|
|
Sorun Anakartta mı M2 SSd de mi?
Selamlar,
Uzun zamandır troubleshooting için konu açmamıştım, işin içinden cıkamadım yardıma ihtiyacı var.
LoL oynarken (arka planda sadece chrome açık) 2 kez basıma geldi olay, once donuyor ses devam sonra görüntü yok ses yok(10 n içinde) sonrasında hard stuck oluyor ve reset atıyorum.
İşin garip tarafı RESET SONRASI M2 SSD SİSTEM GÖRMÜYOR.
Bootable drive seçin diyor.
BIOS a grince nvme slot: boş görünüyor.
sistem resetlendikten sonra bios a girip load opt. defaults yaptım. minimal bir OC varcı onu kaldırdım. XMP yi kapattım.
Bu sorun ekran kartını 5700xt den 6800 e güncelledikten 1-2 ay sonra basladı. aynı süreçte biosu da engüncel versiyona güncellemiştim.
AMD driver son 1 aydır aynı.
Su an yanlış diyebileceğim tek sey 2. ssd için olan sata kablosu 10-15 derece kanırtılmıs şekilde duruyor slota lakin sıkıntı yapacak bir şey olduğunu sanmıyorum.
LOL de anmalsz yarıms aiyelik LAG yasıyorum.
LOL in simgesi gözükmüyor(dosyalar corrupt olmuış olabilir ancak bu sorun bios seviyesinde neden olsun?)
M2 ssd yi tak cıkar yaptım düzeldi.
düün gece de oldu aynı sey ssd yi çıakrmadım bile sabaha otomatik düzelmişti.
Sıcaklıklarım normal.
sistem:
Gigabyte b450 m - sh2 mobo
1600 AF
16 Gb ram
sapphire 6800 (düz model) ekran kartı/ Sürücü Sürümü
22.20.29.10-221130a-386458C-AMD-Software-Adrenalin-Edition driver sürümü.
6 tane filan fan
adata 250 m2 ssd
crucial 250 sata data ssd
evga 600 W B brone PSU
ekran kartından temassızlık yoktur die düşünüyorum bios düzeyinde görüntü alma sorunuımu hiç olmadı. PCI EXpress lanelerinde mi sorun var acaba? anakart masrafı da yapmak mantıklı gelmiyor ki b450 e 58003dx e kadar hepsi takılıyor.
bilemedim arkadaslar. fikri olan yaabilirse sevinirim.
Crystalmakr ekliyorum

|
Sağ taraflı sata kablosu arıyorum ( resimli)
Eşim ile termale geldik lakin biraz emekli mekanı gibi buralar. Merkeze 20 dk gosteriyir. Rahat park edebilecegim merkezde önereceğiniz kahve türleri waffle belki pizza makarna vs yapan bir mekan onerebilir misiniz?
Evin altındaki dolaptan daireye fiber?
|
Merhabalar
aracın yılı dolması sebebiyle 2020 model skoda scala aracımın bakım dönemi geldi. 15 gün içinde yağ değiştirin demeye başladı su an.
iki farklıservise sordum (skoda eskisehir ve skoda afyon) ikisi de aynı fiyatı verdiler. en fazla 50 tl cam suyu düşeriz diyorlar
araba 2020 model otomatik premenium paket.
Geçen hafta babamın 2017 corollasını götürdük sanayide yağ+yağ filtresi polen filtresi hava filtresi benzim filtresinden emin değilim hatırlamıyorum, velhasıl bana dedikelr iher şeyi 1200 e değiştirdi. benim arabayı da sorduğumda super B ye 1250 liraya mı ne yapmışlar geçen ay yaklaşık aynı fiyata gelir dedi. yağın litresini 160 tl den hesaplıyor, castrol koyuyormus da tam modelini öğrenmedim. yetkili bayinin yağı 0/20 koyuyormus, bir de longlife koyuyorlar lakin 15 binde hatta 10 binde senesinde değiştiriyoruz biz yağı nedne longlife koyuyorlar bilmiyorum...sanayideki yer 5-30 koyuyoruz standart dedi. (şehir kütahya kısın eksi 20 rutin 1 aylık periyotta)
Yetkili servisin verdiği listeyi atıyorum.
Aklımda şimdi şu var, evet dsg arızası için vs yetkili servise götürmek lazım ama artık iyi niyet yapımıyorlar diye birkaç kişiden duydum buralarda.
işte önce n ye at el frenini kaldır sonra istop et p ye al vs bunları da uyguluyorum,
dur kalkta manuele alıyorum vsvs. iyi bakmaya çalışıyorum elimden geldiğince şanzımana da.
arabayı çok yakın dönemde satmayı düşünmüyorum Allah kaza bela veremzse 100 bine kadar binerim inşallah. yılda 10-12 bin km yapıyorum zaten.
arabanın garantisinin bitmesine 2 ay filan kaldı, ilk bakımı ankara skodada yapılmış bu 2. olacak.
ne dersiniz ne önerirsiniz?

|
YOUTUBE KİMYA DENEYLERİ VİDEOLARIMA BAKTINIZ MI??? NOT: Youtube deney kanalımı, bir doktorun evine kadar gidip önce karısını sonra kendisini öldüren hayvan yüzünden kapattım. #Doktorlaröldürülüyor |
Son Giriş: 13 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 8.004
İkinci El Bölümü Mesajları: 273
Konularının görüntülenme sayısı: 198.620 (Bu ay: 2.732)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3.512 (Bu hafta: 1)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware