Şimdi Ara

VDSL altyapı FİBER dönüştürmüyorlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
2.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, Binamız 6. yılına girdi. 2.yılında ise VDSL hat çektiler. Çektiler dediğim rögar kapağından apartmana bir uzantı(10 metre) yaptılar o kadar. Santrale uzaklığımız 257 metre. Arka sokağımızda üniversite var + çevre sokaklarda da fiber mevcut. Hatta birinci ağızdan aldığım bilgi ise zamanında sokağa kadar fiber yapılmış buraya. +


    "Alt yapı zaten fiber, Binaya kadar fiber değil sadece" şeklinde de yanıtlar aldım. Türk Telekom'a apartman yönetimi olarak dilekçe verildi. Ulaşmadığım yetkili konuşmadığım kimse kalmadı bölgemle ilgili Genel Müdür, Müdür yardımcısı, altyapı sorumlusu, başka bölge müdüründen yardım vs aklınıza ne gelirse. Fakat bir türlü yaptıramadım. En son tarafıma oranın altyapısı iyi yatırıma gerek yok bu sene de olmaz dediler. Arkadaşlar var mı böyle bir problemle karşılaşan. 2 Bloklu 48 daireden oluşan bir sitemiz var. Sonuç olarak 20 gün sonra TürkNet geçeceğim hızım tahmini 35-40 olacak şuan 16 kullanıyorum ama fiber olsa bambaşka bir deneyim olurdu benim için.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozqur17 -- 27 Şubat 2022; 15:49:39 >







  • 2 bloklu 48 daireli bir siteye nasıl çekmiyorlar anlamış değilim sizin müdürlüktelerde bir sorun var normal şartlarda her türlü o fiber çekilmesi lazım o kadar müşteriye

  • Sitenizde Kablonet fiber altyapisi varmi sayet yoksa TurkTelekom 48 dairelik bir yer icin mutlaka fiber santral kurarlar tabi biraz sansiniz olmali planlamaya alirlarlarsa yaparlar cunku bayagi rekabet var belki bir anda sokakta fiber hat varsa Vodafone veya Superonline’da fiber santral kuarabilir.

  • erkaninn59 kullanıcısına yanıt

    Bende anlamış değilim. Ama burası kasaba gibi bir yer ondan olabilir.

  • NegroBlanco kullanıcısına yanıt

    çevremizde fiber var ama burada açıkçası TT tek gibi. Küçük kasaba gibi bir ilçe. 2 yıldır uğraşıyorum. Genel müdürlük vs bizzat müdürle dahi görüştüm. Oranın altyapısı iyi dönüşüme gerek yok dediler. Geçen sene iştre dilekçe aldılar vs proje çizildi bursa bölge onaylamadı projeyi bu sene sorduğumda da yine aynı şekilde yapılmayacak dediler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozqur17 -- 28 Şubat 2022; 3:19:56 >
  • Ben tam 7 yıl uğraştım sonunda pes ettim Türknete geçtim. Allahtan gigafiber geldide Türktelekomdan kurtuldum. İnşallah uzun süre taşınmam da Türktelekom ile uğraşmam. Türktelekom varlık fonuna devredildiğinden beri sadece reklama yatırım yapılıyor. Fiber yatırım ve müşteri memnuniyeti hiç umurlarında bil değil. Adamlar altyapı sağlayıcı oldukları için buna bilerek kötüye kullanıyorlar ve kesinlikle fiber yatırım yapmıyorlar. Türknet kotayı kaldıran ilk firmadır ve 4 milyon kişi için gigafiber yatırımları var. Türktelekomun tek derdi yandaş kanallara reklam vermek ve ünlü kişilere para bayılmak...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 28 Şubat 2022; 10:42:9 >
  • Benim taşınmak gibi bir durumum en azından önümüzdeki 4-5 yıl belki de daha uzun süre imkansız. O yüzden ben de ümidimi kestim artık. Tek çaremiz oturup beklemek. Zaten 20 gün sonra sözleşmemiz bitiyor ve ben de kurtuluyorum.

  • Ulaşılabilir hız değeriniz kaç gözüküyor hocam modem arayüzünde?

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    48999

  • ozqur17 kullanıcısına yanıt

    En azından yetmiş beş civarı olsaydı keşke hocam, bu haliyle elli megabit paketine de geçseniz verimli bir hal ile kullanmanız imkansız. Tabiki bina içi kablolamayı kontrol etmek lazım, bir sıkıntı var ise giderilir ve bir nebze iyileşme görülebilir hocam bir ihtimal. Kabloda ek var ise örneğin veya kablonun türü kötü ise bu tarz problemler de yaşanabilir. İşletmecilerin altyapı sorgulama sayfasından adresinize bakın, ulaşılabilir hız değeri aşağı yukarı modemde görünen kadar ise yapacak bir şey yok maalesef yani problem sahaya uzaklıktan kaynaklanıyor diyebiliriz rahatlıkla. Aşağıdaki linkten adresinizi kontrol edebilirsiniz, altyapı kontrol sistemi ortak olduğu için istediğiniz işletmeciden de bakabilirsiniz.


    VDSL altyapı FİBER dönüştürmüyorlar
    VDSL altyapı FİBER dönüştürmüyorlargöknet İletİşİm a.ş.
    İnternet Altyapı Sorgulama - GÖKNET İLETİŞİM A.Ş.
    https://goknet.com.tr/internet-altyapi-sorgulama/



    Bunun dışında fiber için süreç takibi yapmaya devam edin belirli aralıklarla hocam.





  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    VDSL altyapı FİBER dönüştürmüyorlar

    Ölçüm şu şekilde hocam. Binamız daha yeni 6 yıl oldu yapılalı. İç tesisattan yana bir sorun olacağını sanmıyorum. dış kabloda ek var mıdır bilmiyorum?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozqur17 -- 4 Mart 2022; 21:21:12 >
  • ozqur17 kullanıcısına yanıt

    Altyapı sorgulamadaki ulaşılabilir maksimum hız ile modem arayüzünüzdeki maksimum hız birbirine çok yakın. Haliyle buradaki tek problem sahaya olan uzaklık. O da sistemde 393metre olarak gözüküyor. Sahaya uzaklık kaynaklı durumlarda müşterinin yapabileceği bir şey yok maalesef. Size yakın bir saha dolabı yok, bu da ulaşılabilir hız değerinizi düşürüyor doğal olarak.

  • erkaninn59 kullanıcısına yanıt

    İstanbul'da 4 bloklu 80 daireli bir sitede oturuyorum. 200 metre çapımda hastane, okul, sağlık ocağı, belediye var ve benim bulunduğum yerin santrale uzaklığı 2200 metre. Buraya sadece 7mbps ADSL verebilen TT 2 bloklu 48 daireli siteye de çekmeyiversin.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Çok merkezi bir yerde çevre sokakların hepsinde hipernet var ancak benim bulunduğum yere verebildikleri hizmet adsl 7mbps. Sebebi de santrale 2200 metre mesafede olmamızmış. 100 metre ötedeki sokak santrale 300 metre mesafede gözüküyor nasıl olabilir böyle bir şey? Ya da bu süreç nasıl düzelir, nasıl altyapı gelir buraya? Kime ulaşsam aynı şeyi söylüyor santrale uzak o yüzden hızınız düşük. Tamam biliyoruz uzak da bu sorunun çözülmesi için uğraşıyoruz işte. Ne yani sonsuza kadar santrale uzak mı kalacak benim konumum?

  • Emple kullanıcısına yanıt
    VDSL altyapı FİBER dönüştürmüyorlar
    VDSL altyapı FİBER dönüştürmüyorlarwww.netspeed.com.tr
    Netspeed - Limitsiz Mutluluk
    https://www.netspeed.com.tr/altyapi-sorgula

    Merhaba, burada santrale olan uzaklık ne kadar gözüküyor? Bu arada işletmeciniz hangisi?

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Türk Telekom. 2187 metre gözüküyor. Zaten gelen teknik ekip, müşteri hizmetleri söyledikleri tek şey santrale uzaksınız. 15 yıllık bir bina ve bu durum en az 15 yıldır böyle. Yok mu bir çözümü?

  • Emple kullanıcısına yanıt

    Çözümü muhtelif ana konularımızda yer alıyor hocam. Dilekçe ana konusuna bir göz atın derim.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Attım hocam. Oradakileri tek tek yapmaya başladım sadece dilekçe işi kaldı. Ona da binanın girişine bi duyuru astım imza toplayacağım diye. Binadaki insanlar nispeten biraz yaşlı olduğu için çok anlamıyorlar bu işlerden. Özellikle imza dedin mi hepsi kaçıp gidiyor zaten nasıl yapacağım bakalım. Benden başka uğraşan kimse yok.

  • Emple kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam. Umarım herkes verir imzasını. Ad soyad imza iletişim bilgisi yeterli zaten.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Hocam az önce sosyal medyadan yazdığım talep üzerine türk telekomdan aradılar ve bulunduğunuz konum için fiber çalışma planlanmış çalışmalar devam ediyor dedi. Valla ben herhangi bir yerde çalışma göremedim ama bakalım. Türknet de aynı şekilde 2022 içerisinde gigafiber çalışması planlanmış dedi. Bu cevaplar üzerine dilekçe vermeye gerek var mı? Yoksa üsteleyeyim mi biraz daha

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.