Şimdi Ara

Vicdani ret de geliyor! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
986
Cevap
2
Favori
25.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vicdani ret adı altında para isteyip, bilmem kaç ay doğuya sürerler napcaklar başka, türkiye işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 15 Kasım 2011; 0:34:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhanmehmet

quote:

Orijinalden alıntı: Kingrush

quote:

Orijinalden alıntı: Blackened_61

Vicdani red çıkarsa kimse gitmez askere. Rütbeliler amelelik yaptıracak adam bulamazlar, kendileri toplarlar çöplerini

askerlikten anladığınız buysa gitmeyin bi zahmet

askerlikten anladığımız bu değil ama uyguladığımız bu malasef şubatta askerim ama şimdiye kadar kime sorduysam askerde üst devrelere ve komutanlara hizmet yaptıkları konusunda hem fikirler

aynen oyle ustadim.
    belli bir zamana kadar ordu evlerinde erler rutbelilerin cocuklarina bakip garsonluk yapiyordu.
    askerlik onlara hizmet degil vatana hizmettir.
    birisi doguda karda kista askerlik yaparken diger tarafta erler cocuklara bakip garsonluk yapsinlar olcak is degil gercekten askerlikte mantik aramamak lazim

• Anlaşılan profesyonel bir açıklama gelmeden sular durulmayacak.

1- Öncelikle vicdani ret daha görüşülme aşamasında iken bir çok kişinin bunu askere gitmeyi reddedip evde oturmak sanması çok komik. Vicdani reddin olduğu hemen hemen her ülkede askerlik yerine kamu hizmetinde hem de daha fazla süre çalışmak gerekiyor! Muhtemelen biz de böyle olması söz konusu. Aksi durumum şu şartlarda olması imkansız.

2- Peki vicdani ret iyi mi? Şahsi fikrim fevkalade bir uygulama olur. Profesyonel askerliğin önü açılır. Askere gidenlerin kaçı doğuya gidiyor? kaçı çatışmaya giriyor? Daha doğrusu sıcak bölgede aktif görev yapan kaç personel var? Hadi taş çatlasın 100.000 olsun (ütopik oldu biraz ama neyse). Peki diğer 500.000 askeri personel ne yapıyor? Bu sorunun cevabını bir tek ben mi merak ediyorum?

Demek istediğim artık süleymanın orduları yok kara savaşı yapmıyoruz, karşında düzenli bir ordu yok topu topu pkk'lı terörist sayısı 5.000 kişi. Bunu hiç bir yerde söylemezler. internetten pkk'lı sayısı diye aratın üç aşağı beş yukarı rakamları göreceksiniz.

Bazıları diyecek ki yarın öbür gün savaş olsa eğitimli asker lazım. 100.000 tanesi eğitimden sonra sıcak bölgeye gitmiş. Ya diğer 500.000 kişi??? Onlar 1 aylık acemilikten sonra ne yapıyor. Hizmetçilik...

Yazık bu ülkeye, yazık bu ülke için bir şeyler yapmaya çalışanlara, yazık beyni yıkanmışlara...

• quote:

Orijinalden alıntı: elzemsin

Türkiye bir an önce doğruyu yapmalı ve profesyonel orduya dönmelidir.Bir saniye bile gecikmek yanlıştır.Zorunlu askerlik, tarihimizin bozulma döneminde bize sokuşturulmuş olan bir sistemdir.Bizim tarihimizde böyle bir sistem yoktur.Bizim ordumuz, Tanzimata kadar profesyonel ordudur, Yeniçeriler, Sipahilerdir. "Her Türk asker doğar." Niye? Her Türk askerlik yaparsa, bilimi kim yapacak? Tam tersine bizim tarihimizde 19. yüzyılın ortalarına kadar, zorunlu askerlik yok.Tamamen yetişmiş, meslekten askerlik var, erinden en üst rütbelisine kadar. Osmanlı, okumuş adama o kadar değer veriyordu ki, 1914 yılına kadar okumuşları askere almıyordu.Yedek subaylık, 1914’te Türk ordusunu yöneten Almanların bir tercihi ve zorlamasıdır.

Yenicerilerin zamaninda alamadigi paralarinin cikardiklari isyanlari bilmiyorlar, timarli sipahilerin yaptiklarini yada..... Adamlar sarayi basiyorlardi, padisahlarini oldurmeye kalktilar... Oldurduler hatta.... O yedi düveli feth eden ordu osmanlinin parali profosyonel ordusuydu.... Bosver kime anlatiyorsunseviyeli tartisma olmaz bu konua , zamaninda 6.filo amerikadan gelip istanbulda demirledi... ulkemizde zamanin basbakani genelevleri boyattirdi Amerikali askerler icin.... o zaman sadece deniz gezmiş gibiler cikip cesaret edip eylem yaptilar... Dolmabahcede yakalarindan tuttup denize atti universite ogrencileri 6.filo askerlerini...... Peki o zaman Nerdeydi burda vicdani reddi vatan hainligi sanan ulkuculer ?
    Benim babam zamaninda zamaninda kahrolsun amerika yasasin bagimsiz turkiye diye bagirirken meydanlarda arkadaslariyla, Ulkuculerden az darp tehlikesiyle karsilasmadi 2. Darbeden once......

• insallah gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bensatanistdegilim

quote:

Türkiye bir an önce doğruyu yapmalı ve profesyonel orduya dönmelidir.Bir saniye bile gecikmek yanlıştır.Zorunlu askerlik, tarihimizin bozulma döneminde bize sokuşturulmuş olan bir sistemdir.Bizim tarihimizde böyle bir sistem yoktur.Bizim ordumuz, Tanzimata kadar profesyonel ordudur, Yeniçeriler, Sipahilerdir. "Her Türk asker doğar." Niye? Her Türk askerlik yaparsa, bilimi kim yapacak? Tam tersine bizim tarihimizde 19. yüzyılın ortalarına kadar, zorunlu askerlik yok.Tamamen yetişmiş, meslekten askerlik var, erinden en üst rütbelisine kadar. Osmanlı, okumuş adama o kadar değer veriyordu ki, 1914 yılına kadar okumuşları askere almıyordu.Yedek subaylık, 1914’te Türk ordusunu yöneten Almanların bir tercihi ve zorlamasıdır.

Yenicerilerin zamaninda alamadigi paralarinin cikardiklari isyanlari bilmiyorlar, timarli sipahilerin yaptiklarini yada..... Adamlar sarayi basiyorlardi, padisahlarini oldurmeye kalktilar... Oldurduler hatta.... O yedi düveli feth eden ordu osmanlinin parali profosyonel ordusuydu.... Bosver kime anlatiyorsunseviyeli tartisma olmaz bu konua , zamaninda 6.filo amerikadan gelip istanbulda demirledi... ulkemizde zamanin basbakani genelevleri boyattirdi Amerikali askerler icin.... o zaman sadece deniz gezmiş gibiler cikip cesaret edip eylem yaptilar... Dolmabahcede yakalarindan tuttup denize atti universite ogrencileri 6.filo askerlerini...... Peki o zaman Nerdeydi burda vicdani reddi vatan hainligi sanan ulkuculer ?
    Benim babam zamaninda zamaninda kahrolsun amerika yasasin bagimsiz turkiye diye bagirirken meydanlarda arkadaslariyla, Ulkuculerden az darp tehlikesiyle karsilasmadi 2. Darbeden once......

aga ne konuştun be bitirdin burayı şu anda 92 doğumluyum o zamanları bilmem ama gözlerim doldu..

• Vicdanı ret, mevcut şartlarda olamaz. Bunun için profesyonel ordu gerekli. Her şekilde askerlikten kurtulmak gibi bir durum uygulama da söz konusu olamaz. Sadece tercih söz konusu olur. Kamu hizmeti olarak yapmak istiyorum yada asker olarak yapmak istiyorum diye. Burada askerlik hizmetini tercih etmeyip kamu hizmetini tercih edenlere bazı şartlar ve yaptırımlar söz konusu olabilir. Örneğin mevcut askerlik süresinin 1 ila 1,5 katı süresince kamu hizmetinde çalışmak. Burada da dikkate alınması gereken nasıl istihdam sağlanacak. İstihdam mümkün olabilir ancak bu durum mevcut ekonomik şartlarda çok iyi bir maaş ya da normal bir maaş ile değil, cüzi bir rakam karşılığında olabilir.

Başka yaptırımlar olarak sosyal haklar, sağlık ve kişilik haklarının tamamen alınması kısıtlanması söz konusu bile olamaz. Sadece yapılabilecek olan adelet sisteminde buna biz düzenleme getirerek olabilir. O da örneğin bir kişi silaha karşı vicdanı ret hakkını kullandı ama sonraki zamanda silahlı suça karıştı. Bu durumda mevcut cezaların katlanması ya da arttırılması gibi bir bir uygulama mümkün olabilir.

Bu uygulamaları da yeni gelecek olan kredi kartı şeklinde ki kimlik kartları ile desteklemek mümkün olabilir. Kişi bilgilerine askerlik hizmetinin nasıl yapıldığı eklenerek, adalet sisteminde bu bilgiler gerek duyulduğu zamanlarda kullanılabilir.

• Bir bu eksikti millet kaçmaya bahane arıyordu zaten tam onlara göre oldu..
  • Türkiye nin bu Sistemi şu an kaldırabileceğini
  • Askerlik meslek olmalı ama yine herkes askere gitmeli ama araziye çıkmamalı mesela üniversite mezunları 6 ay yapıp giderken okumayanlar 12 ay yapmalı çünkü o kadar cahil tip varki askerde adam oluyor eğitimi düzelttikten sonra oda kalkmalı ama bizim toplum askerde adam olmayı öğreniyor gerçek bu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: @lexiS

Vicdanı ret, mevcut şartlarda olamaz. Bunun için profesyonel ordu gerekli. Her şekilde askerlikten kurtulmak gibi bir durum uygulama da söz konusu olamaz. Sadece tercih söz konusu olur. Kamu hizmeti olarak yapmak istiyorum yada asker olarak yapmak istiyorum diye. Burada askerlik hizmetini tercih etmeyip kamu hizmetini tercih edenlere bazı şartlar ve yaptırımlar söz konusu olabilir. Örneğin mevcut askerlik süresinin 1 ila 1,5 katı süresince kamu hizmetinde çalışmak. Burada da dikkate alınması gereken nasıl istihdam sağlanacak. İstihdam mümkün olabilir ancak bu durum mevcut ekonomik şartlarda çok iyi bir maaş ya da normal bir maaş ile değil, cüzi bir rakam karşılığında olabilir.

Başka yaptırımlar olarak sosyal haklar, sağlık ve kişilik haklarının tamamen alınması kısıtlanması söz konusu bile olamaz. Sadece yapılabilecek olan adelet sisteminde buna biz düzenleme getirerek olabilir. O da örneğin bir kişi silaha karşı vicdanı ret hakkını kullandı ama sonraki zamanda silahlı suça karıştı. Bu durumda mevcut cezaların katlanması ya da arttırılması gibi bir bir uygulama mümkün olabilir.

Bu uygulamaları da yeni gelecek olan kredi kartı şeklinde ki kimlik kartları ile desteklemek mümkün olabilir. Kişi bilgilerine askerlik hizmetinin nasıl yapıldığı eklenerek, adalet sisteminde bu bilgiler gerek duyulduğu zamanlarda kullanılabilir.

Hocam, kamu hizmetini seçene neden maaş bağlıyorsun. Askeri seçene bağla bari. Diğeri zaten kaçmış.

• Şu an için askere gidiyorsun da ne oluyor? Özellikle 6 aylık olanlar? 15 gün temel eğitim sonra 5.5 ay yat. Boşu boşuna o kadar ayın heba oluyor. 15 ay yapmadıkça kimse askerlik yaptım demesin. Su sebili, su vanası bekleyip komutanlar için alışveriş yapmak ne zamandan beri askerlik?

Bu saçma sapan askerlik sisteminden dolayı destekliyorum bunu. Kamu hizmeti getirseler daha yararlı olur bence.
  • vicdani ret ne getirir bilemem sonuçta böyle bir seçeneğin ağır bedelleri olacağı düşüncesindeyim.

ancak askerlik yapılacak ise bunun eleminasyon sistemi sağlam olmalı misal;

bir sınav yapılır genel kültür ağırlıklı ancak insanların çalışabileceği hazırlanabileceği türden değil, hapçısı balicisi ile okumuşu kültürlüsü ayrılmış olur. Ayrıca böyle bir sistem ile kimisine 3 ay kimisine 3 yıl askerlikta yaptırılabilir kanaatindeyim. Ancak bu eleminasyon sisteminin çok adil ve dengeli olması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fLaVa

Anlaşılan profesyonel bir açıklama gelmeden sular durulmayacak.

1- Öncelikle vicdani ret daha görüşülme aşamasında iken bir çok kişinin bunu askere gitmeyi reddedip evde oturmak sanması çok komik. Vicdani reddin olduğu hemen hemen her ülkede askerlik yerine kamu hizmetinde hem de daha fazla süre çalışmak gerekiyor! Muhtemelen biz de böyle olması söz konusu. Aksi durumum şu şartlarda olması imkansız.

2- Peki vicdani ret iyi mi? Şahsi fikrim fevkalade bir uygulama olur. Profesyonel askerliğin önü açılır. Askere gidenlerin kaçı doğuya gidiyor? kaçı çatışmaya giriyor? Daha doğrusu sıcak bölgede aktif görev yapan kaç personel var? Hadi taş çatlasın 100.000 olsun (ütopik oldu biraz ama neyse). Peki diğer 500.000 askeri personel ne yapıyor? Bu sorunun cevabını bir tek ben mi merak ediyorum?

Demek istediğim artık süleymanın orduları yok kara savaşı yapmıyoruz, karşında düzenli bir ordu yok topu topu pkk'lı terörist sayısı 5.000 kişi. Bunu hiç bir yerde söylemezler. internetten pkk'lı sayısı diye aratın üç aşağı beş yukarı rakamları göreceksiniz.

Bazıları diyecek ki yarın öbür gün savaş olsa eğitimli asker lazım. 100.000 tanesi eğitimden sonra sıcak bölgeye gitmiş. Ya diğer 500.000 kişi??? Onlar 1 aylık acemilikten sonra ne yapıyor. Hizmetçilik...

Yazık bu ülkeye, yazık bu ülke için bir şeyler yapmaya çalışanlara, yazık beyni yıkanmışlara...

yas olarak buradakılerın cogundan yaslıyımdır. askere de 2 sene once gıttım geldım.

oncelıkle askerlık sızlerın sandıgı kadar ocu bır sey degıl. o beraber askerlık yapmaktan korktugunuz serserılerın de ne kadar kırılgan oldugunu gorebılecegınız bır yer. bır hukuk ogrencısı cekınmıs sanırım bundan. ben de bır hukukcu olarak sunu soyleyeyım, onlar senden senın onlardan korktugundan daha cok korkuyor. bıraz garıp ama benım cok garıbıme gıden bır konuydu bu.

ıkıncı olarak vıcdanı red sonucunda kamu hızmetı yaptırılması dusunuluyorsa belkı ılk basta ınsanlar kamu hızmetını secebılır ama sonradan herkes askerlık yapacaktır. kımse kusura bakmasın 5 ay kafa dınlemeyı, bırılerının copunu toplamaya tercıh ederım. merak etmeyın unıversıte mezunu olan hıc bırınıze oyle temızlık falan yaptırılmıyor. profesyonel ordu olup onlar da catısma bolgesıne gonderılecekse, sız kucuk beyler 1 sene copculuk yapmayı mı 5 ay temel egıtımı mı tercıh edeceksınız goruruz :)

boyle bır uygulama olunca sızlerı uzman oldugunuz alanda olmayan bır bırıme mı koyacaklarını sanıyorsunuz? zaten muhendıs fazlası varken o adamı cıkartır gecıcı ıscı olarak sızı alırlar mı dıyorsunuz? veya avukat olarak mı calısacaksını? yaptıracakları asfalt dokturmek, copculuk yaptırmak gıbı ısler.

• quote:

Orijinalden alıntı: GhilleintheMist

quote:

Orijinalden alıntı: umut321umut

quote:

quote:

quote:

quote:

Vicdani redmiş.
    Zamanında memleketin durumu bundan milyon kat daha kötüyken büyüklerimiz vicdani ret yapmadılar ama boşunaymış,kemikleri sızlıyordur şimdi hepsinin.
    Boşuna uğraşmışlar keşke hiç bozmasalardı şu sevr anlaşmasını,sen sağ ben selamet...

İşte şuan durum o kadar kötü olmadığı için vicdani red yapılıyo

Evet haklısın yumurta kapıya dayanmadan bizim millet akıllanmaz zaten.
    Ne zaman ki İstanbula,Ankaraya yabancı bir devlet asıcak bayrağını o zaman uyanıcak bizimkiler.
    Ama artık o kadar salak değil düşmanlar,ülkeyi işgal etmeye ne gerek var ki zaten istediği gibi kullanıyorlar...
    Siz hala bekleyin ülke yine o günlere dösün diye,ama merak etmeyin o günler uzak değil.

Sorun şu ki şuan ki yönetimle askerlik yaparsak hic bir yararımız olmuyor, çünkü yöneticiler zaten o yabancıların yağcıları. Doğuda şehit olanlarda b.k yoluna gidiyor

Vicdani ret çıkınca kimse b*k yolunda şehit olmuyacak demi.Eee peki sonra oraları kim savunacak?

Şu anki yönetim hakkında söylediklerine katılıyorum.Zaten katılmamak elde değil.

Vatan savunmasını profesyonel orduya bıraksak? Mesela ben bilgisayar mühendisiysem o alanda iki yıl devlete karşılıksız hizmet etsem daha yararlı değil mi?

Kesinlikle haklısın gerçekten bu ülkeye başka alanlarda yararı olabilecek kişiler askerlik görevi yerine farklı şekilde hizmet edebilir ancak vicdani ret denen saçmalığın senin dediğinle bir alakası yok ki,zaten üniversite mezunları 6 ay askerlik yapıyor,buda çok büyük bir süre değil ilerde ciddi anlamda profesyonel bir ordu kurulunca bu süre dahada aşağıya inebilir.

Ayrıca senin dediğinin olması için ortada bir profesyonel ordu olması gerekir ve şu an yok,var sayımlarla konuşmak mantıklı değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

quote:

Orijinalden alıntı: muco555555

zorla bi adama askerlik yaptiramassin icinde olcak isteyen yapar istemeyen bedelini oder devlet kazanir birde devlete olan yuku azalir dusunun 10000 euro + devletin askerdeyken baktigi 6000-7000 tl yide eklersen 25-27 bin arasi devletin bir kisiden kazanci var

canım bu ülkede 600-800 tl çalışan sayısı sonsuz genç var onu odemeleri imkansız artık millet askerlikten yırtmak için ya babalarını öldürür yada böbreğini satar ki 99 da beddeli için babasını öldüren bi tip vardı bu işsizlik ortamında kime ne kadro bulup çalıştıryon çoğu genç lise bile bitirik değil batı dışında sanki gelişik bi ülkeyizde kendinizi oooooo renkli rüyalar oteli

arkadasim ben parasini verir yapmaz dedim bi yerde kadro acip calistirtmadik odeme gucu olana askerlik yaptirmiyolar devlete bu kriz doneminde para geliyor birakin artik herkes gitsin askere olayini ben askerligimi yaptim bitti bana dokunan bisey yok ama 35 yasindaki adama askerlik yaptirip bi verim alamamaktansa parasini alir bi faydasini gorur devlet.

• aihm e teşekkur ediyorum ve akpli değilim ama ilk defa bir yaptıklarına tam destek veriyorum ve teşekkur ediyorumbide şu sansürcü ve vergi bağımlısı zihniyetten kurtulurlarsa kim bilir ilerde chp den bile vaz geçebilirim
  • Umarım bir an önce gelir.. İnsanların eline zorla silah verip sözde eğitim adı altında hayatlarından en az 6 ayını çalıp götürüyorlar. Ayrıca ileride de psikolojik olarak olumsuz etkileri çıktığı kanıtlanmış bir gerçek, tabi beyniniz silah ve adam vurma sevdasıyla sulanmamışsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bensatanistdegilim

quote:

hocam paralı orduyu övüyon mu sövüyon mu anlamadım. ama osmanlı zamanındaki paralı askerlik ile şimdiki sistemi karşılaştırmak komik olur.

bugün ya bir amerika, ingiltere olacaksın ya da bir hindistan, somali. seçimini yap. Türkiye elindeki potansiyeli kullanmalı ve sömürülme yolundan kurtulmalıdır.

bir kesim sırf inancı sebebiyle potansiyel tehlike SAYILIRSA, kılıf kıyafeti yüzünden DIŞLANIRSA, daha iyisini yaptığı halde TAŞLANIRSA, bu iş yürümez...

• vicdani ret de olur, bedelli de olur, profesyonel birliklere geçiş de olur, olur hepsi olur da önce devletin elle tutulur bir yanı olmalı, feribot kaçırıp üstüne en hassas bölgede bunu yaptıktn sonra teslim olmayıp vurulan teröristin bile hesabı sorulan bir durumdayız, teröristlerin şenliklerle sınır geçmesi hergün bir yerlerin molotoflarla yakılması falan tabi bir yana, önce güvenlik önce devlet otoritesi sağlanacakki kafasına esen rahat rahat arkadaş benim silahlı birliğim pkk ben sana karşı savaşırım askerini vururum meclsine de gelir bas bas bağırırım diyemeyecek, bunu dayatan ab yapısı gözümüzün önünde dağılıyor elle tutulur ülke kalmadı ab de nerdeyse hala sözde özgürlükçü ab yasalarıyla üfleseler yıkılacak hale geliyoruz, bu durumda kim zaten askere gitmek ister, terörist tayfasını geçtim normal milli duyguları güçlü vatandaş da istemez, ölse şehit mi olacak? bu şehit denen askerler şehit mi gerçekten? ne uğruna şehit oldular vatan mı korudular? korudukları vatanın başkentinde korudukları vatanın en büyük illerinde teröristler meydanlara çıkıp kendi leşlerine şehit bizim askerlerimizi de değersiz insan olarak nitelendirirken devletin hiçbir kurumu kılını kıpırdatmasın diye mi öldüler?

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.