Şimdi Ara

Vicdani ret de geliyor! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
986
Cevap
2
Favori
25.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Blackened_61

Vicdani red çıkarsa kimse gitmez askere. Rütbeliler amelelik yaptıracak adam bulamazlar, kendileri toplarlar çöplerini

Aynen RTB ler hamal tutarlar artık dışardan ARKALARINI TOPLATMAYA...
  • Ahırdan bozma karakolları önce kaldırsınlarda millet .öt korkusuyla gitmesin askere. defalarca basılan karakollar pisi pisine ölen insanlar. aaa yok vatanı koruyorduk değil mi ? sadece birilerinin oyununda piyonsunuz. Kimse kusura bakmasın adam ret de eder parada öder yine gitmez !!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihattr

quote:

Orijinalden alıntı: Lars Ulrich

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Atatürk ömrünün yarısınından fazlasını asker olarak geçirmişse, onun yolundan giden biri olarak 6 veya 15 ayı gözüm kapalı yaparım.

Atatürk onu bir amaç uğruna yapıyordu. Çok özür dileyerek askerlik yaparak ülkeye katabileceğin bir şey veya sağlayabileceğin bir fayda olduğuna inanıp inanmadığını sormak istiyorum. Halbuki üniversite eğitimi almış birisinin kamu hizmeti yaparak sağlayacağı maddi kazanç ile ordudaki profesyonel askerlere ne kadar faydalı tehçizat sağlanabilir...

Yapılacak bir şeyler bulunur. O sorun değil. Bunun yerine askerlik süresi kısaltılsa daha mantıklı ve eşitlikçi olur. O zaman herkes daha erken hayata atılır.

Süresi kısaltılırsa yine askerlik tercih edilebilir. Çünkü eğitimin bir sınırı var. Verecekleri eğitim 6 ayda da verilir yine uzun bile gelir. Eğitimi verip geri kalanında hizmet ettiriyorlar. Bir arkadaş demiş bayrak dikmelerini bekliyorlar. Gerçi ona gerek kalmadı istediklerini yaptırıyor zaten yabancı devletler diye. İşte onu engellemek için askere gidip tuvalet temizlemen değil okuyup çalışarak ülkenin başına geçip o devletlere kafa tutman lazım.

Kimse gitmesin o zaman. Bir savaşta da F-16'yı uzaktan kumandayla merkezden yönetirsin. Ne de olsa üniversitede F-16'yı kumanda ile kullanmayı öğretiyorlar.

Askerde F16 kullanamayı mı öğretiyorlar? Onu kullanmak için zaten okulunu okuman lazım.

Okutacak kimseyi bulamazsan?

Zaten ona zorunlu askerler gitmiyor ki. Kimseyi zorla hava harp okuluna sokmuyorlar. İnsanlar istedikleri için gidiyorlar oraya. Şimdi hava harp okuluna gitmeyi düşünen adam zorunlu askerlik kalkınca vaz mı geçecek?

Ben de zorunlu veya istekli gitmekten bahsetmiyorum. Gün gelip hiçkimse askeri alanda olmak istemezse ne olacak diyorum?

Bu sistemin uygulandığı bir sürü ülke var hiçbirisi de askersiz kalmadı.

• bedelli geleceğine vicdani ret gelsin
  • @GhilleintheMist

Olur mu hocam sen bilgisayar mühendisiysen gidip paspas yapmalısın. Askerliği hala elde silah vatanı beklemek sananlar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :::Banner:::

quote:

Orijinalden alıntı: BenTamBirHayvanım

konuyu şikayet ettim inşallah kaparlar bu kadar askerlikten korkan ana kuzusunu toplasan bir araya getiremessin yapmak istemeseniz bile milleti soğutmayın askerlikten bu bir anayasa suçudur yaptırımı çok ağırdır benden size söylemesi

Herkes düşüncesini açıkça yazabilir.

devam et sen düşüncelerini yazmaya sert kayaya çarparsan görürüm ben seni bu forumu ne polisler askerler takip ediyor konuda yazılanlar baştan aşağı saçmalık
  • bikaç aylık kıytırıktan eğitim alıp daha 19 unda pkk nın içine yollanıcam, doğru düzgün hayatında tehlike görmemişim, hain komutanın biri çıkıp bizi pkk nın eline atacak, kalleşce arkadan vurulucam ve ölücem

vay be ne güzel vatan korumakmış vatan sevgisiymiş, bırakın bu askerlikten kaçmaya çalışıpta o kişiye vatan haini damgası yapıştırmayı
  • Ulan 70 milyonluk bi ülkeyiz biz. Vicdani red çıksın kamuda çalışsın askerler diyorsunuz. Zaten işsizlik var vicdani red hakkını kullanıcak olan kişilere nasıl yer açılacak?Hadi yer açıldı diyelim yazık değil mi askerliğini yapmış onca işsiz insana?Onun hakkını gasptan başka bişey değil de ne ?
  • olası bir savaşda " savaş-ı red " gibi bir seçenek sunsunlar,
    biz onları yerinede vatanı koruruz Allah-a şükür

Askere gitmek sadece disipline girmek değildir, neyse gitmek istemeynlere sözüm yok lakin olası bir savaşda da parayla birini bulurlar yerlerine.

tekrar söylüyorum gitmek istemeyeni zaten zorla götürmek doğru değil, doğru olan onlara askerliğin ne demek olduğunu anlatmak.
  • O zaman vicdanı ret eden vergi vermesin, vicdanı ret ediyorsa yasalara uymasın.Aynı mantık ?
  • Zorunlu kamu hizmeti gelirse kamuya girmek için kpssden full yapmak gerekir.
  • Eninde sonunda olacak bir şey bu.

xJorfan

Bizzat tanıdığım bir abim var adam başbakanın oğlu falan da değil anarşistin teki adam kaç yaşına geldi askere gitmiyor.Oda retçi.

Ne yapıyor nasıl yapıyor bilmem.Ama adam gitmiyor.Gitmek istemeyen zaten bir yolunu bulup gitmezdi.

Bende gitmeyeceğim.
  • Çıkarsa da ücretsiz kamu hizmeti altında amelelik yaptırırlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tritium

quote:

Orijinalden alıntı: zeus_1907

quote:

Orijinalden alıntı: drejtc

ee kimse gitmezki askere

kimse değil büyük kısım gitmez, gitmek isteyene de 10-15tl gibi dalga geçici bir maaş yerine en azından asgari ücret kadar bir maaş verilmeli, 12aylık süreyi geçmemeli, tehlikeli bölgelere acemi erler gönderilmemeli, askere gitmek istemeyenler kamu hizmeti olarak bunu karşılamalı.

Sen şaka mısın? Profesyonel Ordu'da taban maaş 2000TL zaten her gün canını tehlikeye atmanın bedeli aylık 700 TL olsa kimse asker falan olmaz. Biraz usturupllu sallayın sallayacaksanız.

Yapmayan bunun karşılığı devlette ayrı bir bölümde çalışacak. Yapan da askere gidecek. Bir iş yapma zorunluluğu var yani ve bunlar askeri seçiyorlar. Askeri seçene asgari ücret versinler demiş arkadas. Profesyonel mi bunlar.

• Büyük ihtimal 'Kamu Hizmeti' kitleyecekler bu çıksa bile.
    Gerçi insanın inanası gelmiyorda..
  • Askere gidenlerin yüzde doksanının yaptığı şey paşalara hizmettir. İzmirden uçak kaldırıp taze balık getirtenler vardı ya. Gülüyoruz ağlanacak halimize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tilsimonline

olası bir savaşda " savaş-ı red " gibi bir seçenek sunsunlar,
    biz onları yerinede vatanı koruruz Allah-a şükür

Askere gitmek sadece disipline girmek değildir, neyse gitmek istemeynlere sözüm yok lakin olası bir savaşda da parayla birini bulurlar yerlerine.

tekrar söylüyorum gitmek istemeyeni zaten zorla götürmek doğru değil, doğru olan onlara askerliğin ne demek olduğunu anlatmak.

Askerlik paspas yapmaktır sıcak su verilmeyen her sabah buz gibi suyla duşunu almak elini yüzünü yıkamak traş olmaktır, Dökülen yaprakları toplamaktır, Eline silah alıp fotoğraf çektirip kendini kahraman göstermektir, 1 gün boyunca ben bilmem nereden bilmem kaçıncı tabur kaçıncı askerim dedirtmek için ayakta dikmektir. İştima zamanı açık olan kantinlerin mola zamanı kapalı olmasıdır. Atladığım bişey var mı abicim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AccUssEdGR -- 15 Kasım 2011; 0:09:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Faithléss

Büyük ihtimal 'Kamu Hizmeti' kitleyecekler bu çıksa bile.
    Gerçi insanın inanası gelmiyorda..

ya 6 veya 15 ay askerlik yaparsın (öğrenim durumuna göre) ya da 12 veya 30 ay kamu hizmeti yaparsın diye bir madde ekleyerek çıkarırlar vicdani reddi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elzemsin -- 15 Kasım 2011; 0:15:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nipponese

quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tormintor

Bugün bu kadar şehit verilmesinin sebebi zorunlu askerliktir. Ölenlerin %90 askerlik görevini yapan sıradan vatandaş. Ben hiç bir profesyonel askerin öldüğünü duymadım

Madem zorunlu askerliği savunuyorsunuz o zaman ağlamayın her yer de şu kadar şehit var diye.

Peki o şehitlerimiz olmasa sen evinde rahat rahat oturabilecekmisin birde bunları düşün.

Evet. Eğer o kuzu kuzu şehit olan insanlar askerde olmasa PKK çok saldırır askere. Saldırsa da bir şey yapamaz. Ben de rahat rahat otururum.

Arkadaş ne diyon anlamadım ki adam gibi yazsana şunu.

Anlamıyorsan ilk kelime yeter sana.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tormintor

Bugün bu kadar şehit verilmesinin sebebi zorunlu askerliktir. Ölenlerin %90 askerlik görevini yapan sıradan vatandaş. Ben hiç bir profesyonel askerin öldüğünü duymadım

Madem zorunlu askerliği savunuyorsunuz o zaman ağlamayın her yer de şu kadar şehit var diye.

Peki o şehitlerimiz olmasa sen evinde rahat rahat oturabilecekmisin birde bunları düşün.

Evet. Eğer o kuzu kuzu şehit olan insanlar askerde olmasa PKK çok saldırır askere. Saldırsa da bir şey yapamaz. Ben de rahat rahat otururum.

Arkadaş ne diyon anlamadım ki adam gibi yazsana şunu.

Anlamıyorsan ilk kelime yeter sana.

Kusura bakma ama senden adam olmaz arkadaşım. Bu kadar diyorum sana yani. Kuzu kuzu şehit olmasalar benim evimde rahat otururum ne demek ya ? O zaman Atatürk ve askerleri bu ülke için ölmeseydi sen gene rahat otururdun değilmi?

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.