Şimdi Ara

VDSL altyapı FİBER dönüştürmüyorlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
2.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Emple kullanıcısına yanıt

    Hocam siz bilirsiniz, yani dilekçenizi teslim etmenizin önünde bir engel yok. Hayırlı olsun hocam bu arada :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 8 Mart 2022; 17:49:26 >
  • Saha dolabı binamın girişinde.


    VDSL altyapı FİBER dönüştürmüyorlar

    Ben vdsl de bu hızı alıyorken bana da sittin sene fiber çekmezler. Turk.net'in planlamada mahalle yer alıyormuş, belki ondan fiberi alırım. Tabi oda kaç seneye gelir bilinmez. Minimum 2 sene daha böyleyim. Tek tesellik sorunsuz 93mbps kadar rahat alabiliyor olmam ve dolabın direk evin önünde olması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt
    VDSL altyapı FİBER dönüştürmüyorlar

    Benimkisi böyleydi, fiber geldi hocam. Benden daha yakın olan da görmedim forumda saha dolabına. Gerçi artık fiber var bir önemi kalmadı. Muhtelif tarihlerde foruma eklediğim port yok şeklinde ekran görüntüleri de mevcut. Mesajımda ekran görüntüsü var, gözükmez ise sayfayı yenileyin hocam. Bazen forumda görseller gözükmüyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 8 Mart 2022; 18:45:36 >




  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    VDSL altyapı FİBER dönüştürmüyorlar

    Hocam benim diğer evde durum böyle saha dolabı hemen evin önünde zaten. Arada 100 metre olan öteki evdeyse 7mbps adsl kullanıp fiber getirtmek için yıllardır uğraşıyorum. Forumda 10-15 daireli apartmanlara, dağın başındaki yerlere gelen fiber altyapıyı görünce epey bi şaşırdım. 80 daireli sitede oturuyorum oturduğum yerin konumunu şuraya atsam kimse inanmaz 7mbps adsl aldığıma.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emple -- 8 Mart 2022; 19:54:57 >




  • Emple kullanıcısına yanıt

    Bu attıığınız sorgu sonucu fiber hocam. Yani o adresinizde fiber var. İnşallah bahsettiğiniz adresinize de gelir hocam.

  • 2 saat önce ttnet ceo ümit önala email attım şu adresimde herkes ttnetli gpon fiber istiyhorum talep ederim dedim az önce aradı müşteri hizmetleri yok talebinizi iletiyoruz vdsli gpona çevirmek adına vs .dedielr kapattı.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Vdsl nakli için gelen ekip zaten burası sorunsuz fibere dönüştürmezler demişti. Talep falan da oluşturmuştum twitter'dan ama ses yok. Turk.net gelse TT Fiberi umrumda olmaz zaten.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emple kullanıcısına yanıt

    Diğer evin belli ki farklı bir saha dolabına bağlı veya Vdsl portu yok sanırım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt

    Sosyal medyadan Türk Telekom'a yazmam sonucu beni arayıp bu yıl içerisinde altyapı yatırımı olacak şeklinde beyanda bulundular, BTK'dan yazdığıma da şöyle demişler.


    Alıntı

    metni:
    İletmiş olduğunuz talebinizle ilgili gerekli incelemeler tamamlanmıştır.
    İnternet erişim hizmetinden yararlandığınız lokasyonda GPON ve VDSL hizmetinin tesis edilmesine yönelik talebinize istinaden yapılan kontrollerde, söz konusu lokasyonda hizmetine ait GPON ve VDSL altyapının bulunmadığı anlaşılmıştır.
    Mevcut imkânlar doğrultusunda altyapı dönüşümünün henüz gerçekleşmemiş olması nedeniyle hizmet sunumu mümkün olamamaktadır.
    Saygılarımızla.




  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt

    Bana da benzer şeyler söylenmişti hocam, VDSL ile istediğin hızı alabiliyorsun şeklinde. Ancak fiber dönüşüm oldu, çok şükür epey memnunum. Umarım herkese nasip olur.

  • 3 daireli yeni bir apartmanda yaşıyorum TT ve SOL fibere 40 adım mesafesindeyim.Sol ü geçtim TT saha saha dolabından veya 5 mt.karşımdaki yeşil direkten fiber verebilir mi ? TT da iken VDSL ama faturada fibernet yazıyordu.


    TT İlçe Müdürlüğüne dilekçe verdim.Fiber internet ve sonlandırma kutusu talep ettim ama 3 daire olduğumuz için zor gelmesi dediler.Yan daireler ile bağlantı yapalım bizden alınsın dedim yanaşmadılar.


    Evi sırf bu yüzden değiştirmeyi bile düşündüm.


    VDSL altyapı FİBER dönüştürmüyorlar




  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Fiber olunca santral mesafesi direkt sıfır oluyor ki.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Talep oluşturdum artık beklicez bakalım. Bizim mahalle Türk.net'in gigafiberi planlamasındaymış, o gelse başkasının yüzüne bakmam VDSL altyapı FİBER dönüştürmüyorlar 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 12 Mart 2022; 4:11:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar benim oturduğum bina 30 yıllık. K.eli/Lüleburgaz ilçesinin en işlek caddesi İstasyon Caddesi (bina cadde üzerinde) binada 15 daire var. 12 tanesinde internet bağlantısı mevcut. bina ankastresi bakır kablolu. dairelere bakır kablo ile geliyor. benim anlamadığım vodafone net 50 mbit hızlı vdsl kullanırkende aynı tesisat vardı hız 50mbitti. şimdi 1.5 senedir ttnet kullanıyorum paketim 50mbit ama hız olarak 34-35 mbit hız alıyorum. altyapı bu kadar destekliyormuş deniyor. bağlantı yapılırken 1 ay önce 50mbit hız aldıgımı kanıtlarıyla göstermeme rağmen cevap alamadım. resmen dolandırıcılık yapılıyor. farklı issten hizmet alanlara torpil geçildiğine veriyorum bu durumu. sizin fikrinizi almak isterim. ankastre kutu değişikliği için defalarca ttelekoma dilekçe verdik. kendilerinin dağıttığı kutu için bizden elektrikçiye yaptırın bizi bağlamaz deniyor. elektrikçide yeni ankastre kutusu ve bina bağlantısı için 2bin tl fiyat veriyor. 3 sene önce il içi başka bir ilçedeyken ana direkten siyah kalın kablo ile direk ev için lablo bağlanmıştı çatır çatır 50mbit hızım vardı ama bu işgüzar telekomcular inatla binanızın altyapısı desteklemiyor diyor , ağız burun dalasım geliyor. zaten fiber bağlantı hayal. cadde üzerinde 150 metre ötede karşı kaldırımda fiber kutusu var (vakıfbank bankası önünde) ama cadde üzerinde bütün apartmanların altyapısını değişik iss lerden sorgulatmama rağmen fiber bağlantı yok. lüleburgazın varoş diye tabir edilen dış mahallelerinde bile fiber internet var, bizde yok.





  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt

    Yanlış anlamışsınız hocam. Benim fiberden evvel vdsl de saha dolabına mesafem eklediğim ekran görüntüsündeki gibiydi. Ancak buna rağmen fiber dönüşüm oldu demek istedim.

  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt

    Hayırlısı olsun hocam :)

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Heee tamam..
    👍

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gentlement39 G kullanıcısına yanıt
    VDSL kutusundan bağlantı sayısı arttıkça genel hız düşüyor.

    2 sene önce ilk VDSL bağlandığında altyapı kontrolünde maksimum hiz 62 mbit modeme gelen de 60 mbit falandı.

    1hafta önce çalışma yapıldı öncesinde modeme gelen en yüksek hız 45mbit e kadar düştü.
    Ben 35 mbit kullanıyorum bir ara tırstım 35 ten de aşağı düşecek diye.
    Geçen hafta saha dolaplarında çalışma oldu kapasitesi arttı galiba şimdi altyapı kontrolünde 70 mbit maksimum hız modeme de 67-68 mbit en yüksek hız geliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt

    VDSL altyapı FİBER dönüştürmüyorlar 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 12 Mart 2022; 15:28:40 >
  • Gentlement39 G kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Binanızdaki abone sayısı çoğaldıkça, bu abonelerin yüksek hıza olan talepleri arttıkça maalesef ulaşılabilir hız değeri aşağı inmeye başlıyor. Dilerseniz bina olarak ortaklaşa dilekçe hazırlayıp bağlı olduğunuz Telekom müdürlüğüne verebilirsiniz fiber için. VDSL de ulaşılabilir hızın artması için kapasite artışı gerekir, problemi de ancak o çözecektir sizin durumda.


    Bu arada bina içi tesisat o kadar tutmaz diye düşünüyorum ama tabi binayı da görmek lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 12 Mart 2022; 15:32:13 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.