Şimdi Ara

Üniversite bitti, askerlik bitti. Yaş 23, şimdi? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
245
Cevap
17
Favori
23.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ne kadar umrunda olur ne kadar sallarsın bilmiyorum gerçekten ama ben yine de kısaca yazayım buraya bende hikayemi.

Yaşım 22. Üniversite okumadım, ilk girişimde işletme kazandım ama umrumda değildi okul yine de ailem istediği için gittim okudum derslerime düzenli girdim ve takır takır geçiyordum sınavları. Sonra tekrar sınava girdim ve aptalca bir hareket yapıp kaydımı silmiştim. Daha kötü bir puanla başka bir okulun işletme bölümüne gittim. Sebebi askerlik tecil ettirmesiydi.

İlkokul son, lise başından beridir programlma ve güvenlik alanlarına ilgim vardı. Bu ilgi git gide tutkuya dönüşmüştü ve etrafımda bu işi yapan kimse de yoktu. Yalnızdım. Asosyal değildim ama bilgisayar hakkında, programlama ve güvenlik hakkında kimseyle konuşamıyordum.

Sonra "Akademik Bilişim"i gördüm. Gittim, çalıştım, yeni arkadaşlar edindim. ( ilk okulumda yarıyıl tatiliydi )

Sonra durmaksızın kendimi geliştirdim.

Şimdi mi? Üniversitem devam ediyor ve tek amacı askerlik tecili.

Türkiye'deki en iyi kurumsal firmalardan birisindeyim. Ve yaşıma göre "uzman" olarak çalışıyorum. Bendne sonraki uzmanlar 25 - 30 yaş aralığında( Koç, Sabancı vs )

Maaşım var, kız arkadaşım var. Ailem artık oku diretmelerini en aza indirdi.

Velhasılı kelam; bence programlama ve güvenliğe yönelebilirsin. 1-2 sene içinde çok iyi yerlere gelebilirsin. İnan bana.

Göz pınarların kuruyana kadar çalış kardeşim, elinin altında internet var!

Kendine iyi bak!

• haylaz__ kullanıcısına yanıt
    Ciddiysen şöyle bir tavsiye verebilirim. A101 de çalışma. Çalıştım oradan biliyorum. Az elemanla çok iş yapmaya çalışıyorlar. Şöyle diyeyim, en büyük mağaza zinciri A101 de ama en çok çalışana sahip şirket BİM.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çükü tuttun...

Orijinalden alıntı: gozcelik

hadjimurat'un kötü niyetle söylediğini sanmıyorum. Zaten sonunda belirtmiş, eğer gayret etmezsen hiç bir şey olmayacağı belli, ama çalışırsan kazanma ihtimalin var gibi bir cümle kurmuş.

Ama size de katılıyorum. Bu ülkede meslek lisesi sınavla öğrenci alyor diye deli gibi çalıştığımız günlerden "meslek liasesi, memleket meselesi" sloganlarının üretilmek zorunda kaldığı günlere geldik.
    Herkes tekniker olmak yerine mühendis olmak peşinde. Elbette bunun peşinde olacak, hatta daha üstün peşinde olacak ama kapasitenin veya şartların engellediği noktada da mutlu olmasını benim yerim burası demesini bilmeli.

Alıntıları Göster
    Bende @hadjimurat kotu niyetle yazmadigini biliyorum ancak farkinda olmadan bu ulkeye buyuk kotuluk ediliyor onu demek istedim.

Yillarca cocuklarin beyni yikandi "oku kendini kurtar" diye.
    3-5 tane kaymak pozisyona yuzbinlerce kisi hedef koyuyor sonunda birkac kisi mutlu olurken gerisi hayal kirikligi, psikolojik bunalim ile yasiyor.

Koylu cocuklarinin aklina yuksek bir mevkide yer kapip hayatini kurtarma fikrini sokarak koyleri bosalttilar. Ciftcilik yapacak yeni nesil kalmadi.

Bir ulkede universitedeki profesor ne kadar gerekli ise tarlada calisan ciftci de o kadar gereklidir.
    Hickimsenin isi bir baskasindan daha basit veya daha asagi degildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0tt0m@n -- 9 Ocak 2019; 16:36:46 >

• Kardeşim sana tavsiye eğer bu arayışta ciddiysen sana ingilizce ve yazılım öneririm. Bir yada birkaç arkadaş daha önermiş. Bu ikisi sayesinde dünya çapında bir insan olursun. Yabancı dil çevreni 85 milyondan birkaç milyar potansiyel insana kadar genişletir. Bu sayede yeni kültürler, yeni dostluklar ve yeni iş potansiyelleri doğacaktır. Yazılım uzmanlığı bu konuda iyice piştiğinde kafanın attığı an şehir / ülke değiştirmene olanak sağlar. Yalnız bodozlama dalma, yazılım sektörünü ve yazılım dilini iyi araştır. ALLAH kolaylık versin.

Orijinalden alıntı: 0tt0m@n

Bende @hadjimurat kotu niyetle yazmadigini biliyorum ancak farkinda olmadan bu ulkeye buyuk kotuluk ediliyor onu demek istedim.

Yillarca cocuklarin beyni yikandi "oku kendini kurtar" diye.
    3-5 tane kaymak pozisyona yuzbinlerce kisi hedef koyuyor sonunda birkac kisi mutlu olurken gerisi hayal kirikligi, psikolojik bunalim ile yasiyor.

Koylu cocuklarinin aklina yuksek bir mevkide yer kapip hayatini kurtarma fikrini sokarak koyleri bosalttilar. Ciftcilik yapacak yeni nesil kalmadi.

Bir ulkede universitedeki profesor ne kadar gerekli ise tarlada calisan ciftci de o kadar gereklidir.
    Hickimsenin isi bir baskasindan daha basit veya daha asagi degildir.

Alıntıları Göster
    Bakin siz beni yanlis anlamissiniz

Ben arkadasin okudum ama umutsuzum sozune yazdim

Orda okuyamadim umutsuz kaldim ne yapicam gibi bisey deseydi derdim zaten okuyamadin ama meslek ogrenebilirsin sunu yapabilirsin bunu yapabilirsin diye

Orda soylemek istedigim universite ogrenimini aldigi icindi

Babam zanaatkar benim mesela ilk okula kadar okumus ama battiktan sonra bile onu kurtaran o zanaatiydi cok sukur suan durumu gayet iyi ama cok calisti yillarca yurtdisinda yasadi didindi kostu kovaladi

Okuyamamis ama cok iyi sekilde gelistirmis binlerce insan var maddi manevi iyi durumda olan

Ben okuyan kesimdeydim bir zanaatim yoktu ve bulundugum alanda gelistirdim kendimi

Bir cok arkadas bana ozelden sordu danisti hepsine ortak payda da sunu soledim calismadan olmaz arkadaslar calismaniz lazim emek sarf etmeniz lazim cabalamaniz lazim hangi konu olursa olsun ister okumus ol ister olma

Aliyim elime telefonu bakayim keyfime yok o dunya bitti

Benim o hikayem bir basari hikayesinden ziyade calismanin onemini gostermekti

35 yasinda bir abiniz kardesiniz akraniniz olarak diyorum calisin okumus olup olmamaniz onemli degil ilgi alaninizda calisin ogrenin gayret gosterin ve caga ayak uydurun.

Dunyada batan yok olan sirketlerin cok buyuk bir cogunlugu caga ayak uydurmamasidir. Dunya degisiyor borsada islem goren 70-80 yillik firmalarin 5-10 kati buyuklugunde bugun tweterlari facebooklari vs konusuyoruz

Koskoca general grubu onbinlerce insana ekmek veren firmadan daha buyuk firmalar var bugun yuzlerce calisani olan cag degisiyor okumak degil ozel olmak aranan insan olmak onemli artik.

Kimse sen itu mezunusun sen odtu mezunusun demiyor isine yarayacak adami ariyor. İstersen lise terk ol

Yurtdisi hayali kuruyor ama hicbir sey yapmiyor ne yapacak seni o ulke bir kalibren bir meziyetin yoksa senden emin ol o ulkede binlerce onbinlerce var almaz adam seni

Yeni nesilde gordugum en buyuk sorun zora gelemiyor hersey hazir ve hemen olsun istiyor kaybetmeyi hazmedemiyor kolayca herseyi elde etmek istiyor sonra reelde bu olmayinca umutsuz mutsuz karamsar oluyor.

• Fatih617 F kullanıcısına yanıt
    Tıpa puanım tutmasına rağmen gitmedim ki bu sene de baktığım tıp sıralamaları gerilerken mühendislik sıralamaları ilerlemiş bu da tıp balonunun sonunun yaklaştığını gösteriyor bence. Artık herhangi bir meslek için kesin demek pek de mümkün değil.

Orijinalden alıntı: Arkadiusz Milik

Benim de yaş 2 ay sonra 21 olacak sağlık meslek mezunuyum üstüne 2 yıllık tıbbi lab okuyordum 1 ders kaldı.Ortaöğretim Kpss'ye girdim fazla bir şey alamadım 79 geldi puan.Çanakkale'de yaşıyorum iş yok desek yeridir.Ağustos ortasında markete girdim Ekim ortasına kadar çalışıp çıktım gerçekten çok zordu.Ailem emekli,evimiz arabamız hiçbir şeyimiz yok.Geleceğe karşı optimist hiçbir şey bulamıyorum kendimde.Alanımla alakalı da kendime gram güvenmiyorum genel olarak bir özgüven problemim var zaten.Karamsar düşünmekten kaçınmak için kendimi aptal saptal şeylerle boş tutuyorum böylelikle de bomboş oldum diyebilirim.Kendime yararlı olabilecek tek şeyim var o da düzenli kitap okumak.Kafamda ölümün geçmediği bir gün dahi yok.
    Ne zaman böyle konular görsem benim de böyle yorumlarla içimi dökesim geliyor.Dışarıda öyle böyle hayatını idame ettiren insanlar var bir de bizim gibi dört duvar arasında bir kitle var.Ne yaparız ne ederiz bilmiyorum bende mücadele edecek,yalnız yaşayacak kapasite de yok.
    4-5 yaş daha büyük olsaydınız =( şansınıza bir ara sağlık meslek mezunları çok kolay atanıyordu sonra onlarında kadro dolmaya başladı.

• Eğitim dil öğrenme, dünyayı gezme demiş arkadaş.

Bunlar ilk adım değil kardeşim. Arkadaş gibi bulunduğun yerde ilerlemek için öncelikle insan olunması gerekiyor.

İnsan nasıl olunur. Hayvanları insanları doğayı seven, düzgün ahlaklı, kul hakkında son derece önem veren, büyüğüne saygılı küçüğüne sevgili, vatanına faydalı, paraya gerçekten ikinci hatta üçüncü sırada düşünen bir birey olmalısın.
    Güzel bir bakış açısı bu da :)

• Şimdi ne olacak biliyor musun ? Eger şanslı isen devlet memuru olur evlenir kredi çekip TOKİ'den ev alırsınız karı koca yıllarca borcunu ödemeye uğraşırsiniz ev eşyalarını ve diğer zerzevatları saymıyorum bile ... Ama eğer şanssız isen Muhasebeci olursun (İktisatta tek iş bu ) 2300 TL'ye 10-12 saat çalışırsın hayatın çöp olur bu kadar ....

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fatih617 F kullanıcısına yanıt
    Ne cafesi arkadaş ? Bu adam tahsilli gidip de kafede başkasının ameleligini yapar mı boşuna mı emek verdi 4-5 sene o işi vasıfsız adam yapar zaten asgari ücret 2k çok para gibi söylemeyin şunu .

• quote:

Orijinalden alıntı: deveyehendekatlatanadam

Aynen Bankalar Bekliyor İstanbul Üni İktisattan Birileri Mezun Olsa da Direk Genel Müdür Yapsak.
    Türkiye'nin en büyük özel bankasında çalışıyorum kardeş, kimin ne mezun olduğu bütün çalışanlara açık. O yüzden çok şey yapma sen :D

Siz O Bankaya Boğaziçi Mezunu Birini Mezun Olur Olmaz Genel Müdür Yapıyor musunuz Yani ? İlk Yazdığından Bu Çıkıyor

• dolar kazanmaya bak, TL surekli devalue ediliyor

> > < <
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.