Şimdi Ara

VESTEL QLED TV - ÇIKTI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
3
Favori
26.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, TV az önce internet sitesinde yayınlandı. Genel olarak özelliklerini beğendim. QLED TV 65'' kategorisindeki fiyatlar konusunda rekabetçi duruyor. 3 Yıl garanti de cezbetti beni. Ne düşünüyorsunuz genel olarak?



    VESTEL QLED TV - ÇIKTI



  • Foruma tv tavsiyesi için konu açmıştım. Vestel 65Q9900 modelini önerdiler. Kullanım deneyimlerimi o konuya yorum olarak ekledim. Bu konuya da yazayım.


    Alalı bir ay oldu. Uzun süre kullanmadan yorum yapmak istemedim. Artık baya kullandım görüşlerimi yazabilirim. Umarım faydalı olur.


    Görüntü kalitesini beğendim. Bendeki IPS panel. Işık sızması yok. Görüntü kalitesi çok canlı. Ayarlardan pixellence proyu açınca görüntü çağ atlıyor resmen. Kocaman ekranda HDR film izlemenin keyfi başkaymış. Verdiğim parayı sonuna kadar hak ediyor. Bu arada iyi ki QLED almışım. Renkler çok canlı çok hoşuma gitti. OLED olsa belki siyahlar daha iyi olacaktı ama bunun menüsünde Micro Dimming adında bi özellik var. Onu 4 farklı kademede ayarlayabiliyorsun. Micro Dimmingi ne kadar yüksek yaparsanız siyahların kalitesi o kadar artıyor. Parlak yerler etkilenmiyor. Kontrastı artıyor yani. OLED’ler çabuk sorun çıkarıyor diye QLED aldım.


    Hoparlörü tek kelimeyle efsane. Ayarlarda Dolby audio ve DTS Trusurround seçenekleri var. Bu ikisini açınca film izlerken mükemmel oluyor. Ses yükskeliği çok fazla. son seste evde dinleyemezsiniz bile.

    Kumandasını kullanmak rahat. Kumandanın önyüzeyi alüminyum görünüme sahip. İleri geri sağ sol tuşlarını olduğu yerde beyaz ışık var. Kumanda çok şık görünüyor. Tuşa basınca beyaz ışık yanıp sönüyor. Bastım mı basmadım mı tereddütü olmuyo. Kumandanın altında netflix, youtube, prime video için kısayol tuşu var.


    Android TV olmadığı için şüphem vardı ama arayüzü yağ gibi akıyor ve uygulama seçeneği çok fazla. Android tv olsa bu kadar hızlı olmazdı belki. Vestelin uygulama mağazasında kendi kullandığım uygulamaların hepsini buldum. Youtube, exxen, puhutv, TV+, dsmart go, twitch, eba, bein connect, trt izle, deezer, spotify, blutv, Google, hava durumu, mubi, atv, euronews, wikipedia, radyo, sporx, ntv, internet tarayıcı uygulamaları var. İnternet tarayıcısından dizi film sitelerine girip akıcı şekilde izlenebiliyor. Şu ana kadar hiçbir uygulamada takılma kasılma yaşamadım. güçlü işlemci kullanmışlar heralde.


    Vestel Smart Center adında bi mobil uygulama var. Bununla tvyi kontrol edebiliyonuz. Mesela netflixe giriş yaparken e posta şifreyi tık tık tık tık kumandadan yazmak yerine telefonun klavyesiyle girdim.

    Kendi uydusu 4k yayınları açıyor. Kendi uydusunda en beğendiğim özelliği, kanal listesindeki kanalların solunda kanalın logosu var. Kanal listesi çok güzel gözüküyor.Neredeyse tüm kanalların logolarını eklemişler. Ses açıp kapayınca en sağ tarafa ince şerit şeklinde ses çubuğu geliyor. Onun tasarımını da beğendim.


    Olumluları yazdım birkaç tane de olumsuz şey yazayım. Kumandada fareyi kolay hareket ettirmenin yolu yok. web tarayıcıya girince tık tık sürekli sağ sol yapmak gerekiyor. Ekran hertzi 60 hz. Onu da fiyatına göre normal karşılıyorum.

    Alalı nerdeyse bir ay oldu şu ana kadar bi sorunla karşılaşmadım iyi ki almışım. Öneren arkadaşlara teşekkürler

  • vestel oled yapsa ne olur hocam iş sadece panelle olsa...

  • Hocam diğerleri sanki çok mu iyi... Uzun zamandır TV için araştırıyorum, hepsi kullanıcıyı yarı yolda bırakıyor. En azından burada riske attığımız meblağ diğerlerinin yarısi yada üçte biri...

    Şu an 55fa8200 kullanıyorum, kayınbirader 65u9500 kullanıyor, sorun yaşamadık.

    Ben de LG OLED yada Samsung Qled bakıyordum, bu başlığı görünce gidip çıplak gözle bakmak istiyorum açıkçası.

    25000 e oled alacağım 5 sene sonra patlayacak. Senelik 5.000 lira leasing... oled yerine miniLED alacağım, bu sene yurtdışı yorumlar iyi değil... onun yerine gider bu TV yi alır 5 sene sonra bir daha alırım daha hesaplı.

    DTS var, Dolby Atmos var... Ciddi ciddi yorumlayalim arkadaslar.
  • Sanırım 50 hz , neden 100 Hz yapmazlar ki offf...
    Panel de sakai (eski Sharp) ve boe uretimi.
  • yasarda Y kullanıcısına yanıt

    Açıkçası dediklerinize katılıyorum. 50hz (yani aslında 60hz) panel olmasa daha iyi olurmuş fakat. Piyasadaki QLED olup da 65 inch olan TV'lerden ciddi anlamda ucuz. İçerik olarak da dolu dolu gözüküyor. 3 Yıl garanti gerçekten TV konusunda çok önemli. Çünkü ne zaman Led yanacağı, anakartın bozulacağı veya ışık sızacağı, pikselin öleceği belli değil. Diğer markalar 2 Yıl garanti verirken Vestel 3 Yıl veriyor. Televizyonu 2 gün önce N11.com indirimiyle 8.250 TL'ye satın aldım. Teslim aldıktan sonra yorumlarımı paylaşabilirim.


    En yakın rakibi 8900-8800 Lira fiyatıyla Q60T (65) desek bile, Dolby Atmos, JBL ve birkaç noktayla birlikte önüne geçiyor. En Vestel azından Direct Led bir panel. Q70T dediğinde zaten ortalama 11.000-10500 arası bir fiyatta. (Bir de Q70T edge led olduğu için ışık sızması veya local dimming sıkıntısı çok yaygın.)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgespear101 -- 27 Mart 2021; 19:50:51 >
  • Hayırlı olsun. 65Q95T alacağım sanırım. Logo yanığı nedeniyle OLED mantıklı gelmiyor.

    120 Hz olsaydı alır gecerdim
  • Hocam hayirli olsun,degerli yorumlarinizi bekliyorum
  • Hayırlı olsun, umarım bol bol satış yaparlar.


    • Kontrast değeri
    • Parlaklik (nit) değeri
    • Hangi tip panel kullanıldığı
    • Panel aydınlatma yöntemi


    Bu değerlere ait bilgiler var mıdır? Aksi hâlde, görseldeki bilgilere dayanarak bir ürün almam mümkün değil.

  • Frobe kullanıcısına yanıt

    Panel BOE, Direct Led Aydınlatma, Kontrastı bilmiyorum inanın. Nits değeri 3800 veya 3500'dü tam hatırlamıyorum.

  • Nicomedia66 N kullanıcısına yanıt

    Kargo aşamasında, geldiği an konu üzerinden inceleme yaparım.

  • Takipte kalalım incelemeler sonu iyi yorumlar olursa daha düşük fiyat olarak değerlendirilir
  • samsung 65q60t modeli 9 bine alınırken vestel marka berbat yazılım resim renk işleme özelliklerine sahip yansıması parlaklığı komedi bu tv ye 8500tl vermek...içinden çıkacak panelin anakartın ne olduğuda meçhul boe de var sdp de var ads mi gelir va mı gelir meçhul macera arayan arkadaşlar az paralar değil bu paralar...birde bazı arkadaşar zannediyorki kağıt üzerinde dv hdr gibi özelliklerinin olması bir anlam ifade edecek parlaklılığı düşük ads panelde hep dv olsa ne olur ekranda berbat bi resim göreceksiniz...bu tv yi alacaksanızda sakın sakın görmeden almayın gördüğünüz tv nin ekrana vurarak hangi panel olduğuna bakın ilk önce sonrasında tv alacağınız zaman sistemden kontrol etmelerini aynı panelden istediğinizi belirtin yoksa çarşıda başka evde başka durumu yaşarsınız :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RNNN -- 30 Mart 2021; 15:50:15 >
  • Merhaba öncelikle hayırlı olsun yaklaşık 1 aydır TV'yi kullanıyorsunuz olumlu olumsuz söyleyebilecekleriniz nedir?

  • Yıllardır Vestel'in üst seri tvlerini alıp kullanıp hiç sorun yaşamamış birisi olarak yine Vestel Tv almayı düşünüyorum. QLED var OLED yok sanırım artık Vestel'de. Neyse bu model gözüme çarptı , ne diyorsunuz eksi yönünü gördünüz mü?

  • Yok mu alan kullanan? Gerçi ben mağazalarda göremedim henüz.

  • ben hangi qled in panelinin kullanıldığını merak ediyorum.

    q80r,q90r,q95t vb tv lerin paneli kullanıldıysa çok güzel.

    q60r,q70r,q80t vb qledlerin paneli kullanıldıysa işe yaramaz.

    TCL qled paneli kullanıldıysa yanına yaklaşılmaz.

  • aksu01 kullanıcısına yanıt

    Tv servis menüsünden girince panel özellikleri (Marka-Model dahil) yazıyor. Bayilere gittim incelerim diye ama daha gelmez o tv dediler.

    Aslında OLED tv çıkarsalardı daha iyi olurdu. Birkaç yıl önce sadece 1 model çıkarmış daha da çıkarmamış Vestel. İnşallah uygun fiyatlı bir OLED sunarlar. Bu QLED tv de fiyat olarak çok uygun gelmedi gerçi..

  • Bu televizyonla ilgili ne doğru dürüst yorum gördüm, ne tanıtım gördüm. Tweeter'da vatandaşın biri almış, beğenmemiş iade etmek istemiş sorun yaşamış, başka da bir gelişme yok. Bu arada o bahsettiğim kişi de biraz problemli birine benziyor çünkü başka tweetlerde Samsunga, LG'ye filan da sallamış.

    Şu an tam bir muamma bu televizyon. Özellikle HDR parlaklık, açılı izleme ve upscaling kapasitesini çok merak ediyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: aksu01

    ben hangi qled in panelinin kullanıldığını merak ediyorum.

    q80r,q90r,q95t vb tv lerin paneli kullanıldıysa çok güzel.

    q60r,q70r,q80t vb qledlerin paneli kullanıldıysa işe yaramaz.

    TCL qled paneli kullanıldıysa yanına yaklaşılmaz.

    İki farklı panel var. birisi Sakai diğeri Boe üretimi


    Panellerden biri VA diğeri IPS panel. İki panel de kalite olarak iyidir. Kullanılacak odanın durumuna göre va veya ıps arasından seçim yapılabilir

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.