147BLACK----------2004 Model 147 Progression 1.6 TS Jarama Siyahı
zibidi_gonzales------2004 Model 147 Distinctive 1.6 TS Alfa Kırmızısı
cuoresportivo-------2006 Model 147 Turizmo Internazionale Alfa Kırmızısı
tetirbe--------------1998 Model 156 1.6 TS Siyah
metabax------------2006 Model 147 Distinctive 1.6 TS Stromboli Grisi
Sirer----------------2000 Model 156 Selespeed Kırmızı
Sygncn-------------2008 Model 159 1.9Jtd Qtronic Vezüv Grisi
infrared-------------2000 Model 156 2.0 TS Siyah --------------------2000 Model 156 1.6 TS Kırmızı --------------------1998 Model 146 1.6 TS Antrasit Gri
joz-----------------2000 Model 156 1.6 TS Kırmızı
judastr-------------2004 Model 147 1.6TS Distinctive Inka Mavi
Alfisti159-----------2008 Model 159 1.9 JTDm Dist. plus q-tronic Karbon Siyahı
AR_159------------159
patricius13---------156
samisarp-----------1990 Model 33 1.5 Siyah
moonlord-----------2005 Model 147 Progression 1.6 Alfa Kırmızısı
BLooDWoLF--------2006 Model 156 1.6
umutsro------------2003 Model Alfa Romeo 156 1.6 TS Metalik Gri
hak68--------------1997 Model Alfa Romeo 146 1.4TS 16V
stradivarius34------2004 Model Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive Lipari Grisi
Che Guevara-------2005 Model Alfa Romeo 147 Distinctive 1.6 T.Spark Jamara Siyah
Larkyn--------------1996 Model Alfa Romeo Spider Cabriolet 2.0 Mavi
SharpSnip----------2005 Model Alfa Romeo 156 1.6 Füme
burActive-----------2004 Model Alfa Romeo 147 Platin Gri
CrazyRomeo156---1998 Model Alfa Romeo 156 2.0 Exe. Siyah
alfa147black--------2006 Model Alfa Romeo 147 Distinctive Jarama Bej Deri
ceycey84x----------2003 Model Alfa Romeo 147
Larkyn--------------1996 Model Alfa Romeo Spider 2.0 TS
barabum------------2002 Model Alfa Romeo 156 2.0 TS Gümüş
rüzgar-09-----------2001 Model Alfa Romeo 156 2.0 SS
burActive-----------2004 Model Alfa Romeo 147 Platin Gri
dakydu-------------2004 Model Alfa Romeo 147Progression Alfa Kırmızısı
emptyface1--------2005 Model Alfa Romeo 147 Distinctive Alfa Kırmızısı
dogutasci-----------2001 Model Alfa Romeo 156 2.0TS Gümüş Gri
haldunabi-----------1990 Model Alfa Romeo 164 V6 3.0 Lusso "Nero"
karakas2002tr-----2004 Model Alfa Romeo 147 1.6 TS Kırmızı
KYKERS------------2001 Model Alfa Romeo 156 1.6 TS Gümüş Gri
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zibidi_gonzales -- 14 Temmuz 2009; 21:36:38 >
Varyatör: TS motorlarda kullanılan, emme eksantriğini çeviren dişlinin içine monte edilmiş olan, içinde özel bir dişli grubu barındıran bir parçadır.. Belli devir aralıklarında devreye girer ve emme açıklık süresini ayarlar.. Performanslı kullanımda ihtiyaç duyulan daha fazla yakıt ve havanın içeri girebilmesi için emme subaplarının daha uzun süre açık kalmasını sağlar.. Bizdeki motorlarda monofazdır.. Yani sadece emme de vardır.. Yeni JTS motorlarda iki fazlıdır, yani hem emmede hem de egsozda vardır..
Varyatör denen parça yağ tahriki ile çalışır... Özellikle ilk çalıştırmada motorun en üst noktasına konumlu olduğu için yağsız kalır ve kısa bir süre de olsa yağsız olarak metal-metale çalışmak zorunda kalır... Özellikle ilk çalıştırmada asla 3000 devir geçilmemelidir. Bazı kişilerin daha çabuk ısınır sanarak bol bol gaz verdiğini görüyoruz, siz siz olun asla yapmayın..
bugün bilkentin şenliklerinde kurdukları alfa romeo standına uğradım. orda da mükemmel bir kırmızı gt bir de füme gibi bir spider vardı. spider renginden dolayı çok sönük kalmış gt bütün ilgiyi üzerine topluyordu. 72 milyar civarındaydı en son 1.9 dizel modelleri. alternatifleri de bir gözden geçirmek gerekir ama gene kalp mantığın önüne geçip alfa diyecektir diye düşünüyorum.
ikinci el ilanlarında falan ESP var yazan çok fazla insan var. ASR ile karıştırıyorlar diye düşünüyorum
ESP Elektronik Stabilite Programı.Tekerlerin tekil frenlenmesi ile aracın yolda kalmasını sağlar.Virajda arka kısmı savrulurken (grafik) virajın dışındaki teker frenlenir.Slalom testlerinde ESP' nin sağladığı yararlar açıkça görüldü ve giderek artan sayıda araçta güvenlik donanımı olarak yer buluyor.Elektronik savrulma önleyici sistem.
ASR Anti-Schlupf,Regelung ( Anti-patinaj kontrolü) Çekiş sağlayan tekerlerin boşa dönmesini engeller ve sürüş stabilitesini yükseltir.İki yolla olur; elektronik olarak motor gücü azaltılır ve / veya dönen teker frenlenir.ASR, Mercedes tarafından kullanılan kısaltmadır.Traction Control, farklı üreticiler tarafından farklı şekilde kullanılır; ETC, TC veya TCS gibi.
benimkinde ASR var. ESP ile ilgili hiçbirşey görmedim. en azından bir açma kapama tuşu olurdu diye düşünüyorum.
Arkadaşlar Alfaromeo hakkında forumdaki birkaç konudan bahsetmek istiyorum.
Öncelikle bu marka hakkında herkes ileri-geri konuşuyor ve asılsız haberler ortaya atılıyor.Ben bu haberleri gördüçe çıldırcak gibi oluyorum.Sizden ricam lütfen forumlardaki Alfaromeo araçları hakkında bu yalan yanlış iftiralara karşı çıkalım ve kulübümüze yakışır cevaplar yazalım. Yani DH ALFAROMEO KLÜBÜ nün hertürlü alanda aktif olmasını şahsi olarak istiyorum.
Biraz daha duyarlı olalım sevgili Alfisti dostlarım.
Yok yok, Alfa Romeo markası web dünyasında bile kendini soyutlamış, başka markaların olduğu yerde ben olmam diyor ve benim konuşulacağım yer alfistiturkey 'dir diyor.. Burada hareket yok..
Selam arkadaşlar sizin araçları severim ve size bir süprizim var.Alfa Romeonun pc oyununu buldum sizlerle paylaşmak istedim.gerçekten çok kaliteli yapmışlar oyunu.. hadi bakalım herkes kendi aracıyla drift yapsın
ilk alfamız 146 yı 2 yıl kullandım 156 1.6 yı 1 sene kadar şu an dada 156 2.0 var sadece. bir ara iki tane 156 vardı ama. babamda hep corolla megane gibi aile araçları kullanırdı sonra benim alfaya alıp kullanmaya başlayınca dayanamadı oda aldı.
arkadaslar ben 1998-2000 model arası alfa 156 tspark almayı dusunuyorum sızce 1.6 olanı mı yoksa 2.0 olanımı tercih etmeliyim? Ayrıca bıse duydum 2.0 motorlu alfaların parca fıyatları 1.6 ya gore daha fazlaymıs? Son olarak yakıt tuketımlerı arsında 1.6 ıle 2.0 cok fark eder mi? Bilgilerini ve cevaplarını esirgemeyen arkadaşlara (alfistlere) şimdiden teşekkür eder bende bu gruba dahil olmak isterim
önceleri 2.0 kullanıp da sonra 1.6 motora geçenler genellikle çok pişman oluyor. çünkü 1.6 motor 2.0 gibi yakıyor nerdeyse. ancak arada performans açısından büyük bir fark oluyor.
2 sinide sahip biri olarak söylüyorum. yakıt tüketimlerinde çok az fark var. ama bu arabanın hakkı 2.0 dır. parçalrında fiyat farkı yok sallamışlar. ha belki işine çok nadir lazım olabilecek parçada vardır onuda bilmiyorum ama 2.0 al
lpg kullananlar var. ama hala bu işte şans çok önemli. kimisi sürekli dert yanıyor kimisi daha önce neden taktırmamışım diyor. araç bakarken alfalara has dikkat etmeniz gereken şeyler oluyor. en basit aklıma gelenler varyatör, trim sesler ve takımlardan gelen seslere dikkat etmek gerekir.
tesekkurlker arkadaslar daha oncede dedıgım gıb kayserıde temız alfa 156 2.0 ts bulmak nerdeyse ımkansız onun için nerden bulabılırım cevap verırsenız cok memnn olurum
slm... Sanırım bir liste söz konusu... 95 model bi 145 16V 1,7 boxer var hasbel kader... Her zabah kavga ediom zatı muhteremle ( tabi oda benle ) ama seviom onu. çılgın çünkü. Tabi fena yakıo. orası ayrı bi dava
çok güzel ve seviyeli bir forum tabi. biraz daha ciddi bir ortam var insanlar birbirine adıyla sesleniyor mesela. orda söylediğiniz şeyin arkasında durmak biraz daha önemli oluyor. Biz burda belki daha bilgisayara dayalı bir ilişki kuruyoruz ve biraz daha az sorumluluk hissediyoruz. kısaca demek istediğim referans olduğunuz kişileri seçiniz. tabiki herkes gelsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zibidi_gonzales -- 29 Mayıs 2008; 21:37:00 >
selam beyler bugun bi ilan gordum ve aklım bu 147 2.0 lara kaydı motor sesi souper ragazzoni veya supersprintle desteklendımı cok tatlı oluyor ama gidişi 2.0 150 bg gibi mı??? bana teknık verılerı bıraz zayıf geldi
piyasası nedır bunların 25.500 bi tane var 60 bın km civarı varyator sorunu guzel bir sorunmuş :) biraz masraflı başka suprizlere açıkmı
çok güzel ve seviyeli bir forum tabi. biraz daha ciddi bir ortam var insanlar birbirine adıyla sesleniyor mesela. orda söylediğiniz şeyin arkasında durmak biraz daha önemli oluyor. Biz burda belki daha bilgisayara dayalı bir ilişki kuruyoruz ve biraz daha az sorumluluk hissediyoruz. kısaca demek istediğim referans olduğunuz kişileri seçiniz. tabiki herkes gelsin.
159 hayranı olarak benide aranıza alırmısınız.en kısa zamanda 159 alıcaz büyük ihtimalle ve 159un üstüne araç yok bence bu dünyada o kadar çok seviyorum yani.
beyler benım kafam karıstı 15.000 ytl ye 156 1.6 t.s sunroof lu full mu alayım yoksa 156 2.0 t.s mi alayım (Executive degil)
yardım eden herkese sımdıden tesekkurler
önceliğinizi kendiniz belirleyin derim. mesela ben 2.0 dan sonra 1.6 ya düşenlerdenim. ve itiraf ediyim araba kullanırken daha yoruluyorum resmen. klima bile 1.6 ları bir ayrı etkiliyor.
performans gibi kriterler çok önemli değilse, 1.6 full konforunu yaşamak güzel olur. sunroof çok güzel bir şey tabiki. ama sizi sadece o çelmesin.
arkadaslar ben 1998-2000 model arası alfa 156 tspark almayı dusunuyorum sızce 1.6 olanı mı yoksa 2.0 olanımı tercih etmeliyim? Ayrıca bıse duydum 2.0 motorlu alfaların parca fıyatları 1.6 ya gore daha fazlaymıs? Son olarak yakıt tuketımlerı arsında 1.6 ıle 2.0 cok fark eder mi? Bilgilerini ve cevaplarını esirgemeyen arkadaşlara (alfistlere) şimdiden teşekkür eder bende bu gruba dahil olmak isterim
yakıt aynı 1250 kg lık araba 1,6 ve 2.0 ın kilosu aynı olduğu için 1,6 zorlar ve yakıtı fazla yakar. performans 2.0 de çok iyidir. tek kötü yanı vergi. kaç model alıyorsun bu arada???
Arkadaşlar uzun bir aradan sonra tekrar merhaba...
2006 senesinde 98 model 156 2.0 exe mi elimden çıkardığım ve ondan sonra almış olduğum her arabadan pişman olan ben :) bu sefer tekrar ALFA 156 ya dönme derdindeyim. Tekrar sizlerle yazışmak iyi olacak benim için...
Şimdi gelelim konunun özetine. hatırlayanlar varsa benim aracım 98 2.0 exe düz vites li idi. Şimdi Sunroof lu ve en az 2002 model deri + Selespeed alma derdindeyim. Eski ustamı aradım (İzmir - devko Metin Bey) Selespeed konusunda eğer arıza çıkarsa Bozuk robotlu bir araca denk gelirsen 3.750 Ytl yi gözden çıkarman lazım dedi. Denk gelmezsen de 6 ay 1 sene sonra bile arıza yaparsa sıfırının maliyeti budur ona göre al dedi. Beni biraz düşündürdü açıkcası. Temiz çıkma bulmak çok kolay olmuyor ki çıkma dahi olsa onda da garanti olmuyor onunda bi 6 ay sonra bozulmayacağına garanti verilmiyor diye konuştu. Düz vites bulursan iyi olur filan yaptı.
Bu konuda SS kullanıcılarının yorumlarına ihtiyacım var. Uzun süredir kullanan varsa bana yardımcı olabilirler mi. Hakikaten dikkat ettim internette SS modeli daha fazla satışta Düz vites bulmak daha zor. Ayrıca 2002 model bir araca piyasadan uzak kaldığım için söylüyorum kaç para verilir en fazla. malüm bizim arabaların fiyatları yerlerde :(
Çevrenizde temiz Sunruf + deri li 2.0 olmak kaydıyla Alfa satılık varsa haber verirseniz de memnun olurum...