Şimdi Ara

Vatandaşına pusu kuran devlet.Cam Filmi cezası 427 tl (KANUN NETLEŞENE KADAR CEZA YOK!) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
494
Cevap
12
Favori
41.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
244 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • olması gereken ceza yazılacagını teblig edip sğre verip o süreden sonra uymayanları cezalandırmaktı...
  • emrebozkurt800 kullanıcısına yanıt
    geçenlerde bir arkadaştan duydum şimdiden seçimlerde kullanacakları oy pusulalarını hazırlamaya başlamışlar yine dediğine göre referandumdan önce evet oylarının bulunduğu oy pusulaları hazırda bekletilmiş ve eskiden 2 gün süren sayımlar daha saat 2-3 gibi sonuçları açıklanmaya başlıyor bu nasıl oluyor derseniz işte durum ortada
  • Başlığa katılıyorum devlet vatandaşına pusu kurmuş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birileri örtülü ödeneklerle rüyamızda bile bir arada göremeyeceğimiz cinsten paraları götürüyor. Üretim olmayan ülkede Saray'lar yapılıyor, son model milyar euro'luk s600 ler alınıyor, millet vekillerinin milyarlarca tl telefon harcaması oluyor itiraz eden yok fatura vatandaşa kesiliyor. Bu durum çok normal oy verenler düşünsün.

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

hüseyin bende diyorumki pusu kurma felan yok.yanlış bi karardan vazgeçildi.güvenlik önlemi diyorum anlatamıyorum.

İşte ben de "sen kabile değilsin. Yanlış karar ya vermeyeceksin, verdiysen de bozmayacaksın" diyorum. Böyle olunca koca devletin güvenilirliği kalmıyor. Devlet ile mafya arasında ince bir çizgi var zaten. Bu çizgi tamamen kayboluyor. "Güvenilmez devlet" olunca doğrudan "mafyanın büyüğü" olmuş oluyor.

Hep aynı terane. Devlet diyor ki sen bana güven. Yatırım yap. Yap işlet devlet... Ben de güveniyorum. Onun ipi ile kuyuya iniyorum. Sonra "uygulama yanlış olmuş, bik bik bik", hop bir değiştiriyor düzeni, bana verdiği sözlerin hiçbirini tutmuyor. Beni resmen kazıklıyor. Şimdi ben, bir daha bu devlete güvenir miyim? Hayır.

Hayvancıya diyor, size güzel hayvanlar getireceğiz iri iri, Türk hayvancılığında hayvanların kilosunu arttıracağız. Pamuk eller cebe diyor. Paraları peşin topluyor. Hayvanları 5 ay sonra teslim ediyor. Hayvanlar bir geliyor ki, Türk büyükbaşını mumla ararsın. Hepsi cılız. Yedin mi kazığını? Gene yedin.

Devletin bir ciddiyeti, güvenilirliği, inanırlığı olur. Benim gözümde Türkiye Cumhuriyeti Devletinde bu vasıfların hiçbiri yoktur. Muz Cumhuriyetidir Türkiye Devleti. Son derece güvenilmezdir. Sözü ile iş yapılmaz. Asla güvenilmez. Söz verir sözünü tutmaz. Sözünü tutsa zamanı tutmaz. Beğenmediğin Ruslar devlet işleyişinde daha ciddi ve daha güvenilirdir. Söyleme gelince "Rusya doğu toplumudur, bik bik bik" diyoruz. Ama gerçek bu.

Kaldı ki halkına potansiyel tehdit olarak bakan bir devlet yapısı da sağlıklı değil. Sokayım güvenlik önlemine. Açık açık söylesin. Ben, birey olarak ona potansiyel tehdit miyim? Kafamın içinde beyin taşıdığım için tehdit olarak görülüyor muyum? O zaman filmi de yasaklasın eyvallah. Hödük Cumhuriyetinde yaşıyoruz demektir. Tartışmanın anlamı yoktur. Buranın kalıbı bana yetmez, ben bu kalıba sığmazsam kalıbımın sığacağı yerlerde yeşillenirim, burası da hödüklüğe mahkum kalır. Çok net. Yok, bireye değer veren bir devlet yapısı kurmamız imkansız değilse o zaman iş değişir.

Görüldüğü üzere bir cam filminden neler çıkıyor... Koyayım cam filminin güvenliğine derken şundan bahsediyorum: Bizim bireye çok değer veren (!?) devletimizin profosyonel ordu ile terör mücadelesine girişmesi 30 yıl sürdü. Öncesindeki 30 yıl, askerliğini yapmakta olan, 3 aylık sikko bir eğitim sonrası sahaya çıkan sivil gençler, 10 yıldır dağda yaşaya yaşaya maymun olmuş teröristlerle burun buruna getirildi bu ülkede. Hala daha toplasan 40 tane karayolunun güvenliğini sağlayamıyor. "Yola döşenen mayın" ile asker kaybediyor. Kendinden yardım isteyen kadını eve yolluyor. Sonra cinayetten kocasını tutukluyor falan. Senin devletinin bireye verdiği değer bu. O yüzden diyorum: Sokayım cam filminin güvenlik zaafiyetine. Devletin zihniyeti güvenlik zaafiyeti yaratıyor. Ben devleti yasaklıyor muyum?

Ağızına sağlık.

• Buraya yorum atan bazı arkadaşlar gerçekten bu ülkenin neden bu halde olduğunun en güzel kanıtı. Adam "iyi olmuş içeride ne olduğunu bilmiyorduk" diyor. Bak güzel kardeşim, benim arabamın rengi siyah. Yazın klimayı 3&4 kademesinden aşağı çalıştırınca arabanın içi soğumuyor. Cam film taktırdığımdan beri klimanın kademesi 1&2 aralığına düştü.

Bu ne demek? Benim yakıt sarfiyatım azaldı demek değil mi?

Üstelik cam filmimi o zifiri karanlık yapanlardan değil, 2 numara. Yani eğer yasak olmasaydı makul olan derece olacaktı.

Bu tiplerin sigara içmeyeni sigaraya zam gelince havalara uçar. Allah sizin gibilere akıl fikir ihsan etsin. Kuş kadar beyniniz yok.
  • arka camlarda yasakmı acaba.?
  • Başta serbest bırakıp sonradan ceza kesmelerinin pusu olayının hiçbir savunulacak tarafı yok.

Filmin her türlüsünün ister ön cam ister arka cam kesinlikle yasak olması lazım. Pusu olayında haklısınınz tamam da filmin serbest olmasını savunmak bildiğin cehalettir.

Sen o arabayla trafiğe çıkıyorsan artık orası senin yatak odan değil. Senin halka açık bir alana çıkıyorsun.

İster ön koltuk ister arka koltuk olsun orada ne yaptığın halkı İLGİLENDİRİR. Trafik polisini güvenlik güçlerini hayli hayli ilgilendirir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neuro

Başta serbest bırakıp sonradan ceza kesmelerinin pusu olayının hiçbir savunulacak tarafı yok.

Filmin her türlüsünün ister ön cam ister arka cam kesinlikle yasak olması lazım. Pusu olayında haklısınınz tamam da filmin serbest olmasını savunmak bildiğin cehalettir.

Sen o arabayla trafiğe çıkıyorsan artık orası senin yatak odan değil. Senin halka açık bir alana çıkıyorsun.

İster ön koltuk ister arka koltuk olsun orada ne yaptığın halkı İLGİLENDİRİR. Trafik polisini güvenlik güçlerini hayli hayli ilgilendirir.

carsaflilar, turbanlilar acilsin, iclerinde ne oldugunu goremiyoruz belki de iclerinde bomba var diyenler hakli o zaman?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

quote:

Başta serbest bırakıp sonradan ceza kesmelerinin pusu olayının hiçbir savunulacak tarafı yok.

carsaflilar, turbanlilar acilsin, iclerinde ne oldugunu goremiyoruz belki de iclerinde bomba var diyenler hakli o zaman?

Sokakta gezen çarşaflıya açılsın dersen bu sırt çantasına kadar gider. Sırt çantalı birisi nasıl bir binaya girerken aranıyorsa çarşaflı da aynı şekilde aranmalı.

Sokakta yaya halinde gezen vatandaş ile trafikte araba kullanan kişinin sorumlulukları farklıdır. Sen araba kullanırken bilmem kaç kişinin canı senin ellerinde oluyor.

Dolayısıyla sen araba kullanırken bira içiyor, telefonda konuşuyor hatta bir tarafını parmaklıyor olabilirsin. Bunları yapman haliyle yasak çünkü kaç kişinin canını tehlikeye atıyorsun. O yüzden gerekli kişilerin hatta yayaların bile o anda senin ne yaptığını görmeye hakkı var. Çünkü yaya halinde veya araç içinde seyahat edenlere karşı sorumlulukların var.

Bu ikisi arasındaki farkı anlamak çok zor olmasa gerek.

• cama film çektirmeyeceksin arkadaş
    o ne kanun kaçağımısın
    iyi kötü her uygulamaya boş boş knuşmayın
    devlet yapmayacaksın diyorsa yapmayacaksın...
    yoksa yallah ugandaya
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

quote:

Sokakta gezen çarşaflıya açılsın dersen bu sırt çantasına kadar gider. Sırt çantalı birisi nasıl bir binaya girerken aranıyorsa çarşaflı da aynı şekilde aranmalı.

Sokakta yaya halinde gezen vatandaş ile trafikte araba kullanan kişinin sorumlulukları farklıdır. Sen araba kullanırken bilmem kaç kişinin canı senin ellerinde oluyor.

Dolayısıyla sen araba kullanırken bira içiyor, telefonda konuşuyor hatta bir tarafını parmaklıyor olabilirsin. Bunları yapman haliyle yasak çünkü kaç kişinin canını tehlikeye atıyorsun. O yüzden gerekli kişilerin hatta yayaların bile o anda senin ne yaptığını görmeye hakkı var. Çünkü yaya halinde veya araç içinde seyahat edenlere karşı sorumlulukların var.

Bu ikisi arasındaki farkı anlamak çok zor olmasa gerek.

Evet sirt cantasi da tehlikeli. Ne bilelim icinde ne oldugunu? Bomba koysa, anlayamayacaksin.

Hatta biraz daha ileri gidelim. Otomobillerde, otobuslerde bagaj kismi yasaklansin. Orayi da goremiyoruz. Bomba olabilir, hatta birileri seks dahi yapiyor olabilir o alanlarda. Sonucta birileri sokakta geziyorsa, araba suruyorsa benim onlarin ne yaptigini gormeye hakkim var.Çünkü yaya halinde veya araç içinde seyahat edenlerin diger kisilere karşı sorumlulukları var.

• quote:

Bu nasıl bir beyin nasıl bir düşünce tarzı ne demek arabanda ne yaparsan halkı ilgilendirir?? Sen dışarı çırılçıplak çık ozaman canlı bomba olmadıgını nerden anlıcaz ?
  • Bu ceza az bile arkadaş 600-700 olmalı. hem kanun olacak hemde kanunu takmayıp ama film takıp simsiyah camlarla gezeceksin yok öyle şey paşa paşa ödenecek bu cezalar

• Jeopol kullanıcısına yanıt
    Kamyonların damperleri, tırların dorseleride şeffaf olsun ne taşıyor bunlar ? Uçaklarda şeffaf olmalı hatta uçuyor ama belki uyuşturucu kaçırıyorlar?
  • Söylediğin durum olan tuzak kurmak eğer şöyle bir durum olsaydı olabilirdi;

Diyelim millet vekili bakan yada bürokratlardan eşi dostundan bir kişi cam filmde tekel oluşturmuş, ve sonra devlet yasağı kaldırmış, insanlar takmış, sonrada tekrar yasaklamış olsaydı eyvallah.

ama bu sadece cam filmlere dair olan bir şey değil, geçenlerde torba yasa da siren, çakar, cam film, vs. bütün hepsi paket olarak yasaklanmasına dair sunuldu ve kabul edildi. Yani sadece cam filme özgü bir durum olması söz konusu değil.

ve tekrar belirtiyorum, cam film açısından birileri gerçekten rant sağlamadıysa 6 ay önce serbest bırakılan bir uygulamanın, trafik kuralları emniyet, güvenlik, vs. durumlarından ötürü uygun olmadığı için kaldırılması gayet doğal. Ülkede 5. kez sınav sistemi değişiyor, bu mu değişmeyecek.

Son olarak ta eğer bunu kaldırıp, insanlara ceza kesmesi için yapıldığını düşünüyorsan, bu ülkede magazin haberlerinden kimin eli kimin cebinde, futbolcunun kaç gol kaç asisti olduğundan, Rusya'nın domates ihracından, arkadaşını likelayan, dürten yani kısaca internet üzerinden her türlü geyiğe ulaşıp bilen adam, ee bi zahmet gazete okusun haber dinlesin de öğreniversin.

• Terörle mücadele naylon cam filmi ile olmaz caydırıcı kanun ve cezalarla olur. 15 temmuzdaki teröristler film camlı arabaların içinden çıkmadı.

Madem öyle panelvanların kamyonetlerin de arka tarafı şeffaf cam yapılsın..

Belki İçerde bomba yapılıyor belki zina yapılıyor değil mi ya!!!!!!

• Tekrar gibi olacak ama şu Cam filmi hiçbir zaman yasak olmadı 26 Ekimde serbest olacaktı diyenler nerelerinden uyduruyorlar?

-------------

26 Ekim 2016 da yayınlanan yönetmelik şu idi:http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2016/10/20161026.pdf
    19. sayfaya bakıyoruz
    Yürürlük
    MADDE 32 –
    (1) Bu Yönetmeliğin;
    a) 22 nci maddesi yayımı tarihinden iki ay sonra,
    b) Diğer hükümleri yayımı tarihinden altı ay sonra,
    yürürlüğe girer.

15. sayfaya geçiyoruz
    Cam filmi
    MADDE 14 –
    (1) 107 sayılı BM/AEK Regülasyonu kapsamındaki araçlar hariç olmak
    üzere; M, N ve O kategorisi araçlarda cam filmi uygulaması yapılabilir. Anılan araçlara bu
    maddenin yürürlüğe girdiği tarihten altı ay sonra cam filmi takılması halinde, cam filmi ile
    ilgili uygulama Ek VI ve Ek XV’teki hükümlere uygun olmak zorundadır.
    22. madde "Ulusal Uygulama ve Türkiye’de Üretim Yapan İmalatçıların Desteklenmesi" diye bir konu. Cam filmi ile alakası yok.

Resimi Gazetenin tarihi 26 Ekim 2016 ÇARŞAMBA sayısı Sayı : 29869 altı ay sonrası 26 Nisan 2017 tarihli hükümet sözcüsü SABAH gazetisinden:

Araç sahipleri müjde! Bugünden itibaren cam filmi serbest…
    Aşağı yukarı bütün gazetelerde aynı haber. Ne içişleri bakanlığından ne Emniyetten, ne de Bilim ve Teknoloji bakanlığından bir yalanlama veya düzeltme yok. Ne demişler: Sükut ikrardır.
    Ciddi olarak soruyorum: Neden 26 Ekim 2017 yürürlük tarihi oluyor?

Ek: 14. madde yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden 6 ay sonrasında takılan filmlere standart getiriyor. 6 aylık sürede standarda uyma şartı bile yok, "cam filmi uygulaması yapılabilir" denilip geçiştirilmiş. (Belki de esnafın elinde kalan stokların erimesine göz yummak için madde bu şekilde yazıldı.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 25 Ekim 2017; 13:28:25 >

• Sen benzinin litresine 10 lira verip herşeye %200 vergi ödemeye müstahaksın. Eğer Devletinde vatandaşın cebinden 1 kuruş haksız aldığı para varsa da öbür tarafta 2 elim yakasında olacak herkesin olacağı gibi.
  • Şu iyi olmuş yazanların profillerine baktım geçmiş mesajlarına vs. hele biri Türkiye iyi yolda Allah reisimizi başımızdan eksik etmesin falan mesajları var sonra burda tartışmayı vakit kaybı olarak gördüm çıkıyorum :))
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.