Altyapım ucu ucuna 50 mbps destekliyor ve yoğun saatlerde kopmalar yaşıyorum artık canıma tak etti günde 5-6 defa koptuğu oluyor bu yüzden en son çare olarak
10.02. tarihinde türk telekom ceosu ümit önal'a mail attım, altyapımın artık stabil olmadığını ve saha dolabına uzaklığımdan kaynaklı hızımın yetersiz kaldığını söyledim, evimin yakınında fiber dağıtım noktası var ve türk telekomun hali hazırda direklerininde olduğunu belirttim bunu google mapsten resim ile örneklendirdim ve özel fibernet projesi istediğimi belirttim. 50 metre ilerimde fiber noktası neyse ücreti dahilinde yenilenmesini istediğimi söyledim ve mailimi gönderdim ardından beklemeye geçtim o mail sabahı mesaj geldi talebinizi aldık ayrı olarak tarafınıza bilgilendirme yapılcaktır yazıyordu
15.02'de türk telekom tarafından arandım ceomuza gönderdiğiniz mail için dönüş sağlıyorum fibernet projeniz için müdürlük ile görüşülmüştür ücretsiz bir şekilde projelendirlecektir özel proje olmayacaktır ekipler herhangi bir ekstrem durum olmadığı durumda şubat sonuna kadar altyapınızı tamamlayacaklardır bilgilendirmek için tekrardan tarafınıza aranarak bilgi verilicektir diyip telefon görüşmesi sonlandırdım beklemedeyim galiba bu sefer başardım müdürlüğe gitmem dilekçeler göndermem hiç bir fayda etmedi sonunda bu işe yaradı galiba
28.02'de türk telekomdan tarafından arandım ekiplerin altyapı dönüşümü için gelip gelmediklerini sordular gelmediklerini ve hiç bir şekilde iletişime geçmediklerini belirttim ilgilenip dönüceklerini söylediler.
04.03 türk telekom tarafından arandım ekipler ile görüşme sağlandığını yoğunluktan dolayı tahmin edilen tarihten biraz uzadığını belirttiler bu hafta içerisinde kablo çekimi gerçekleşeceğini söylediler.
06.04 Türk telekom ekipleri evin yakınındaki direğe turuncu kalın olan fiber kabloyu çekip ordan binaya doğru ince fiber kablo çektiler.

14.07 Sonunda Fiber sonlandırma yapıldı henüz aktifliği gözükmüyor 1-2 güne aktif olur sanırsam

15.08 gibi altyapı aktifleştirildi kutuyu takan ekip sinyali kontrol etmeden çekip gitmiş sanırsam randevu aldım beklemeye başladım
22.08 tarihinde ekipler kuruluma geldi sinyale baktılar sonra kablo bırakmadılar mı diye sordular, dedim ben yoktum evde kimsede kablo bırakmamış eve bırakılsa haberim olurdu dedim, bizde kablo yok kablo alalım en kısa sürede geleceğiz dedi, bana pek inandırıcı gelmedi kablolarının olmaması koskoca türk telekom 1 bağ fiber kablo veremeyecek mi ekiplerine çekmesi zor geldi gibi sonra beklemeye başladım
07.09. tarihinde türk telekomdan arandım evi bulamıyoruz eve kablo çekeceğiz dedi arayan ekip, tarif ettim sonra buraya ekipler kendileri kablo çekerler bizim çekmemize gerek yok dedi bende bari kablo bırakın kendim çekerim 30-40 metre kablo bırakabilir misiniz dedim saolsun bıraktılar ertesi gün şehir dışına çıktım 1 haftalığına
10.09 ekipler kurulum için eve geldiler ama ben şehir dışına çıkmıştım ve evde o gün şanslarınada elektrik yoktu kurulum yapamadılar, 3-4 defa randevu ertelediler geleceğim dediği günlerde gelmeyip sürekli ileriye atıp durdu geldikleri 10.09 tarihinde de kurulumu yapamadılar cuma günü geleceğim dedim 15.09da gelin müsaitseniz diye ileriye attık
15.09 eve geldim telekom ekibinin bıraktığı fiber kabloyu kendim klipsleyelerek eve kablolalamı yaptım kablo umarım kopmaz ev içi kablolardan bırakmış ekipler çok ince kabloyu mecburen evin dışından çekmek zorundaydım penceredeki delikten geçirdim, ekipler tüm gün ekipler gelir diye bekledim ve gelmediler, yani 1 aydır fiber nakli yapılması için bekliyorum her işlem 1-2 ay sürdü, kutu takılması, kablo gelmesi ve kurulum süreside öyle oluyor çok sinirim bozuldu tekrardan randevu aldım süreklide 4 gün sonraya atıyor randevuyu asla yakın tarihe atmıyor 4 defa randevu oluşturdum hiç biri 4 günden öncesine vermedi
tekrardan oluşturduğum randevu tarihine kadar bekleceğim eğer ekipler o günde gelmez ise gidip çalışanları müdürlüğe yetkili kim var ise onlara şikayet edeceğim açıkçası yaptıkları şey iş ahlakına uygun bir şey değil ne randevu tarihlerine göre geliyolar ne saatlere göre geliyolar ilk randevum 08.30-13.30 arasıydı 16.15 civarı geldiler şaka gibi yani randevu saati koymanın ne mantığı kalıyor kafasına göre gelcekse

25.09 Sonunda bağlantıya ekipler geldi ont cihazını ve modemi bağladılar binada sadece amcam oturuyor onlarda ev telefonu kullanıyolar internet kullanmadıkları için direkt ana hatta bağladım senin hattı dedi sonra kablonun evdeki ucunu çakarken umarım kırmamışsındır dedi kabloyu çekerken dedi çalışan, yok dedim dikkat ettim o kadar bekledim kabloyu çok dikkatli davrandım dedim türk telekom ekiplerinin bıraktığı kabloyu kırmadan takmışım sonunda kurtuldum vdslden bi tık daha iyi performans alıyorum en önemlisi upload ve ping hiç girmemesi insan garipsiyor ZTE marka modem taktılar 200lük tarife kullanıyorum taahhüt verdim başka firmaya gitmek istemedim açıkçası fiyatlar çok dengesizleşti hız testleri yaptım herhangi bir kısıtlama veya sorun ile karşılaşmadım şu ana kadar neyse onu kullanabiliyorum. Sormak istediğiniz bir şey veya yaptırmak istediğiniz bir şey olursa cevaplayabilirim o kadar çok uğraştım ki ekipler ve müdürlük ile artık neye ne yaptıklarını öğrendim ya çalışan gibi olacaktım git gel yaparak.

Fiber altyapı geliyor sonunda kurtuluyorum
Tarih/31.03
1 Ay önce eve giderken fiber çeken Türk Telekom ekiplerini gördüm denemekten zarar gelmez diyip ekiplerin yanına gidip kablo çeken ekiplerin yanında bekleyen yetkili birine benzeyen ve tahminlerimi doğru çıkan ekip şefine gidip bizim binaya kadar fiber altyapı çekilebilir mi? eğer uygunsa tabi ve müdürlükten izin çıkarsa dedim o da tabi bakalım müsaitse çekeriz işimiz bu sonuçta dedi ,ekipte çalışan şef beklediğimden çok kibar yaklaştı ve çok yardımcı oldu eve gittik evin yakınındaki telekom direğini gösterdim rahat çekilebileceğini izah ettim masraf çıkarmayacak bir lokasyonda olduğunu o da gördü büyük ihtimal çekilir dedi fotoğrafını çekti telefonumu aldı müdürlüğe ileteceğini söyledi ve gitti kendisi. 1-2 saat sonra bizim bölgenin müdürlüğünde çalışan proje sorumlusu aradı evin kaç dairesi olduğunu sordu ben de kaç olduğunu söyledim peki ben sizi arayıp bilgilendiricem dedi. 20 dakika sonra aradı ben proje çizmek için geldim diyip evin açık adresini sordu tarif ettim evi gösterdim projeyi çizeceğini söyledi ve gitti 1 ay oldu beklentim kalmamıştı artık dedim herhalde çekilmeyecek sonra bu cumartesi ekipler ben yokkken gelmişler fiber kabloyu elektrik panosunun yanına kadar çekmişler
Tarih/28.06
aylar geçmesine rağmen hala gelmedikleri için türk telekom çorlu müdürlüğüne gittim ekipleri yöneten yetkiliyi buldum kendisine 3-4 aydır kutu takılmadığını ve kabloların çekilmediğini söyledim o da ilgileneceğini söyledi 2 hafta geçmesine rağmen gelen giden olmadı ben de en son çare altyapı aktif gözüktüğü için fiber başvurusu yaptım türknet üzerinden 24.06 tarihinde ekipler bağlantıya geldi ekibe söyledim hat bu durumda dedim 4 aydır o da anlamlandıramadı kızdı ekiplere nasıl çekmiyorlar kabloları ve kutuları aklım almıyor hadi çekmediler niye aktifleştiriyorlar sistemde altyapıyı dedi ben de hak verdim cidden sinirlenmekte haklıydı ben gereken birime ileteceğim dediler gittiler kutu ve kablo çekecek ekibin gelmesini bekliyoruz başka binalarada çekildi onlara direkt kutu konulmuş kablo çekilmişti bize nasıl hala gelmediler anlamadım artık aktifleştirilsinde kullanabileyim kablo ve kutu takması bu kadar sancılı bir süreç olmamalı arada kaynayıp gitti sanırsam bizim bina
26/09
sıkılarak 3 gün önce müdürlüğe tekrardan gittim yetkili kişilerden birine tekrar söyledim artık 5. defa gittiğim için adam tanıyor adresi sormadı bile sonlandırma işlemi için gelmiştim dedim direkt bana 2 gün içinde ekip geleceğini söyledi ben de tamam dedim çıktım ümidim yoktu ama beklemekten başka çarede yok bugün mesai saati dışı olmasına rağmen arkadaş tek başına geldi mağduriyetinden dolayı geldim kutuyu takmayı senin sorununu çözelim dedi 1 saat uğraşıp kablonun sinyalı kontrol edip kutuyu yerleştirdi hafta içi ekiplerin gelip bina içi kabloyu çekeceklerini söyledi
Konuyu sürekli güncelleyeceğim altyapı aşamalarını

IP Adresi Bulunamadı hatası alıyorum sorun ne olabilir ?
Türknet kullanıcısıym Upload hızım arttı
Türknet Vaad ettiği hızı vermemekte ısrarcı
|
silnebilr
|
Azda olsa giren paket loss
|
Tip-7 Dolaplar Ne zaman aktif olur
|
Bu değerler ile 16 alabilmem lazım değil mi?
|
Önce ürün sonra havale yapmıyorum Get ilede satişim yoktur ısrar etmeyiniz bu konularda katıyımdır fikrim değişmeyecektir. |

Son Giriş: 3 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 5 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.637
İkinci El Bölümü Mesajları: 536
Konularının görüntülenme sayısı: 80.791 (Bu ay: 801)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.283 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar