Şimdi Ara

Vista'dan nefret edenler!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
2.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • birader sen xp ye karşısın vistaya karşısın anladımki sen çarşılısın herşeye karşısın sen iyisimi bişey kullanma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xiseyn -- 1 Ağustos 2008; 22:33:03 >

Orjinalden alıntı: xiseyn

Vistaya bi türlü alışamadım gitti..uzun uzadıya kasıyor,program uyumsuzluğu falan filan yazıp hiç polemiğe girmeyecem ama şunu söyleyebilirim; Allah aşkına biri bana vistada yapılıpta XP'te yapılamayan bi program,uygulama vs. bişey varsa söylesin..benim bildiğim yok. haa longhorn zamanlarını hatırlayanlar NTFS'in yerine WinFS geleceğini hatırlarlar. bu yeni dosya sistemi vistayla birlikte hayata geçirilebilseydi işte o zaman XP'te olmayıp Vistada olan büyük bir farktan söz edilebilirdi. ama bugün için söz konusu bir fark göremiyorum. bazı arkadaşlar vistanın görselliğini övebilirler..haklılarda..ama sırf görselliğe girecek olursak ne görsel işletim sistemleri var bilen biliyor

sorunun cevabı kolay DIRECTX 10...!

umarım yakında bütün oyunlar grafik programları vs. dx10 gerektirirde sende xp'nle kalırsın öyle

• Bugune kadar kullanidgim en iyi win kesinlikle 98SE dir.Vista sp1 ile kendini toparladi sayilir ama kesinlikle xp sp3 ile basacikabilecek durumda degil eger dx10 xp de olsaydi zaten suanda sanirim vista kullanan bile olmazdi sahsen ikisinide kullanmis biri olarak sahsi gorusum win7 ye kadar XP SP3 ile yola devam edecem ama ikinci sistem olarak vista 64 sp1 duracak.Acikcasi win7 ayni 98SE gibi olabilir cunku vistanin devami oldugu soyleniyor haliyle cok saglam 64bitlik bir isletim sistemi olacagini dusunuyorun win7 nin her ne kadar 32bit versiyonuda cikacak olsada win7 yi kaldirabilen bir sistemde kimsenin 32bit versiyonunu kullanacagini sanmiyorum.Ama illaki xp kullanamam diyorsaniz vista 64 sp1 kullanin 32bitten cok daha iyi tabi sp1 den bugune kadar cikan updateleride yapmanizi tavsiye ediyorum.

Orjinalden alıntı: Psychopath Bird

quote:

Orjinalden alıntı: xiseyn

Vistaya bi türlü alışamadım gitti..uzun uzadıya kasıyor,program uyumsuzluğu falan filan yazıp hiç polemiğe girmeyecem ama şunu söyleyebilirim; Allah aşkına biri bana vistada yapılıpta XP'te yapılamayan bi program,uygulama vs. bişey varsa söylesin..benim bildiğim yok. haa longhorn zamanlarını hatırlayanlar NTFS'in yerine WinFS geleceğini hatırlarlar. bu yeni dosya sistemi vistayla birlikte hayata geçirilebilseydi işte o zaman XP'te olmayıp Vistada olan büyük bir farktan söz edilebilirdi. ama bugün için söz konusu bir fark göremiyorum. bazı arkadaşlar vistanın görselliğini övebilirler..haklılarda..ama sırf görselliğe girecek olursak ne görsel işletim sistemleri var bilen biliyor

sorunun cevabı kolay DIRECTX 10...!

umarım yakında bütün oyunlar grafik programları vs. dx10 gerektirirde sende xp'nle kalırsın öyle

DX10'un ticari bir kararla sadece vistaya entegre edildiğini artık herkes biliyor. kaldı ki şuraya kadar konuşulan konuları es geçip sadece dx10'ta takılıp kalmak ne kadar mantıklı hele dx10 oyunları nerdeyse bir elin parmağını geçememişken. bu kadar dx10'u övmüşsün..ama bana kalırsa ya o övdüğün dx10 oyunlarını 5-10 fps ile oynuyorsun ya da bir ekran kartına 500$ verenlerdensin

Bir ikinci husus; "umarım yakında bütün oyunlar grafik programları vs. dx10 gerektirirde sende xp'nle kalırsın öyle" demişsin.. nerden biliyorsun herkesin oyun oynadığını. oyun oynamayan adamın dx10 neyine...

• quote:

Orjinalden alıntı: xweser
    ev kullanıcıları için bence vistanın tek eksisi vardır..kopyalama hızı.. gerçekten çok kötü..

Evet bu konuda sana katılıyorum.Ama sadece ev kullanıcıları için değil,diğer sürümlerde de aynı sorun var.Gerçi Sp1 ile bu sorunu hallettiler ama.Yine de en iyi hale getiremediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkankylie -- 2 Ağustos 2008; 10:18:03 >

Microsoft, Windows Vista'ı beğenmeyenleri çok merak eder ve bir deney yapmaya karar verir. Deney vistayı sevmeyen 120 kişiyle yapılır.
    Vista'nın değişik görünümdeki bir sürümü insanlara tanıtılır ama yeni bir şeymiş gibi lanse edilir, ve şaşırtıcı sonuçlara ulaşılır. Büyük bir kısmı beğenmiştir.

Deney sonrası ingilizce röportajlar
    http://www.mojaveexperiment.com/

Daha önce CRUISER arkadaşımız VİSTA ÖNYARGISINI PARAMPARÇA EDEN DENEY başlığıyla konuyu açmış:
    http://forum.donanimhaber.com/m_25187938/tm.htm

• Merhaba,

Ben verdigim linkin ne oldugunu cok iyi biliyorum.

Tesekkurler,

Hicks
    Desktop | Corsair 5000D Airflow Case | MSI MPG A850GF 850W PSU | MSI MPG B550 Gaming Edge WIFI MoBo | AMD R9 5900X CPU | Crucial Ballistix 32GB. 3200 Mhz. (E-Die) DDR4 RAM | MSI SUPRIM X RTX 3090 24GB. VGA | Samsung 970 EVO Plus 1TB. NVMe SSD | Logitech X-540 5.1 Speaker | Logitech G930 7.1 Headset | Logitech MX Master 3 Mouse | Thrustmaster T.16000M FCS Joystick |
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psychopath Bird

quote:

Orjinalden alıntı: specx

quote:

Orjinalden alıntı: gyükseltürk

Vistadan nefret edenlerin nefret etme sebebleri

1.Bilgisayarı kaldırmıyordur.
    2.Vistayı kullanmamışlardır.
    3.Xpye alışmışlardır.

ARKADASIM XPDE 100MB DA YAPTIGIN İŞLEMİ VİSTADA 300MB DA YAPIYORSUN AYRICA KASILMA ÇOK FAZLA HELE OYUNLARDA 1GB RAM YETMİYOR VİSTAYA XP AYRICA BU ZAMANA KADAR EN İYİ SİSTEMDİR.VİSTADAKİ GİBİ PROGRAM KURARKEN EVET HAYIR EMİNMİSİN SLOGANLARI SONRA AYRICA VERİLERİ XP DAHA HIZLI ATIYOR SONRA SİSTEMİ ÇOK YORAR VİSTA. XP DAHA RAHATTIR.SİSTEMİNİ 2 GB RAM TAK HATTA 4 GB RAM TAK XP UCAR VE VİSTAYIDA 4 GB KULLANSAN YİNE YETİSEMEZSİN XP NİN HIZINA.ÇEŞİTLİ PACKLERLE XP DE VİSTA OLABİLİYOR HEMDE KASILMADAN YANİ VİSTA NİYE KULLANAYIM Kİ AYRICA VİSTA BÜTÜN PROGRAMLARI DESTEKLEMEZ XP DE KULLANDIGIN COGU PROGRAMLARI VİSTADA KULLANNAMAZSIN.AYRICA VİSTADA HATA ORANI COK FAZLA FORMAT ATTIKTAN SONRA BİLE HATA VERDİ BENDE VİSTA XP DEN DAHA AZ SÜREDE KIRILMISTIRDAHA BUNUN GİBİ BİR SÜRÜ SEY SAYABİLRİM

sen kullanma o zaman vista seni zorlayan yok yok kasıyomuş yok yavaşmış. alma yavrum ozaman vistayı kimse sana zorla vermiyor zaten.
    kullan eski eski xp yi külüstüründe

sırf sana cevap vereyim diye üşenmedim üye oldum. ya bi insan bu kadar mı bilmeden konuşur microsoft çalışanları senin kadar korumuyordur vistayı.
    sen kullanma o zaman demiş dingile bak ulan laptop alıcaz var mı doğru düzgün birşey vistasız. netbooklar var xpli -ki xp lisansım varken neden alayım tekrar xpyi- ondan başka adam gibi birşey yok, dandik datronlar var tamamına yakını vistalı hep. burada en mantıklısı işletim sistemsiz satacaksın hepsini, isteyen, parası kuduran, ehe ehe ne güzel grafikler diyen gitsin alsın vistayı.

kullanmayacağım işletim sistemini, ürünü bana zorla satıyorlarsa nasıl almayayım ozaman "yavrum"?

• quote:

Orijinalden alıntı: yigit1905

quote:

quote:

quote:

3.Xpye alışmışlardır.

ARKADASIM XPDE 100MB DA YAPTIGIN İŞLEMİ VİSTADA 300MB DA YAPIYORSUN AYRICA KASILMA ÇOK FAZLA HELE OYUNLARDA 1GB RAM YETMİYOR VİSTAYA XP AYRICA BU ZAMANA KADAR EN İYİ SİSTEMDİR.VİSTADAKİ GİBİ PROGRAM KURARKEN EVET HAYIR EMİNMİSİN SLOGANLARI SONRA AYRICA VERİLERİ XP DAHA HIZLI ATIYOR SONRA SİSTEMİ ÇOK YORAR VİSTA. XP DAHA RAHATTIR.SİSTEMİNİ 2 GB RAM TAK HATTA 4 GB RAM TAK XP UCAR VE VİSTAYIDA 4 GB KULLANSAN YİNE YETİSEMEZSİN XP NİN HIZINA.ÇEŞİTLİ PACKLERLE XP DE VİSTA OLABİLİYOR HEMDE KASILMADAN YANİ VİSTA NİYE KULLANAYIM Kİ AYRICA VİSTA BÜTÜN PROGRAMLARI DESTEKLEMEZ XP DE KULLANDIGIN COGU PROGRAMLARI VİSTADA KULLANNAMAZSIN.AYRICA VİSTADA HATA ORANI COK FAZLA FORMAT ATTIKTAN SONRA BİLE HATA VERDİ BENDE VİSTA XP DEN DAHA AZ SÜREDE KIRILMISTIRDAHA BUNUN GİBİ BİR SÜRÜ SEY SAYABİLRİM

sen kullanma o zaman vista seni zorlayan yok yok kasıyomuş yok yavaşmış. alma yavrum ozaman vistayı kimse sana zorla vermiyor zaten.

sırf sana cevap vereyim diye üşenmedim üye oldum. ya bi insan bu kadar mı bilmeden konuşur microsoft çalışanları senin kadar korumuyordur vistayı.
    sen kullanma o zaman demiş dingile bak ulan laptop alıcaz var mı doğru düzgün birşey vistasız. netbooklar var xpli -ki xp lisansım varken neden alayım tekrar xpyi- ondan başka adam gibi birşey yok, dandik datronlar var tamamına yakını vistalı hep. burada en mantıklısı işletim sistemsiz satacaksın hepsini, isteyen, parası kuduran, ehe ehe ne güzel grafikler diyen gitsin alsın vistayı.

kullanmayacağım işletim sistemini, ürünü bana zorla satıyorlarsa nasıl almayayım ozaman "yavrum"?

ya defol git şurdan. bu forumun senin gibi daha insan olamayı beceremeyenlerle işi yok. hadi yol al çöplüğüne hadi. yada ahırına hadi... yaşıında küçük besbelli. fazlalık yapma da defol git. forumu kirletme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycna -- 5 Ağustos 2009; 0:28:17 >

• @specx-Psychopath Bird tartışması çok komik ya

@specx adamımsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducard -- 5 Ağustos 2009; 4:22:49 >
    Asus Rog Strix x570 F - Ryzen 5 3600 @4.1ghz 1.1v(Noctua nh-u12s SE)- Sapphire RX 5600XT Pulse - Corsair Vengeance Lpx 3000 Mhz 2x8 GB DDR 4 - Corsair RM 750 80 Plus - Corsair 480GB Force MP510 m.2 SSD - Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200rpm 3.5" SATA 3.0 - Dark Guardian RGB Kasa - AOC G2460PF 144hz -Hyper X Cloud II - Corsair K68 Red Switch - Benq Zowie EC2
  • arada bırısı demıstı xp ıcın dırect x 10 cıkmıs mı dıyen

canım hocam cıktıcıktı dxdiag da dırect x 10 gosteren bir feyk
    xp de olsun doıye ugrastılar alt yapısıda oluyor ama mıcrosoft buna yanasmadı hem vıstanın onunu keser dıyee hemde xp artık eskıdı bunu kabul edıp yenı ısletım sıstemlerı ıcın vakıt harcamayı uygun gorduler..
    boyle seylerede kanmayın
    allahım nelerle ugrasıyoruz ya

@Psychopath Bird
    sakın ol hocam kızma..tartısıyoruz herkes fıkrını yazsın adam akıllı tabi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lyldz -- 5 Ağustos 2009; 5:36:19 >

Bana sorarsanız, bırakın Vista'yı, XP'yi, 7'yi... Windows'un tüm versiyonları kötü!... 30 senedir AYNI şeyleri kakalıyorlar, yok start menüsü, yok bilmemne çubuğu... Daha şu programın ->http://www.stardock.com/products/fences/ veya şunun ->http://ehiti.de/katmouse/ yaptığı işlevi eklemek bile akıllarına gelmiyor adamların. Fikir kabızlığı içersindeler. Bir WinFS olayı vardı, onu da iptal ettiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogan23 -- 5 Ağustos 2009; 7:32:06 >

• vistayı bilgisayarı kaldıranlar için xp kullanmak çok anlamsız. windows 7'ye de geçiş o kadar kolay olmıyacaktır. aynı vistada olduğu gibi sp1 çıkana kadar insanlar uzak duracaktır.
  • çok merak ediyorum vistayı kötüleyenler nasıl oluyorda windows 7 e oy bayıldım oy çok güzel diyebiliyor.Vista ile Windows 7 %95 aynı

Bilgisayarınız kaldırmıyorsa YÜKLEMEYİN bu kadar kolay. Vista her yönüyle xp den üstün bi sistemdir.
  • Microsoft 6-7 senede bir yeni bir NT çekirdeği ortaya çıkartır ve buna alıştırmak için geçiş sistemi yapar (bknz. Win 2000, Vista) daha sonra yeni bir işletim sistemi çıkartır aynı çekirdekle ve hataları giderilmiş olarak herkes buna aşık olur (bknz. XP, Win 7) zaten sürüm numaralarındanda anlaşılıyor

Win 2000 - 5.0
    XP - 5.1
    Vista - 6.0
    Win 7 - 6.1

quote:

Orijinalden alıntı: yigit1905

quote:

quote:

quote:

3.Xpye alışmışlardır.

ya defol git şurdan. bu forumun senin gibi daha insan olamayı beceremeyenlerle işi yok. hadi yol al çöplüğüne hadi. yada ahırına hadi... yaşıında küçük besbelli. fazlalık yapma da defol git. forumu kirletme.

ya adama gayet mantıklı bir şekilde anlatıyorum neden vistayı mecburen satın aldığımızı adamın verdiği cevaba bak anlamıyor heralde. defolla mefolla olmaz bu iş teknik birşey tartışıyoruz burada.

• +1 adam sana neden vista kullandıklarını yazmış senin etmediğin hakaret kalmamış önce tartışma kurallarını öğren gel bağırma, çağırma ile olacak iş değil bu teknik konular.

Orijinalden alıntı: dogan23

Arkadaşlar dövmeyin birbirinizi. Şu üç günlük dünyada değer mi?

Bana sorarsanız, bırakın Vista'yı, XP'yi, 7'yi... Windows'un tüm versiyonları kötü!... 30 senedir AYNI şeyleri kakalıyorlar, yok start menüsü, yok bilmemne çubuğu... Daha şu programın ->http://www.stardock.com/products/fences/ veya şunun ->http://ehiti.de/katmouse/ yaptığı işlevi eklemek bile akıllarına gelmiyor adamların. Fikir kabızlığı içersindeler. Bir WinFS olayı vardı, onu da iptal ettiler.

aha ubuntu cu arkadaş galiba:D

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.