Şimdi Ara

Vicdani ret de geliyor! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
986
Cevap
2
Favori
25.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BenTamBirHayvanım

quote:

Orijinalden alıntı: :::Banner:::

quote:

konuyu şikayet ettim inşallah kaparlar bu kadar askerlikten korkan ana kuzusunu toplasan bir araya getiremessin yapmak istemeseniz bile milleti soğutmayın askerlikten bu bir anayasa suçudur yaptırımı çok ağırdır benden size söylemesi

Herkes düşüncesini açıkça yazabilir.

devam et sen düşüncelerini yazmaya sert kayaya çarparsan görürüm ben seni bu forumu ne polisler askerler takip ediyor konuda yazılanlar baştan aşağı saçmalık

Çarparsa o çarpar, ben çarparım. Sanane.

• quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

quote:

quote:

quote:

konuyu şikayet ettim inşallah kaparlar bu kadar askerlikten korkan ana kuzusunu toplasan bir araya getiremessin yapmak istemeseniz bile milleti soğutmayın askerlikten bu bir anayasa suçudur yaptırımı çok ağırdır benden size söylemesi

devam et sen düşüncelerini yazmaya sert kayaya çarparsan görürüm ben seni bu forumu ne polisler askerler takip ediyor konuda yazılanlar baştan aşağı saçmalık

sana ne oluyo la ukalalık yapma seninle muhatap olan yok

• Bir güzelliği var daha adam gibi askerliğini yapmamış silah tutmamış mehmetçiklerin şehit düşmesi engellenir bu uygulamayla , ama bir yandan da ülkenin askeri gücü zayıflıyordu bu uygulamayla hepten bitirirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nipponese

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tormintor

Bugün bu kadar şehit verilmesinin sebebi zorunlu askerliktir. Ölenlerin %90 askerlik görevini yapan sıradan vatandaş. Ben hiç bir profesyonel askerin öldüğünü duymadım

Madem zorunlu askerliği savunuyorsunuz o zaman ağlamayın her yer de şu kadar şehit var diye.

Peki o şehitlerimiz olmasa sen evinde rahat rahat oturabilecekmisin birde bunları düşün.

Evet. Eğer o kuzu kuzu şehit olan insanlar askerde olmasa PKK çok saldırır askere. Saldırsa da bir şey yapamaz. Ben de rahat rahat otururum.

Arkadaş ne diyon anlamadım ki adam gibi yazsana şunu.

Anlamıyorsan ilk kelime yeter sana.

Kusura bakma ama senden adam olmaz arkadaşım. Bu kadar diyorum sana yani. Kuzu kuzu şehit olmasalar benim evimde rahat otururum ne demek ya ? O zaman Atatürk ve askerleri bu ülke için ölmeseydi sen gene rahat otururdun değilmi?

Allah Allah. Onlar asker olmazsa PKK kimseyi şehit edemez, etse bile bu kadar olmaz. Karşısında profesyonel asker olacak çünkü.

Demek istemiştim.

• Üni. mezunları gitmesin, lise mezunları olup okumayanlar gitsin, geneli serseri zibidi... ordu onları adam ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skalpell

quote:

Orijinalden alıntı: tilsimonline

olası bir savaşda " savaş-ı red " gibi bir seçenek sunsunlar,
    biz onları yerinede vatanı koruruz Allah-a şükür

Askere gitmek sadece disipline girmek değildir, neyse gitmek istemeynlere sözüm yok lakin olası bir savaşda da parayla birini bulurlar yerlerine.

tekrar söylüyorum gitmek istemeyeni zaten zorla götürmek doğru değil, doğru olan onlara askerliğin ne demek olduğunu anlatmak.

Askerlik paspas yapmaktır sıcak su verilmeyen her sabah buz gibi suyla duşunu almak elini yüzünü yıkamak traş olmaktır, Dökülen yaprakları toplamaktır, Eline silah alıp fotoğraf çektirip kendini kahraman göstermektir, 1 gün boyunca ben bilmem nereden bilmem kaçıncı tabur kaçıncı askerim dedirtmek için ayakta dikmektir. İştima zamanı açık olan kantinlerin mola zamanı kapalı olmasıdır. Atladığım bişey var mı abicim?

o zaman şunuda ekleyeyim ; doğru olan askere gidenlere askerliği edebince (askerlik yerine başka iş yapanlar için) yaptırmaktır.

• vicdani red gelse bile bu iş hayatında gitmeyen kişilere oldukça sorun çıkartacaktır bence. askerliğe bakış açımız malum. direkt 1-0 geride başlar diye tahmin ediyorum görüşmelere. bunu da göz ardı etmemek lazım
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

o bahsettiğin konunun içinde ben de varım. Arkadaşın bahsetiği herkesin içinde de varım. Bal gibi de alakadar eder.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

o bahsettiğin konunun içinde ben de varım. Arkadaşın bahsetiği herkesin içinde de varım. Bal gibi de alakadar eder.

işte askerde senin gibileri bir beyfendiye çeviriyorlar olay bu korkma git askerede adap öğren az klavyeden ötme bana zira benim için pek değeri yok

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Skalpell

quote:

olası bir savaşda " savaş-ı red " gibi bir seçenek sunsunlar,
    biz onları yerinede vatanı koruruz Allah-a şükür

Askere gitmek sadece disipline girmek değildir, neyse gitmek istemeynlere sözüm yok lakin olası bir savaşda da parayla birini bulurlar yerlerine.

tekrar söylüyorum gitmek istemeyeni zaten zorla götürmek doğru değil, doğru olan onlara askerliğin ne demek olduğunu anlatmak.

Askerlik paspas yapmaktır sıcak su verilmeyen her sabah buz gibi suyla duşunu almak elini yüzünü yıkamak traş olmaktır, Dökülen yaprakları toplamaktır, Eline silah alıp fotoğraf çektirip kendini kahraman göstermektir, 1 gün boyunca ben bilmem nereden bilmem kaçıncı tabur kaçıncı askerim dedirtmek için ayakta dikmektir. İştima zamanı açık olan kantinlerin mola zamanı kapalı olmasıdır. Atladığım bişey var mı abicim?

o zaman şunuda ekleyeyim ; doğru olan askere gidenlere askerliği edebince (askerlik yerine başka iş yapanlar için) yaptırmaktır.

İşte bu dediğin edebince yaptırmak yok çünkü o kurumda mantık yok malesef ve bence asla olmayacak. Yoksa keşke askere askerlik öğretilse amelelik yerine ama olmuyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bugün bu kadar şehit verilmesinin sebebi zorunlu askerliktir. Ölenlerin %90 askerlik görevini yapan sıradan vatandaş. Ben hiç bir profesyonel askerin öldüğünü duymadım

Madem zorunlu askerliği savunuyorsunuz o zaman ağlamayın her yer de şu kadar şehit var diye.

Peki o şehitlerimiz olmasa sen evinde rahat rahat oturabilecekmisin birde bunları düşün.

Evet. Eğer o kuzu kuzu şehit olan insanlar askerde olmasa PKK çok saldırır askere. Saldırsa da bir şey yapamaz. Ben de rahat rahat otururum.

Kusura bakma ama senden adam olmaz arkadaşım. Bu kadar diyorum sana yani. Kuzu kuzu şehit olmasalar benim evimde rahat otururum ne demek ya ? O zaman Atatürk ve askerleri bu ülke için ölmeseydi sen gene rahat otururdun değilmi?

Allah Allah. Onlar asker olmazsa PKK kimseyi şehit edemez, etse bile bu kadar olmaz. Karşısında profesyonel asker olacak çünkü.

Demek istemiştim.

He öyle düşünüyorsan birşey diyemem kusura bakma o zaman.

• vicdani ret yapmak isteyen yapar sizene vatan millet sakaryacılar siz yapın onların yerine o zaman yaptıysanız bir daha yapın madem o kadar övüyorsunuz askerliği
  • Türkiye bir an önce doğruyu yapmalı ve profesyonel orduya dönmelidir.Bir saniye bile gecikmek yanlıştır.Zorunlu askerlik, tarihimizin bozulma döneminde bize sokuşturulmuş olan bir sistemdir.Bizim tarihimizde böyle bir sistem yoktur.Bizim ordumuz, Tanzimata kadar profesyonel ordudur, Yeniçeriler, Sipahilerdir. "Her Türk asker doğar." Niye? Her Türk askerlik yaparsa, bilimi kim yapacak? Tam tersine bizim tarihimizde 19. yüzyılın ortalarına kadar, zorunlu askerlik yok.Tamamen yetişmiş, meslekten askerlik var, erinden en üst rütbelisine kadar. Osmanlı, okumuş adama o kadar değer veriyordu ki, 1914 yılına kadar okumuşları askere almıyordu.Yedek subaylık, 1914’te Türk ordusunu yöneten Almanların bir tercihi ve zorlamasıdır.
  • quote:

ne çok korkan varmış askerlikten be vallahi kanım dondu bir savaş çıksa ülkeyide terkedersiniz siz

"Savaşa gitmeyi gerçekten isteyenler, hiçbir zaman gerçekte orda olmamıştır." -Larry Reeves.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 15 Kasım 2011; 0:21:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tango-1

Vicdani ret gelsin, ama vicdani ret talep edenler de belediye hizmetlerinden, temel eğitim sağlık hizmetlerinden yararlanamasın, otobüse bile binemesin örneğin

Tabi istersen dar agacinda sallandiralim.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Demek istemiştim.

He öyle düşünüyorsan birşey diyemem kusura bakma o zaman.

Aslında ordaki "kuzu kuzu" kelimesi ne demek istiediğimi anlatıyordu. Neyse.

• quote:

Orijinalden alıntı: elzemsin

Türkiye bir an önce doğruyu yapmalı ve profesyonel orduya dönmelidir.Bir saniye bile gecikmek yanlıştır.Zorunlu askerlik, tarihimizin bozulma döneminde bize sokuşturulmuş olan bir sistemdir.Bizim tarihimizde böyle bir sistem yoktur.Bizim ordumuz, Tanzimata kadar profesyonel ordudur, Yeniçeriler, Sipahilerdir. "Her Türk asker doğar." Niye? Her Türk askerlik yaparsa, bilimi kim yapacak? Tam tersine bizim tarihimizde 19. yüzyılın ortalarına kadar, zorunlu askerlik yok.Tamamen yetişmiş, meslekten askerlik var, erinden en üst rütbelisine kadar. Osmanlı, okumuş adama o kadar değer veriyordu ki, 1914 yılına kadar okumuşları askere almıyordu.Yedek subaylık, 1914’te Türk ordusunu yöneten Almanların bir tercihi ve zorlamasıdır.

Bildiğim kadarıyla "Her Türk asker doğar." o anlama gelmiyor. Gerektiğinde her Türk vatanını korur anlamına geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu uygulamayı yapmaya kararlı arkadaşlar size tek diyeceğim umarım şanslısınızdır.Birkaç tanıdığıma lağım gibi lşler gelmişti 8ay askerlik yerine garibanlar 1 yıldan fazla böyle bokluklarla uğraşmışlardı.O yüzden karar vermeden önce bekleyin önce bazıları gitsin görsünler ne tür işler verilicek öğrenin veya girin yunan forumlarına vicdani retçilerin durumlarını okuyun durumlarına bakın sonra karar verin.şimdi yunanla ne alakası var diyebilirsiniz ama iki milletin askerlilk konusunda aynı tavırda olduğunu unutmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Magilum

Çıkarsa da ücretsiz kamu hizmeti altında amelelik yaptırırlar.

Ordu kadar olmaz hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khiron

quote:

Orijinalden alıntı: kingo_disco

Vicdani ret nedir?
    En basit anlamıyla vicdani ret ahlaki tercih, dini inanç ya da politik nedenlerle askere gitmeyi ret etmesidir.

Vicdani reddin gerekçeleri nelerdir? Kişi neden vicdani retçi olur?
    İnsanları, vicdani retçi olmaya yönelten çeşitli nedenler vardır:
    *Birey, emir almak ve vermek, itaat etmek ve hükmetmek istemiyor olabilir.
    *Birey, şiddet kullanmayı ve insan öldürmeyi öğrenmeyi istemiyordur.
    *Birey savaşlara karşı olabilir ve savaşların yürütücüsü olan ordulara hizmet etmek istemeyebilir.
    *Birey, ( Yehova Şahitleri örneğinde oluğu gibi) dini inaçları gerekçesiyle her türlü şiddete karşı olabilir.
    *Birey, politik görüşleri doğrultusunda ordusuz, sınırsız, devletsiz, özgür bir dünyada yaşamak istiyor olabilir.

evet red yasası çıkarsa ben bu sebepten red edicem umarım gelir, kimse yok şehitlik yok kutsallık naraları da atmasın, 2011 yılında herkes pisi pisine gidiyor ve 45 saniyelik haber sorası unutuluyor hiçbir değeri kalmadı, ölmek isteyen enayiler askere gidebilir ben yoğum

Bana da son madde cazip geldi. Ama giderim ben heralde.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.