Şimdi Ara

Uçak Seyahatlerinde Kullanılmaya Uygun, Kaliteli Valiz Tavsiyeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
7.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Özellikle yurt içi ve yurt dışında uçakla gidilebilecek seyahatlerde kullanmaya uygun, gerçekten sağlam ve dayanıklı bir valiz arıyorum.


    Piyasada yabancı markalar da dahil olmak üzere, pek çok seçenek var. Fakat bazıları çok fiyatlı olmasına rağmen, daha ilk uçak seyahatinde oradan oraya fırlatılmaktan pert olup, kullanılamaz hale geliyor.


    Bana gereken nitelikler ise valizin hafif ve sağlam olması şeklinde. Boyut olarak kabin boy veya orta boy olabilir. Geçmiş deneyimlerimden çok büyük olanların kullanışlı olacağını düşünmüyorum.


    Bu forumda mutlaka işi nedeniyle sık olarak yurt içi ve yurt dışı uçak seyahati yapan kişiler vardır. Özellikle bu kişilerin nedenleriyle ve nereden satın aldıkları ile beraber, kaliteli valiz markası tavsiyelerini beklerim. Görüş paylaşıp, yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkürlerimi iletirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi passero -- 24 Nisan 2023; 22:46:2 >



  • Kabin valizi alın, sürekli yanınızda olacağı için kimse zarar veremez.


    Aslında valizler ordan oraya fırlatılmıyor. Valizlerin zarar görmelerinin sebebi farklı.


    Valizleri korumak için farklı yöntemler var:

    1. Kemer bağlayın
    2. Naylon ile sarıyorlar


    Valizilerinizi çok doldurmayın. Ağır valizler daha kolay zarar görüyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 25 Nisan 2023; 10:53:50 >
  • Kabin memurları samsonite çanta kullanır(dı bir zamanlar?). Her daim uçuşa giden çanta, onu araştırın.
  • Panthér kullanıcısına yanıt

    Samsonite'ı biliyorum. Eskiden de kullanmışlığım var. Fakat son zamanlarda çok fazla Samsonite şikayeti okuduğum için, bilemedim. Bu markanın ürünleri eski kalitesinde olmayabilir diye düşündüm.

  • cleanton kullanıcısına yanıt

    Kabin valizi iyi bir tercih olabilir. Fakat örneğin 1 haftalığına bir yere gidecek olunca, kabin valizi normal bir eşyayı sığdırmak açısından yeterli olur mu? Kabin valizleri haliyle daha küçük hacimli olduğu için soruyorum.

  • passero P kullanıcısına yanıt
    Artık çoğu ürün eskisi gibi değil. Eski kalitesi olmayabilir.
  • passero P kullanıcısına yanıt

    1 haftalığına seyahat ederken kabin valizi az gelebilir, yeterli olmayabilir. Orta boy bir valiz alıp, valizi havalimanında naylona sardırın (streçliyorlar). En güvenlisi bu şekilde olur.


    Kumaş valizler de (kumaş değil aslında kumaş görünümlü balistik dokumalı kumaş demek daha doğru) sert valizlere göre daha sağlam oluyor. Benim bir tane Samsonite kumaş kabin valizim var, 17 senedir kullanıyorum, hala çok iyi durumda.


    Sert valiz almayın, kumaş valiz alın. Samsonite'ın güzel kumaş valizleri var. Kumaş valiz düşse de hasar almıyor.


    Samsonite eski bir markadır, valizlerine güvenebilirsiniz. Son yıllarda dünyada seyahat eden insan sayısı çok arttı, orantılı olarak şikayetlerin de artması normal.


    Ayrıca valizi kapasitesinin üstünde doldurmayın.

  • Benim de sık seyahat ettiğim için bu konuda deneyimlerim var. Benim tavsiyem, Samsonite veya Rimowa markalarını tercih etmeniz yönünde olacak. Her iki marka da kaliteli malzemeler kullanarak ürettikleri valizlerle tanınıyorlar.

    Samsonite, özellikle sert valizlerde ürettiği Cosmolite serisiyle biliniyor. Bu serideki valizler oldukça hafif ve sağlam. Ayrıca, Cosmolite serisi valizlerin birçoğu kabin boyutuna uygun olduğu için uçakta yanınıza almanız da mümkün.

    Rimowa ise, özellikle alüminyum valizleriyle tanınıyor. Bu valizler oldukça dayanıklı ve şık görünüyorlar. Ayrıca, Rimowa'nın kabin boyutuna uygun valizleri de mevcut.

    Benim tercihim Samsonite Cosmolite serisi valizlerden yana. Hem hafif hem de dayanıklı oldukları için uzun süre kullanabileceğinizi düşünüyorum. Bu valizleri Samsonite mağazalarından veya online olarak satın alabilirsiniz.

  • Selamlar

    uzun seyahatlerde kumaş valizleri tercih ediyorum.Diğerleri ama ortadan ya da köşeden kırılıyor gidilen yerin uzaklığına ve aktarmalı uçuşa göre değişiyor.kumaş ise Fossil Kumaş valizler sağlam sıvı vs asla geçirmiyorlar..

  • serkanertekin kullanıcısına yanıt

    Kullandığınız modeli ve satın aldığınız yeri de paylaşabilir misiniz?

    Fossil markasının valiz ürettiğini bilmiyordum. Bu ürünlerin üretim yeri neresidir?

  • Dilek Karakuzu D kullanıcısına yanıt

    Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Rinowa' yı sizden öğrenmiş oldum. Almanya üretimi bir valiz markasıymış. Beymen' de satılıyormuş. Fiyatları da bir hayli yüksek.

  • passero P kullanıcısına yanıt

    benim aldığım sanırım buydu

    trendyol.com
    Fossil Unisex Kumaş Büyük Boy Valiz Fiyatı, Yorumları - Trendyol
    https://www.trendyol.com/fossil/unisex-kumas-buyuk-boy-valiz-p-32639553
  • serkanertekin kullanıcısına yanıt

    Bavulunuzun iç kısmında taşıma sapının olduğu yerde, taşıma sapı ile bavul iç yüzeyi arasında sert bir bölüm var mı? Bazı bavullarda sorduğum bölge yumuşak malzeme olduğu için, sapın bavulun iç yüzeyini yırtabildiğini yazmışlar. Sizin bavulunuzda durum nasıl?

  • passero P kullanıcısına yanıt

    benimkinde yok ama herhangi bir sıkıntı olmadı yani uzakdogu uçtum hep..

  • cleanton kullanıcısına yanıt
    Eskiden bende kabin boy samsonite ile yolculuk yapardım, sonraları gördüm ki götürdüğümün yarısı gereksiz eşya,

    2 tane 30lt salamon-jackwolfskin sırt çantası aldım onunla gider olduk her yere. 5~7 günlük dış seyahate yetiyor, taşıması da kolay.
  • Panthér kullanıcısına yanıt

    Kabin valizi maksimum 20 x 35 x 55 cm ölçülerindedir ve maksimum 38 litredir. Tekerlekli bir valiz mi, sırt çantası mı, tercih kişiye kalmış. O sırt çantası uçağa binerken, inerken herkese çarpar, etrafı rahatsız edersiniz. Cıkartması bir dert, takması ayrı bir dert. :))))

  • cleanton kullanıcısına yanıt

    O kadar ince ölçümlü detaya bakmıyor havayolları, mesela 20x40x55 olanlar 43lt gibi.

    En son geçen hafta yurt içi Pegasus ile uçtuk, kadın 2 çekçek bir koca çanta ile kabine geldi, gördüğüm kadarı ile artık o kadar sıkmıyorlar eskisi gibi.


    Bizim havayollarında 25 yıllık bir iş hayatımız oldu. Personel kabin çekçekleri ile tatillerde çok yere gittik kabine alıp. İş hayatı bitip emekli olunca seyahatlere kullanmaya başladık ama gördük ki oradan oraya sürükleyerek Avrupa da(yada diğer) gezilmiyor(muş).


    Bizde kaliteli, hafif, hoş, nazik vs. 2-3 sırt çantası aldık, belden destekleyince taşıması da çok rahat. Artık çanta ver-bekle işinden de kurtulduk, online check-in yapıp geçiyoruz-uçaktan inip gidiyoruz.


    Bu güne kadar oraya buraya çarpmadık, uçağa binerken inerken elime alıyorum sonra kapısından çıkınca sırtıma.

    Yani, neticede kampçı tipi koca çanta değiller.


    Tabi sonuç olarak tercih meselesi.


    Biz çok tecrübe ettik ve en rahatının bu olduğunu gördük. Çekçek ile gezdiğimiz zamanlarda bir sürü gereksiz şey alıyormuşuz, boş yere taşıyormuşuz onu fark ettik, şimdi az öz hafif rahat...





    Sırt çantası arayanlara benim tavsiyem, Salomon Evasion 25lt Outdoor Sırt Çantası.





  • Panthér kullanıcısına yanıt

    Sırt çantasından bahsetmiştin, kıyaslamak için o ölçüleri yazdım. Sırt çantalarından çok farklı olmadığını belirtmek için.

  • cleanton kullanıcısına yanıt
    👍
  • Kabin boy için kesinlikle öneririm. Piyasadaki en geniş hacimli valizdir. Yurtdışına çıkıyorsanız outletlerde 175 euro gibi bir fiyata sahip olabilirsiniz.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.