Bu ne kablosu?

Son 1 haftada mahalledeki tüm evlere bu kablodan bırakmışlar. Bu kablonun olmadığı ev kalmamış ama her hangi bir yere uzanmıyor, öylece bırakılmış. Ne kablosu ne işe yarar bilen var mı?
İnstagramdan para kazananlar
Merhaba. Bugün 400-500 bin takipçili bir instagram haber sayfasının aylık 50-100 bin tl kazanabildiğini okudum.
Benim kullanmadığım 95 bin takipçili bir havacılık foto/video sayfası var. Bu kişiler reklam sponsor vb. alıp da mı para kazanıyorlar yoksa başka yollar mı var?
Dış ünite temizliği ve kompresör ışığı
Merhaba. İş yerinde 48-50.000 BTU kapasiteli tavan tipi klima var. Tam performanslı çalışmıyor, dış ünitesi toz kaplamış, servis çağırdık ama gelen giden yok. Geçen sene geldiklerinde klimayı kapattırıp hortumla su tutmuşlardı. Mağazada 1-2 ufak işte bile ter dökmeye başlıyoruz.
Klimayı tamamen kapatıp dış üniteyi tozlardan temizleyip hortum ile yıkattırsam ciddi bir arızaya sebep verme ihtimali var mı?
Ayrıca klima çalışırken RUN(çalışma) yeşil yanıyor. Bu normal. Fakat yanında kompresör ışığı da yeşil yanıyor. Kompresör arızası mı var yoksa sıradan bir uyarı mı sizce?
Yemek yiyip yatanlar nasıl kalkıyor?
Merhaba.
Yıllardır geceleri hafif tatlı bir şey, bisküvi, 2-3 tane de olsa kuruyemiş, kraker vb. yiyip bir kaç saat sonra yatsam sabah baş ağrısı, yorgunluk sersemlik, sürekli uyku isteği ile kalkıyorum. Bu sorunu özellikle şekerli gıdalarda çok yaşıyorum. Bir kere bir kaç kaşık sütlaç yiyip bir kaç saat sonra yatmıştım, sabah kalktığımda sanki saatlerce dayak yemiş gibiydim.
Sonra akşama kadar bir şeye odaklanamama, hiç bir şeyden keyif alamama olarak zaman geçiyor. Hatta vücut ağrısı da oluyor.
Ama başkalarına bundan bahsettiğimde kaşık kaşık nutella, tabak tabak yemek yiyip yatanlar gayet dinç kalkabiliyoruz diyorlar.
Bu nasıl açıklanabilir? Bir hastalığın belirtisi mi, genetik bir şey mi veya sıradan bir şey mi?
Sizlerde durum nedir
BİST'te ne durumdasınız?
Merhaba.
Kripto, faiz ve bist'te parça parça yatırımlarım var. Kullandığım banka %53 TL faiz veriyor. 1 yıldan uzun süredir Thy, tüpraş vb. hisselere ortalama 50.000 TL yatırım yaptım. Ha yıllar sonra yüz güldürür diye diye 100.000 TLden fazla parayı çeşitli bilinen hisselere bastım. Fakat 4-5 yıllık hedef koyarken bugün hisselerin büyük bölümünü sattım. Bu kadar yerinde sayacağını bilseydim paranın çoğunu faize yatırırdım. En azından borsadan kat kat gelir elde ederdi. En geç 2-3 ay içinde merkez bankasının faizi kademeli olarak indirmesi bekleniyor.
buradaki hiç bir yazı yatırım tavsiyesi değildir.
Sizler ne durumdasınız ne fikir verirsiniz?
Direkt işlemciye üfleyen fan
Merhaba
14 yıllık laptop kullanıyorum. İşimi görüyor ancak şu aralar 2-3 oyunda aşırı ısınma olduğu için işlemci felaket ısınıyor ve 100 dereceyi geçip laptop aniden kapanıyor. Alt gövde aşırı sıcak oluyor.
Hazır standlar var ama hem pahalı hem verimsiz geliyor.
Altta CPU soğutucu fanın olduğu yere direkt üfleyecek fan lazım. Çok güçlü yüksek devirli üflediğinden hava direkt işlemciye gidiyor çok güzel soğutuyordu. Yıllar önce kullanmıştım ama ev tadilatı zamanı kayboldu.
Direkt tak çalıştır olsun diye fan ve adaptör alıp elektrikçiye bağlattıracağım.
Volt, amper vb. anlamadığım için uygun adaptör, fan ve mümkünse stand tarzı bir şey önerebilecek var mı? Kartondan stand yapan da var, demir/metal vb. gibi bir şey olsa harika olur
Peltier kullanan var mı? Oda soğutma tavsiyeleri
Merhaba. Sabahtan öğlene kadar güneş tam karşıdan vurup odanın içini hamam gibi yapıyor. Terlemiş şekilde uykudan kalkıyorum, kendime gelene kadar 1 saat geçiyor. Camı açık bırakıp yatmak da tehlikeli mahallede.
Hazır peltier alıp pencerenin camını keserek sıcak bölümünü dışa, soğuk üfleyen tarafını içeri doğru olarak monte etmek istiyorum. Geceden sabaha kadar çalışsa odayı kaç derece soğutur sizce?
Veya odayı soğutmak için klima dışında önerisi olan var mı?
Bu şarkının adını bilen?
2-3 gündür işten gelirken hep arabalarda yüksek ses açıldığını görüyorum. Nohutçu abinin bak bak diye bağırdığı bölüm. Erkek biri söylüyor. Hareketli roman havası tarzında:
Kesit şu ama şarkıyı bulamadım?
Bunun için servise gidilir mi?
Merhaba.
Redmi Note 12S kullanıyorum. Alalı 1 ay olmadı. İlk günden beri bildirim sorunu var. Whatsapp, gmail vb. bildirimleri nadir veya hiç gelmiyor. 10 whatsapp mesajı geliyorsa 2-3 bildirim sesi geliyor. Tüm sesler en yüksekte, bildirim ayarları açık. Tüm güncellemeleri yaptım, düzeldi diye sevindim ama bugün yine whatsapp mesajları, mail, uygulama bildirimleri gelmiş fakat gelen bildirim sesi 2-3 defa... İnternette Xiaomi ile ilgili onlarca bildirim sorunu konuları var. MiUI kronik yazılım sorunu mudur bilinmez..
Bu sorun için telefonu servise vermenin bir mantığı var mı sizce? Ekran, pil vb. fiziksel bir sorun değil çünkü. Telefonu elime alıp bildirimleri görünce hevesim kırılıyor. Telefon benim değilmiş gibi hissediyorum
Çaresi yoksa telefonu satıp 2. el 2018 model Zenfone 5'e dönmeyi bile düşünüyorum. Ne önerirsiniz?
25 TL/USDT sabit kur
Merhaba. Bir twitter ve telegram kullanıcısını takip ediyordum. 25 TL sabit kur ile USDT sattığını gördüm. Kanıt olarak onlarca dekont ve USDT transferi gösterdi. Bir mobil yazılım ile pasif olan kripto hesaplardan USDT'yi kendi hesaplarına çektiğini söyledi. Daha önce mobil madencilik (apk olarak) bu tür yazılımları para karşılığında satanlar vardı.
1 USDT'yi 25 TL karşılığında banka hesabına istiyor ve TRC20 adresine 1 USDT gönderiyor. Siz o 1 USDT'yi 38 TL olarak satıp kar elde edebilirsiniz. Bu tür bir mobil uygulama gerçekçi mi? Biz de uygulamayı alıp zengin mi olalım nedir bu mantık?

Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 5 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.726
İkinci El Bölümü Mesajları: 116
Konularının görüntülenme sayısı: 427.261 (Bu ay: 9.229)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 398 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic