Şimdi Ara

TTnet Fiber vs Superonline VDSL ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar . Evlenip yeni bir daireye taşınıyorum, altyapı araştırması yapayım dedim ( online oyun oynadığım için düğünden önce önceliğim bu ) fakat ;

Ttnet dairemde fiber , süperonline ise VDSL olduğunu söylüyor 2si de 60+ mbts hızları desteklediğini söylüyor. Şimdi aynı altyapıyı kullanıp neden Süperonline'ın fiber veremediğini , farklı şeyler söylediklerini sorunca açıkladılar fakat dinlemedim. Çünkü hiç bir müşteri hizmeti yetkilisine doğru söyledikleri konusunda güvenmiyorum

1- 2firma ortak altyapı kullanırken neden bu fark olur?
    acaba Ttnet fiber olduğu konusunda mı yalan söylüyor ? (ttnet müşteri hizmetleri biraz beni paranoyak yaptı evet daha öncede 16mbts vericez deyip 8i zor destekledikleri için )

2- doğruysa 2si de 50mbts olarak düşünürsek TTNet fiber / TSO vdsl ne fark eder? Hangisi tercih edilmeli? (Ping de torrent hızı da çok önemli)

3- VDSL nedir yahu? Fiberi duyduk adsl yıllarca kullandık fakat vdsl yeni duydum. Gönlüm süperonlineden yana ama bilgi almam gerekiyor.
    TTnet,superonline ve uydunet ( Mahalleme hizmet vermiyormuş) Tavsiye edebileceğiniz firma varsa alabilirim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adamıhastaetme -- 9 Haziran 2017; 19:2:55 >

• VDSL saha dolabına kadar fiber saha dolabından evlere bakır kablo ile dağıtım yapılır bir nevi fiber ancak mesafe arttıkça hız düşü yaşanır adsl den daha stabildir daha hızlıdır pingler de değişim olur türk telekom vdsl için fiber kelimesini kullanabiliyor onu net öğrenmeniz gerek eve vdsl mi fiber mi geliyor türk telekom da paketler tarifler fiber ile hipernet olmak üzere aynı satışı yapılır türk telekom sitesine baktığınız da dediğimi anlarsınız belkide türk telekom fiber vereiyordur ancak alt yapı türk telekomunsa süper online fiber olarak hizmet veremiyo olabilir.
  • TT fiber olan yerde zaten Superonline hizmet veremez. TT vdslyi fiber diye satmaya çalışmış.

Kesinlikle TurkNet öneririm. Superonlinenin verebileceği en yüksek hızı 60tlye taahhütsuz verir.

Edit: Hocam VDSL ve adsl de TT harici bir firmaya asla taahhüt verilmez. Cunku altyapı tt ye ait. Bir sorun olduğunda kimse çözmez. Forumda çok örneği var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matterdome -- 9 Haziran 2017; 19:19:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Superonline tavsiye etmem çünkü superonline tarifelerinin büyük bir kısmı kotalı oldu, kotayı geçtiğiniz zaman internet hizmetiniz kesiliyor. Benim onerim TurkNet baglatmanizdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Görkem3535

VDSL saha dolabına kadar fiber saha dolabından evlere bakır kablo ile dağıtım yapılır bir nevi fiber ancak mesafe arttıkça hız düşü yaşanır adsl den daha stabildir daha hızlıdır pingler de değişim olur türk telekom vdsl için fiber kelimesini kullanabiliyor onu net öğrenmeniz gerek eve vdsl mi fiber mi geliyor türk telekom da paketler tarifler fiber ile hipernet olmak üzere aynı satışı yapılır türk telekom sitesine baktığınız da dediğimi anlarsınız belkide türk telekom fiber vereiyordur ancak alt yapı türk telekomunsa süper online fiber olarak hizmet veremiyo olabilir.

Teşekkürler hocam aradıgım tüm bilgileri açıklamışsın ama noktalama işareti olmayınca çok güçlük çektim anlamakta

Ttnete eminmisiniz fiber olduğuna tarzı sorular sordum lakin yine güven olmaz tabii. Nasıl öğrenebilirim/anlayabilirim ki fiber olduğunu? İlk aradığımda da hiper demişlerdi herçi :D

ve sonuç olarak eğer Ttnet fiberse TSO da VDSL kullanacaksa yine TTnet daha mantıklı diyorsunuz sanırım (ping açısından) . Kaldık yine TTye

• Bir binaya Türk Telekom hem fiber hem VDSL erişimi vermez. Bölgenizde VDSL vardır. Ancak DSL modülasyonu sebebiyle korkmayın VDSL ADSL gibi dert değildir. Yani fiberden alacağınız performans ile VDSL ile alacağınız performans arasında neredeyse fark yoktur. Gönül rahatlığıyla VDSL'e geçebilirsiniz.

Bu ara fixnet.com.tr 'den sorgulama yapabilir misiniz sistem ne çıkacak acaba ?

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    DSL kelimesi geçen her sistemde sistemin çalışma gereği dalgalanmalar ve en iyi koşulda 5ms fazladan ping olacaktır. (Yıl 2017 ileride nasıl olur bilmem tabi dsl kalırsa)
    Normalde fiber tabiki kat kat daha iyi fakat ülkemizde okadar özensiz kurulan sistemler çekilen kablolar var ki bukadar hassas bir kablonun o etkilerden sonra VDSL den daha fazla sorun çıkardığı oluyor onuda belirteyim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TTNet fiber altyapı
    5 ay önce açıldı
    Superonline fiber modem şartı
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: adamıhastaetme

quote:

VDSL saha dolabına kadar fiber saha dolabından evlere bakır kablo ile dağıtım yapılır bir nevi fiber ancak mesafe arttıkça hız düşü yaşanır adsl den daha stabildir daha hızlıdır pingler de değişim olur türk telekom vdsl için fiber kelimesini kullanabiliyor onu net öğrenmeniz gerek eve vdsl mi fiber mi geliyor türk telekom da paketler tarifler fiber ile hipernet olmak üzere aynı satışı yapılır türk telekom sitesine baktığınız da dediğimi anlarsınız belkide türk telekom fiber vereiyordur ancak alt yapı türk telekomunsa süper online fiber olarak hizmet veremiyo olabilir.

Teşekkürler hocam aradıgım tüm bilgileri açıklamışsın ama noktalama işareti olmayınca çok güçlük çektim anlamakta

Ttnete eminmisiniz fiber olduğuna tarzı sorular sordum lakin yine güven olmaz tabii. Nasıl öğrenebilirim/anlayabilirim ki fiber olduğunu? İlk aradığımda da hiper demişlerdi herçi :D

ve sonuç olarak eğer Ttnet fiberse TSO da VDSL kullanacaksa yine TTnet daha mantıklı diyorsunuz sanırım (ping açısından) . Kaldık yine TTye

Hic de kaldik ttye demeyin. Adsl ve vdslde baska firmalar ondan cok daha beterler.
    Superonline vdslyi secerseniz olacak olan,
    Superonline kurulum icin tt ekiplerini adresinize gonderecek
    Superonline yan firma oldugu icin tt ekipleri 5 6 gun sonra gelecek
    Gelen ekipler ankastreye kadar kurulum yapacak bundan sonra kendiniz eve kablo cekeceksiniz diyecek.
    Ve bu 24 ay taahhutunuz boyunca boyle olacak.

Belki tt en kotu portlari size atayacak (forumda ornegi cok) ve kimse duzeltemeyecek. Solun mudahele etme sansi yok cjnku altyapi ttnin.
    Bir ariza oldugunda tt ekipleri hic takmayacak vs vs.

Tabii turknette de bunlar olabilir ama olursa ceker gidersiniz baglayan bir taahhut yok. Olmassa da 60tlye altyapinizin kaldirdigi en hizli interneti kullanirsiniz.
    Yine de yok ben guvenmiyorum derseniz sadece dslde dsmart vodafone superonline gibi ttnetden alip size satanlara asla taahhut vermeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matterdome -- 10 Haziran 2017; 1:15:13 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Tabi ki fiberin yerini tutması DSL'in zor ama nedense forumda da DSL'e öcü gibi bakıyorlar. Ben 2012-2013 2015-Günümüz olarak VDSL kullanıyorum. Bugüne kadwr da bir sorun yaşamadım, oldukça memnunum o aradaki ADSL kullandığım dönem işkence gibiydi. Şuan da santrale 250 metre civarı yakınlıkta bir ADSL hattım daha var hat değerleri oldukça iyi ya i VDSL ile 100Mbps dahi alır 17a profili ile. Ancak 16Mbps tanımlı hat o devasa abonmanın yaşlı olması + bolca ek bulunması sebebiyle kararsız bir hız alabiliuorum o hatta genelde de 9-10Mbps civarı alınabiliyor. Aynı şekilde o arada ADSL kulland8ğım zamanda da 5-6Mbps anca alabiliyordum tabi bu gibi kararsız ADSL hizmeti konusunda insanlar sonuna kadar haklı ama sırf adında DSL var diye VDSL'i insanların beğenmemesi oldukça garip yani ülkemiz için konuşursak pratikte ciddi bir fark da yok.

Hani DSL terkedilmiş bir teknoloji olsa yine anlayacağım da Avrupa'da FTTB/H homepass ciddi derecede düşük ama her yerde VDSL var ve aldıkları hızları görüuoruz gerçi bizdeki kablolama ile enterferans sorununu ilrride nasıl çöserler bilemem ama.

Ancak bence günümüzde Vectoring teknolojilri ile 35b GigaDSL gibi DSL ile hala 1Gbps'e dokunulabiliuor ise bu DSL kolay kolay ölmez ki aradaki altyapı maliyet farkı da cabası.

Bu arada onu da yazayım bu fiberde özensiz kurulum deyince aklıma geldi geçen aylarda karşıda okul oraya fiber çekmek için taşeron ekip geldi neyse gerekli kabloyu bulmak için ek kutusunu çıkarttılar menholden menhole geri sokarken adam tekme attı ek kutusuna içindeki fiber kasetlri çizilse eklee kırılsa yandık rahat 2 gün telefon dahi kullanmayız.
    Bunun da dışında özellikle Turkcell lokal hatlarda ileriyi bence düşünmüuor yani ben bu adamlara fiber çektim de bu adam ileri de isremez mi ver bana 1Gbps diye. Maliyet uğruna ciddi sıkıntı olacak ileride. Gerçi mevcut hızlarla şuan omurgada benzeri bir sorun yaşıyorlar ki yeni tarifeler bas bas bağırıyor 24Mbps'dem fazla alma diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 10 Haziran 2017; 1:30:3 >

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    benimde saha dolabı ile aramda 60 metre kablo var ama telefon kablosunun üstünden 3-4 tana elektrik kablosunuda geçirmişler max hız 150 görmesi lazım ama göremiyor. Birde 17a çok eski bir profil yani saha dolabı bizim geçen sene takıldı ama 30a değil. Oda üzücü
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    O modülasyon işi de sorun şimdi Tip serisi kabinler de donanım değiştirilebiliyor işin feci kısmı T serisi kabinlerde T serisi 17a dışında modülasyon desteklemiyor kart değiştirilse dahi. Ethernete çevireyim desen T17 altı Ethermet desteklemiyor eee binlerce de T17 altı kabin konuldu şimdiden sorunlar yaşanmaya başlandı kimi T serilerinde. Ben de T11'le bağlıyım bakalım ne olacak ileride.

Bunarada ömceki mesaja da kısa bir ilave yaptım.

• 1-Bulunduğun bölgedeki altyapı Türk Telekom'a ayit ve Türk Telekom fiber altyapısını başka firmalara kiralamıyor bu sebeple Süperonline Türk Telekom'un VDSL altyapısı üzerinden hizmet vericek. Süperonline'nin fiber hizmet vermesi için binanda Süperonline'nin kendi altyapısı olması gerekir.

2-Türk Telekom 100Mbit çok rahat kayıpsız verebilicekken Süperonline'de bağzı sorunlar yaşayabilirsin verilen hızı tam almaman gibi...

3-VDSL saha dolabına kadar fiber kablolarla iletilir ordan binana kadar bakır kablolarla iletilir sonuç olarak Türk Telekom'dan alıcağın hizmet daha kaliteli olucaktır. Gerek hız konusunda gerek ping konusunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adamıhastaetme

quote:

Acele yazdım o yüzden bazı yerlere ekleme yapabilirken yapamadım yardımcı olduysam ne mutlu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Görkem3535 -- 10 Haziran 2017; 13:12:58 >

• Arkadaşlar çok yardımcı oldunuz teşekkürler de bugün TSO bayisine gittim gözlerimle cam kablonun bağlı olduğu sokaklara baktım benim sokakta Süperonline FİBER bağlantı yapabiliyormuş. Telefonda defalarca sormama rağmen neden VDSL diye tutturdular bilmiyorum. Hatta (ne işe yarıyorsa) Gpon kutu falan dediler

Kablonet in hizmeti yok, Türknet sadece 16mbtsye kadar baglayabiliriz dedi.

ee şimdi sizce Süperonline fiber mi TTnet fiber mi? (fiyat/kota olaylarını bilmiyorum kalite olarak soruyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adamıhastaetme -- 10 Haziran 2017; 20:34:22 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.