Şimdi Ara

Viyana`da Üniversite [Bilgilendirme] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
404
Cevap
14
Favori
74.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • slm.ben martta basladim oriente ve A2 yi bitirdim.ekimde wihok a baslamayi düsünüyorum.sorum su;wihok kayit sartlari orientin kiyle aynimi.birde sifirdan kursa baslayacak biri icin wihok un kayit sartlari nelerdir?acil bilgilendirirseniz sevinirim.tesekkürler
  • Herkese selamlar. Konuya bakmiyordum bayadir..

@vuque; tanidigim bircok kisi AED ve AÜD vasitasiyla gittiler. Firmalarin kalitesi hakkinda bilgim yok fazla ancak bu ikisini cok duydum. Tercihini kendin konusup hangisi hosuna giderse yapabilirsin. Istanbul Fatih`te ikamet ediyorum. Bu taraflara isin düserse eger olabilir. Ancak burda yazdiklarim disinda ne bilgi verebilirim bilmiyorum. Özel mesaj at istersen..

@ünlem§§§§; WIHOK`un kayit sartlari yok :) Sinava gireceksin Alserstraße`nin ordaki ana kayit binasinda. Sonuca göre kurun belirlenip baslayacaksin. Yalniz kayitlar 1-2 icinde doluyor, vaktini kacirma derim. 740€ da artik gidicek, hayirli olsun :) Bu arada üniversiten Wirtschaft degildir umarim, yoksa biliyorsun ki WIHOK mezunu olman bir ise yaramaz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: vuque

Bi hort çekeyim öncelikle
    Sonrasında soruma geçeyim...
    Ciddi ciddi bende düşünüyorum şu anda Avusturya(Viyana)'da Üniversite okumayı...
    Bu rehberlik hizmeti veren firmalarla görüştüm aşşağı yukarı hepsi aynı şeyleri söylüyor...
    Burada soracağım soru hangi firmayı tavsiye edersiniz?
    Aüd-Elt-Advis bunları gözüm tuttu gibi...
    Siz ne diyorsunuz?
    Ailemle ciddi bir şekilde konuştuktan sonra yani karar verildikten sonra firma araştırmasına geçmek durumunda kalacağım ama firmalar hakkında pek bir bilgim yok...
    Bu arada Morger arkadaşım İstanbul'daymışsın öncelikle hoşgeldin,Bende bu okul işlerini araştırmak için İstanbul'a geldim eğer müsait olursan bir görüşmemiz mümkünmüdür yüzyüze?

Benim araştırdığım kadarıyla en iyisi AÜD diyolar ki ben de onla gelicem.. ELT'yi tavsiye etmiyolar pek..
    AÜD'ün kurs, kalıcak yer ve ilgi açısından daha iyi işer çıkaracağına inanıyorum.. Umarım gittiğimizde en kısa zamanda oraya ayak uydurabilirz. Aslında benim en çok çekndiğim konu bu.

• tesekkür ederim bilgilendirdiginiz icin.viyana üniversitesi medya ve iletisim bilimlerine kaydimi yaptirdim.üniversiteye iyi derecede almanca ögrenmis olarak baslayabilmem icin kesin olarak kac ay daha kurs görmeliyim.sanirim benim icin B2 yeterli olmayacaktir.birde kaydimi Wihoka yaptirmayip oriente devam etsem ne gibi dezavantajlarla karsilasirim
  • " Rusya ve Rusça " ile karşılaştıracak olursak hangisi daha mantıklı, ucuz , kolay ve kaliteli acaba bilenler yardımcı olursa çok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ünlem§§§§

tesekkür ederim bilgilendirdiginiz icin.viyana üniversitesi medya ve iletisim bilimlerine kaydimi yaptirdim.üniversiteye iyi derecede almanca ögrenmis olarak baslayabilmem icin kesin olarak kac ay daha kurs görmeliyim.sanirim benim icin B2 yeterli olmayacaktir.birde kaydimi Wihoka yaptirmayip oriente devam etsem ne gibi dezavantajlarla karsilasirim

Kursta daha fazla durman Almanca`ni gelistirmeyecektir. O yüzden baslayabildigin en erken zamanda basla okula. Cünkü okulda sanki Almanca`yi yeniden ögreniyor gibi olacaksin. Orient`e devam etmen okula baslayabilmen icin EPD sinavina girmeni gerektirir. Bence hic ugrasma, WIHOK`a yap kaydini. B2`yi bitirip basla okula, ve okula isinmaya bak. Ne kadar ögrenirsen ögren kursa okulda ögrenecegin kadar ögrenemezsin..

@emirk

Hicbir fikrim yok desem

• quote:

Orijinalden alıntı: emirk

" Rusya ve Rusça " ile karşılaştıracak olursak hangisi daha mantıklı, ucuz , kolay ve kaliteli acaba bilenler yardımcı olursa çok sevinirim.

MoRGeR hocam ''fikrim yok'' demiş, benim fikrim ve hatta bilgim var.

Rusya'da hangi üniversiteye gideceğin çok önemli, mesela St. Petersburg ya da Moskova Devlet Üniversitesi'ni tercih edeceksen git derim.. Diğerleri hakkında pek olumlu yorumlar duymadım, hatta orada yaşayan birkaç kişi tarafından sarf edildi bu sözler.. Fazla göz önünde olmayan üniversitelerde rüşvetin döndüğü bile söyleniyor ama bilemiyorum..

Biraz az para harcamak istiyorsun herkes gibi sanırım. Rusya'da az paraya geçineceğin çok yerler ve üniversiteler var.. Türkiye'den götüreceğin parayla üstüne artırabilirsin bile, o kadar ucuz. Ama dediğim gibi Rusya'da kaliteli bir üniversite de okumak istiyorsan St. Petersburg-Moskova Dev. Üni. gibi, dünya kadar para harcarsın oralarda. Özellikle Moskova'da. Moskova dünyanın en pahalı 4. kenti.. Yani Rusya'da bir şehirle başka bir şehir arasında ekonomi yönünden dağlar kadar fark var..

Viyana'ya gelince kalitesiz üniversite yok.. Almanca bence Rusça'dan daha kolay öğrenilebilir.. Benim için öyle çünkü Rusça tamamen farklı bir alfabe ve yazıya döktüğünde hiç kolay değil gibi.. Aynı zamanda Almanca'ya baktığımda en azından alfabe aynı diyorum ve İngilizce'ye benzeyen yanları az da olsa var. ama kolay değil.

Viyana biraz daha avrupai biyer olduğu için ve euro kullanıldığı için TR'den giden biri için pahalı gelecektir.. Yani, yukarda bahsettiğim ucuz olan bazı Rus kentleriyle alakası yok daha pahalı biyer.

Ne Rusya'ya ne Viyana'ya gitmediğim halde ne çok bilgim var değil mi?

• Bence de harika bir olay.Elt şirketiyle görüşmeyi düşünüyorum bende.
  • Artık çok az zaman kaldı ama ben halen ora hakkında bilgi toplamaktayım.

Bu ırkçılık olayını ilk başlarda çok takmıyordum ama son günlerde herkes bir ırkçılık var orda diye söyleniyor.. Yani, 2. sınıf insan muamelesi yapmalar, dışlamalar, kibirli davranışlar sergilemeler.. Hep bundan bahsediyorlar.. İnsanın ister istemez kafası karışıyor haliyle.. Tabii başlarda katlanılır bu duruma ama orda geçireceğimiz zaman kısa bir zaman değil, yıllar... Tabii siz uygunsuz davranırsanız aynı şekilde karşılığını alırsınız dünyada ama olay bundan ibaret. Herkes ırkçılık çok diyor, amacım tabii karı kız değil ama, oraya gittiğinde ''oranın kızları karşısında pek şansınız yok'', ''sizi dışlayacaklar'' gibi tabirler kullanıyolar.. Gençlerin büyük bir çoğunluğu yabancı diyorlar ama ırkçılık da çok diyorlar, tersi bir durum olması gerek değil mi aslında.. Bu şekilde nasıl üniversite okunur? Nasıl ödev yapılır, grup olarak çalışılır?
    Nasıl başarılı olunur? Ben elimden geldiğince insan gibi yaşarım orda ama ya karşılığı...

Sizin hayatınız orda nasıl geçiyor MoRGeR hocam? Ne diyosunuz yazdıklarım hakkında. Tam işe başlama zamanı gelmişken insanın aklı karışıyo ve yanlış bişey yapmak istemiyor, hevesi kırılıyor haliyle. Burdan paylaşmak istemediğiniz bişey varsa PM'de atabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IwillBe -- 13 Temmuz 2010; 13:33:20 >

• sevgili arkadaşlar , ben tu'da yüksek lisansa kabulümü aldım bu kış dönemi için ancak zaman dar, okul sanırım ekımde baslıcak tabı okuldan evvel bır dıl kursu surecım olacak,,agustos basında vızeye basvurup zamanında vıyanada olabılırmıyım ayrıca eger vızem gec kalırsa benim gidişim kasım ayına kalırsa okula kaydımın yanması gıbı bır durum olabılırmı ,,açıkçası sorun olurmu vızenın gec kalması,ne gıbı sıkıntılar olabılır,tecrubelı arkadaslar ve ustad bılgı verırsenız çok sevinicem....
  • quote:

Orijinalden alıntı: IwillBe

quote:

Orijinalden alıntı: emirk

" Rusya ve Rusça " ile karşılaştıracak olursak hangisi daha mantıklı, ucuz , kolay ve kaliteli acaba bilenler yardımcı olursa çok sevinirim.

MoRGeR hocam ''fikrim yok'' demiş, benim fikrim ve hatta bilgim var.

Rusya'da hangi üniversiteye gideceğin çok önemli, mesela St. Petersburg ya da Moskova Devlet Üniversitesi'ni tercih edeceksen git derim.. Diğerleri hakkında pek olumlu yorumlar duymadım, hatta orada yaşayan birkaç kişi tarafından sarf edildi bu sözler.. Fazla göz önünde olmayan üniversitelerde rüşvetin döndüğü bile söyleniyor ama bilemiyorum..

Biraz az para harcamak istiyorsun herkes gibi sanırım. Rusya'da az paraya geçineceğin çok yerler ve üniversiteler var.. Türkiye'den götüreceğin parayla üstüne artırabilirsin bile, o kadar ucuz. Ama dediğim gibi Rusya'da kaliteli bir üniversite de okumak istiyorsan St. Petersburg-Moskova Dev. Üni. gibi, dünya kadar para harcarsın oralarda. Özellikle Moskova'da. Moskova dünyanın en pahalı 4. kenti.. Yani Rusya'da bir şehirle başka bir şehir arasında ekonomi yönünden dağlar kadar fark var..

Viyana'ya gelince kalitesiz üniversite yok.. Almanca bence Rusça'dan daha kolay öğrenilebilir.. Benim için öyle çünkü Rusça tamamen farklı bir alfabe ve yazıya döktüğünde hiç kolay değil gibi.. Aynı zamanda Almanca'ya baktığımda en azından alfabe aynı diyorum ve İngilizce'ye benzeyen yanları az da olsa var. ama kolay değil.

Viyana biraz daha avrupai biyer olduğu için ve euro kullanıldığı için TR'den giden biri için pahalı gelecektir.. Yani, yukarda bahsettiğim ucuz olan bazı Rus kentleriyle alakası yok daha pahalı biyer.

Ne Rusya'ya ne Viyana'ya gitmediğim halde ne çok bilgim var değil mi?

Anladım hocam çok teşekkürler, fakat durumum ne St.petersburg ta nede Moskovada okuyacak kadar değil Gitmeyi düşündüğüm okul forumdanda birkaç arkadaşın bulunduğu Voronezh Devlet Üniversitesidir.. Okuyan arkadaş kesinlikle rüşvetin döndüğünü doğrulamıyor çünkü sürekli kaldığı bir ders varmış ve hiç duymamış.. E haliyle onu istiyorum.. Fakat Avusturya dakki okullarda "MAVİ DİPLOMA" denen olay yokmuş sanırım??

Dil olarak almancayı birazcık biliyorum lisede onu görüyoruz ikinci yb. olarak, rusça alfabesi farklıda olsa kolay olduğunu söylüyorlar ki ikisindede ilk sene illaki hazırlık alacam dil için.. şu anki tek derdim oradaki yaşam, giderler, masraf, denklik olayı ve çıkınca iş bulma şansı... bunları düşünüyorum sadece...

• Selamlar herkese..

Viyana`dan kactim hava bi yagmurlu, bi sicak diye ama Istanbul`da da yaniyorum sicaktan.. :)

@IwillBe

Cekindigin konular gayet dogal ve dogru. Irkcilik var kesinlikle. Bankayla olan islemlerin sirasinda, vizeni uzatmaya gittiginde, hastahaneye gittiginde vb. irkcilikla karsilasman dogal. Yani hareketlerinden hemen bir rahatsizlik hissediyor insan. Ancak sunu söyleyeyim sana; bu tamamen sana bagli birsey. Oradaki Türk`lerin durumu gercekten kötü. Hareketlerinden, davranislardan dolayi bazen ben bile nefret ediyorum onlardan. Veya bizim gibi ögrenciler de öyle. Oraya sadece kizlara asilmaya, gece kulüplerinde sapiklik yapmaya gelen ögrenciler var. Karsilasiyoruz sürekli yani. Avrupa`ya gelince kendini dünyanin en playboy insani sayanlar gibi. Ancak "insan" gibi oldugun sürece de cok fazla zorluk cekmessin. Herkesin imkansiz demesine ragmen, öz Viyana`li iki tane kiz arkadasim oldu orda, ki biri yaklasik 4 ay sürdü. Gayet uzun bir süre onlar icin :) Yani olaya sadece iliskiler acisindan bakmiyorum, sadece misal vermek istedim.
    Üniversitede ise Türkiye`deki kampüs ortami zaten yok. 300 kisilik amfilerde derslerin neredeyse hepsi. Yani bende ilk dönemimi bitirmeme ragmen okuldan arkadas edinemedim desem yeridir. Ama zamanla o da olacaktir. Grup calismalarinda ise az kisi olacagi icin, hem sana hem sansina bagli olarak arkadas edinebilirsin. Ancak Avusturyali yerli, özellikle Viyana`li arkadas edinmen biraz zor. Bunu söyleyeyim. Bunlar disinda yurttaki yabanci arkadaslarin, veyahut baska yerlerde tanisacagin insanlar olacaktir. Ne cok cekingen, cocuk gibi ne de gercekten kendine asiri güvenip kendini itici hale getirme. Gerisi gelecektir.. Avusturyali pek arkadasin olmasa da diger ülkelerden arkadas edineceksindir, eminim..

@chato_26

Senin durumun icin sunu söyleyim. Yaklasik 2 ay önce bir arkadasim Viyana Üniversite`sine kaydi bitmek üzereyken Macaristan üzerinden Viyana`ya kayit yaptirmaya geldi iki günlügüne. Ona söylenen kayit vakti dolarsa kayit olamayacagi seklindeymis. Ancak daha sonrasinda Üniversite`den yetkili birisiyle maillesince gelmesine aslinda gerek olmadigi seklinde birseyler anlamis, ama emin de degildi Ingilizcesi cok iyi olmadigi icin. Yani biraz karisik o durum. Dogrudan üniversite ile bu durumu görüsmeni tavsiye ederim. Ingilizce veya Almanca olarak bi mail at, veyahut dogrudan ara konus. Riske atma derim..

• Arkadaşlar,

Genelde üad- aed - elt denmiş ancak bunlarla sınırlı değil avusturya için eğitim danışmanlık hizmeti veren şirketler. misal biz de bu işi yapmaktayız.

Türkiye'de kurulu bir şirketiz, home office ya da talebe olarak işe girenlerden değiliz. Ciddi şekilde yapıyoruz.

Burada Hizmet seçenekleri ve fiyat listemizi görebilirsiniz.http://avusturyam.com/hizmet-secenekleri-ve-ucretler

Herkese başarılar
  • @MoRGeR

Yorumunuz ve tavsiyeleriniz için teşekkürler. Aslında beklediğim gibi bir cevap verdiniz. Türk'lere karşı olan ön yargının sebebinin yine Türk'ler olduğunu orda okuyan başka öğrenciler de dedi.. İlla arkadaşlarım Avusturya'lı olsun diye kendimi şartlandırmıyorum zaten, ben de ırkçılık vs. bir durum yok şükür. Sadece orda dili konuşabileceğim ve beraber ders çalışabileceğim, proje ödev vs. yapabileceğim kişilerle arkadaş olmak istiyorum tabii, dediğim gibi bölüm mimarlık olacağı için kitaba çalış sınava gir durumu yok, topluluk halinde çalışma var biraz. İlk zamanlar için bu kadarını elde edebilsem sonrası zamanla olur diye tahmin ediyorum ki siz de öyle söylemişsiniz. Son anda aklım biraz karıştı, oraya giderek veya burda kalarak yanlış bişey yapmak istemedim, o yüzden bu soruyu yönelttim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IwillBe -- 14 Temmuz 2010; 18:31:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vindobona

Arkadaşlar,

Genelde üad- aed - elt denmiş ancak bunlarla sınırlı değil avusturya için eğitim danışmanlık hizmeti veren şirketler. misal biz de bu işi yapmaktayız.

Türkiye'de kurulu bir şirketiz, home office ya da talebe olarak işe girenlerden değiliz. Ciddi şekilde yapıyoruz.

Burada Hizmet seçenekleri ve fiyat listemizi görebilirsiniz.http://avusturyam.com/hizmet-secenekleri-ve-ucretler

Herkese başarılar

Arkadaslar daha önce söyledigim gibi danismanlik sirketleri konusunda bir bilgim yok. Forumda`da da danismanlik isiyle ugrasanlar varmis. Buradan da destek alabilirsiniz danismanlik konusunda.

• arkadaşlar bilgisayar mühendisliği hangi üniversitede var acaba ? viyana üni mi yoksa viyana teknik de mi var ?
  • Viyana Teknik Üniversitesinde var.
  • ilk sorum Dgs den herhangi bir makine mühendisliğini kazanırsam Viyana Teknik üniversitesine kayıt hakkım varmı???

ikinci sorum makine mühendisliğinde 3 sene boyunca toplam kaç ders var??? bir de zorluğu nedir???

yardımlarınız için teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhandavid

ilk sorum Dgs den herhangi bir makine mühendisliğini kazanırsam Viyana Teknik üniversitesine kayıt hakkım varmı???

ikinci sorum makine mühendisliğinde 3 sene boyunca toplam kaç ders var??? bir de zorluğu nedir???

yardımlarınız için teşekkürler...

Hocam ben bildiğim kadarıyla cevaplıyayım.. DGS'den geçiş yaptıktan sonra sanırım kayıt yaptırabilirsiniz.. ÖSYM'nin belirttiği bir yere yerleşmeniz gerek bu kesin..

Zorluğuna gelince Makine Müh. zaten zor, TR'de 4 yılda zor bitiriliyor bu bölüm orda bitirmek daha zordur diye düşünüyorum.. Ek olarak Almanca öğrenmenin de getirdiği zorluk vardır diye düşünüyorum. 3 sene boyunca toplam kaç sene olduğunu bilmiyorum ama 3 sene içerisinde bitirmenin zor olacağına adım gibi eminim.

• quote:

Orijinalden alıntı: MoRGeR

Herkese selamlar. Konuya bakmiyordum bayadir..

@vuque; tanidigim bircok kisi AED ve AÜD vasitasiyla gittiler. Firmalarin kalitesi hakkinda bilgim yok fazla ancak bu ikisini cok duydum. Tercihini kendin konusup hangisi hosuna giderse yapabilirsin. Istanbul Fatih`te ikamet ediyorum. Bu taraflara isin düserse eger olabilir. Ancak burda yazdiklarim disinda ne bilgi verebilirim bilmiyorum. Özel mesaj at istersen..

@ünlem§§§§; WIHOK`un kayit sartlari yok :) Sinava gireceksin Alserstraße`nin ordaki ana kayit binasinda. Sonuca göre kurun belirlenip baslayacaksin. Yalniz kayitlar 1-2 icinde doluyor, vaktini kacirma derim. 740€ da artik gidicek, hayirli olsun :) Bu arada üniversiten Wirtschaft degildir umarim, yoksa biliyorsun ki WIHOK mezunu olman bir ise yaramaz..

Dün İstanbul'dan döndüm maalesef
    İnternet'e girme imkanım olmamıştı yazınıda göremedim...
    Ama kayıt işleri için imkan olursa(kesin kararı verip,aileyi ikna etmek yani ) Ağustos sonuna doğru gelme durumum var tekrar İstanbul'a.Eğer o zamanlarda İstanbul'da olursan mutlaka görüşelim(Yer önemli değil gelirim )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vuque -- 22 Temmuz 2010; 11:51:02 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.