Şimdi Ara

Ülkeden umudunuz var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye'den bahsediyorum, mevcut iktidar giderse düzelir mi yoksa bundan sonra hiç bir şey düzelmez mi sizce?

• umudum olsaydı türkiyede olurdum yurtdışı medeniyet bana daha yakın

• Umudun yeşermesi için akp ve sarayda yaşayanların seçimle indirilmesi ve bağımsız yargıyla dibine kadar hesap sorulması lazım.

• Düzelmez. Başa kim gelirse gelsin ülkeden bir cacık olmaz. Toplum bozuk.

• Spor bayramınız nasıldı? Yüzme, koşu, atletizm, binicilik, biisklet...? Kaçıncı oldu okulunuz?

• geçmiştede böyleydi ileridede böyle olacak, sen bakma 60ta iyiydi 70te iyiydi 90larda iyiydi 2000lerde iyiydi diyenlere. paran varsa herzaman iyidir paran yoksa her zaman kötüdür

• İktidar gitse bile umudum yok. Batı bize bu mültecileri kitledi. Mühendisleri, doktorlarımızı kaptırdık. Eğitim alanında Dünya sıralamasında çoğu üniversitemiz ilk 500'den geriye düştü.

• Ülkeden umudunuz var mı?
  • hiç bir zaman düzelmez imkanı olan gitsin düzelir diyenler memur asker polis memurlardır

• Umudum yok cumlesinden sonra batiyi suclayanlar sayesinde hic bir umudum yok..
  • Hayır
  • yoksa gidin sizi tuatan yokki.

• Bu kalitede bir halk ile bir şey olmaz gelen mülteci çöpleri ile daha da düşüyor yani herşey daha da kötü olacak.

• alex59 kullanıcısına yanıt

sanki akp öncesi umut yeşermişti de kalkmışsın sarayı hesap soruyorsun

Yıl 1979

Ülkeden umudunuz var mı?

değişen ne ?

geminin kendisinde sorun olmasın? başından beri hep su alıyor

senato gibi soylu birileri başa geçmeli kararı uygulamalı milletin kafasına göre seçtikleri millet vekilleri değil! hiçbirinin bir faydası yok gürültü kavga başka bişey değil

• bu ülkeden değil dünyadan umudu olan kendini sorgulasın, nereyi tutsan elinde kalır

• Ekonomik olarak düzeliriz orta vadede eğer düzgün yönetilirsek te onun harici medeniyet saygı sevgi ahlak vs gibi konular düzelmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Why Shy

Düzelmez. Başa kim gelirse gelsin ülkeden bir cacık olmaz. Toplum bozuk.

yol gösteren var ama toplum doğru yoldan yürümek istemiyor.

• 1979 yılını örnek verip eskiden şöyleydi böyleydi diyen varÜlkeden umudunuz var mı? 

79 yılında türkiyede döviz öyle vatandaşlar tarafından serbestçe alınıp satılabilen birşey değildi. Ekonomi kapalı ekonomiydi ve dövizler devlet eliyle yükseltilirdi. Öyle doların talebe göre düşüp yükseldiği serbest piyasa yoktu. O yüzden bir resmi bir de karaborsa kuru vardı.

O yüzden ne alaka 79 yılıyla?

• Bundan sonra kurulacak olan türk devleti için umudum var. Türkler tarih boyunca devletlerini ayakta tutmayı başaramamış. Hep birileri çıkıp enkazın içinde yeni bir devlet kurmuş. Türk milletinden umudum var mı dersen "İyi zamanlar zayıf insanlar, kötü zamanlar güçlü insanlar derim." Bu millete iyi günler haram çünkü inatla rezil ve sefalet bir hayat yaşamak için uğraşıyor. İlber Ortaylı'nın dediği gibi: "Yüzyıllarca tek bir adamın ağzından çıkan lafa bakarak yaşamış bir millet demokrosiye alışamaz"
  • quote:

Orijinalden alıntı: UzmanAga

Bundan sonra kurulacak olan türk devleti için umudum var. Türkler tarih boyunca devletlerini ayakta tutmayı başaramamış. Hep birileri çıkıp enkazın içinde yeni bir devlet kurmuş. Türk milletinden umudum var mı dersen "İyi zamanlar zayıf insanlar, kötü zamanlar güçlü insanlar derim." Bu millete iyi günler haram çünkü inatla rezil ve sefalet bir hayat yaşamak için uğraşıyor. İlber Ortaylı'nın dediği gibi: "Yüzyıllarca tek bir adamın ağzından çıkan lafa bakarak yaşamış bir millet demokrosiye alışamaz"

Bundan sonra kurulacak Türk Devleti yok. Arap hayranlığı ile devşirilmiş bir ortadoğu ülkesi var, doğusunda kürt devleti kurularak parçalanmış, ortası araplaşmış, batısı ülkede kalmayıp gitmiş...

Çok üzücü, çok acı ama bu hale getirmek için araplaşmış halk-araplaşmış iktidar ve gizli iktidar destekçisi kürtleşmiş muhalefet var.

Gördüğünüz siyasi partilerde Atatürkçü diyebileceğiniz %5 oy oranı alabilecek bir güruh bile yok.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.