite egitimi alabilmeniz icin Türkiye`de bir üniversite programina yerlesmis olmaniz gerek. Yani üniversite sinavindan yeterli bir puan alip Özel veya Devlet üniversitelerinden birini kazanmis, ve yerlesme belgesi almis olmaniz gerekiyor. Özel üniversitelerin mühendislik veya diger bölümlerinin cok yüksek puanlarda olmadigini varsayarsak cok da zor birsey degil.

    Türkiye`de yerlesmis oldugunuz lisans programini burada okuma sansini elde ediyorsunuz basvurdugunuz taktirde. Eger kazandiginiz bölüm burada yoksa o bölüme en yakin olan bölümü tercih ediyorsunuz.

    Örnegin; Türkiye`deki Bilgisayar Mühendisligi programinin buradaki karsiligi Informatik [Informatin Technology]

    AVUSTURYA`YA GENEL BAKIS VE YASAM

    Avusturya`nin resmi dili Almanca`dir. Genel anlamiyla zengin bir ülke olmasindan dolayi yasam bir ögrenci icin pahali diyebiliriz. Resmi para birimi €. Gene bu sebepten dolayi gecim giderlerinizi karsiyalacak olan aileniz icin yüksek bir birim. Viyana icin konusmak gerekirse kanimca yerlisinden daha fazla yabanciyi barindiran bir sehir. Basta Türkler olmak üzere Sirp, Bosnak, Hirvat, Italyan, Cek, Macar ve neredeyse bütün Asya ve Afrika ülkelerinden insanlarla karsilasmak mümkün. Ancak Türk fazlaligi göze carpiyor hemen. Ülkede genel anlamiyla yabancilara bir sogukluk olmasada Türk`lere karsi bir nefret oldugu asikar. Sebebi de heralde neredeyse heryerde karsilasacaginiz Türk düsmanliginin yani sira gecmiste yapilan Viyana kusatmasi da bir etken. Hala bu kusatmadan dolayi kendileriyle gurur duyuyorlar ve bir kibir var.

     Viyana`da Üniversite [Bilgilendirme]


    VIYANA ÜNIVERSITELERI

    Viyana`da ögrenciler baslica Technische Universität Wien [Viyana Teknik Üniversitesi], Universität Wien [Viyana Üniversitesi] ve Wirtschaft Universität [Ekonomi Üniversitesi] `ni tercih ediyor. Bunlar disinda tabi Boden Kültür ve Tip Üniversitesi de mevcut.

    Adindan da anlasilacagi üzere TU Wien, mühendislik programlari agirlikli bir üniversite. Ve Türk ögrenci yogunlugunun en fazla oldugu Üniversite diyebiliriz. Mühendislik dallari acisindan Avrupa`da sayilan ve bilinen bir üniversitedir. Yanlis hatirlamiyorsam 2009 verilerine göre de dünya siralamsinda ilk 150 icindeydi.

    Technische Universität Wien
     Viyana`da Üniversite [Bilgilendirme]





    Universität Wien daha cok sözel programlar agirlikli bir üniversite. Genel anlamiyla gene Avrupa`da söz sahibi bir Üniversitedir. Dil, Kültür, Tarih, Sanat gibi programlari cok cok basarilidir.

    Universität Wien

     Viyana`da Üniversite [Bilgilendirme]





    Wirtschaft Universität ise ekonomi programlari agirlikli ve buranin en zor üniversitesi diyebiliriz. Hatta " Sakalsiz giren sacsiz cikar " tarzi sözler duymustum bu üniversite hakkinda. Ancak kalite acisindan dünyanin en iyi 5 ekonomi üniversitesinden birisidir. Kisaca diplomasiyla cogu kapi acilir size zannimca..

    Wirtschaft Universität

     Viyana`da Üniversite [Bilgilendirme]



    MASRAFLAR

    Viyana üniversitelerinin yillik okuma bedeli "suan itibariyle" yillik 780€. Dönemlik 340€ ödüyorsunuz. Veya o civarda tam emin degilim. Ancak 1-2 ay öncesine kadar cok büyük tartismalar mevcuttu bu konu hakkinda. Dönemlik harclarin 750€ yapilmasi söz konusuydu ve cok büyük olaylar cikti üniversitelerde.

    Okul bedeli disinda buraya geldiginizde Almanca bilmediginizi varsayarsak 1-1.5 yil arasi Almanca kursu yapmaniz gerekiyor. Kurs fiyatlari degismekle birlikte dönemlik 400-700€ arasinda. Tabi Almanca kursuna devam ederken okul harcini ödemiyorsunuz.

     Viyana`da Üniversite [Bilgilendirme]


    Aylik zorunlu sigorta bedeliniz 23€. Bunu her ay düzenli ödemek zorundasiniz. Aksi taktirde Vize uzatma islemlerinizde problemler cikiyor.

    Telefon faturalari aylik olarak kampanyasina göre degisiyor. 5-30€ arasinda bir bedelle hem yeni bir telefon sahibi oluyorsunuz, hemde telefon kullanma imkanina erisiyorsunuz. Ama dedigim gibi, bu o anki kampanyalara göre degisebilir. Faturali almak yerine Guthaben [Kontür] alarak da kendinizi idare edebilirsiniz.

    Yemek ve icmek konusu biraz karisik. Bu tamamen size kalmis birsey. Disarda yemek yerine, kaldiginiz yere göre alisveris yapip evde kendiniz hazirlayabilirsiniz herseyi. Ki bu disarda yemek yemege göre cok daha saglikli ve ucuz. Disarida bulabileceginiz en ucuz dönerin 3€ oldugunu varsayarsaniz düsünün artik. Ki tadi da hic hos degil. Hofer, Penny gibi marketlerden kendi basina haftalik yapacaginiz alisverislerde yemek ihtiyacinizi karsilayabilirsiniz.
    Icecek konusu ise misal su gercekten biradan pahali. Alkol kullanan arkadaslar cok ucuza tüketebilirler. Onun disinda icecekler de gene ucuz ve cesitli diyebiliriz.



    Ve tabi en önemli konulardan biri, barinma. Arkadaslar Viyana`da bir cok ögrenci yurdu mevcut. Kabelwerk, KolpingHaus, HausDöbling, Hom4Studenten.. gibi. Barinma fiyatlari kalacaginiz yere ve tek-cift kisilik odalara göre degisiyor. Ancak 180-350€ arasinda aylik bir kirayla barinma sansina sahipsiniz. Bazi yurtlarda internetinizi de kendiniz baglatiyorsunuz. [Kabelwerk]
    Bazi ögrenci yurtlarinda Türk sayisi gercekten cok cok fazla. Örnegin Kabelwerk`te. Neredeyse tamami Türk olan bir yurt. Bu Almanca ögrenmek acisinda pek de iyi degil. Ancak Danismanlik sirketleri ögrencileri buraya getirirken genel Kabel, Kolping veya Haus Döbling gibi Türk sayisinin fazla oldugu yerlere getiriyorlar. Yapabilecek pek birsey yok. Tabi kendiniz danismanlik sirketleri disinda yurt ayarlayip kira kontrati cikartabilirseniz. Zaten buraya gelmeden önce sanirsam 2 kira ücretini de yatirmak zorunda kaliyorsunuz. Tabi yurttan ciktiginizda geri almak sartiyla. [Bu konuda pek emin degilim]
    Sansiniz varsa oda arkadasiniz bir yabanci olabilir. Bir cok arkadasim Ispanyol, Ingiliz, Macar, Rus, Afgan gibi degisik ülkelerden insanlarla kaliyorlar ve gercekten hos bir duygu. Ama gene bir Türk`le kalmak zorunda kalabilirsiniz de..
    Yurt ortamlari gercekten güzel diyebiliriz. Kat mutfaklarinda yabanci insanlarla beraber yemek pisirmek, veya sigara icilen bölümlerde karsilikli oturmak, veya yakin arkadasliklar kurup dolasmak gibi etkinlikler gercekten eglenceli oluyor.
    Ancak bütün bunlar tamamen sizin akfitliginize bagli. Türk`lere karsi bir önyargi oldugu asikar. Bunu kirmak ve iyi arkadasliklar kurabilmek sizin elinizde.

    Haus Döbling
     Viyana`da Üniversite [Bilgilendirme]


    Ev kiralari ise ögrenci icin gercekten yüksek. Aylik 250€ dan baslayan fiyatlarla evde oturma sansiniz var. Ancak eve tasinirken vereceginiz 2000-3000€ hava parasi da var isin icinde. Ancak 3-4 arkadasinizla aylik 600-700€ya bir ev bulup oturabilirsiniz de. 3 ayda bir olarak da Elektrik-Su parasi 100€ civarinda geliyor genelde. Ancak gelecek arkadaslara ev tavsiye etmiyorum ilk dönemde. Yurtlar en iyisi ilk dönem icin.

    Aylik ulasim gideri ögrenci kimliginizle ulasim karti aldiginiz taktirde 29€. Bu kart ile Otobüs, U-Bahn, Straßenbahn gibi toplu tasima araclarini kullanabilir ve sehrin bir ucunden diger ucuna gitmek mümkün. Dönemli kartlar ise gene ögrenci kimliginizle 120€. Viyana`da hic para vermden ulasim araclarini kullanmak mümkün. Tabi ki kacak olarak. Otobüse veya metroya binerken kimse size bilet sormuyor. Ancak yolculuk ederken aniden ortaya cikan Kontrolcüleri göze alirsaniz. Tabi 70€ kacak ulasim cezasini da.. :)

    Viyana Metro Plani


    Sigara kullanan arkadaslar icin zor bir durum söz konusu. En ucuz sigara 3.50€ Malboro fiyatinin 4€ oldugunu düsünürsek ve 2 günde bir paket sigara ictiginiz varsayarsaniz gene yüksek bir mebla sizi bekliyor. Bunun yerine iste tütün, kagit ve filtre üclüsünü yaklasik 7€ luk bir fiyata alarak hem bir haftalik sigara ihtiyacinizi giderir, hem de kendi sigaranizi kendiniz sarma zevkine erisirsiniz. Baslarda zor gelsede zamanla gercekten güzel birseye dönüsüyor. Yaklasik 4 aydir kendim sariyorum, mutluyum :)

    Tabi bu giderler disinda Viyana`ya ilk geldinizde vizenizi alirken vereceginiz 130€, üniversiteye ödeyeceginiz 30€ luk harc ve ufak tefek giderler de var.

    ARTILAR VE EKSILERLE VIYANA

    Kisacasi arkadaslar Viyana aslinda güzel bir sehir. Bir cok kültürü bir arada barindiran kücük ama mimarisi ve yapisiyla insani etkliyor. Üniversitelerinin de YÖK tarafindan taninmasi ve uluslararasi diploma kazanmaniz acisindan da hos.
    Ancak; sehirdeki asiri Türk yogulugu, Türk`lere karsi olan önyargi ve insani bir süre sonra bunaltan da bir sehir. Cevrenize ve arkadaslariniza göre degismekle birlikte bir süre sonra Avrupa`da oldugunuzu bile unutabilirsiniz.
    Ne kadar göze hos gelse de, cekeceginiz zorluklar fazla. Almanca ögrenilmesi zor bir dil. Maddi acidan zorluklar yasayabilrisinizi, Cünkü öyle interntte yazdigi gibi calisma izniniz falan yok. Kacak olarak bulabilirseniz belki ama bulma ihtimaliniz de düsük.
    Insanlar irkci. Hakaret yiyebilir ve sirf Türk oldugunuzdan dolayi yalniz birakilabilirsiniz.
    Kimseyi kesinlikle etkilemek istemem bunu söylüyorum öncelikle. Viyana her insanin bir kerede olsa görmesi gereken bir sehir. Ancak üniversite egitimi icin baska bir yeri tercih etme imkaniniz varsa buraya gelmeniz hata olur. Ingiltere, Isvicre, Amerika gibi yerlerdeki egitim her burdan daha kaliteli, hem de buraya göre daha iyi bir yasam kaliteniz olur.

    Gene de iyi arastirin derim. Buraya gelebilmek icin ön ayak olan bir cok danismanlik sirketi mevcut. Arayip, bilgi alabilirsiniz daha ayrintili.

    Elimden geldigince sorularinizi da yanitlamaya calisirim. Ancak lütfen özel mesaj atmayalim. Konu icerisiden imkanim oldukca bilgi vermeye devam edecegim. Ben olmasam bile Viyana`da DH`li bir kac arkadas var. Onlar da katilirlarsa daha iyi bir ortam yakalayabilirir diyorum.

    Saygilar.

    Liebe Grüße .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoRGeR -- 28 Nisan 2013; 23:43:35 >







  • Çok güzel rehber olmuş. Benim arkadaşımın abiside Viyana Teknik Üniversitesinde okuyor. Diğer ülkelerde okuyan arkadaşlarda böyle güzel rehberler hazırlasa çok iyi olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barman

    Çok güzel rehber olmuş. Benim arkadaşımın abiside Viyana Teknik Üniversitesinde okuyor. Diğer ülkelerde okuyan arkadaşlarda böyle güzel rehberler hazırlasa çok iyi olur.

    Evet mükemmel bir çalışma olmuş diğer ülkelerdeki arkadaşlardanda çalışmaları bekliyoruz Gerçekten muhteşem tebrik ederim.
  • bende çok araştırmıştım burayı üniversitesi için hayırlısı olsun bakalım şu sınava bir girelim de.
  • Sagolun arkadaslar. Elimden geldigince bos buldugum zamanlarimda burasi hakkinda yeni bilgiler eklemeye devam edecegim.
  • Hocam öncelikle böyle bir konu açtığın için çok teşekkürler harika olmuş gerçekten.
    Ben Polonyayı düşünüyordum doğrusu ama sayende burayıda düşünmeye başladım. Üniversite harcı bırak TR'yi Polonyadan bile ucuz lakin hayat biraz daha masraflı anladığım kadarıyla Polonyadan.

    Polonyada yıllarca yaşayıp Lehçe öğrenme yerine Viyanada yaşayıp Almanca öğrenmek gerçekten çok daha mantıklı. Almanca zor bir dil ama 1.5 yıl kurs eğitimiyle derslere girebilecek kadar öğrene bilirim diye düşünüyorum. Hemen araştırmaya başlıyorum takıldığım bir yer olursa buradan ulaşabilirim umarım size hemde herkes bilgilenir. Ich liebe lich..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IwillBe -- 20 Mart 2010; 17:26:32 >




  • viyana lanet sehir her gecen gün türklere karsi agir kanunlar hazirliyorlar onlar artik yabanci istemiyor.

    bende viyandayim ama türkiyede tutuncak bir seyim olsam gercekten 5 dakka durmazdim.

    tanitimin cok güzel olmus arkadasim eline saglik
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Belçika'da Üniversite Okumak
    4 yıl önce açıldı
    Azerbaycan'da Üniversite Okumak
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sagolun arkadaslar tekrardan. Sunu söyleyim. Danismanlik sirketlerine körü körüne baglanmayin sakin. 1000-2000€ para alip emin olun sizin kendi basiniza yapamayacaginzi hic birsey yapmiyorlar. Danismanlik sirketlerine gitmeden önce iyice bir arastirin, kalacaginiz yurdu önceden ögrenip arastirin vesaire.. Cünkü basvuru sirasinda gereken belgeler olsun, gönderilmesi olsun, yurtlarla iletisime gecmek olsun emin olun kendiniz de yapabilirsiniz. Size gitmeyin demiyorum, ama körü körüne baglanmayin. Zaten yakinda basvuru icin gereken belgelerin listesi, nasil halledebielcegin gibi bilgiler de verecegim.

    @IwillBe ; Polonya`nin egitimi hakkinda birsey diyemem. Arastirmak gerek. Tamam, Viyana Üniversite`leri kaliteli ancak cok fazla zorluk cekiyorsunuz burada. @Disaster abimin yazdigi gibi giderek Türk`leri ezecek yasalar cikartiyorlar.

    Dedigim gibi kimsenin hevesini kirmak istemiyorum, aksine sehir hakkinda bilgi vermek istiyorum size. Gelip gelmemek size kalmis :)




  • eline saglık
  • @MoRGeR
  • Güzel rehber ellerine sağlık
  • okul harcı dönemlik 340 euro olması lazım 700 küsür değil o ayaklanmalar tekrar 700 küsüre çıkartmak istediler o yuzden cıktı o ayaklanmalar anfini birine toplanmışlar içersi b.k götürüyordu ya 1 ay orda yatıp kalkmışlar
  • morger hatırlıyor musun konuşmuştuk senle benim viyana için, bugün danışmandan şöyle bir mail geldi

    quote:

    Merhaba;

    Güzel haberlerim var; öğrenci belgenle (endüstri müh.opsiyonlu) Viyana Teknik Üniv. Endüstri Müh. başvuru yapabiliriz. Yani en kısa zamanda ofise gelip sözleşmeni yaparsan hemen işlemlerine başlayabiliriz


    inşallah olacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 2shae

    morger hatırlıyor musun konuşmuştuk senle benim viyana için, bugün danışmandan şöyle bir mail geldi

    quote:

    Merhaba;

    Güzel haberlerim var; öğrenci belgenle (endüstri müh.opsiyonlu) Viyana Teknik Üniv. Endüstri Müh. başvuru yapabiliriz. Yani en kısa zamanda ofise gelip sözleşmeni yaparsan hemen işlemlerine başlayabiliriz


    inşallah olacak
    aed deden mi aüde den mi geldi :D
  • Bu arada ben kısa dönem yaşama fırsatı buldum, eğer adam gibi davranırsanız size de aynı şekilde davranırlar çünkü ben bizzat gördüm orası kendini herkesten üstün gören altına bmw çekip bangır bangır sokaklarda müizk dinleyen Türk'lerle dolu maalesef
  • quote:

    Orijinalden alıntı: troy


    quote:

    Orijinalden alıntı: 2shae

    morger hatırlıyor musun konuşmuştuk senle benim viyana için, bugün danışmandan şöyle bir mail geldi

    quote:

    Merhaba;

    Güzel haberlerim var; öğrenci belgenle (endüstri müh.opsiyonlu) Viyana Teknik Üniv. Endüstri Müh. başvuru yapabiliriz. Yani en kısa zamanda ofise gelip sözleşmeni yaparsan hemen işlemlerine başlayabiliriz


    inşallah olacak
    aed deden mi aüde den mi geldi :D


    aüd'den
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 2shae

    morger hatırlıyor musun konuşmuştuk senle benim viyana için, bugün danışmandan şöyle bir mail geldi

    quote:

    Merhaba;

    Güzel haberlerim var; öğrenci belgenle (endüstri müh.opsiyonlu) Viyana Teknik Üniv. Endüstri Müh. başvuru yapabiliriz. Yani en kısa zamanda ofise gelip sözleşmeni yaparsan hemen işlemlerine başlayabiliriz


    inşallah olacak

    Sevindim kardes senin adina. Ben yanlis anlamistim senin durumu hatirlarsan :)
    Güzel haberlerini bekliyorum..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MoRGeR




    Hocam biraz araştırdım ve dil kursunun 7 kur olduğunu öğrendim. Dilk kursunu tamamladıktan sonrada üniversitenin sözlüsüne girmek gerekiyormuş ama zaten 7 ay boyunca orda yaşayacağınız için pratik sıkıntınız çok olmaz korktuğunuz gibi olmaz yazıyor. Bunun gerçeklik payı nedir hocam siz çok zorlanmışmıydınız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IwillBe


    quote:

    Orijinalden alıntı: MoRGeR




    Hocam biraz araştırdım ve dil kursunun 7 kur olduğunu öğrendim. Dilk kursunu tamamladıktan sonrada üniversitenin sözlüsüne girmek gerekiyormuş ama zaten 7 ay boyunca orda yaşayacağınız için pratik sıkıntınız çok olmaz korktuğunuz gibi olmaz yazıyor. Bunun gerçeklik payı nedir hocam siz çok zorlanmışmıydınız?

    Söyle söyleyeyim. Türkiye`den sifir Almanca ile gelmek hata olur. Cünkü sifirdan baslarsaniz eger burda isiniz zor, uzun süre kurs yapmak zorunda kalabilirsiniz. Ancak birseyler ögrenip gelirseniz eger en kötü ihtimalle 1 yilda bitirip baslarsiniz okula. Pratik konusuna gelince o sana bagli birsey. Almanca kurslarinda da Türk sayisi cok fazla. Eger onlara takilirsaniz zorlanirsiniz yani. Okula baslarken sözlü yok. Kurs bitiminde sinavlar oluyor 2 hoca karsisinda. Onu gecmen gerekiyor özellikle. Ama Türkiye`den bos gelmeyin buraya onu diyim :)




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.