Şimdi Ara

Azerbaycan'da Üniversite Okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
32.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar Azerbaycan'da Bakü Devlet Pedagoji Üniversitesi İşitme Engelliler Öğretmenliği okumayı düşünüyorum. İnternette çoğu soruya güncel cevap yok.Aklımda bazı sorular var cevaplarsanız sevinirim. Lütfen bilginiz olmadan tahminler içeren yönlendirmeler yapmayın.Azerbaycan'da okuyan veya orası hakkında bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim.

1-) Üniversite denklik veriyor diye biliyorum.Bitirdikten sonra Türkiye'de herhangi bir denklik sınavına tabi tutulur muyum?

Edit: Denklik konusunu biraz araştırdım denklik galiba var.Herhangi bir sınava girmeye gerek yok gibi.

''Yüksek Öğretim kurumu ile üniversite kazanma : Türkiye'de okuyanlar gibi hiç bir sınava tabi tutulmazlar.
    Yüksek Öğretim Kurumu ile yerleşemeyenler: Azerbaycan üniversitelerinde Kendi imkanları ile eğitim alabilirler. Mezun olduklarında YÖK'e denklik için müracaat ederler''

2-) Bakü'de sosyal yaşam hakkında çok fazla bir bilgiye sahip değilim hayat nasıldır?
    3-) TL ile Azerbaycan'da öğrenci başımıza geçinebilir miyiz? Ev kiraları faturalar ortalama nasıldır? Ne gibi şeyler ucuz ne gibi şeyler pahalıdır?
    4-) Ve son olarak Türkiye'de Türkçe Öğretmenliği vb. bölümler okuyacağıma Azerbaycan'da İşitme Engelliler gibi atama sorunu olmayan bir bölüm okumak sizce de mantıklı değil midir?

Aklıma gelmeyen ve sizin açıklamak istediğiniz bir şey olursa yazarsanız mutlu olurum.

Ayrıca Üniversite Devlet Üniversite'si olmasına rağmen yıllık ücretleri şu şekilde;

Hazırlık 600 $
    1-2-3-4. sınıf 1200 $

Son olarak tabi ki ilk tercihlerim puanım sıralamam uygun olursa Türkiye olacak eğer ki az bir puan farkı ile yerleşemez YGS istediğim gibi geçmez ise Azerbaycan'ı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PisPiyon -- 14 Şubat 2016; 17:04:46 >

• PisPiyon kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlarım harici hiç bir fikrim yok ama onlardan duyduklarımı söyliyim sana. 2 tane tanıdık Azerbaycan'da mühendislik okudu. İkisi de mezun oldu buraya geldiler ama ikisi de mesleklerini yapmıyor aslında yapamıyorlar. Bir tanesi askerliği bile kısa dönem olarak zor ayarladı. O kadar para vereceksin ve hiçbir şey öğrenemeyeceksin. Çünkü orada doğru düzgün eğitim yok. Rüşvet(hörmet) almış başını gitmiş. Tanıdıklardan birisinin bölümü sözde Rusça'ydı ama Rusçası da yok. Sınavları hep rüşvetle geçiyorlar. Arkadaşın söylediği şeyi söylüyorum. "Sınav başına 50 dolar veriyoruz, hoca, dekan, rektör derken o 50 dolar milli eğitim bakanına kadar gidiyor" diyordu. Tıp hariç eğitim sistemi rezalet diyordu.

Sosyal yaşam hakkında bilgim yok. Manat, TL'den daha değerli o yüzden geçinmek zor. 1 Manat=2 TL gibi bir şey olması lazım. Kiralar pahalı çünkü herkesin evi var. Evi olmayan sadece öğrenciler filan varmış orada. Yiyecek, içecek pahalıymış. Büyük ihtimalle sadece alkol, sigara ucuzdur. Yani bence Azerbaycan çok kötü fikir. Yurtdışında okuyacaksan en azından işe yarar bir dil öğreneceğin bir yerde okuman faydana olur.

Mesele bir arkadaşım Çin'de uluslararası ilişkiler okudu. Normalde 2 sene olan hazırlığı bir senede geçti. Çince'yi öğrendi. 2009-2010 yılında filan daha öğrenciyken Türk işadamlarına günlüğü 150 dolardan tercümanlık yapıyordu. Şimdi ne yapıyor bilmiyorum ama en azından Çince öğrendi. Mesela Japonca öğrenirsen Türkiye'deki Japon şirketlerinde çalışılabileceğini biliyorum. Yurtdışında okuma imkanın varsa mutlaka değerlendir ama bunu saçma sapan yerlerde yapma. Bulgaristan, Azerbaycan bunlar sadece gününü gün etmek isteyen askerden kaçmak için okunulan yerler.

• rapid37 R kullanıcısına yanıt
    Dediklerini duydum fakat özel sektörde çalışmayacağım. Devlette iş sahibi olacağım için eğitimi çok fazla bir sıkıntı değil. Rüşvet konusu derslerde sıkıntı olmadığını da bire bir arkadaştan cevap aldım.
    Pedagoloji bölümü okuyan birini ile iyi bir şekilde diyalog kurdum çoğu sorumu cevapladı. Yani öğretmen olacağım için eğitimi çokta sıkıntı değil.
    Rüşvetle ders geçmek birşey öğrenemeyeceğin anlamına gelir ama öğreneceğim pek birşeyde kalmadı,işinde ehli bir teknikerin mühendisle arasında ki tek fark diplomadır ve bunu da orada halletmek istiyorum.Şuanda tek sorunum üniversite kaydını sa ben geldim diyip yapabiliyormuyuz,yani illa burada bir firmayla mı anlaşmak gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ol-cay -- 27 Mart 2016; 21:37:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    İyi değil derken kardeşim,rüşvet var o yüzden mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaslan619 -- 21 Ağustos 2016; 16:54:47 >
    Macaristan'da üniversite
    13 yıl önce açıldı
    Belçika'da Üniversite Okumak
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar kesinlikle tavsiye etmiyorum ben bakü devletteydim iki sene birincisi kiralar çok pahalı 900 tl den aşağı ev yok ikincisi hocalar rüşvet almadan geçirmiyor isterseniz yeterli puanı alın üçüncüsü giyim yiyecek çok pahalı tercihle gitseniz bile mezun olmanız çok zor arkadaşlık zor insanları paracı okula ücret ödediğin gibi ders başı bi dünya para ödemezsen kalıyorsun burda okuyacağınıza kendi ülkenizde özelden yüzde elli burslu öğretmenlik oku daha kârlı çıkarsınız benden söylemesi .. mezun olmadan boşu boşuna para bayılıp ülke görmek istiyorum diyosanız siz bilirsiniz kıbrısta okuyum çok daha iyi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERVE AYK -- 27 Mayıs 2017; 0:1:23 >
  • Ben 5 yıl boyunca devlet pedagoji üniversitesinde okudum arkadaşlar buraya gelirseniz burda ve bundan sonraki hayatınız kararacagına garanti veririm egitim anlamında zaten hiçbirşey katamıyor size üstelik cok pahalı aylık 1200TL aşası yetmez artı okul ve yol parası var ülkede yaşam şartları çok zor bizim kıytırıktan beyenmedimiz memlekettekki evler yerler burda cok lüks benzin ucuz ama işimize yaramayan tek şey. inanın okuyan arkadaşlarıma bir şans verilse gelirmisiniz diye eminim %90 dan fazlası hayır derdi cok pişman hepsi ama cogu 3. yada 4. üniversite sınavında kazanıp gelmiş artık bıkmış millet mecburiyetten cevre baskısından okudular hiçbiride bibok olamadı . en güzel yıllarrımız heba oldu bu diyarda edindiginiz cevre cogu fakir oldugu için sizden devamlı bişeyler isticek ne yazıkkı herkeesin birbirni ütmeye yer burası gelipde kaçan cok oldu he derseniz sen 5 yıl okumuşun kardeşim kaç sene geçti üstünden hala etkisi altındayım. 2.üniversitemdi ondan bırakamadım çok pişmanım geri gelmiyor zaman . gidecek kardeşlerim için şimdiden çok üzüntü duyarım :( Allah yar ve yardımları olsun. İnşallah bir kaç kişiyi vazgeçeribilirsem ne mutlu bana. kesinlikle ikna olmadı iseniz bile okuyan birilerini bulun yardımcı olsunlar size onların tavsiyesini alın öyle gidin zaten benim dediklerimi dicektir. eger kazandıysanızda yapacak bişey yok diyosanız birdaha hazırlanın dua edersiniz ömrünüze gençliğinize yazık etmeyin dostlarım :( ben üzüldüm çok kardeşim üzüldü sizlerde üzülmeyin

• Azerbaycanı hala merak eden arkadaşlar var ise profılime tıkklayıp actıgım konuyu okuyabilirler yeterli bilgi var :)
  • Bende bu sene Bakü devlet pedagoji üniverstesi Psikoloji bölümüne gitmeyi düşünüyorum. Tabi benim için en büyük sorun şuan maddiyat. Durumumuz çok kötü değil Allaha şükür ama yinede babamı çok zorlamak istemiyorum,ev kiraları çok pahalı sanırım ama bir kaç arkadaş bulursam halledilir diye düşünüyorum. Ancak arkadaşın yazdıklarını okuyunca tedirgin oldum. Ösym kılavuzunda üniverste ücreti 5.000 tl civarında yazıyor. Şuan orada okuyan veya okumayı düşünüp yardımcı olabilecek var mı? Bir kaç konuda bilgilendirsin bizi

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.