Şimdi Ara

Vatandaşına pusu kuran devlet.Cam Filmi cezası 427 tl (KANUN NETLEŞENE KADAR CEZA YOK!) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
494
Cevap
12
Favori
41.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
244 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Orijinalden alıntı: JrEvo

Önemli olan gerekli olup olmaması değil. Önemli olan halka yapın serbest dedikten sonra şimdide yasaklıyorum demesi.
    Bunu serbest yaptıklarında da biz OHAL içerisindeydik. Şimdi değişen ne ?
    Devlet bana serbest dedi bende güvendim devletime ve 500 TL verip cam filmi çektirdim.
    Güvenmese miydim devletime ?

Sizin düşüncenizde olan kişilere söyleyeceğim tek şey inşallah herkes için gereksiz olan bir olay sizin için çok gerekli olur ve kullanımınız yasaklanır.

Sizin ki gibi zihniyetlere gerçekten hayret ediyorum. Düşünmeden anlamadan sırf laf olsun diye konuşmak. Yazık..

belki arabada birisi çocuğunu unutucak.filim yüzünden kimse çırpınışını görmicek.bu söylediğim olay bir ay kadar önce yaşandı ve çocuk filim yüzünden öldü.cam filmi kadar gereksiz bişey yok.

Arabada çocuk unutacak kadar gerizekalılar ise yapmasınlar efendim çocuk!
    Benim çocuğum meme emiyor ve bu sebepten dolayı aracımda cam filmi var, berduşluk, itlik veya şekil yapmak için değil!

Yönetmeliğin yürürlüğe girmeden kaldırılması milletin aklıyla dalga geçmektir! Başka bir şey değil! Nesini savunuyorsunuz anlamıyorum!

• Aleni muz Cumhuriyeti, Temmuz ayında muayeneden geçer not veren yine aynı yasalar şimdi bütçe açığını kapatacağız diye nerden ceza yazarız muhasebesi, 427 TL, el insaf, milletle dalga geçiyorlar!
  • Rahat olun, hepiniz unutacaksınız ve sonraki yasayı bekleyeceksiniz. Uzun zamandır bu şekilde devam ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abstergo industries

Rahat olun, hepiniz unutacaksınız ve sonraki yasayı bekleyeceksiniz. Uzun zamandır bu şekilde devam ediyor.

aynı benzin fiyatlarına yaptıkları zam gibi. zam geliyor, millet bir sonraki zammı bekliyor ki o gelmeden depoyu dolduralım. önceki zam unutuluyor sıradaki kazık düşünülüyor..
  • Cam filme ceza gelmesi isabet olmus

Apacilik cunku neymis gunesten koruyormus geciniz

• çok koyu olmamak yani 3 numara film ve daha da koyuları dışında kalanlarlı yani 1 ve 2 numara filmlere ceza uygulaması saçma olur. 1 ve 2 numara filmin araca hiç bir zararı olmadığı gibi öyle aman aman bir faydası da yok sadece biraz görsellik katıyor. Benim aracımın önler 2 numara 30 metre geriden aracın içi rahatlıkla görünebiliyor. Devletin bu duruma el atması gayet yerinde lakin el atalım derken sanırım ellerinde kalacak.

Araç ekspertiz yerleri ve cam filmi onaylı yerlerde yapılmalı ve sıkı denetlenmeli nasıl olsa ben yapıyorum istediğim fiyata çakarım mantığı ile değil hakkı ile yapılmalı ve ayrıca yapıldıktan sonra sisteme girişi yapılarak egzoz muayenesi belgesi gibi onaylı bir evrak verilmeli.
  • lDirtyHandsl kullanıcısına yanıt
    yaklaşık bir ay bile olmadı muayeneden kusursuz geçti aracım önler 2 arkalar 3 numara :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

hüseyin bende diyorumki pusu kurma felan yok.yanlış bi karardan vazgeçildi.güvenlik önlemi diyorum anlatamıyorum.

İşte ben de "sen kabile değilsin. Yanlış karar ya vermeyeceksin, verdiysen de bozmayacaksın" diyorum. Böyle olunca koca devletin güvenilirliği kalmıyor. Devlet ile mafya arasında ince bir çizgi var zaten. Bu çizgi tamamen kayboluyor. "Güvenilmez devlet" olunca doğrudan "mafyanın büyüğü" olmuş oluyor.

Hep aynı terane. Devlet diyor ki sen bana güven. Yatırım yap. Yap işlet devlet... Ben de güveniyorum. Onun ipi ile kuyuya iniyorum. Sonra "uygulama yanlış olmuş, bik bik bik", hop bir değiştiriyor düzeni, bana verdiği sözlerin hiçbirini tutmuyor. Beni resmen kazıklıyor. Şimdi ben, bir daha bu devlete güvenir miyim? Hayır.

Hayvancıya diyor, size güzel hayvanlar getireceğiz iri iri, Türk hayvancılığında hayvanların kilosunu arttıracağız. Pamuk eller cebe diyor. Paraları peşin topluyor. Hayvanları 5 ay sonra teslim ediyor. Hayvanlar bir geliyor ki, Türk büyükbaşını mumla ararsın. Hepsi cılız. Yedin mi kazığını? Gene yedin.

Devletin bir ciddiyeti, güvenilirliği, inanırlığı olur. Benim gözümde Türkiye Cumhuriyeti Devletinde bu vasıfların hiçbiri yoktur. Muz Cumhuriyetidir Türkiye Devleti. Son derece güvenilmezdir. Sözü ile iş yapılmaz. Asla güvenilmez. Söz verir sözünü tutmaz. Sözünü tutsa zamanı tutmaz. Beğenmediğin Ruslar devlet işleyişinde daha ciddi ve daha güvenilirdir. Söyleme gelince "Rusya doğu toplumudur, bik bik bik" diyoruz. Ama gerçek bu.

Kaldı ki halkına potansiyel tehdit olarak bakan bir devlet yapısı da sağlıklı değil. Sokayım güvenlik önlemine. Açık açık söylesin. Ben, birey olarak ona potansiyel tehdit miyim? Kafamın içinde beyin taşıdığım için tehdit olarak görülüyor muyum? O zaman filmi de yasaklasın eyvallah. Hödük Cumhuriyetinde yaşıyoruz demektir. Tartışmanın anlamı yoktur. Buranın kalıbı bana yetmez, ben bu kalıba sığmazsam kalıbımın sığacağı yerlerde yeşillenirim, burası da hödüklüğe mahkum kalır. Çok net. Yok, bireye değer veren bir devlet yapısı kurmamız imkansız değilse o zaman iş değişir.

Görüldüğü üzere bir cam filminden neler çıkıyor... Koyayım cam filminin güvenliğine derken şundan bahsediyorum: Bizim bireye çok değer veren (!?) devletimizin profosyonel ordu ile terör mücadelesine girişmesi 30 yıl sürdü. Öncesindeki 30 yıl, askerliğini yapmakta olan, 3 aylık sikko bir eğitim sonrası sahaya çıkan sivil gençler, 10 yıldır dağda yaşaya yaşaya maymun olmuş teröristlerle burun buruna getirildi bu ülkede. Hala daha toplasan 40 tane karayolunun güvenliğini sağlayamıyor. "Yola döşenen mayın" ile asker kaybediyor. Kendinden yardım isteyen kadını eve yolluyor. Sonra cinayetten kocasını tutukluyor falan. Senin devletinin bireye verdiği değer bu. O yüzden diyorum: Sokayım cam filminin güvenlik zaafiyetine. Devletin zihniyeti güvenlik zaafiyeti yaratıyor. Ben devleti yasaklıyor muyum?

Hardcore.txt

• Aracım beyaz Fiesta, şirket arabası gibi durduğundan ve modifiyeyi çok sevmediğimden cam filmi ve rüzgarlık takarak kendimce bir tık daha güzel görüntü vermek istiyordum. Yasak olması ve ceza yazılacak olması moralimi bozdu. İyice yapboza döndük, sürekli bir şeyler değişiyor. Sonra da vazgeçip eski haline geçiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alsancak

yaklaşık bir ay bile olmadı muayeneden kusursuz geçti aracım önler 2 arkalar 3 numara :)

aynen bende muayneden hafif kusurlu olarak geçtim 1 yıl önce,hocam bende yasakken yaptırmıştım arkalar 3 önler 2 dün sattım arabayı,yeni alacağım arabada tekrar yaptıracam ama cezayı çok yükseltmişler 150 lira falan olsa eskisi gibi söktürürüm gene taktırım,adanada yaşıyorum çokşükür yasakken 2-3 çevirmeye girdim şehir içinde filmlere bişey demediler,eniştemin passatında arkalar önler 3 ve en ön camdada 1 numara film var 4 yıldır bi sorun olmadı,adanada diyedir belki kıl birine denk gelirsek söktürebilir
  • superegoid S kullanıcısına yanıt
    Senin o yazıyı yazan parmaklarını balla ovarım.

Bu tarz bir yazı yazmaya geldim, gidiyorum.
  • ben sövmekten sıkıldım artık....
  • Cam filminden ceza yazılamaz, olurda biri ceza yerse derhal İtiraz etsin ve mahkeme kararıyla bozdursun cezayı. Daha İtiraz edipte bozulmayan karar görmedim. Bilir kişi raporu şöyle der: yan camlara yapılan film sürücünün sürüş kabiliyetini engelleyecek bir kısıtlamaya sahip değildir. Hakkınızı sonuna kadar arayın.

• Bu tür ali cengiz oyunlarına alışmamız gerekecek sanırım.
  • Bu konuda asil sorun polislerin tamamen farkli uygulama yapmalaridir. Hatta ayni polis bugun gormezden geldigi cam filmine yarin sorun cikartabiliyor.. Umarim bu konuda hepsi birlikte hareket eder yasaktan sonra..

Sahsen kesinlikle karsi oldugum bir konu, cam filmi yaptiranlarda yapan dukkanlarda ceza almali..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wNchstR -- 25 Ekim 2017; 10:9:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman PANELVAN araçlar da yasaklansın. Onların da içi görünmüyor. Ne malum bomba taşımadıkları.

Yalnız biz ne kadar konuşsak konuşalım; hala sormadan, sorgulamadan "padişahım çok yaşa", onlar her şeyin iyisini bilir diyen tipler olduğu sürece bizi çok daha öperler.

Hele o tipleri burada görmek üzücü ama yapacak bir şey yok, yemlerini iyi veriyorlar, her yerde çıban gibi çoğalmışlar.
  • Arkadaşlar bende serbest olduğu zamanlarda güzel bir para bayılıp film çektirdim. Ön camımda yok sadece yanlar ve arka camda var ve arka camdaki filmin faydasını ben çok gördüm. Arkama çakma zenonu ile gelen sellektor atan arkadaşlardan kurtuldum mesela. Ne kadar sellektor atarsa atsın gözünü almıyor şöforun. Eskiden olsa kaçacak yer arıyordum :)

Gerçekten bu kararı şikayet edebileceğimiz bir yer yok mu? Bimer'e filan yazsak durum ne olur acaba? Hatta dün bir arkadaş artık muayenede filmin ağır kusur olarak geçtiğini ve kabul etmediklerini söyledi ben iyice şok oldum
  • Türkiye büyük bir ekonomik krize giriyor. ama medyanın konusu müftüler nikah kıysın mı. millet kafayı yemiş, akıllı insan kalmamış bu memlekette.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enesshn18

Arkadaşlar bende serbest olduğu zamanlarda güzel bir para bayılıp film çektirdim. Ön camımda yok sadece yanlar ve arka camda var ve arka camdaki filmin faydasını ben çok gördüm. Arkama çakma zenonu ile gelen sellektor atan arkadaşlardan kurtuldum mesela. Ne kadar sellektor atarsa atsın gözünü almıyor şöforun. Eskiden olsa kaçacak yer arıyordum :)

Gerçekten bu kararı şikayet edebileceğimiz bir yer yok mu? Bimer'e filan yazsak durum ne olur acaba? Hatta dün bir arkadaş artık muayenede filmin ağır kusur olarak geçtiğini ve kabul etmediklerini söyledi ben iyice şok oldum

https://www.change.org/p/cam-filmi-lüks-değil-bir-ihtiyaçtır?recruiter=818560276

Burada konuyla ilgili imza topluyorlar. Açıklamada kurumlarla görüşülüyor filan demişler.

• 427 TL diye bir ceza yok, ya başka cezalarla birlikte kesilmiş olsa gerek, veya muayene istiyor galiba bazı işgüzarlar, onu da katmış olabilirler. Normalde 189 TL mi ne cezası.

Bunun yanında Yönetmelikte hesapta yasak ama Trafik Kanunu'nda ilgili madde yok.

31/b'den kesiyorlar. Bu madde ile ilgili yorum yapıyor anca polisler.

"Görüşü engelleyecek nesne bulunması veya aksesuar takılması" vs. diyor maddede. Burada kasıt, sürücünün görüşünü içeriden kapatacak bişey olması. Yani atıyorum aynayı kapatacak merdivenle gezemezsin, sürüş güvenliğini tehlikeye atar diyor.

Filmin bununla alakası yok.

Bununla ilgili son yıllarda açılmış ve davacı lehine sonuçlanıp cezanın iptal edildiği davalar var. EMSAL KARAR olarak bunun üzerinden gidilebilir, ceza yiyen arkadaşların dikkatine.

Muayenede halen hafif kusur, ağır falan değil. Onları ve kanunu da değiştirsinler, sökelim.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.