Şimdi Ara

Vista'dan nefret edenler!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
2.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zallas003

quote:

Orijinalden alıntı: dogan23

Arkadaşlar dövmeyin birbirinizi. Şu üç günlük dünyada değer mi?

Bana sorarsanız, bırakın Vista'yı, XP'yi, 7'yi... Windows'un tüm versiyonları kötü!... 30 senedir AYNI şeyleri kakalıyorlar, yok start menüsü, yok bilmemne çubuğu... Daha şu programın ->http://www.stardock.com/products/fences/ veya şunun ->http://ehiti.de/katmouse/ yaptığı işlevi eklemek bile akıllarına gelmiyor adamların. Fikir kabızlığı içersindeler. Bir WinFS olayı vardı, onu da iptal ettiler.

aha ubuntu cu arkadaş galiba:D

Stardock vb. programların yaptığı işlevi ekleseler Stardock programının veya diğer programların yapımcıları ne yapacak acaba onu hiç düşünmüyormusunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: sinan02

quote:

Orijinalden alıntı: zallas003

quote:

Arkadaşlar dövmeyin birbirinizi. Şu üç günlük dünyada değer mi?

Bana sorarsanız, bırakın Vista'yı, XP'yi, 7'yi... Windows'un tüm versiyonları kötü!... 30 senedir AYNI şeyleri kakalıyorlar, yok start menüsü, yok bilmemne çubuğu... Daha şu programın ->http://www.stardock.com/products/fences/ veya şunun ->http://ehiti.de/katmouse/ yaptığı işlevi eklemek bile akıllarına gelmiyor adamların. Fikir kabızlığı içersindeler. Bir WinFS olayı vardı, onu da iptal ettiler.

aha ubuntu cu arkadaş galiba:D

Stardock vb. programların yaptığı işlevi ekleseler Stardock programının veya diğer programların yapımcıları ne yapacak acaba onu hiç düşünmüyormusunuz.

Yapacak birşeyler bulurlar sen merak etme. Windows yıllardır hiç gelişmeyen bir işletim sistemi.

Örneğin şu katmouse programı, mouse'u üzerinde tuttuğun yerde tekerleğin çalışmasını sağlayan ÇOK BASİT bir program. Ama adamlar üç tane işletim sistemi çıkardı daha bu özelliği eklemediler!

"fences" yine öyle, çok basit ve çok kullanışlı bir geliştirme.

Bunlar hatta çıtır çerez şeyler, devrimsel yenilikler yapılması lazım artık. Örneğin WinFS (http://en.wikipedia.org/wiki/WinFS) çok mantıklı, kullanışlı bir dosya sistemiydi, 2003'te duyurulmuştu, iptal ettiler. (Yada ertelediler diyelim)

"Yenilik" diye önümüze sürülen şeyler çok komik... Şu start menüsündeki program listesine bakın örneğin, çuval gibi herşeyin içine atıldığı kullanışsız bir sistem bu. Neymiş efendim, aşağıya search box koymuşlarmış! Biraz insan geliştirir şunu ya. Şöyle bir "kategorize" sistem filan yapar örneğin:http://www.tidystartmenu.com/index.shtml

• @dogan23
    cok acımasız bır elestırı gıbı oldu bu haksız mıyım

en basıtınden bır pazarlama taktıgıdır bu..koyması mıcrısoftun bu ıste ıyı oldugunu gostermes yada koymalı mı boyle seyler bılmıuyorum..
    bıldıgım buna en basıt ornek daha oncede vermısıtım bunu nokıa cıkardıgı bır telefonun sadece bır ozellıgını degıstırerek 13 farklı model surmus pıyasaya..hepsını bır telefona neden koymuyor?koysa onlar ıcın sence zor olmayacak mı?

lınux kullanıyorum ve su sallanan pencereler wındows dada olsun bende ıstıyorum aama ısın tıcarı boyutu cok farklı..sız memnun degılsenız mac os x yada lınux yada solarıs mı kullanıyorsunuz merak ettım?

Orijinalden alıntı: lyldz

@dogan23

Bilmem, acımasız da olabilir biraz evet. Ama insanlar da hep "kabullenmeye" ve "başka türlü olamaz zaten" diye düşünmeye alışmışlar.

Not: Windows 7 kullanıyorum, linux'u denedim, mac os'i hiç kullanmadım ama Windows'taki birçok şeyin mac'tan arak olduğunu biliyorum. (Youtube'da bir video vardı hatta bunları gösteren.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogan23 -- 6 Ağustos 2009; 3:26:20 >

Orijinalden alıntı: Denizler İmparatoru

çok merak ediyorum vistayı kötüleyenler nasıl oluyorda windows 7 e oy bayıldım oy çok güzel diyebiliyor.Vista ile Windows 7 %95 aynı

Bilgisayarınız kaldırmıyorsa YÜKLEMEYİN bu kadar kolay. Vista her yönüyle xp den üstün bi sistemdir.

Hiçbir Şekilde Katılmıyorum , Aralarında Dağlar Kadar Fark Var . !!!

quote:

Bilmem, acımasız da olabilir biraz evet. Ama insanlar da hep "kabullenmeye" ve "başka türlü olamaz zaten" diye düşünmeye alışmışlar.

Not: Windows 7 kullanıyorum, linux'u denedim, mac os'i hiç kullanmadım ama Windows'taki birçok şeyin mac'tan arak olduğunu biliyorum. (Youtube'da bir video vardı hatta bunları gösteren.)

Zaten Windows Dışındaki Bütün İşletim Sistemleri , Windows'tan Esinlenerek Yapılmış ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klaas -- 6 Ağustos 2009; 10:57:01 >

CominGSoon

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lyldz

@dogan23

lyldz'ye hak vermek lazım hepsi pazarlama tekniği eğer tüm gelişmeleri tümden yaparsan geriye yapacak bir şey kalmaz para kazanamazın.

• quote:

Orijinalden alıntı: xxantihackersxx

quote:

Zaten Windows Dışındaki Bütün İşletim Sistemleri , Windows'tan Esinlenerek Yapılmış ..

Windows'dan önce Mac vardı

• yukarda okudum bazı arkadaslar vistayla win7 nin cok farkının olmadıgını soylemis....
    xp32 xp64 vista32 vista64 win7 (betalarını) kullanmıs biri olarak vistayla win7 nin uzaktan yakından alakası olmadıgını xp nin hızının ve vistanın gorselliginin birlesimi olan win7 nin 2 sindende iyi oldugunu soyleyebilirim.
    ama linux ftw...
  • Vistayı kötüleyenler onu hiç kullanmayanlardır bir süre önce acer aspire 6930 g laptop aldım ve vista h.premiun sp1 ile birlikte geldi sp1 çok rezaletti bsod hataları alıyordum .sp2yi ilk çıktığı gün kurdum ve o gün bu gündür en ufak bir hata almadım uyumsuzluk gibi bir şey de söz konusu değil
  • Bu tartışmaya yine MS'in neden Vista henüz yeni denilebilecekken apar topar w7 yi çıkardığını düşünerek devam edebiliriz sanırım, evet vista idda edildiği gibi iyi bir os olsa idi (yada şöylede diyebiliriz "beklentileri karşılasa idi") MS yıldırım hızı ile w7 betalarını ortaya saçmazdı ki dünya dada durum vista için istenilen düzeyde değil.

+Basit bir örnekle 2gb ram ile yapılacak işlem için 4gb ram ile +orta performans ile iş görüyor ise burda bir terslik vardır hatta uçuk bir varsayım yapar isek vista durgunlaşan donanım piyasasını canlandırmak için çıkarılan bir os idi ama tutmadı yerine daha hesaplı donanım la çalışabilen w7 geldi.

bu arada mac dan önce unix vardı ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DOMIX -- 20 Ağustos 2009; 0:29:23 >
    Senin silahın Kalemin olmalıydı..
  • ilk yapılan işletim sistemi unixtir.linux ta onun torunudur. diğer işletim sistemlerinin ilham kaynağıdır. windowsun %80 özelliği mac tan kopyadır. ama kopya olması windowsun kötü olduğu anlamına gelmez. bi mac user olarak hem windows hemde mac os x leopard kullanıyorum ve windowsu kullanım açısından daha iyi buluyorum. bu arada konuya gelecek olursak Windows 7, vistayı ve xp'yi ve hatta mac os leopardı tekme tokat döver yol verir. bu kadar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maniactolga -- 20 Ağustos 2009; 0:50:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: specx

quote:

ARKADASIM XPDE 100MB DA YAPTIGIN İŞLEMİ VİSTADA 300MB DA YAPIYORSUN AYRICA KASILMA ÇOK FAZLA HELE OYUNLARDA 1GB RAM YETMİYOR VİSTAYA XP AYRICA BU ZAMANA KADAR EN İYİ SİSTEMDİR.VİSTADAKİ GİBİ PROGRAM KURARKEN EVET HAYIR EMİNMİSİN SLOGANLARI SONRA AYRICA VERİLERİ XP DAHA HIZLI ATIYOR SONRA SİSTEMİ ÇOK YORAR VİSTA. XP DAHA RAHATTIR.SİSTEMİNİ 2 GB RAM TAK HATTA 4 GB RAM TAK XP UCAR VE VİSTAYIDA 4 GB KULLANSAN YİNE YETİSEMEZSİN XP NİN HIZINA.ÇEŞİTLİ PACKLERLE XP DE VİSTA OLABİLİYOR HEMDE KASILMADAN YANİ VİSTA NİYE KULLANAYIM Kİ AYRICA VİSTA BÜTÜN PROGRAMLARI DESTEKLEMEZ XP DE KULLANDIGIN COGU PROGRAMLARI VİSTADA KULLANNAMAZSIN.AYRICA VİSTADA HATA ORANI COK FAZLA FORMAT ATTIKTAN SONRA BİLE HATA VERDİ BENDE VİSTA XP DEN DAHA AZ SÜREDE KIRILMISTIRDAHA BUNUN GİBİ BİR SÜRÜ SEY SAYABİLRİM

YA RAMAZAN RAMAZAN İLLAKİ AĞZIMIZI AÇTIRACAKLAR YA.GELMİŞİN BURAYA KÜLÜSTÜR BİLGİSAYARINLA SONRA VİSTA YAVAŞ YOK ÇOK RAM YİYOR.GERİZEKALIMISIN SEN O ZAMAN DEKİ "KARDEŞİM BENİM BİLGİSAYAR VİSTAYI KALDIRMIYOR"NE HAKLA KÖTÜLÜYORSUN VİSTAYI

• 8gb Ram [şuan 6 var ] ve 64bit ultimate ...

ben mutluyum vistamdan. Rami olmayanlar kullanmasın zaten ben 256mb-ram lik bilgisayarmda kullanıyorum xp yi..

@yigit1905 sana da helal olsun.Göstere göstere belirtmişsin mecburiyeti.

@dogan23 bir sana da helal olsun ki eksiklikleri çok güzel açıklamışsın.

@microsoft sana da helal olsun ki bizi birbirimize düşürmüşsün
  • quote:

Orijinalden alıntı: Denizler İmparatoru

çok merak ediyorum vistayı kötüleyenler nasıl oluyorda windows 7 e oy bayıldım oy çok güzel diyebiliyor.Vista ile Windows 7 %95 aynı

Bilgisayarınız kaldırmıyorsa YÜKLEMEYİN bu kadar kolay. Vista her yönüyle xp den üstün bi sistemdir.dr

buyrun size cevap:

CHIP

Düzenleme: Arkadaşlar ne fanatiğim nede başka bişey.Win7 kurmamakta inat edenler hala hata yapmaktalar.Herşey dahil en fazla 35 dk nızı ayırıp bir deneyin.Hatta siz yemeğinizi yerken bırakın yüklensin.Bu sefer yaptı abi microsoft.Vista hatalarını,sorunlarını,hantallıklarını vb çok iyi raporlamışlar ve etüt etmişler ve düzeltip sürmüşler. Hiçbir işletim sistemi kusursuz olamaz.Milyonlarca kodun bir araya gelmesi sonucunda kusursuzluk sağlanabilir mi? azıcık insaf.Tespit edilenler yada bildirilenler gerek toplu gerekse tek tek giderilip tekrar kullanıcıya sunuluyor.Bir deneyin win7i.Son derece güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hEro_ -- 26 Ağustos 2009; 0:55:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Psychopath Bird

yok artık ya vista bi insan olsa neyse. cansız hatta neredeyse soyut birşeyden nefret edenlerin akıllarından şüphe ederim ben

bi yorum ancak bu kadar saçma olabilirdi.

bazıları alakası alakasız yorumlar yapmış, bilipte savunanlara laf yokta bilmeden saçma sapan yapılan yorumlar var.
    Sağa sola sistem sistem diye laf atıyosun.

2,53 core2duo işlemci 4 gb ddr3 ram, 9600gt ddr3(512) ekran kartım var lisanslı vista kullanıyorum ama sevmiyorum. Hayatınız boyunca tek işletim sistemi kullanıp hava atmayın 2 görselliğe kanıp. Vista kötü, kötü olduğu için tepki aldı kötü olduğu için W7 bu kadar erken çıktı. Vista iyi bir işletim sistemi olsaydı 2015ten önce çıkmazdı yeni işletim sistemi ayrıca sistem gereksinimleri yüksek, niye ben donanımımı işletim sistemine sarf edeyim ki?
    Şuan windows 7 rc 7100 sürümü kullanıyorum
    windows 7 ile vista arasındada büyük farklar var. En basitindenden yükler yüklemez updateleri yaparken fark ettim. Dosya aktarım hızı çok farklı. Başka bir örnek sistem gereksinimleri yüksek değil, daha iyi güç tüketimine sahip ve mobil cihazlar için batarya ömrünü uzatıyor.

Vistanın xpye göre büyük avantajları yok ama windows 7 çıktığında vistaya göre büyük avantajları olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Warwicky -- 26 Ağustos 2009; 1:27:16 >

• vistaya dil uzatanları anlamak mümkün degil

win 7 ile vista arasında bence hiçbir fark yok ne görsellik ne de performans belki cok az bir sistem rahatlaması okadar

vistaya laf atanların makineleri kaldırsaydı windows 8 bile kurarlardı

zamanında nasıl Win 95 efsane olduysa ve suan kullanılmıyorsa aynı seyler xp içinde gecerlidir ve yeni yıldan sonra xp artık tarihe karışacaktır bu herkes tarafından böyle BİLİNE

xp kullananlar yine olacaktır illaki ama 256mb 512mblık artık upgrade bile edilemeyen hurda makineler için gecerli olacaktır bu dediğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KIRKY -- 26 Ağustos 2009; 1:43:08 >

Orijinalden alıntı: KIRKY

vistaya dil uzatanları anlamak mümkün degil

win 7 ile vista arasında bence hiçbir fark yok ne görsellik ne de performans belki cok az bir sistem rahatlaması okadar

vistaya laf atanların makineleri kaldırsaydı windows 8 bile kurarlardı

zamanında nasıl Win 95 efsane olduysa ve suan kullanılmıyorsa aynı seyler xp içinde gecerlidir ve yeni yıldan sonra xp artık tarihe karışacaktır bu herkes tarafından böyle BİLİNE

xp kullananlar yine olacaktır illaki ama 256mb 512mblık artık upgrade bile edilemeyen hurda makineler için gecerli olacaktır bu dediğim

helal olsun başka bir şey diyemiyorum gelen geçen dil uzatıyor
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.