Şimdi Ara

Üniversite bitti, askerlik bitti. Yaş 23, şimdi? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
245
Cevap
17
Favori
23.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ad-block activated

Orijinalden alıntı: speedy34

Ad-block activated
    Nedemek istedin anlamadim ama herhalde reklam yapiyorum falan zannettin

Burda neyin reklamini yapiyim onu anlamadim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hadjimurat

2001 yilinda kriz donemi universiteyi kazandim babam batmisti

Anadolu universitesi istatistik bolumunu.

babam gitme okutamam oglum durumumuzu biliyorsun dedi.

Ben okurum calisirim dedim. Ve universiteye gittim ingilizce hazirlik okudum 5 yilda universite bitti 2006 agustosunda mezun oldum.

2006 aralikta askere gittim 2007 mayisinda askerden geldim.

2007 yilinin temmuzunda bir kamu bankasinda gisede goreve basladim.

Cok calistim kendimi gelistirdim yavas yavas terfiler aldim.

2014 yili ocak ayinda bir ozel bankaya yaklasik maasimin 3 katina transfer oldum. Suan ayni kurumda mudurluk bekliyorum.

11.000 lira brut maasim+yemek kartim+ozel sigortam var. Ayrica yilda 2 defada prim aliyorum. Bu sene toplamda 32.000 lira prim aldim

Bu arada bankada calisirken yuksek lisans yaptim evlendim cocugum oldu evim ve arabam var.

35 yasindayim.

Ayrica dil belgemi yeniletmeye ugrasiyorum cunku avusturalyaya on kabulum yapildi. 2-3 yil icinde yerlesmeyi dusunuyorum bi aksilik olmaz ise oglumun biraz daha buyumesini bekliyorum.

Bunu sana neden anlattim biliyomusun sadece kiyisindan kosesinden ornek alman icin.

Umutsuz olmayin cok calisin ugrasin mucadele edin ve kesinlikle pes etmeyin.

Hicbirsey yapmadan calismadan ugrasmadan kaybedeceksiniz.

Ama calisarak ugrasarak didinerek sabirla kazanma sansiniz var

Ben cok calistim hala calisiyorum hala kendimi gelistitmek icin emek harciyorum neden biliyomusun bizim yaradilis amacimiz bu

Yasiniz cok genc calisin ugrasin ogrenin ve asla pes etmeyin
    En cokta bu basari hikayelerine guluyorum.

Bu ulkede milyonlarca gence mudurlugu mu hedef gosterecegiz?

Copleri kim toplayacak? Marangozlugu kim yapacak? Otomobil tamirini kim yapacak?

Sizin gibiler yuzunden insanlar bu tarz isleri asagilayici gordukleri icin yapmak istemiyorlar.

Batida bu yukselme hirsi o kadar buyuk problem olmus ki artik basit isleri yapacak insan bulamiyorlar.

Amerika'da IT sorumlusu arkadasim istifa edip elektrikcilige basladi kendi isini yapiyor.

Kanada'da 17 yil bankada calismis adam istifa edip tir soforlugune baslamis, sebebi daha fazla kazaniyormus.

Genc arkadaslara tavsiyem 3-5 tane sansli kisinin hayat hikayesine bakip kendinize rol model almayin.
    3-5 basari hikayesinin yaninda yuzbinlerce basarisizlik hikayesi oldugunu unutmayin.

• quote:

Orijinalden alıntı: tassa

2016 temmuzda mezun oldum endüstri mühendisliği bölümü.Baktım ortam saçma sapan millet kafayı yemiş mühendisler asgari ücrete çalışıyor.Düşündüm askere gitsem felan vazgeçtim.Sonra ingiltereye gittim tanıdık vasıtasıyla yatak fabrikasında işe başladım düz işçi olarak.18 ay sonra bedelli askerlik olayı çıkınca işi bıraktım geldim parayı ödedim şimdi 16 martta askere gidecem.Askerden sonra almanya kısmetse.Evlilik olayı felan bende de yok yaş 25 bitti 26 gircem.Sana tavsiyem imkanın varsa dışarı kaçmaya bak gidip 2000 lira maaşla çalışıp hayatını karartma.Gelecek yok burda.
    bir yurt dışı işi olursa bnde çıkacam böyle olacagı yok hocam

Orijinalden alıntı: 0tt0m@n

Copleri kim toplayacak? Marangozlugu kim yapacak? Otomobil tamirini kim yapacak?

Sizin gibiler yuzunden insanlar bu tarz isleri asagilayici gordukleri icin yapmak istemiyorlar.

Batida bu yukselme hirsi o kadar buyuk problem olmus ki artik basit isleri yapacak insan bulamiyorlar.

Amerika'da IT sorumlusu arkadasim istifa edip elektrikcilige basladi kendi isini yapiyor.

Kanada'da 17 yil bankada calismis adam istifa edip tir soforlugune baslamis, sebebi daha fazla kazaniyormus.

Genc arkadaslara tavsiyem 3-5 tane sansli kisinin hayat hikayesine bakip kendinize rol model almayin.
    3-5 basari hikayesinin yaninda yuzbinlerce basarisizlik hikayesi oldugunu unutmayin.

Alıntıları Göster
    Çok doğru bir tespit. Katılıyorum. Münferit örnekleri başarı hikayesi gibi anlatmak çoğu kişiyi hayal kırıklığına uğratır.

• quote:

Alıntıları Göster
    Orda sence bir basari hikayesi ornegimi gosterdim

Sadece calismak gerektigini soyledim umutsuz olmamayi pozitif bakip cabalamayi gosterdim

Siz basari hikayesi olarak degerlendirdiyseniz ne mutlu

Gelismis ulkeler zanaatkar adam bunun egitimi alir ayrica yeteneklidir.

Cop toplayan adamin bu kendi secimidir!

Burda okumus egitim almis ancak ne yapmasi konusunda umutsuzluga dusmus bir insana amacin yol gostermek basari hikayesi guzellemesi degil herkesin kendi hayati isteyen copcu olur isteyen elektrikci onemli cok calismak iyi insan olmaktir

Sen yanlis yerden bakmissin olaya bence fikirlerini gozden gecir kanadadaki arkadasinin yaptigi almanyadaki emminin yaptiklari kendini baglar

İnsanlara once iyi insan ve ahlakli olmak ogretilmeli umutsuzluk degil

Sen basari hikayelerine yada ismine ne verdiysen gulmeye devam et guzel kardesim reel hayatin gercekleri cok farklidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatih617

Pre intermediate = Çöp Google translate olmadan ingilizce konuşmayı geç makale bile okuyamazsın.
    Native speaker altı sektörün işine yaramaz.

Alıntıları Göster
    Ana dilli olunmaz, doğulur. Uzun zamandan sonra gördüğüm en boş yorum.

Polonya wroclaw teknoloji üniversitende 5 ay erasmus yaptım hocam. Ne yapın edin o üniversiteye gidin.

Bu söz dünyada ki düzeni özellikle kapatalizmi özetliyor beyler abiler kardeşler birine bağlı kalmamak için kendi işimizi kurmamız lazım başka yolu yok.

Karşılaşılan manzara normal insanlar inanmıyordu gelecek yurtdışında dil öğrenip bi şekilde gitmemiz lazım.

• Hocam madem evlenmeyecektin tezkere bırakıp asker olarak devam edecektin en mantıklısı

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-10D285547

2000 civari alirsindan kasit bu 1850 1950 civari alirsin anlamindadir ki sen daha taban puani tutturamamissin. Ve adam evlenmeyecegini ikna edilicek sekilde söylemis. Ve sen adami hic ciddiye almadan evlendikten sonra korunmayi unutma demissin yani zaten boyle birseyi soylemek senin haddine degilken burdada bir takim seylerde ezbere gittigini bariz goruyoruz. Ve yasal olarak hic bir yerde resmi olarak asgari ucretin altinda alamaz. Ben körden degilim senin bu saldirgan tavrininda yaşının tam oturmamis olmasina veriyorum ^^
    "Ve yasal olarak hic bir yerde resmi olarak asgari ucretin altinda alamaz. Ben körden degilim"

bu zamana kadar hep iyi yerlerde çalışmışsınız ya da iş tecrübeniz yok. öyle güzel çalıştırıyorlarki. özellikle küçük ve orta ölçekli iş verenler. 1600' e anlaşıyorlar. kabul etmezsen zaten başlayamıyorsun. her yerden aynı cevabı alınca bi yerde mecbur başlıyorsun. 2000TL' ni bankaya yatırıyorlar. 400' ünü bize elden üstü kapalı geri vereceksin diyorlar. vermezsen kapı dışarı. 2000TL aldığına dair maaş bordrosu imzalamazsan kapı dışarı. imzayı attıktan sonrada banka dekontları ve imzalı bordrolar ellerinde olduğundan yasal bir hakkın olmuyor.

düzenleme: zaten uzun zamandır mühendislere bu tarz bir uygulama yapılmaktaydı. mühendis asgari ücret geçen yıl net 2833TL iken çatır çatır 2000 TL' ye dediğim sistemde çalıştırıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Duratorq_ -- 9 Ocak 2019; 13:44:52 >

• Duratorq_ kullanıcısına yanıt
    O parayi alanda azicik gozunu acaydi. Iscinin paraya oldugu kadar isvereninde elemana ihtiyaci var parasini kaptirmasin o zaman millet sikayet edilicek yer mi yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle şunu söyleyeyim geçmiş olsun hiç değeri olmayan bir bölüm okumuşsunuz işletme yemiş İktisat mış Bakın ben size şöyle söyleyeyim açıkçası eşit ağırlık ve sosyal bilimleri bitiren insanlar şu anda aç yani bundan 10 sene öncesi için şunu söyleyebilirim gidin bankada stajyer olarak çalışmaya başlayın ya da bir Muhasebe bürosuna gidin Orada stajyer olarak çalışmaya başlayın diyebilirdim şu anda çok kötü bir zamandayız insanlar işlerini kaybediyor belki Çevrenizde duyuyorsunuz dur iş çıkartmaları şu sıralar çok fazla ve iki yıl içinde daha da fazla artacağı söyleniyor Şu an bir resesyon var yani Türkiye'de şuan Mühendisler bile iş Bulamazken sizin iş bulmanız çok zor a bulursunuz nasıl bulursunuz belki BİM'de belki A101 de diyeceğim ama artık o da yok çünkü onlar da küçülmeye başladı umudunuzu yitirmeyin derim sakın borçlanma in en önemlisi borçlanmanın hiçbir şekilde borçlanmayı ailenizin yanında kalın �ş bulana kadar açılmayın Bakın ben bile bitirdim bölümle ilgili bir iş bul çalışamadım yıllarca en sonunda Güç bela mesleğimin dışındaki bir işi yapmak zorunda kaldım 1 yıldan fazla çalıştım yapacak bir şey yok son alternatifiniz yurt dışına çıkabiliyor sana yurt dışına çıkın Allah yardımcınız olsun

• quote:

Alıntıları Göster
    hadjimurat'un kötü niyetle söylediğini sanmıyorum. Zaten sonunda belirtmiş, eğer gayret etmezsen hiç bir şey olmayacağı belli, ama çalışırsan kazanma ihtimalin var gibi bir cümle kurmuş.

Ama size de katılıyorum. Bu ülkede meslek lisesi sınavla öğrenci alyor diye deli gibi çalıştığımız günlerden "meslek liasesi, memleket meselesi" sloganlarının üretilmek zorunda kaldığı günlere geldik.
    Herkes tekniker olmak yerine mühendis olmak peşinde. Elbette bunun peşinde olacak, hatta daha üstün peşinde olacak ama kapasitenin veya şartların engellediği noktada da mutlu olmasını benim yerim burası demesini bilmeli.

• Hocam 4 yıl üniversite bitirmişsin iyi güzelde bitirdiğin bölüm ile ilgili işlere bakındın mı. Aklımda bişey yok ne önerirseniz ne olursa yaparım mantığı varsa üniyi okuman zaman kaybı bana sorarsan özelliklede boş bir bölümse

Örneğin ben liseyi bitirdim 1 yıl oyalandım ufak tefek işlerde ve askere gittim. Askerde hep düşünürdüm dönünce ne yapacağım acaba elimde meslek yok tecrübe yok uzman erbaş vs bile düşündüm ama hayırlısı diyip geldim. Askerden 1 ay sonra bir smmm bürosunda 500 liraya işe başladım para önemli değil ben bu işi öğrenicem dedim ve şuan gayet maaşım iyi ve üni yi dışardan bitirip Allah'ın izniyle smmm olmayı hayal ediyorum.

Yani karamsar olma bir yerden başla işte sonuçta her işten para kazanıp hayatını devam ettiricen.

Ben istemezmiydim bilgisayar muh. olmayi. Olmayinca olmuyor

AMD Ryzen 5 3600 - B450 AORUS PRO - Corsair Vengeance RGB Pro 8x4 - GIGABYTE Radeon RX 5700 XT GAMING OC - Corsair MP300 240GB - WD Blue 1Tb - Corsair Crystal 460X - Corsair RM750x - Casper M2758QP 2k 144Hz Monitör
  • Hocam çok özel değilse neden evlenmeyi düşünmediğiniz sorusunu cevaplayabilir misiniz?

Bir de yazın Amerika'da work and travel programıyla çalışmayı düşünmelisiniz.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.