Şimdi Ara

DEVLETTEN ÖZELE GEÇİŞ HAKKINDA

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
29.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar bir sorum var ;

    Makine mühendisliği 4.sınıfta öğrenim görmekteyim , işler pek iyi gitmiyor. Ben de iyiden iyiye yatay geçişi düşünmeye başladım .

    Bildiğiniz gibi tercih yaptığımız seneki puanımızla yatay geçiş yapabiliyoruz.
    Girdiğim senenin puanlarına göre tam burslu yerleşebiliyorum ancak , merkezi puan ile geçiş yapmak bu hakkı elimizden alıyor mu bunu öğrenmek istiyorum . Yardımcı olabilecek var mı ?

    Teşekkürler



  • Burssuz giriyorsun.Çok iyi bir öğrenciysen belki okul komisyonu burs verebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • son sınıfta da geçiş yapabileceğimiz söyleniyor , benim okulum uzamiş durumda . 4 senelik bölümde okuyorum ve seneye 5. senem olucak . Bu koşullarda geçiş kabul olur mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mevcut okulunuzda kaydınız bulunduğu sürece yatay geçiş yapabilirsiniz hangi sınıfta olduğunuzun bir önemi yok. Yalnız dikkat etmeniz gereken önemli 3 şey var:

    1- Özellerde durum devlet okullarından farklı. YÖK usul ve esaslarında da bu durum belirtiliyor. Özel okullarda sadece ücretli programlara yatay geçiş yapılabilir, burs verip vermeme kararı ilgili üniversitenin yetkisindedir. Bundan başka hiçbir bilgi doğru değil. Ben mesela bir üniversitenin yatay geçiş duyurusunu incelediğimde, puanının tuttuğu ölçüde burstan yararlandırılır gibi bir ibare gördüm yani mesela %50 bursluya puan tutuyorsa o ölçüde burs veriyor. Tabi her okul böyle olacak diye bir kaide yok, yatay geçişlerde hiç burs vermeyebilirler de. Öğrenci işleriyle görüşün.

    2- Geçmek istediğiniz yerde zorunlu ingilizce hazırlık sınıfı varsa siz ya okulun yapacağı ingilizce yeterlilik sınavını geçmelisiniz ya da YDS, YÖKDİL, TOEFL, PTE gibi YÖK tarafından tanınan ulusal/uluslararası yabancı dil sınavlarından geçmek istediğiniz üniversitenin istediği puanı almalısınız. Aksi takdirde geçiş olmaz.

    3- Geçtiğiniz yerde hangi derslerinizin muaf sayılacağı, kaçıncı sınıftan başlayacağınız konularına tamamen geçtiğiniz okul karar verecek. Alt sınıflardan devam etme ihtimaliniz var. Mevcut okulunuzda alıp başarılı olduğunuz derslerle geçmek istediğiniz okulun derslerini içerik, isim ve kredi yönünden karşılaştırın. Hepsi veya pek çoğu uyuyorsa kaldığınız yerden devam edersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrownSquirrel -- 21 Mayıs 2018; 23:23:54 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.