Şimdi Ara

Vicdani ret de geliyor! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
986
Cevap
2
Favori
25.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: elzemsin

quote:

Orijinalden alıntı: qRueL

Buna katılmamak elde değil. Ama kesinlikle adam akıllı bir sistem gelmeli yoksa hiçbir anlamı olmaz.

1-Zorunlu askeri eğitim kesinlikle verilmeli. Bir adam ben asker olmak istemiyorum deyip bundan kaçamamalı. Hatta suistimal olmaması için. Zorunlu eğitimden sonra sorulmalı insanlara isteyip istemediklerini.
    2-Eğer askeriye de kalmak isteyen olursa, normal süreler kısaltılmalı.Ve daha maul bir ortam yaratılmalı. Ve, eğitim devam ettirilmeli.
    3-Vicdan-i Redi seçen elemanlara zorunlu kamu görevi verilmeli, ve kesinlikle askerlikten uzun olmalı. Bunlar okulları temizlemek, sokakları temizlemek, darüzcadelere gidip yaşlılara yardım etmek, kütüphanelere gitmek vsvsvs...

Yani, iş gücü ortalamanın altı olan ve ekonomik olarak da devlete rahatlık sağlatacak işlere verilmeliler.

Zaten bu ülkede açıkcası bunu tercih edecekler tahmin ediyorum zenginlerdir. Ve tabiki evinde babası olmayanlar tüm yükü kendisinin üstünde olanlar da.

Hele ki zenginleri vereceksin berbat işlere burunları sürtünsün. Bedelli askerlik değil bize bu lazım. Temizlet iki lağım ben asker olacam der hemen.

Ben kendini düşünüyorum da ben açıkcası red'i seçipte utanç duygusuyla yaşayamam. Zaten niyetim yedek subay olarak gitmek askere inşallah başarabilirsem. Neresi düşerse düşsün önemli değil.

Zorunlu askerliği istemeyen birine yaptıramazsın.Yaptırılmamalıdır da, doğrusu budur.Elbette Türkiye yabancı bir ordunun saldırısına uğrasa "bırak ya, sen mi kurtaracaksın memleketi" demenin alemi yok, kadın-erkek, genç-yaşlı demeden herkes vatanı savunmalıdır.Ama mesele bu değil.Mesele yeteneğine, zekasına, fiziksel ve psikolojik direncine bakmadan belli bir yaşa gelen bütün erkeklerin askere alınması.Böylesine adeta sokaktan toplanmış bir grup insana en önemli şeyi emanet ediyoruz.Vatanımızın güvenliğini, hayatımızı, sevdiklerimizin hayatını…

Zorunlu askerlik hizmeti aslında askerlik mesleğine yapılmış bir hakarettir.Neden? Mühendis olmak için 4 sene okumak gerekiyor.Herkes polis, manken ya da basketbolcu olamaz Bir seçme var başta.Herkes bu meslekleri yapamıyor.Seçildiniz, yetmiyor, yıllar süren eğitimi var.Ama asker? Sanki çok önemsiz ve kolay bir meslek.Herkes asker olabiliyor.Uzun-kısa, akıllı-aptal, çevik-hantal, istekli-isteksiz fark etmez.

Herkes asker olamaz!!! Üstüne basa basa deklare ediyorum.

Kimi insanlar acil durumlara çabuk ayak uydururlar.Korkmazlar, paniğe kapılmazlar.Çabuk ve doğru karar verirler.Tartışacak vakit olmayan bir durumda da her şeyi bilmeden, anlamadan emirlere uyarak ekipteki disiplini korurlar.Bir ambülans içindeki hemşireler, yangına giden itfaiyeciler ve savaş alanındaki askerler böyle davranmalıdır.

Başka bazı meslekler vardır, uzun uzun düşünmeyi tartışmayı, plan ve hesap yapmayı gerektirir.Bu ikinci grup mesleğe uygun olan insanları ne kadar eğitirseniz eğitin iyi bir asker yapamazsınız.

Bizim ülkemizi ise zorla asker yapılmış insanlar savunuyor.Hem de 40 günde eğitilmiş, tek mermi atmadan asker (!) olmuşlar.Gerçekte diş doktoru, öğretmen, tesisatçı çaycı veya simitçi olan insanlara bir üniforma giydiriyorsunuz ve hop 700.000 asker! "Dünyanın en büyük ordusu" diye övünüyoruz ama dinozorlar da çok büyüktü, unutmayalım, artık soyları tükendi.Çünkü uyum sağlama kabiliyeti büyüklükten, kaba kuvvetten üstündür.Anneniz ameliyat masasında, doktor yanınıza yaklaşıyor, maskesinin arkasından boğuk bir sesle "beyefendi beni zorla doktor yaptılar, aslında bu işten nefret ediyorum, okulda okumadım doğru dürüst, zaten beni kan tutar" diyor. Kabusu düşünebiliyor musunuz?

Türkiye yabancı bir ordunun saldırısına uğramış olsa nasıl bir ordu tarafından savunulmak istersiniz? Eviniz, işyeriniz, hayatınız ve ülkenizin bağımsızlığı söz konusu.Anneniz için tecrübeli ve mesleğini seven bir doktor isteyen siz ülkeniz için tecrübeli ve askerliği seven bir ordu istemiyor musunuz?

Şimdi bir düşünün, 40 günlük eğitimle dağlara yolladığımız gencecik çocuklar acaba 10 senedir Hakkâri’de, Şırnak’ta pusu kuran, roket atan, mayın döşeyen bir eşkıyanın gözünde nasıl görünüyor?

Kurbanlık koyun gibi sıranın size ve evlatlarınıza gelmesini beklemeyin artık. Zorunlu askerliğin kaldırılması ve yerine adam gibi %100 profesyonel bir ordunun kurulması vakti geldi artık. Başta Türkiye’nin güvenliği için atılması gereken bir adım bu.Bu konu açık açık tartışılmalı. Ülkemizin savunmasını ve evlatlarımızın hayatını garantiye almak bizim hem hakkımız hem de ödevimiz.

O kadar yazdında yazdında...

Be arkadaş insan bir bakarda ne demek istediğimi anlar be. Ben zaten askeriliği seçen insanların bu konuda profesyonel olmasa bile daha iyi bir konuma getirilmesi için eğitim biraz daha zorlaştırılmasını savunuyorum.

• quote:

Be arkadaş insan bir bakarda ne demek istediğimi anlar be. Ben zaten askeriliği seçen insanların bu konuda profesyonel olmasa bile daha iyi bir konuma getirilmesi için eğitim biraz daha zorlaştırılmasını savunuyorum.

Ben görüşümü senin, "Zorunlu askeri eğitim kesinlikle verilmeli.Bir adam ben asker olmak istemiyorum deyip bundan kaçamamalı" sözüne istinaden yazdım.
  • Vicdani redin gelecegını hıc sanmıyorum.Profesyonel askerlik gelmeli.Asker maaşı 3000 tlden az olmadıgı surece gayet de ıyı prof bır ordu kurulabılır.
  • güzel haber. ama şimdi 6 ay askerlik yerine 1 yıl kamu hizmeti derler. en iyi bedelli çıksın da 1 ay yapıp bitirelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elzemsin

quote:

Ben görüşümü senin, "Zorunlu askeri eğitim kesinlikle verilmeli.Bir adam ben asker olmak istemiyorum deyip bundan kaçamamalı" sözüne istinaden yazdım.

Bak buraya kesinlikle laf söyleyemezsin. Çünkü eğitimde kimseyi dağa çıkarmazlar çatışmaya sokmazlar. Gerekli olan eğitimi verilir 3 kurşun sıkılır sonra dağıtım yapılır. Eğitim budur bunuu her erkeğin bilmesi lazım. Kusura bakmayın da bir insan ben doktorum benim işiim buna elvermez diye burayı atlayamaz. Yok böye bir dünya temel eğitim kesinlikle alınmalı. Bu sadece saha eğitimi değil. Komuta zinciri, acil durumlarda neler yapılması gerektiğini, eğer bir seferberlik olduğunda neler yapması gerektiğini bunları kesinlikle bilmeli bir erkek. Çünkü ileride neler olacağını kimse bilemez. Ve sen ilerde ay ben uygun değilim askere diyemezsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Forks

vicdani red gelirse, insanlar özürlü durumuna düşer. askerden muaf olan adama bile, neden diyen bir milletiz. bedelliye karşıyım ama vicdani red gelsin. isteyen gitmez. zorla askere alıyorlar.

Bedelliye karşı çıkanlar genelde askerliği yapmış olanlar.Parası olan gidecek bedelli yapacak, olmayan paşa paşa askere gidecek mottosunun ardına sığınıyorlar lakin gerçek bu değil.Gerçek, "Ben yaptım sen de yap, ben o sıkıntıyı çektim sen de çek" Aslında bu insanlar dönüp kendilerine baksalar kendilerinden öncekiler 4 yıl askerlik yapmış, yani onlar da 4yıl-15 ay= 33 ay eksik askerlik yapmışlar hem de hiçbir fark ödemeden.Bedelli isteyenlerin istemeyenlerden eksiği 15 ay-1 ay= 14 ay ve bu farkın bedelini ödeyecekler.İstemeyenler öncelikle 33 ayın farkını ödesin ya da askerliğin kalanını tamamlasınlar, olmaz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elzemsin -- 15 Kasım 2011; 4:57:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

Bildiğim kadarıyla "Her Türk asker doğar." o anlama gelmiyor. Gerektiğinde her Türk vatanını korur anlamına geliyor.

Askere gitmeye tirsan genclik, "gerektiginde" vatanini koruyacak cesareti nerden bulacak, vicdani retciyim der anasinin bacisinin dizi dibinde oturur, Turk evlatlari savunurken bu vatani.
  • önceden olsa uzun uzun yazardım. sonradan anladım ki 2 tip insan var biri duygularından inançları kaya gibi. o kayalardan duvar örmüş kendine mümkün değil yıkmak. aynı duvar önünü de kapatmış göremiyor etrafını. bir diğeri de uçsuz bucaksız önü açık herşeye ulaşmaya öğrenmeye çalışıyor. kendi gibi duvarsız yaşayanlara ulaşabiliyor anca duvarı aşmak zor. buraya yazıyorsam benim gibi düşünenleri görüp bir anlık mutlu olmaktır heralde amaç.
    benim gibi düşünenlere death note L den hediyem olsun: Hayatını bir amaç uğruna riske atmak farklı, ölüme giden yolda amaçsızca koşmak farklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak-09k

quote:

Bildiğim kadarıyla "Her Türk asker doğar." o anlama gelmiyor. Gerektiğinde her Türk vatanını korur anlamına geliyor.

Askere gitmeye tirsan genclik, "gerektiginde" vatanini koruyacak cesareti nerden bulacak, vicdani retciyim der anasinin bacisinin dizi dibinde oturur, Turk evlatlari savunurken bu vatani.

İnşallah mutafağa ya da çamaşırhaneye düşersin askerlikte. Ben görürüm o zaman seni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salvador_Limones

önceden olsa uzun uzun yazardım. sonradan anladım ki 2 tip insan var biri duygularından inançları kaya gibi. o kayalardan duvar örmüş kendine mümkün değil yıkmak. aynı duvar önünü de kapatmış göremiyor etrafını. bir diğeri de uçsuz bucaksız önü açık herşeye ulaşmaya öğrenmeye çalışıyor. kendi gibi duvarsız yaşayanlara ulaşabiliyor anca duvarı aşmak zor. buraya yazıyorsam benim gibi düşünenleri görüp bir anlık mutlu olmaktır heralde amaç.
    benim gibi düşünenlere death note L den hediyem olsun: Hayatını bir amaç uğruna riske atmak farklı, ölüme giden yolda amaçsızca koşmak farklı

Kesinlikle katılıyorum.Hayat bizlerin bakışıyla anlam kazanır, istesek de istemesek de.Ya sadece bir noktayı görürüz hayatımız akıp gider biz farkına varmayız..Ya da görebileceğimiz tüm güzelliklerin tam ortasında hayatı yaşarız, akıp giden zamanımız anlam kazanır.

• quote:

quote:

quote:

İnşallah mutafağa ya da çamaşırhaneye düşersin askerlikte. Ben görürüm o zaman seni.

Yedi yil once yaptim askerligimi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yedi yil once yaptim askerligimi.

Laf yok o zaman. Komando olan çokt askerlikten sonra. Ondan dedim.

• Direk askerliği kaldırsınlar ozaman hangi birey askere gitmek ister ozaman?
  • şiddet kullanmayı ve insan öldürmeyi öğrenmeyi istemiyorum. nokta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hadron

Direk askerliği kaldırsınlar ozaman hangi birey askere gitmek ister ozaman?

Merak etme giden yine gider. Çünkü bizim ülkemizde vr yasası karşılıksız çıkarılmayacak. Vr yasasını, askerlik yerine kamusal görev yapmak koşuluyla çıkaracaklar.Yani vicdani redci olup dağın başında bir köyün temizliğinden de sorumlu olabilirsin hemde 15 veya 30 ay gibi bir süre ile.Çoğusu böyle uzun bir süre kamu hizmeti yapmaktansa 15 yada 6 ay askere gitmeyi tercih eder..Gerçekten ve gerçekten politik görüşleri, ahlaki değerleri ve dinsel inançları doğrultusunda zorunlu askerliği reddedenler alternatif kamu hizmetini kabul edeceklerdir.Hem de o süre boyunca hiçbir ücret almadan.Vicdani reddi desteklemiyorum.Yapılması gereken zorunlu askerliğin kaldırılıp, tamamiyle profesyonel orduya geçilmesidir.

• Profesyonelliğe geçiş için ön adımsa güzel, zira profesyonel askerlik olmadan bu terör belasında yol alamayız..askerde acımasız olacak ki karşıdaki korksun, ama bizde kısa bir eğitim işe yarar yaramaz birkaç silah ee sonra hadi çık dağa 20 senedir dağda gezen iti vur? olmuyor işde bu şekilde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grozny -- 15 Kasım 2011; 5:39:01 >
  • Türkiye'den beklenmeyecek bir karar.. Umarım kabul olur bizde şu askerlik korkumuzu yeneriz..
    Yanlış anlamayın demek istediğim onca şehit verdik ama tekrarı yaşanmaması için bence vicdani ret uygulanmalı.
  • saolsun hükümetimiz milliyetçilik kavramını silmeyi başarmış.Eskiden erkek çocukları askereliğe gitcekleri için gururlanırlardı, bu işi yapmaktan şeref duyarlardı. Kimse demesin hak vs. Bi tarafınız yemiyo. Hükümette tabi oy toplamayı ok iyi bildiği için gündemi çok güzel değiştiriyolar. Sizin gibi vatansever olcağına hiç olmasın. İnsanda biraz namus şeref olsa utanır askere gitmemek için bahane bulmaz. Sizden hiç bi mikim olmaz.
  • Anlamayan arkadaşlar var. Askere gitmek istememekle, korkmak ne alaka? Sonuçta pek çok kişi işi yüzünden gitmek istemiyor. Çoğunuz bir işte çalışmadığı için normal geliyor tabii askere gitmek. Bir anda 6 aylığına yok oluyorsun, o kadar kastığın müşteriler, bir yere getirdiğin projeler uçup gidiyor. Askerden dönünce uzaylı gibi kalıyorsun.

Askere giden arkadaşlarım, akrabalarım yok mu, var. İçlerinden 1 tanesi komandoydu ve dağda gerçekten çatışmalara gitti. Diğerleri bildiğin amelelik yapıyor. Biri komutana alışverişe çıkar, diğeri su vanasını bekler, diğeri mercimek kazanı taşır. Bu mu askerlik?
  • senin atalarının bi hayatı bi ailesi yok muydu onlar enayi miydide gidiyorlardı askere. Siz sırf kendi totonuzu düşündüğünüz için kasıyorsunuz bu kadar.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.