Şimdi Ara

Viyana`da Üniversite [Bilgilendirme] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
404
Cevap
14
Favori
74.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: drakin

arkadaşlar bu sene üniversite sıanvına ikinci girişim malesef hedefim hukuk gibi yüksek puanlı bir bölüm.viyana da bir hukuk fakultesinde okumam için en az kaç puan yapmam gerekiyor ? cidden bu sene de olmaz ize türkiyede artık yurt dışını ciddi ciddi düşünüyorum vede ailemde buna sıcak bakıyor ?

Bayaa gec bir cevap olacak kusura bakma.

Kardes dedigim gibi Türkiye`de özel veya devlet bir hukuk fakültesi kazanman gerekiyor. Yani özel üniversitelerin biraz daha düsük puanli olacagini varsayarsan hesapla artik puanini. Ancak burada hukuk okuyan bir tanidigim var. Ve cok cok zor burada hukuk okumak. Dil yeteneginin cok iyi olmasi gerekiyor, cünkü tamamen Almanca üstünden göreceksin derslerini. Bunu da göz önünde bulundur derim..

• peki dil sorununu nasıl halledebilirizki yani ne ingilizcem nede almancam var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drakin

peki dil sorununu nasıl halledebilirizki yani ne ingilizcem nede almancam var.

Aklinda buraya gelmek varsa eger, Türkiye`de saglam bi Almanca temeli yap öyle gel derim. Sifir Almanca ile buraya gelmen cok büyük bi hata olur, temel cok önemli. Ingilizceden önce Almanca önemli senin icin buraya gelmeyi düsünüyorsan. Ama dedigim gibi Hukuk buranin en zor bölümlerinden birisi. O tanidigim kisi bi sinava 3-4 ay hazirlanip giriyordu yani..
  • Hocam, mesela bir hukuk okuyanla fizik okuyan öğrenci arasında dil zorluğu arasında fark vardır diye düşünüyorum.Tabii kolay diye bişey yok ama sayısal bölümlerden hangisinde okurken en az dil problemi çekeriz sizce? Umarım anlatabilmişimdir ve kafamdaki bölümü yazarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IwillBe -- 27 Mart 2010; 21:22:09 >
  • diyelim ben burda viyanada hukuk a girmek için olan yeterli puanı aldım.kayıdı dondurabiliyormuyuz yani o süre içerisinde türkiyede almanca kursuna giderim veya onun gibi bir seçeneğim varmı bilemem anlatabildimmi ?
  • Kesinlikle tabi sözel bölümlerle sayisal bölümler arasinda dil konusunda fark var. Mühendislik fakülteleri icin bi Hukuk bölümüne göre daha az Almanca ihtiyaci duyuluyor. Ancak tabi gerek dersler olsun, gerek sinavlar olsun hep Almanca üzerinden olacagi icin dil cok cok önemli her konuda.

@drakin; Kardes o durum söyle oluyor; Yeterli puan alip tercihini yapiyorsun. O okula kabul oldugun internetten belli olduktan sonra kabul belgesinin gelmesini beklemeden Ankara`ya gidip kendin alirsin. Cünkü buradaki üniversitelerin bir yaz bir de kis dönemi basvurulari var. Emin olmamakla birlikte yaz döneminin en son tarihi 31 Agustos`tu sanirim. Eger yaz döneminde basvuru yaparsan Viyana üniversitelerine, Türkiye`de kazandigin okula kayit yaptirman gerekmiyor, cebinden okula para ödemek zorunda kalmiyorsun. Ama kis dönemine kalirsan okula kayit yaptirmak zorunda kalirsini. Ki özel bir üniversiteden gecis yapacigini düsünürsek artik bir kayit ücreti alirlar, ne kadar olacagini bilmiyorum.
    Basvurunu yaptiktan sonra zaten o bekleme sürecinde Almanca kursu yapmaya baslarsin. Okul kabul geldikten sonra vize islemlerin baslayacak. Yani kurs yapmak icin gerekli vaktin olur merak etme.

• Almanca kurslarinin yeniden baslamasiyla beraber ortaya cikan bir durum; suan neredeyse bütün kurslar Türk ögrenci dolu. Sadece yeni tanistigim 2 arkadasin Almanca siniflarindaki durum söyle;

15 Türk, 6 yabanci. Ikiside ayri siniflarda olmalarina ragmen durum bu.

Buradaki yerlileri de hesaba katarsak herhalde pek de Avrupa`da okumus olmuyorsunuz. Suanda Teknik Üniversite`nin kütüphanesinde bulunuyorum. Görüs alanimda 7-8 Türk var.. :)

Neyse; biraz erken olacak ama Ispanya`ya gecis arastiriyorum suanda üniversite icin..
  • MoRGeR hocam selam.

TU Wien Mimarlığı nasıl bilirsiniz? Ortamını Türk sayısı vs vs. Bilginiz varsa paylaşırmısınız?
  • TU Mimarlik..

Okuyan bir kac tanidigim var. Diger bölümlere göre Türk ögrenci sayisi biraz daha az diyebilirim. Yani bir Politik, bir Ekonomi kadar yok Türk. Bazi derslerimiz ayni binada oluyor Mimarlik bölümüyle. Su kadar söyleyeyim; kiz sayisi fazla ve yani bayaa güzel neredeyse hepsi.. :) Imreniyoruz bazen hani Mimarlik okusaydik keske falan.. :)

Asil ögrenmek istedigin buydu galiba heralde.
  • selam arkadasim. uludag ziraatte okuyorum. bolumumden, girdiimden beri memnun deilim. bu sebeple bu sene birakip viyanada baaska bi bolume baslamayi dusunuyorum. aklimdaysa su an icin insaat yada endustri muhendisligi var. bu bolumler hakkinda bi bilgin warmi, zorlugu ne derecede acaba? yardimci olabilirsen sevinirim.
    bu arada sen kendi bolumunu yazmamissin, hangi bolumde okuyosun ve agirligi nedir? o bolumu dusunen arkadaslar varsa onlar icin de bi fikir olur.

tesekkurler.
  • Viyana'dan neden İspanya'ya geçmeye çalışıyorsun ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoRGeR

TU Mimarlik..

Okuyan bir kac tanidigim var. Diger bölümlere göre Türk ögrenci sayisi biraz daha az diyebilirim. Yani bir Politik, bir Ekonomi kadar yok Türk. Bazi derslerimiz ayni binada oluyor Mimarlik bölümüyle. Su kadar söyleyeyim; kiz sayisi fazla ve yani bayaa güzel neredeyse hepsi.. :) Imreniyoruz bazen hani Mimarlik okusaydik keske falan.. :)

Asil ögrenmek istedigin buydu galiba heralde.

Hmm.. Mimarlık da Türk sayısının az olması benim için avantaj da olabilir dezavantaj da. Çünkü mimarlık öyle kitabı açıp çalışılıp sınava, jüriye girilecek bir bölüm değil bildiğiniz üzere. Yani grup halinde, takım halinde çalışarak, proje ödev vs yapılan bir bölüm. Türk sayısının az olması bu yönde kötü etkileyebilir. Okumayı istediğim bölüm mimarlık ve bitirilmesi çok zor, millet TR'de zor bitiriyor. Ama istediğim bölüm, o yüzden karşılaşacağım zorluklara (hem şehir hem üniversite, ders vs.) anca bu bölüm için katlanabilirim yılmadan. Mimarlık harici bir bölüm için gelmem yani Viyana'ya çünkü daha zor biter.

Bu arada üniversite de bayan sayısı erkeğe göre daha azdır diye tahmin ediyorum, teknik üniversite olduğundan. Ama bahsettiğinize göre en güzelleri bu bölümdeymiş.. Bu öğrenmeyi istediğim en son basamaktı ama şimdiden bilgilendirdiğiniz için saolun. Gerçekten sevindirici bir haber bu.

İspanya'ya gitmekten bahsetmişsiniz. Ben de araştırmıştım ama harçları çok uçuk diye aklımda sanki. Umarım istediğinizi gerçekleştirirsiniz.

Cevap için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: efefahri

selam arkadasim. uludag ziraatte okuyorum. bolumumden, girdiimden beri memnun deilim. bu sebeple bu sene birakip viyanada baaska bi bolume baslamayi dusunuyorum. aklimdaysa su an icin insaat yada endustri muhendisligi var. bu bolumler hakkinda bi bilgin warmi, zorlugu ne derecede acaba? yardimci olabilirsen sevinirim.
    bu arada sen kendi bolumunu yazmamissin, hangi bolumde okuyosun ve agirligi nedir? o bolumu dusunen arkadaslar varsa onlar icin de bi fikir olur.

tesekkurler.

Merhabalar.

Ben Bilgisayar Mühendisligi okuyorum. Agirligi diger mühendislik bölümlerine göre daha az diyebilirim. Ama dil probleminden dolayi iste zorlaniyor insan. Onun disinda Insaat hakkinda pek bir bilgim yok ancak Endüstri okuyan bir arkadasim var, zor oldugunu söyledi. Ama benim sahsi düsüncem; dil problemini iyi derecede hallettikten sonra kendini kasmadan, düzenli bir sekilde calisilirsa Teknik Üniversite bir sekilde biter.. :)

Buraya gelmek isteyen arkadaslara kesinlikle engel olmak istemiyorum, ben sadece gercekci bir sekilde bilgi vermeye calisiyorum herkese. Türk ögrenci sayisi cok cok artti suanda. Dil problemini halledemeyip kendi istekleriyle geri dönen arkadaslarim oldu daha yeni. Yani kolay bir sey degil gercekten. Cok iyi düsünüp kararinizi iyi verin derim. He, herseyi düzenine oturtup okulu bitirebilirsek de iste is konusunda avantajli olacagimiz asikar.

@IwillBe

Türk az degil kardes. Gene var, kesinlikle bir cevre olacaktir yardim acisindan. O acidan korkma :)
    Ama dedigim gibi bir Politika bölümündeki kadar Türk yoktur yani, ya da Ekonomi kadar..
    Kizlar konusunda dedigim gibi, Teknik Üniversitedeki kizlarin %70`i orda zaten. Masallahlari var.. :)

Ispanya konusuna gelince..
    Aslinda ufak yaslardan beri istedigimdi Ispanya`ya gidebilmek. Ordan kalan bi ukte var zaten icimde. Okul mevzuunda; yani söylüyorum. Türk sayisi fazla burada ve yabanci cevre yapmak zor.
    Zaten belirli bir hareket yapmadim Ispanya konusunda daha. Sadece bir yere Mail attim, gecisin mümkün olup olmadigini. Cevap bekliyorum.
    Varsa Ispanya`da okuyan bir arkadas, benimle bir irtibata gecerse de sevinirim..

Bugün itibariyle Viyana;

Bu hafta hava cok degiskendi. 4 gün yagmur yagdi. Bi kac gündür hava iyi. Suanda 12-13 derece civarinda. Güzel bir Cumartesi gecesi olacak umarim..

• quote:

Orijinalden alıntı: MoRGeR

quote:

Orijinalden alıntı: efefahri

selam arkadasim. uludag ziraatte okuyorum. bolumumden, girdiimden beri memnun deilim. bu sebeple bu sene birakip viyanada baaska bi bolume baslamayi dusunuyorum. aklimdaysa su an icin insaat yada endustri muhendisligi var. bu bolumler hakkinda bi bilgin warmi, zorlugu ne derecede acaba? yardimci olabilirsen sevinirim.

tesekkurler.

Merhabalar.

Ben Bilgisayar Mühendisligi okuyorum. Agirligi diger mühendislik bölümlerine göre daha az diyebilirim. Ama dil probleminden dolayi iste zorlaniyor insan. Onun disinda Insaat hakkinda pek bir bilgim yok ancak Endüstri okuyan bir arkadasim var, zor oldugunu söyledi. Ama benim sahsi düsüncem; dil problemini iyi derecede hallettikten sonra kendini kasmadan, düzenli bir sekilde calisilirsa Teknik Üniversite bir sekilde biter.. :)

Buraya gelmek isteyen arkadaslara kesinlikle engel olmak istemiyorum, ben sadece gercekci bir sekilde bilgi vermeye calisiyorum herkese. Türk ögrenci sayisi cok cok artti suanda. Dil problemini halledemeyip kendi istekleriyle geri dönen arkadaslarim oldu daha yeni. Yani kolay bir sey degil gercekten. Cok iyi düsünüp kararinizi iyi verin derim. He, herseyi düzenine oturtup okulu bitirebilirsek de iste is konusunda avantajli olacagimiz asikar.

@IwillBe

Türk az degil kardes. Gene var, kesinlikle bir cevre olacaktir yardim acisindan. O acidan korkma :)
    Ama dedigim gibi bir Politika bölümündeki kadar Türk yoktur yani, ya da Ekonomi kadar..
    Kizlar konusunda dedigim gibi, Teknik Üniversitedeki kizlarin %70`i orda zaten. Masallahlari var.. :)

Ispanya konusuna gelince..
    Aslinda ufak yaslardan beri istedigimdi Ispanya`ya gidebilmek. Ordan kalan bi ukte var zaten icimde. Okul mevzuunda; yani söylüyorum. Türk sayisi fazla burada ve yabanci cevre yapmak zor.
    Zaten belirli bir hareket yapmadim Ispanya konusunda daha. Sadece bir yere Mail attim, gecisin mümkün olup olmadigini. Cevap bekliyorum.
    Varsa Ispanya`da okuyan bir arkadas, benimle bir irtibata gecerse de sevinirim..

Bugün itibariyle Viyana;

Bu hafta hava cok degiskendi. 4 gün yagmur yagdi. Bi kac gündür hava iyi. Suanda 12-13 derece civarinda. Güzel bir Cumartesi gecesi olacak umarim..

Heh, asıl öğrenmek istediğim, bölüme başladığım da bana yardımcı olabilecek bir çevrenin olup olmayacağıydı. Gerçi gidersem (büyük ihtimal gidicem), danışman şirketiyle gidicem. bknz: AÜD. Onlar da sitelerinde kayıt olduğumuz sene boyunca yardım edeceklerini yazmışlar. Umarım öyle yaparlar. Bir kaç ay sonrada dil kursuna başlayacam TR'de eğer iş kesinleşirse. Cevap için teşekkürler.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IwillBe -- 17 Nisan 2010; 19:49:29 >

• büyük emek harcamışsınız belli. paylaşımların için teşekkürler.
  • cevap ve bilgilendirmen icin tesekkurler kardesim.

almanca nin zor bi dil oldugunu herkesten duyuyorum zaten, bende durum kesinlestikten sonra bi kursa baslamayi dusunuyorum. simdilik rosetta stone adinda bi programla biraz biraz on bilgi almaya calisiyorum, ve de oldukca faydali bi program. tabiki dili tamamen burdan ogrenemeyiz ama, gitmeyi dusunen arkadaslara faydasi olur bence. pahali bi program ama biraz ararsaniz bulabilirsiniz.

isteyen arkadaslar olursa ve forumda yasak degilse linkleri buraya koyabilirm.
  • Hocam orda sizin tavsiye ettiğiniz bir yurt var mı? Diğer sitelerden araştırdım Türklerin çok
    olduğu yurtları tercih etmeyin diye bas bas bağırmışlar hep.

Şöyle bir site var biliyorsunuzdur:http://housing.oead.at/wien/wien.asp?keyword=Wien
    buradan inceledim. Fiyatlar TR'ye göre yüksek tabii ama durumu çok daha iyi. Bir yurt buldum
    ama bu sitede fotoğrafı falan yok. Google'dan buldum birkaç foto görünüşe göre güzele benziyor ve kirasıda bir o kadar tuzlu. Böyle bir yurt olduğundan emin değilim çünkü hiç bilgi yok.
    Yurdun adı: PÖTZLEINSDORFERSTRASSE görsellere tıklayınca fotolar çıkıyor.

Gitme ihtimalim çok yüksek, o yüzden kendimi hazırlıyorum şimdiden az kaldı zaten kesinleşirse iş
    kursa başlicam. Neyse iyi uzattım varmıdır hocam böyle bir yurt siz bilir misiniz?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.