Şimdi Ara

Viyana`da Üniversite [Bilgilendirme] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
404
Cevap
14
Favori
74.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Onur diye bir arkadaşım var en yakın arkadaşlarımdan biri sayılır. Annesi babası Avusturyada kendiside Ispartada üni öğrencisi. Kendisi başvurduğunda banada sende başvur yurtdışında okuyalım dedi. Ben istemedim sırf kız yüzünden. Gerçi arkadaşımı kabul etmediler. Saçma bir bölüm okuyodu Say-1 tercihli bilmem ne öğretmenliğiydi, inşaatla ilgili diye inşaat mühendisliğine geçme hevesi vardı. Onunki kabul olmadı. Şimdi beni bağlayan hiçbişey yok ben başursam benimki kabul olurmu acaba ?

Başvurular ne zaman ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: IwillBe

Hocam orda sizin tavsiye ettiğiniz bir yurt var mı? Diğer sitelerden araştırdım Türklerin çok
    olduğu yurtları tercih etmeyin diye bas bas bağırmışlar hep.

Şöyle bir site var biliyorsunuzdur:http://housing.oead.at/wien/wien.asp?keyword=Wien
    buradan inceledim. Fiyatlar TR'ye göre yüksek tabii ama durumu çok daha iyi. Bir yurt buldum
    ama bu sitede fotoğrafı falan yok. Google'dan buldum birkaç foto görünüşe göre güzele benziyor ve kirasıda bir o kadar tuzlu. Böyle bir yurt olduğundan emin değilim çünkü hiç bilgi yok.
    Yurdun adı: PÖTZLEINSDORFERSTRASSE görsellere tıklayınca fotolar çıkıyor.

Gitme ihtimalim çok yüksek, o yüzden kendimi hazırlıyorum şimdiden az kaldı zaten kesinleşirse iş
    kursa başlicam. Neyse iyi uzattım varmıdır hocam böyle bir yurt siz bilir misiniz?

Selam kardes.
    Valla bir kac yurt gercekten Türk dolu ve kötü. Bunlar disinda;

Kolping Haus - Währingerstraße
    Akademikerhilfe - Pfeilgasse
    Home4Studenten - Tuna kanali kiyisinda olan, tam bilmiyorum yerini

gibi bir kac yurt var iyi denilebilecek. Özellikle Akademikerhilfe`nin tam yeri ve yurdu cok güzel. Bi arastir derim..

Verdigin linkteki yeri bilmiyorum hic. Ancak 700€ da kira olmaz heralde aylik. Baska bir seydir büyük ihtimalle.. Danismanlik sirketleriyle yurt konusunda ciddi konus. Sakin Kabelwerk`e yollatma kendini.

@Commander

Yani üniversite ögrencisi olarak kayit aldirmak istiyorsunuz heralde. Tam bir bilgim yok o konuda. Ancak okudugunuz bölüme denk olarak Teknik Üniversite`de var Endüstri. Kayit dönemleri ise 31 Agustos`a kadar basvuru yaptiginiz taktirde yaz dönemi oldugundan okul kaydi gerekmiyor. Bu durum ÖSS`ye yeni girmis ve özel üniversite kazanmis kisiler icin bir avantaj, kayit gerektirmedigi icin. Ancak nakil aldirmak seklinde birsey icin bir bilgim yok gercekten. Danismanlik sirketlerinden birini arayip konusmanizi tavsiye ederim..

• quote:

Orijinalden alıntı: MoRGeR

quote:

Orijinalden alıntı: IwillBe

Hocam orda sizin tavsiye ettiğiniz bir yurt var mı? Diğer sitelerden araştırdım Türklerin çok
    olduğu yurtları tercih etmeyin diye bas bas bağırmışlar hep.

Şöyle bir site var biliyorsunuzdur:http://housing.oead.at/wien/wien.asp?keyword=Wien
    buradan inceledim. Fiyatlar TR'ye göre yüksek tabii ama durumu çok daha iyi. Bir yurt buldum
    ama bu sitede fotoğrafı falan yok. Google'dan buldum birkaç foto görünüşe göre güzele benziyor ve kirasıda bir o kadar tuzlu. Böyle bir yurt olduğundan emin değilim çünkü hiç bilgi yok.
    Yurdun adı: PÖTZLEINSDORFERSTRASSE görsellere tıklayınca fotolar çıkıyor.

Gitme ihtimalim çok yüksek, o yüzden kendimi hazırlıyorum şimdiden az kaldı zaten kesinleşirse iş
    kursa başlicam. Neyse iyi uzattım varmıdır hocam böyle bir yurt siz bilir misiniz?

Selam kardes.
    Valla bir kac yurt gercekten Türk dolu ve kötü. Bunlar disinda;

Kolping Haus - Währingerstraße
    Akademikerhilfe - Pfeilgasse
    Home4Studenten - Tuna kanali kiyisinda olan, tam bilmiyorum yerini

gibi bir kac yurt var iyi denilebilecek. Özellikle Akademikerhilfe`nin tam yeri ve yurdu cok güzel. Bi arastir derim..

Verdigin linkteki yeri bilmiyorum hic. Ancak 700€ da kira olmaz heralde aylik. Baska bir seydir büyük ihtimalle.. Danismanlik sirketleriyle yurt konusunda ciddi konus. Sakin Kabelwerk`e yollatma kendini.

@Commander

Yani üniversite ögrencisi olarak kayit aldirmak istiyorsunuz heralde. Tam bir bilgim yok o konuda. Ancak okudugunuz bölüme denk olarak Teknik Üniversite`de var Endüstri. Kayit dönemleri ise 31 Agustos`a kadar basvuru yaptiginiz taktirde yaz dönemi oldugundan okul kaydi gerekmiyor. Bu durum ÖSS`ye yeni girmis ve özel üniversite kazanmis kisiler icin bir avantaj, kayit gerektirmedigi icin. Ancak nakil aldirmak seklinde birsey icin bir bilgim yok gercekten. Danismanlik sirketlerinden birini arayip konusmanizi tavsiye ederim..

Cevap için çok teşekkürler hocam.

Bahsettiğiniz yurtlara hemen bakıcam, benim dediğim yurt hakkında da daha fazla bilgi bulmaya çalışacağım. Kabelwerk'e gitmem söz konusu olamaz zaten kime sorsam sakın diyor. Kolay gelsin.

• türklerin yoğun olduğu yurtları tercih etmenizde esasen sakınca yok, ilk gidenler için önemli olan zaten kalacak herhangi bir yeri ayarlamak. Viyana'ya gittikten sonra bir kaç gün içinde merkezi yerlerdeki yurtlara başvurunuzu yapabilir ve en fazla 6 ay içinde iyi bir yurda çıkarsınız. konum olarak merkezi ve fiyat olarak diğerlerine göre daha ucuz olan akademikerhilfe tercih edilebilir.

Yurtlarda dikkat edilmesi gerken en önemli detay kümdigungsfrist yani ihbar süresi, misal kimi 3 ay kimi 1 aydır, 1 ay olan daha mantıklı çünkü başka yer ayarlandığında arada zaman farkı kısa oldugunda daha az zarar edilir maddi yönden. 3 ay haliyle daha zararlı.

Commander,
    Eğer öğrenci durumunuz devam ediyorsa, gerekli belgelerle başvuru yapabilirsiniz. Kabul garantisi yok ama evraklar eksiksiz olursa büyük ihtimal ret almazsınız. Ders kabulü ile ilgili olarak bir endişeniz varsa, genel olarak ders saatleri (özellikle ETCS) uyuyorsa en kötü ihtimalle şu an okuduğunuz üniversiteden alacağınız ders içerikleri ile derslerin kabulünde problem çıkmamalı.

• Hocam dil kursları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Orient, Wihok ve Vorstudiumlehrgang.. En kötüsü Orient oraya hiç bulaşmayın diyolar. Kabelwerk
    için ne söylüyorlarsa Orient için onu diyolar. Wihok ve Vorstudiumlehrgang iyi diyorlar.
    Vorstudiumlehrgang oranın en iyi eğitim veren kursu diyolar ve üniversiteye bağlıymış sanırım.
    Wihok ve Vorstudiumlehrgang arasında fikirleriniz nelerdir hocam? Bana Vorstudiumlehrgang çok daha
    iyi bir kursmuş ve diğerlerine göre geçmek biraz daha zormuş gibi geliyor, yorumlar da o yönde.
    Zor olması problem değil en iyi eğitimi versin ben de elimden geldiğince faydalanayım. Zaten kolay kursu geçip de üniversitede saman gibi oturmaktan iyidir diye düşünüyorum kurs süresini uzatmak, ki taşlar yerine
    otursun hemen TR'de kursa başlicam.

Orient: 410, Wihok: 750, WVU: 350 Euro fiyatı varmış. Fiyatlarının eğitim kalitesiyle bir alakası var mı hocam?
    WVU en iyisi diyolar ama Wihok'tan uygun fiyat olarak?

Bide hocam, yerleştikten sonra TR'de bölümümüze hiç vakit kaybetmeden danışman şirketin yolunu tuttuktan sonra Viyana'da hangi ay içerisinde başlarım dil kursuna? Yani vize ne zaman gelir tahmininizce? Millet, ocak, şubat hatta mart diyor ama?

Şimdiden teşekkürler. Baya bir uzun olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cheri Cheri -- 21 Mayıs 2010; 12:23:27 >

• Şu işin tam masrafları yazsa, aylık senelik harç,yemek,barınma vs hepsi içinde neler gidio neler qelio bi öqrenemedim :)
  • Cheri Cheri ,
    hangisine kaydınızı olabiliyorsanız sırasıyla vwu, wihok ve orient olarak sıralıdır ama oriente mecbur kaldığınızda üzülmeyin, kurs bir yere kadar yardım ediyor gerisi öğrencinin uğraına kalıyor ayrıca sonraki dönem değiştirebilir, ikinci dönem kurs bitmezse yazın wihoktan bir-iki ayda tamamlanabilir.
    fiyat kalite alakası kesinlikle yok.

KAbul belgeniz geldikten sonra hemen vizeye başvurmalısınız, ortlama 2 ay sürüyor. vize yoğunluğuna ve başka nedenlere göre değişebilir. kesin bir eşy söylemek mümkün değil maalesef.

Omenax,
    masraflarla ilgili bir çok siteden fikir edinebilirsiniz.
    harçlar belli dönemlik 363 euro
    yemek ve diğer masraflar kişiye göre dğişmekte ama barınma, yemek vs. dahil ortalama 700 euro gereklidir, tabi 400 e geçinebilen oldugu gibi 1000 euro ile geçinemeyende var. örnek olması açısından istanbul u dikkate alın, 1 tl yi 1 euro olarak düşünün yani istanbulda 1000 tl ile anca geçinen avusturya da 800-100 euro ile geçinebilir (farkı istanbulda barınma daha pahalı)

• quote:

Orijinalden alıntı: vindobona

Cheri Cheri ,
    hangisine kaydınızı olabiliyorsanız sırasıyla vwu, wihok ve orient olarak sıralıdır ama oriente mecbur kaldığınızda üzülmeyin, kurs bir yere kadar yardım ediyor gerisi öğrencinin uğraına kalıyor ayrıca sonraki dönem değiştirebilir, ikinci dönem kurs bitmezse yazın wihoktan bir-iki ayda tamamlanabilir.
    fiyat kalite alakası kesinlikle yok.

KAbul belgeniz geldikten sonra hemen vizeye başvurmalısınız, ortlama 2 ay sürüyor. vize yoğunluğuna ve başka nedenlere göre değişebilir. kesin bir eşy söylemek mümkün değil maalesef.

Omenax,
    masraflarla ilgili bir çok siteden fikir edinebilirsiniz.
    harçlar belli dönemlik 363 euro
    yemek ve diğer masraflar kişiye göre dğişmekte ama barınma, yemek vs. dahil ortalama 700 euro gereklidir, tabi 400 e geçinebilen oldugu gibi 1000 euro ile geçinemeyende var. örnek olması açısından istanbul u dikkate alın, 1 tl yi 1 euro olarak düşünün yani istanbulda 1000 tl ile anca geçinen avusturya da 800-100 euro ile geçinebilir (farkı istanbulda barınma daha pahalı)

Anladım hocam cevap için teşekkürler. Ama ben VWU'ya katılabilmek için ne yapılması gerekiyorsa yapmaya çalışırım.
    Bide MoRGeR hocamın bu konu hakkındaki görüşlerini öğrenmek istiyorum. Tekrar cevap için teiekkürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: Cheri Cheri

Hocam dil kursları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Orient, Wihok ve Vorstudiumlehrgang.. En kötüsü Orient oraya hiç bulaşmayın diyolar. Kabelwerk
    için ne söylüyorlarsa Orient için onu diyolar. Wihok ve Vorstudiumlehrgang iyi diyorlar.
    Vorstudiumlehrgang oranın en iyi eğitim veren kursu diyolar ve üniversiteye bağlıymış sanırım.
    Wihok ve Vorstudiumlehrgang arasında fikirleriniz nelerdir hocam? Bana Vorstudiumlehrgang çok daha
    iyi bir kursmuş ve diğerlerine göre geçmek biraz daha zormuş gibi geliyor, yorumlar da o yönde.
    Zor olması problem değil en iyi eğitimi versin ben de elimden geldiğince faydalanayım. Zaten kolay kursu geçip de üniversitede saman gibi oturmaktan iyidir diye düşünüyorum kurs süresini uzatmak, ki taşlar yerine

Orient: 410, Wihok: 750, WVU: 350 Euro fiyatı varmış. Fiyatlarının eğitim kalitesiyle bir alakası var mı hocam?

Bide hocam, yerleştikten sonra TR'de bölümümüze hiç vakit kaybetmeden danışman şirketin yolunu tuttuktan sonra Viyana'da hangi ay içerisinde başlarım dil kursuna? Yani vize ne zaman gelir tahmininizce? Millet, ocak, şubat hatta mart diyor ama?

Selam.

Öncelikle dil kursu konusunda; eger Ekonomi Üniversitesi`nde okuyacaksan, VWU zorunlu sana. Cünkü Orient veya WIHOK`tan aldigin diploma ile Ekonomi Üniversitesi`e baslayamazsin. Ya da EPD dedikleri sinavi yapman gerekir, tek sinavda Almanca bildigini kanitlama yani.
    Diger üniversitelerde ise gene Orientten aldigin diploma hicbir ise yaramiyor, gecerliligi yok. WIHOK veya VWU tercihini yapman gerekecek.
    VWU günlük ortalama 5 saat süren bir kurs. Hocalari "kesinlikle" WIHOK`a göre daha düzenli, ödev kontrolleri veya Referatlar olsun. Tavsiyem eger kayit zamaninda gelebilirsen Viyana`ya, direk VWU`ya kayit olman. Önceligin bu olsun.
    WIHOK ise günde 3 saat ortalama olarak. Hocalari gene iyidir, ben okula WIHOK`tan gectim. Ancak dedigim gibi, ilk tercih her zaman VWU.

Vize zamani ise, yani, ayni seyi söylerim bende herhalde. Ocak - Subat civarinda gelir diye tahmin ediyorum. Geldigin zamanda eger VWU veya WIHOK kayitlari kapaliysa, vize kartini alabilmek icin zorunlu olarak Orient`e kaydolman gerekecek. Kurs kayit dönemlerini de bir arastir derim, eger dogru zamani tutturursan hem Orient`e gereksiz yere 400€ kaptirmamis olursun, hem de dogrudan VWU`dan baslarsin kurs yapmaya.

Ama Türkiye`den sakin bos gelme Almanca konusunda. Mutlaka birseyler ögren, biraz zorla kendini temel konusunda. Yoksa burda zor yani sifirdan ögrenmeye baslamak..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cheri Cheri

Hocam dil kursları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Selam.

Öncelikle dil kursu konusunda; eger Ekonomi Üniversitesi`nde okuyacaksan, VWU zorunlu sana. Cünkü Orient veya WIHOK`tan aldigin diploma ile Ekonomi Üniversitesi`e baslayamazsin. Ya da EPD dedikleri sinavi yapman gerekir, tek sinavda Almanca bildigini kanitlama yani.
    Diger üniversitelerde ise gene Orientten aldigin diploma hicbir ise yaramiyor, gecerliligi yok. WIHOK veya VWU tercihini yapman gerekecek.
    VWU günlük ortalama 5 saat süren bir kurs. Hocalari "kesinlikle" WIHOK`a göre daha düzenli, ödev kontrolleri veya Referatlar olsun. Tavsiyem eger kayit zamaninda gelebilirsen Viyana`ya, direk VWU`ya kayit olman. Önceligin bu olsun.
    WIHOK ise günde 3 saat ortalama olarak. Hocalari gene iyidir, ben okula WIHOK`tan gectim. Ancak dedigim gibi, ilk tercih her zaman VWU.

Vize zamani ise, yani, ayni seyi söylerim bende herhalde. Ocak - Subat civarinda gelir diye tahmin ediyorum. Geldigin zamanda eger VWU veya WIHOK kayitlari kapaliysa, vize kartini alabilmek icin zorunlu olarak Orient`e kaydolman gerekecek. Kurs kayit dönemlerini de bir arastir derim, eger dogru zamani tutturursan hem Orient`e gereksiz yere 400€ kaptirmamis olursun, hem de dogrudan VWU`dan baslarsin kurs yapmaya.

Ama Türkiye`den sakin bos gelme Almanca konusunda. Mutlaka birseyler ögren, biraz zorla kendini temel konusunda. Yoksa burda zor yani sifirdan ögrenmeye baslamak..

Hocam cevap için gerçekten teşekkürler, 3 aydan fazladır sorularımı yanıtlıyorsunuz beni en doğru
    bilgilere ulaştırıyorsunuz. Bunun için tekrar teşekkür ediyorum...

Ekonomi Üniversitesi'nde değil, inşallah Tu Wien Mimarlık da olucam.. Zaten LYS sınavına girip tercihleri
    full devlet-özel üniversiteleriyle doldurucam artık hangisi gelirse.. Sonra danışman şirkete gidip bilgi alıcam
    ve ilk sayfada bahsettiğiniz gibi yerleşme belgemi Ankara Bilkent'den önce almaya çalışıcam (istediğim yurt ve dil kursuna kaydolmak için erken davranıcam yani), ilk hedef VWU kesinlikle..

Vizenin Ocak-Şubat aylarında gelmesinin avantajı, oraya gidene kadar, dil kursu ve Almanca çalışmam
    için baya bir zamanımın kalması olacak.

• Ben Çukurova ünv de tıp okuyorum 1.sınıfım şu anda okuaynlar için geçişlerde problem çıkarıyolarmı artık tıpcı lara vize verilmediğini duydum ne derece doğrudur bilgisi olan varsa yazabilir mi?tıp okumak zormu dil sorununu hallettikten sonra...Ayrıca mimarlar konusuda ilgimi çekti:D
  • diyelim ki eşit ağırlıktan alan dışı başka bir mühendislik tercih ettim diyelim ki türkiyede dandik bi ünv. yerleştim Viyana da da dandik bi üni. demi olucam yoksa orta seviyeli bir ünv yerleşebilirmiyim?
  • @kaptantrojan

Merhabalar. Benim duyumlarim da o yönde. Üniversite kabul etse bile sizi Türkiye`deki Avusturya Konsoloslugu kabul etmiyor diye duydum, hatta bir tanidigimin ablasi alamadi vizesini. Yani büyük bir ihtimalle dogru bu duyumunuz. Zorluguna gelince, 3.5 yilda Tip bitiren bir kiz var burda. Haberlere falan da cikti zaten yakin zamanda, cok eski birsey degil. Ama Mimarligi tavsiye ederim acikcasi.

Arkadaslar burada okul bitirmek, dil ögrenmek kesinlikle size bagli. Bunu bir kez daha hatirlatayim..

@black label

Hayir, öyle birsey yok. Türkiye`deki en dandik üniversiteden bile buraya gecis alirsan eger mühendislik anlaminda yerlesecegin okul Viyana Teknik Üniversitesi olur. Diger bölümler icinde gene uyan Üniversitelerdir. Zaten Viyana`da topu topu 3-5 tane Üniversite var.. :)
  • Yanlış anlaşılma yüzünden yediğim 30 günlük bandan sonra fake üyelik aldığım için extra ceza almıştım, sonunda cezam bitti ve yaklaşık 40 gün aradan sonra burdayım..

Hocam az vakit kaldı, daha önce Tu Wien hakkında görüşleriniz sormuştum sanırım ama tekrar soruyorum. Mimarlık da okuyan öğrenciler-Türkler ne yapıyolar oralarda? Tu Wien'de mimarlık okumak hakkın da fikirleri nasıl? Dil, okul zorluğu + olarak mimarlığın zorluğu zaten var ama yine de hayatlarından memnunlar mı yoksa isyan mı ediyolar? Nedir, nasıldır yani durumları? İnternette orda mimarlık okuyan Türklerin var olduğunu buldum ama iletişim haline geçip sorular sorma imkanım olmadı o yüzden sizi böyle sıkışırıyorum. Kusura bakmayın size yine cevaplaması zor bir soru soruyorum. Cevap vermezseniz darılmam yani ne zamandır cevaplıyorsunuz saolun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IwillBe -- 17 Haziran 2010; 19:26:21 >

• Merhaba. Uzun bir süre yazamadim birsey, Istanbul`a dönme planlari yapiyordum yaz icin. Simdi Türkiye`deyim yeniden. Anca firsat bulabildim..

Mimarlik konusunda, benim bölümüm olmadigi icin sadece cevremdeki arkadaslara göre yorum yapabilirim. Bence gayet de mutlulardi, sinavlari biraz zor oluyor ancak bölüm kaliteli gercekten. Ortami da gayet iyi (:

Burayi gercekten istiyorsan, tereddüt etme daha fazla derim. Mimarlik gayet iyi bir secim. Sadece dili cok iyi ögrenmeye bak..

Bende Istanbul`dayim birkac gündür. Özlemisim herseyi yav (:
  • quote:

Merhaba. Uzun bir süre yazamadim birsey, Istanbul`a dönme planlari yapiyordum yaz icin. Simdi Türkiye`deyim yeniden. Anca firsat bulabildim..

Mimarlik konusunda, benim bölümüm olmadigi icin sadece cevremdeki arkadaslara göre yorum yapabilirim. Bence gayet de mutlulardi, sinavlari biraz zor oluyor ancak bölüm kaliteli gercekten. Ortami da gayet iyi (:

Burayi gercekten istiyorsan, tereddüt etme daha fazla derim. Mimarlik gayet iyi bir secim. Sadece dili cok iyi ögrenmeye bak..

Bende Istanbul`dayim birkac gündür. Özlemisim herseyi yav (:

Olsun hocam ne demek yahu hoşgeldiniz. Evet sınavları zormuş mimarlığın ama burdan gittikten sonra mühendislik okusam orda daha mı kolay olacak sanki. Ortamının iyi olması beni sevindirdi zaten en önemlisi o belkide çünkü tek başına ders, proje, maket bunlar zor olur, mimarlığı okumak için grup halinde çalışmak gerekiyor bu ortamı sağlayamamaktan çekiniyordum.. Jüriye çıkmadan önce söyleyeceklerimin Almancasını ezberlemeye çalışacağım günler şimdiden gözümün önüne geliyor.
    İstanbulda iyi vakit geçirmeniz dileğiyle.

• Fazla telas yapmana gerek yok. Iyi ve kötü anlamda beklentilerinin cok disinda seylerle karsilasman dogal.

Istanbul`a geldik Viyana`nin kötü havasindan kacip, burasi da ayni. Ne sanssizlik var bende kardesim

Bu arada danismanlik sirketiyle degil de kendi halledecek olan varsa islemlerini, yardimci olmaya calisirim bilgi konusunda. Ancak özel mesaj yoluyla bir arkadas belgeleriyle ilgilenmem karsiliginda ücret teklif etti bana. Bende kendi islemlerimle kendim ilgilenmistim ilk basvurumda ve danismanlik sirketlerine 1500-2000€ gibi bir ücret ödemedim, cebimde kaldi. Ancak baskasinin belgesiyle ugrasmak risktir sonucta, o acidan böyle bir sey teklif edilmesse sevinirim. Ama yardim etmeye calisirim tabi.

Ve günde 2-3 mesaj alir hale geldim özelden Viyana konusunda. Sorularinizi, merak ettiklerinizi konu altindan sorarsaniz herkes görmüs olur, ayni seylere defalarca cevap vermek zorunda kalmam. Zaten elimden geldigince bütün sorulara cevap vermeye calisiyorum, bilen bilir..

Üniversite telasi varken bu dönemlerde, yukari tasiyalim konuyu.

• quote:

Fazla telas yapmana gerek yok. Iyi ve kötü anlamda beklentilerinin cok disinda seylerle karsilasman dogal.

Istanbul`a geldik Viyana`nin kötü havasindan kacip, burasi da ayni. Ne sanssizlik var bende kardesim

Bu arada danismanlik sirketiyle degil de kendi halledecek olan varsa islemlerini, yardimci olmaya calisirim bilgi konusunda. Ancak özel mesaj yoluyla bir arkadas belgeleriyle ilgilenmem karsiliginda ücret teklif etti bana. Bende kendi islemlerimle kendim ilgilenmistim ilk basvurumda ve danismanlik sirketlerine 1500-2000€ gibi bir ücret ödemedim, cebimde kaldi. Ancak baskasinin belgesiyle ugrasmak risktir sonucta, o acidan böyle bir sey teklif edilmesse sevinirim. Ama yardim etmeye calisirim tabi.

Ve günde 2-3 mesaj alir hale geldim özelden Viyana konusunda. Sorularinizi, merak ettiklerinizi konu altindan sorarsaniz herkes görmüs olur, ayni seylere defalarca cevap vermek zorunda kalmam. Zaten elimden geldigince bütün sorulara cevap vermeye calisiyorum, bilen bilir..

Üniversite telasi varken bu dönemlerde, yukari tasiyalim konuyu.

Evet, bana çok yardımcı oldunuz gerçekten, bireysel halledilebilecek şeyler olduğunu diyenler oldu bana da, şirkete para verme diyenler de oldu ama bir hata yapmam bana yarım dönem belki bir döneme mal olabilir bunu göze alamam şimdiden fazla vakit kaybetmemek gerekir yolumuz uzun zaten. Şirket olarak AÜD'e başvurucaz pazartesi..

Aylar öncesinde açtığım, yurtdışında okumaya gitmek hakkında kaygılarımı yazdığım bir konum var.. Ordan benim size sorduğum soruların aynısını soranlar oluyordu PM'den.. Ben de sizin konunuzun linkini veriyodum aynı soruları ben de sordum konuyu okuyun diye.. Demek hiç okumadan PM atmış millet.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IwillBe -- 26 Haziran 2010; 13:50:05 >

• KAÇ PARA GİDER YIILIK ?
  • Bi hort çekeyim öncelikle
    Sonrasında soruma geçeyim...
    Ciddi ciddi bende düşünüyorum şu anda Avusturya(Viyana)'da Üniversite okumayı...
    Bu rehberlik hizmeti veren firmalarla görüştüm aşşağı yukarı hepsi aynı şeyleri söylüyor...
    Burada soracağım soru hangi firmayı tavsiye edersiniz?
    Aüd-Elt-Advis bunları gözüm tuttu gibi...
    Siz ne diyorsunuz?
    Ailemle ciddi bir şekilde konuştuktan sonra yani karar verildikten sonra firma araştırmasına geçmek durumunda kalacağım ama firmalar hakkında pek bir bilgim yok...
    Bu arada Morger arkadaşım İstanbul'daymışsın öncelikle hoşgeldin,Bende bu okul işlerini araştırmak için İstanbul'a geldim eğer müsait olursan bir görüşmemiz mümkünmüdür yüzyüze?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vuque -- 5 Temmuz 2010; 1:14:07 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.