Şimdi Ara

Üniversite bitti, askerlik bitti. Yaş 23, şimdi? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
245
Cevap
17
Favori
23.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Donanimzade

Kazandığın para fena değil ama başarı hikayesi olarak da anlatılabilir mi, bilemem. Aslında anlatılır, evet. Zira İktisat ve türevi bölümler işsizliğin bir nevi sembolüdür ve sen 10000 kişiden birinin yapabileceği bir şeyi yapmışsın hakikaten.

Alıntıları Göster
    Bir basari hikayesi degil ki bu sadece olmasi gereken

Gelirimi yazmamdaki sebep ise sabirli olmayi gostermekti derdim bu basari hikayesi olmasin zaten ornek alinacak seyler olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayni bolumden mezun bir abin sayilirim, sana verecegim ilk tavsiye dilini gelistirmen. Pre-intermediate seviyesi sana hic bir kariyer olanagi sunmaz. Bu sebeple al cantani sirtina dogru Amerika, Ingiltere. Onerim Amerika. En az 2 sene takil, gez, calis. Amerika’da calistim demek sana is hayatinda bambaska kapilar aciyor, sonrasinda dilersen don Turkiye’ye. Tarim/Gida sektorunde calismani oneririm, bu sektorun insanlari hem kalifiye hem de Turkiye standartlarinda iyi para kazaniyor. Bu verdigim fikirlerin tamami kendi yasadiklarimla bagdasmaktadir, Istanbul Uni-Iktisat mezunu birisi gayet iyi yerlerde calisabilir iyi bir gelecege sahip olabilir. Yukardaki yorumlari okuyup heba olma diye icimden gelenleri yazdim. Sevgiler.

Senin akıl vereni değilde para vereni bulup onları dinlemen lazım. Bugün bir asgari ücretlinin işverene maliyeti 4k civarı. Sen adama en aşağı 6-7 k kazandıracaksın ki seni işe alsın.

Bir düşün okuduğun bölüm ile bunları yapabilir misin. Cevabını kendin vereceksin zaten. Bu ülkede tıp fakültesi harici tam bir amele pazarındasın tanıdık veya zengin değilsen. Piyasaya çıktığında hayatı yeniden öğreneceksin. Öğreteceği ilk şey egonu bir kenara bırak. Şunu okdum bunu biliyorum diye böbürlenme. Piyasada ihtiyaç olan işi yapacağındır. Bu bugün kasiyerlik yarın şoförlüktür.

Orijinalden alıntı: VictorMature

Ayni bolumden mezun bir abin sayilirim, sana verecegim ilk tavsiye dilini gelistirmen. Pre-intermediate seviyesi sana hic bir kariyer olanagi sunmaz. Bu sebeple al cantani sirtina dogru Amerika, Ingiltere. Onerim Amerika. En az 2 sene takil, gez, calis. Amerika’da calistim demek sana is hayatinda bambaska kapilar aciyor, sonrasinda dilersen don Turkiye’ye. Tarim/Gida sektorunde calismani oneririm, bu sektorun insanlari hem kalifiye hem de Turkiye standartlarinda iyi para kazaniyor. Bu verdigim fikirlerin tamami kendi yasadiklarimla bagdasmaktadir, Istanbul Uni-Iktisat mezunu birisi gayet iyi yerlerde calisabilir iyi bir gelecege sahip olabilir. Yukardaki yorumlari okuyup heba olma diye icimden gelenleri yazdim. Sevgiler.
    Ben Ziraat Mühendisliği Bitki Koruma bölümünde okuyorum dil seviyemde orta düzeyde sayılır, lakin şu edirneden öteye gitme işinde hep kalıyorum ya

• Döngü10 kullanıcısına yanıt
    Bir yerden başlamak lazım. Iş begenmemek ya da ben bunun için mi okudum demek işle olmaz. 25 bile geç diyorlar 27 28 yaşında iş başvurusu yapınca kim neden alsın o yaşa kadar boşta gezen adamı?

Herkes doktorlara çok kazanıyor diyor da gel senle bir hesaplama yapalım. Bu adam 6 sene it gibi okumus. Çoğu tip hastanenin yanında kampusten uzak olur. Yani lise gibi sabah 8.30 akşam 5. Ha her derse girdin mi görmedim ama 4. Sınıftan itibaren seve seve giriyorsun uygulamalara. 6. Sınıf zaten intorn Suriyeli işçi statüsündesin. Gene bütün amelelik peri sen yapıyorsun aldığın para 550 TL

Neyse bu adam okudu bir de tuş kazandı asistan olarak 24 yaşında atandı mesela İzmir e. Puanı da ortalama yazdı çocuk. Ayda 12 nöbet tutuyor. Haftada 3 nöbet eder. 1 tanesi haftasonu 2 si hafta içi.

24x3 72 saat sadece nöbette dolayı çalıştı. Hafta içi 3 gün daha var onları da en en iyi ihtimal 8-17 den hesapla (üroloji asistanı saat 6 da geliyor Ege tıp da) 9x3 27 saat

72+27= 99 saat eder. Haftada 99 saat çalışıyorsun. Asistan maaşı+1000 1500 arası döner alıyorsun. Eline geçen para 5 bina max 6 bin civarı(aile hekimleri pratisyenler daha yüksek alabilir)

It gibi 6 sene oku haftada 99 saat çalış(ilerleyen yıllarda 90 80 vs diye iner ancak haftada 2 nöbet garanti ) aldığın para bu...

A101 kasiyeri günde 8 saat çalışır. 5 gün çalışsa 40 saat aldığı para 2000 tl. Lise mezunu.

Öğretmenler 30-40 saat en fazla calisani aldığı para ortada (hepsine saygım sonsuz insanlar 1 çocuğa bakamazken 30 40 50 tanesiyle ilgileniyorlar) ayrıca kpss kazanmak başlı başına bir başarı zaten.

Gardiyan lise mezunu aldığı para 3000 3500 lira.

Ha sozumu şuraya getireceğim. Kimse size 28 29 yaşında ilk işiniz için iş vermez. Ama a101 e de BİM e de görsen 3 6 ay sonra zaten mağaza müdürü oluyorsun maaşın da artıyor biraz. Buralarda bir şeyler yapsan 2 3 sene sonra başka iş fırsatları doğduğunda bakin ben mağaza idare ettim 2 sene boyunca diyebilirsin.

Ayrıca Anadolu'da rastgele bir işletme iktisat okuyan birisi yabancı dili yoksa üst düzeyde veya program bilgisi yoksa üst düzeyde özel bankaların kendi peşinden mi kosacagini zannediyor.

Uzun yazdım baya da kendiniz için bir yerlerde çalışmalısınız. Neresi olduğu mühim değil sigortanın işleyeceği bir yerde çalışacaksın ki ileride daha düzgün bir işe başvurmak istediğinde gosterecegin bir şey olsun elinde...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

NOT: Youtube deney kanalımı, bir doktorun evine kadar gidip önce karısını sonra kendisini öldüren hayvan yüzünden kapattım. #Doktorlaröldürülüyor

• Döngü10 kullanıcısına yanıt
    Bir yerden başlamak lazım. Iş begenmemek ya da ben bunun için mi okudum demek işle olmaz. 25 bile geç diyorlar 27 28 yaşında iş başvurusu yapınca kim neden alsın o yaşa kadar boşta gezen adamı?

Herkes doktorlara çok kazanıyor diyor da gel senle bir hesaplama yapalım. Bu adam 6 sene it gibi okumus. Çoğu tip hastanenin yanında kampusten uzak olur. Yani lise gibi sabah 8.30 akşam 5. Ha her derse girdin mi görmedim ama 4. Sınıftan itibaren seve seve giriyorsun uygulamalara. 6. Sınıf zaten intorn Suriyeli işçi statüsündesin. Gene bütün amelelik peri sen yapıyorsun aldığın para 550 TL

Neyse bu adam okudu bir de tuş kazandı asistan olarak 24 yaşında atandı mesela İzmir e. Puanı da ortalama yazdı çocuk. Ayda 12 nöbet tutuyor. Haftada 3 nöbet eder. 1 tanesi haftasonu 2 si hafta içi.

24x3 72 saat sadece nöbette dolayı çalıştı. Hafta içi 3 gün daha var onları da en en iyi ihtimal 8-17 den hesapla (üroloji asistanı saat 6 da geliyor Ege tıp da) 9x3 27 saat

72+27= 99 saat eder. Haftada 99 saat çalışıyorsun. Asistan maaşı+1000 1500 arası döner alıyorsun. Eline geçen para 5 bina max 6 bin civarı(aile hekimleri pratisyenler daha yüksek alabilir)

It gibi 6 sene oku haftada 99 saat çalış(ilerleyen yıllarda 90 80 vs diye iner ancak haftada 2 nöbet garanti ) aldığın para bu...

A101 kasiyeri günde 8 saat çalışır. 5 gün çalışsa 40 saat aldığı para 2000 tl. Lise mezunu.

Öğretmenler 30-40 saat en fazla calisani aldığı para ortada (hepsine saygım sonsuz insanlar 1 çocuğa bakamazken 30 40 50 tanesiyle ilgileniyorlar) ayrıca kpss kazanmak başlı başına bir başarı zaten.

Gardiyan lise mezunu aldığı para 3000 3500 lira.

Ha sozumu şuraya getireceğim. Kimse size 28 29 yaşında ilk işiniz için iş vermez. Ama a101 e de BİM e de görsen 3 6 ay sonra zaten mağaza müdürü oluyorsun maaşın da artıyor biraz. Buralarda bir şeyler yapsan 2 3 sene sonra başka iş fırsatları doğduğunda bakin ben mağaza idare ettim 2 sene boyunca diyebilirsin.

Ayrıca Anadolu'da rastgele bir işletme iktisat okuyan birisi yabancı dili yoksa üst düzeyde veya program bilgisi yoksa üst düzeyde özel bankaların kendi peşinden mi kosacagini zannediyor.

Uzun yazdım baya da kendiniz için bir yerlerde çalışmalısınız. Neresi olduğu mühim değil sigortanın işleyeceği bir yerde çalışacaksın ki ileride daha düzgün bir işe başvurmak istediğinde gosterecegin bir şey olsun elinde...

NOT: Youtube deney kanalımı, bir doktorun evine kadar gidip önce karısını sonra kendisini öldüren hayvan yüzünden kapattım. #Doktorlaröldürülüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: malaustası

quote:

Orijinalden alıntı: ÖlüyenYörüler

Alese gir akademik kadro kovala başka düzgün seçenek yok.

Kovalasın ama 70 puanlı adaya 100 verip kendisine 50 verilince ağlamasın akademik kadro babadan oğula geçiyor bu dönemlerde yedirirler mi 4000 maaşlı işi başkasına,kaç kez başvurdum ALES ve mezuniyet ortalaması en altta olanları komisyon en üste taşıdı okuldaki profların akrabası baldızı kaynı bunlar yoksa doçentlerin eşi dostu onlardan sıra gelirse girersiniz

Alıntıları Göster
    Üniversite bitti, askerlik bitti. Yaş 23, şimdi?

• Aha aha aha . Bu yoldaşta ben gibi.
    Dostum iskur a git. Temizlik görevlisi olarak kayit ol. Mutlaka bir iş cikiyor. Tabi bunun için once halk eğitimden hijyen belgesi alman gerek. Bak eğitim değil belge. Ben buradaki kursa hic katılmadan para verip aldim.
    Yada silahli özel güvenlik kursuna yazıl. Istanbul havaalanina lazimmis ben alacam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hadjimurat H kullanıcısına yanıt
    Tüm umutsuz insanların yüzüne fırlatılacak al okuda ona göre çalış çabala denilecek bir yazı başardıklarımızı kendimiz başarıyoruz kendi kapımızı kendimiz açıyoruz bende o genç dediğiniz insanlardanım bir hayalim var avrupa eğitimini görmek malum güzel ülkemin güzel eğitimi o kadarda güzel değil şimdi 3 yıllık (ingilizce hazırlık dahil) okuldaki 4.senem 1 senem uzadı hep okurken çalıştım yapamadım mazeret değil yapabilirdim ama bir yerde pes etme durumu oldu biraz şimdi bir firmada ilk full time işime girdim bilgi işlem olarak 1 yıl kadar para biriktirip polonya Wroclaw üniversitesine geçip bilgisayar mühendisliği bitirmek istiyorum ayrıca oranın hazırlığından yararlanıp hem ingilizcemi üst seviyelere taşıyıp hemde lehçe öğrenmek hayalim bu hayalide gerçekleştirmek benim elimde diğer kimsenin elinde değil.İçimi döktüm gaza geldim iyi oldu güzel oldu.

Orijinalden alıntı: Guest-6D7247931

Türk milleti akış verir iş vermez. Çünkü beyin bedava.

Senin akıl vereni değilde para vereni bulup onları dinlemen lazım. Bugün bir asgari ücretlinin işverene maliyeti 4k civarı. Sen adama en aşağı 6-7 k kazandıracaksın ki seni işe alsın.

Bir düşün okuduğun bölüm ile bunları yapabilir misin. Cevabını kendin vereceksin zaten. Bu ülkede tıp fakültesi harici tam bir amele pazarındasın tanıdık veya zengin değilsen. Piyasaya çıktığında hayatı yeniden öğreneceksin. Öğreteceği ilk şey egonu bir kenara bırak. Şunu okdum bunu biliyorum diye böbürlenme. Piyasada ihtiyaç olan işi yapacağındır. Bu bugün kasiyerlik yarın şoförlüktür.
    Konuya yazılan en mantıklı yorumlardan biri olmuş. Kesinlikle katılıyorum.

• 1.) Hiç vakit kaybetmeden gerçek bir kurumsal firmanın (kurumsal görünümlü patron firmalarından sakınmanı tavsiye ederim) dış ticaret biriminde işe başla.
    2.) Patron firmalarında üretim-planlama bölümünde işe başla.
    3.) Hazır riske edebileceğin bir hayata sahipken yaz için hazırlık yapıp yazlık bölgelerde tatilcileri yolacak, kışın da o parayla yatıp dinlenecek bir iş bak.
    4.) Tarım veya hayvancılıktan anlıyorsan ve ailene ait bir ev-arazi varsa sıfır sermaye ile en büyük para burada ama sosyal açıdan sıkıntılı biraz.

2 üniversite bitti. Biri 2 yıllık İnşaat Teknolojisi bölümü istemeye istemeye bitirdim. Sonra 4 Yıllık Kamu Yönetimi isteyerek başvurmuştum ve oda bitti. Şuan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Yüksek Lisans yapıyorum ve
    yaş 27. Peki İş var mı bölümle ilgili malesef TORPİLSİZ İş yok !

Hayır YL bitince ne olacak merak ediyorum.Kendime hep bunu soruyorum. O kadar okumaya gerçekten de burada yazılanlardan başka bir şey denemiyor BİM A-101 vs. Yemin ediyorum okuduğuma pişman olmaya başladım.

Devlete girmek (Torpilsiz) KPSS ile imkansız ki benim bulunduğum İL de 85 90 puan üniversiteye işe bile giremeyen kişiler var ki 55 puanla işe alınanı da biliyorum. Yani ben bir umutla hevesle okuyarak bitiriyorum ama işin sonunda bu yaşlarda açıkta kalmak çok pis moralimi bozuyor.

En olmadık hep bir düşünce kafamda var Askere giderim orada kalırım diye ama bilemiyorum ki kendi kendimle çelişiyorum. O kadar emek, ailemin okullara harcadığı maddiyat peki ya sonuç ne ? Koskoca bir boşluk !

İşin aslı ben bile nerede ne iş yapacağımı bilmiyorum. Şuan Okuyorum ama sonunda gerçekten ne olacak bilemiyorum...

NOT: İçimi dökmek istedim böyle bir konu görünce affınıza sığınarak.

• quote:

Orijinalden alıntı: By..Emre

Bende bu konulardan dertliyim

2 üniversite bitti. Biri 2 yıllık İnşaat Teknolojisi bölümü istemeye istemeye bitirdim. Sonra 4 Yıllık Kamu Yönetimi isteyerek başvurmuştum ve oda bitti. Şuan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Yüksek Lisans yapıyorum ve
    yaş 27. Peki İş var mı bölümle ilgili malesef TORPİLSİZ İş yok !

Hayır YL bitince ne olacak merak ediyorum.Kendime hep bunu soruyorum. O kadar okumaya gerçekten de burada yazılanlardan başka bir şey denemiyor BİM A-101 vs. Yemin ediyorum okuduğuma pişman olmaya başladım.

Devlete girmek (Torpilsiz) KPSS ile imkansız ki benim bulunduğum İL de 85 90 puan üniversiteye işe bile giremeyen kişiler var ki 55 puanla işe alınanı da biliyorum. Yani ben bir umutla hevesle okuyarak bitiriyorum ama işin sonunda bu yaşlarda açıkta kalmak çok pis moralimi bozuyor.

En olmadık hep bir düşünce kafamda var Askere giderim orada kalırım diye ama bilemiyorum ki kendi kendimle çelişiyorum. O kadar emek, ailemin okullara harcadığı maddiyat peki ya sonuç ne ? Koskoca bir boşluk !

İşin aslı ben bile nerede ne iş yapacağımı bilmiyorum. Şuan Okuyorum ama sonunda gerçekten ne olacak bilemiyorum...

NOT: İçimi dökmek istedim böyle bir konu görünce affınıza sığınarak.
    Ben de kamu mezunuyum. Ve şu an maliye, kamu, iktisat ve işletme maalesef çok sıkıntılı bölümler. Allah tan kamuya girdik. Ama bu bölümleri okumaktansa meslek edindirici 2 yıllık myo okumak daha mantıklı. Yoksa işsizlikten kafayı yememek mümkün değil.

• İyi veya kötü bir şekilde kısa ve uzun vadeli amaçlar koymak gerek diye düşünüyorum. Bu amaç para kazanmak da olabilir ötesinde farklı şeyler de. Oturup düşünmenin ötesinde aktif olarak bir şeyler yaşamak, insanlarla konuşmak lazım ki kendimizi keşfedebilelim. Kolay değil gerçekten ama amaçsızlık berbat bir şey.
  • Benim de yaş 2 ay sonra 21 olacak sağlık meslek mezunuyum üstüne 2 yıllık tıbbi lab okuyordum 1 ders kaldı.Ortaöğretim Kpss'ye girdim fazla bir şey alamadım 79 geldi puan.Çanakkale'de yaşıyorum iş yok desek yeridir.Ağustos ortasında markete girdim Ekim ortasına kadar çalışıp çıktım gerçekten çok zordu.Ailem emekli,evimiz arabamız hiçbir şeyimiz yok.Geleceğe karşı optimist hiçbir şey bulamıyorum kendimde.Alanımla alakalı da kendime gram güvenmiyorum genel olarak bir özgüven problemim var zaten.Karamsar düşünmekten kaçınmak için kendimi aptal saptal şeylerle boş tutuyorum böylelikle de bomboş oldum diyebilirim.Kendime yararlı olabilecek tek şeyim var o da düzenli kitap okumak.Kafamda ölümün geçmediği bir gün dahi yok.
    Ne zaman böyle konular görsem benim de böyle yorumlarla içimi dökesim geliyor.Dışarıda öyle böyle hayatını idame ettiren insanlar var bir de bizim gibi dört duvar arasında bir kitle var.Ne yaparız ne ederiz bilmiyorum bende mücadele edecek,yalnız yaşayacak kapasite de yok.

• 25 yaşındayım. İstatistik mezunuyum. Türkiye'de 2 sene firmalarda ayakçılık yaptım. Şimdi İngiltere'de startup bir firmada python-django ile proje geliştiriciliği yapıyorum. Türkiye'den kurtulmaya bak. Bu düşünceler seni körleştirir. Ayrıca BİM,A101 vs gibi küçümseme yapanlara aldırma.
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.