Şimdi Ara

BUDAPEŞTE-VİYANA-PRAG GEZİSİ İÇİN TAVSİYELER ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
4
Favori
51.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 23 Temmuzda bir tur şirketi ile orta avrupa turuna katılmayı düşünüyoruz. Tur şirketi gidiş dönüş uçak biletleri, konaklama ve panoramik şehir turları haricinde bir şeye karışmıyor. Ekstra gezileri ise pahalı, bu yüzden arkaşla biz kendimiz gezmek istiyoruz. Tavsiye edeceğiniz mekanlar yada herhangi bir şey varsa paylaşırsanız seviniriz. Örneğin Türkiyeyi ucuza aramak için önereceğiniz bir sim kart varmı? Şehiriçi ulaşım için dayfree biletler uygun mudur? Bu arada 2 gün Budapeşte, 3 gün Prag ve 2 gün Viyana da kalacağız. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler...

Budapeşte;
    Gül Baba Türbesi
    Kahramanlar Meydanı
    Parlemento Binası
    St. Stephan Bazilikası
    Opera Binası

Prag
    Hradcany Kalesi
    Eski Belediye Binası
    Prag katedrali
    Charles IV Köprüsü
    Smetana Tiyatrosu

Viyana
    Sanat Müzesi
    Opera Binası
    Antik Müzeler
    Hoffburg Sarayı
    Parlamento Binası
    Belediye Sarayı
    Burg Tiyatrosu
    Üniversite
    Votiv Kililsesi
    Dönme Dolabı (Prater)
    Tuna Boyu
    Belvedere Sarayı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erosmarcos -- 19 Temmuz 2011; 13:17:44 >
  • geçen sene Polonya'ya giderken Viyana ve Prag'da molalar vermiştik (yaklaşık 1er gün, çok gezme fırsatım olmadı) En çok Prag'ı beğeneceğinizi düşünüyorum ve size önerim şehir haritası almanız. Orada rahatlıkla bulursunuz ve nerelerin gezilmesi gerektiğini görürsünüz (işaretli) karar verirsiniz. Hediyelik eşya vb. yerler satan yerler çok fazla ve size önerim döviz bürosunda çek parası almayın. Biz gittiğimizde 1e 18den bozmuşlardı euroyu, ama lokantalar ve özellikle esnaf 22-25 arasından hesaplamaktaydı. Çok farkediyor. Şu an durum nasıl bilemem ama euro ile alışveriş yapmanızı öneririm.

Viyana'da dikkatli olun her yer kule biz bir arkadaşımla kaybolmuştuk. Graben Street'deki St. Stephen's Cathedral'ini görmenizi tavsiye ederim ki bu cadde, kaybolduğunuzda, orayı bulup ordan başka yerlere ulaşabileceğiniz bir konumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyblueeye -- 20 Temmuz 2011; 15:10:35 >

• aynı geziyi geçen sene yapmıştım. ekstra turları kendiniz de kolaylıkla yapabilirsiniz, tur şirketine bir ton para vermeyin.

prag'dan karlovy vary'e 5 euroya otobüsler kalkıyor, yol 2.5 saat sürer. 1 gününüzü oraya ayırabilirsiniz. prag muhteşem bir şehir, şehir merkezinde gezin kaybolun, yeme-içme çok ucuz.

viyana'da orman gezisini tavsiye ederim ama ona turla gitmek zorundasınız. grinzinge kendiniz gide bilirsiniz, sanırım westbahnhoff istasyonundan trenle gidiliyordu.

budapeşte'de tekne gezisini 9-10 euroya yapabilirsiniz, nehir kıyısında firmalarla görüşürsünüz
  • Hocam şehir merkezine inersen eğer belediye otobüsünden alacağın bilet fiyatı 40 kron yani 1.7 euro tutar. Arkadaş 2,5 euroya Karlovy Vary ye gidersin demiş inanma o paraya otelden şehir merkezine gidip dönemezsin bu bir. İkincisi tekne turunu yapacaksan kaliteli teknelerle yap zira ucuz tekneler allaha emanet kelle koltuk ve 3 sene önce benzeri bir tekne battı faciadan dönüldü. Kaliteli teknelerde ödeyeceğin ucret 1 içecek dahil 18-22 eurodur artı şehir merkezine iniş ve dönüş metro bileti masrafın olacaktır bunu da unutma.
    İyi Eğlenceler

Not: Konu up olmus ama neyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 29 Ağustos 2012; 3:26:33 >
  • Viyanada cüzdanlara dikkat.haziranda arkadaşlarla gittik metroda arkadışın cüzdanı çaldılar ve ilginçtriki şifre istemeden metrodaki bilet otomatlarından 500tl lik bilet almış.ve Viyana polisi de hiç yardımcı olmadı.kısacası gitti cüzdandaki 600euro+500tl.orada göçmen çok dolayısıyla hırsız da.ama prag 10 numara şehir.mutlaka praga uğrayın.zaten küçük bir yer olduğu için şehri gezmek de kolay.her yer yakın birbirine ayrıca viyanaya göre çok çok ucuz.bu arada suyu büfelerden almayın marketlerden alın.büfede 1.5 lt su yu 80 korunaya aldık yaklaşık 7tl yapıyor marketlerde ise 10kr yani 75kuruş.
    Prag gezi deneyimim
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Viyana'da Schonnbrunn Sarayı'na mutlaka gidin. Belvedere Sarayı yanında minyatür kalır. Ayrıca Budapeşte'de eğer üşenmezseniz Buda Kalesi'ne ve yanındaki Mathias kilisesine de uğrayın. Oralarda güzeldir. Oradaki hediyelik eşya satanların fiyatları (büfe şeklinde olanlar) daha iyidir şehir merkezine göre.
    prag çok güzel bir yer gerçekten her şey tarihi binalar vs müthiş . tercih ve zevk meselesi tabi ama ben viyanaya gittiğimde artık sıkıldım tarihi binalardan müze kilise vs görmekten .artık böyle çarşı pazar vs görmek istiyor insan.
    tarih,mimari ilginizi çekiyorsa mutlaka gidin .
    prag da göreceğiniz çoğu yer çok yakın birbirine
    viyana daha büyük bir yer olduğu için metro-tramway çok yaptık.
    bu arada prag da tekne turu yapmayın çok gereksiz.kanal boyunca 1 saatlik bir tur ama hiç esprisi yok.
    arkadaşın da dediği gibi pragda gezin kaybolun
    ara sokakalara girin
    saat kulesini görün hatta tepesine çıkın.özellikle akşam üstü tavsiye ederim.
    akşam da köprüde yürüyüş yapın,şherin diğer tarafına geçin.

eğer başlangıç budapeşte-viyana-pragsa iyi
    yoksa önce praga giderseniz viyana sıkıcı gelir.bu arada viyanada gerçekten çok Türk var

• aklıma gelenler.

1. Prag ve budapeştede para bozdurmayın, giydiriyorlar. Camlarda yazan kurlara aldanmayın onlar yalan. (veya belli bir miktar sonrası geçerli oluyor) göz göre göre soyuyorlar milleti. Mümkünse kredi kartı ile alış veriş yapın. İş bankası felan varsa çok koymuyorlar. En azından aldığın verdiğin parayı biliyorsun.
    2.Viyanada panaromik turdan sonra başka tur olursa gitmeyin. Zaten yazdığnız yerleri hep panaromik turla gezdirecekler. Bi schönburrn sarayına detaylı girersiniz ki mutlaka görün. Mümkün olduğunca çok kendiniz gezin. Mesela bizi segrotte diye bir maden ocağına götürmüşlerdi dağın başında. Hiç gitmesek te olurmuş. Bütün günümüzü yedi. Orda günler daha kısa ve hava kapalı. Vaktinizi iyi değerlendirin.
    3. Mesela gün içinde abuk turlar varsa katılmayın. Viyana için 2 gün çok az... Bu sarayların hepsini gördükten sonra şehirde kendiniz gezin. doga ve sanat tarihi müzelerine gidebilirseniz verin parasını ve girin. bir daha gelip göremezsiniz.
    4. Akşam oldu mu operalarda çok güzel oyunlar var. Enayi gibi ekstra tura 60euro vermeyin sakın. Ayakta girin (5 euro mu neydi) Ortamı ambiyansı görün. Yarım saat kalın çıkın zaten sıkılırsınız.
    5. Hiç bir ekstra tura gitmeyin. Yok buda peşte nehir turuymuş, orta çağ gecesiymiş, bilmem ne nehrinde kayıkla gezintiymiş. İnanın yarı yarıya daha ucuza yaparsınız. Yapmazsanız da çok elzem değil.
    6. Pragta meydandaki kafelerin yanında batar katlar var. Oraları orta çağ hanları. Orta çağ gecesine kendiniz gidebilirsiniz. Bizim turda kişi başı 60 € idi. Biz iki kişi geyik yedik ördek yedik şarap bira vs. total 45 € hesap geldi :D Extra Tura gitsek 120 € vercektik.
    7. Pragta Harley davidson bar var. Tavanda motorlar falan asılı. Bir de avrupadaki birkaç Hard Rock Cafeden biri var. Bunlara gidin. Kokteylleri birası falan çok güzel.
    8. Karlovy varyde pek bişey yok sıcak su kaynağını görmek için gitmeyin. Bi tane fıskıye var o kadar :D
    9. Cesky krumlov diye bir yer var kiçok güzel orayı görün mutlaka.
    10. Becherovka almayın. bok gibi. Bildiğin sıvı mesir macunu, iğrenç bişey. Aldım 3 senedir evde duruyor.
    11. Mümkünse balayında gitmeyin. Sakin bir zamanda gidin. Kışa doğru çok güzel ve sakin oluyor.
    12. Pragta kızlar öküz gibi bakar. Gerçekten çok güzel ve bakımlılar. Ama hemen atlamayın. Dont touch only watch :D
    13. Krusovice diye bir bira fabrikası var. Turla yanından geçerseniz otobüsü durdurup ordan bira ve bardak alın, gerçekten çok güzel.
    14. Budapeşteden tokai şarabı alın. 3 numarası en güzeli. Diğerleri çok tatlı oluyor.
    15. Tur şirketleri viyanada konaklama pahalı olduğu için çok kalmak istemezler. Viyanada daha çok vakit geçirmeye çalışın. Mesela bizim turda birisi vardı Budapeştede 1 gün kaldıktan sonra kendi viyanaya gitti. Sonra tur sonunda bize katıldı. Bütün zamanını orda geçirdi. Çok güzel bir şehir.
    16. Sulara dikkat edin. Onlar maden suyu içiyor. Normal suyu aramanız lazım. Kapak rengine falan bakın. Kırmızı olan normal suydu galiba.
    17. Islak mendil alın. Wc lerde musluk falan yok. Pis herifler
    18. Harita mutlaka alın yoksa kaybolursunuz. Ortaçağ şehirleri olduğu için sokaklar paralel değil. Yuvarlak ve iç içe. Yani gideceğin yerin bir arka sokakta olduğunu bilsen de oraya ulaşamıyorsun. çünkü sokaklar kıvrılarak gidiyor :D Mumkünse önceden haritayı kabaca inceleyin.
    19. Bisiklet yollarından yürümeyin, adamı dövüyorlar.
    20. Sağınıza solunuza dikkat edin. Çantanıza sahip çıkın. Boyun cüzdanı takabilirsiniz. Her yerde para çıkarmayın. Turistik yerlerde ortalık uğursuz kaynıyor. (aynı bizdeki gibi) Sonra zehir olmasın.
    21. Giderken konserve poaça kraker felan götürebilirsiniz. Öğlenleri çok işe yarıyor gereksiz masraftan kurtulursunuz. Biz duruma göre öğlen dışarıda güzel yemek yiyip akşam otelde getirdiklerimizi atıştırmıştık. Ve tabi su ile aynı fiyata aldığımız süper biralarımızı götürmüştük.
    22. Bilindik yerlerden yemek yemeye çalışın, budapeştede gulaş falan yemeyin iğrenç bişey. Sbarro mc donalds felan iyidir.
    23. Fiyat yoksa sorun, ayıp değil. Ne şık şık hatunlar takım elbiseli adamları pazarlık yaparken gördüm.
    24. Bahşiş mutlaka bırakın, bazıları hesabı geri getiriyor eksik diye. Kural gibi bir şey onlar için. Ama siz bakın duruma göre bırakmazsınız :))
    25. Umarım faydalı olmuştur. iyi gezmeler.

„€ Vincent Lord €„

• budapeşteden fazla bahsedilmemiş.. 3 sehri de hızlıca gezdim. prag bence ovulduğu kadar da guzel degil. budapeşte pragdan daha tarihi binaya sahip. nehir üstündeki kopruleri bile harika.. daha ucuz. insanları türklere ılımlı..
    biz hic müzeye falan gitmemiştik.. genllikle dışardan dolaştık şehri.. manzaralı yerlerine cıkıp yukardan seyrettik.. budapeştede bir tepede 2 dunya savaşı sığınağı falan var oraya gittik bi tek.. güzel yer. halen kullandıkları parlamentoları bizim dolmabahce sarayı gibi nehir kenarında ve harika bir mimari..

prag zaten kucuk yuruye yuruye geziliyo merkezi. ama budapeşte de oyle gecilecek bi meydan yok.. prag gibi turizmle var olan bir şehir degil. insanların turizm dışında haytlarını surdurdugu tarihi bir şehir.. bizi bi tanıdık gezdirmişti. nasıl gezilir bilmem...
  • Hangi tur, fiyatı kaça? Be de araştırıyorum da.
  • 2003 yılıydı yanlış hatırlamıyorsam prag'a gitmiştim. aralık ayıydı. acayip soğuktu. şehir güzeldi. charles köprüsü çok güzeldi, özellikle de geceleri. otelimiz merkezdeydi. bence yurt dışında önemli bi ayrıntı. karloy vary kaplıca yeri yani gezilebilir,bütceye bağlı. trezen toplama kampıcok ürkütücü idi. pronto ile gitmiş memnun kalmıstım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hotan37

bende düşünüyorum şuan gitmeyi prag viyana ve budapeşte ama kararsızız turlamı gitsek yoksa kendimizmi ? açıkcası öğrencilikten dolayı maddi olarak kasmadan olucak şekilde...

eğer İngilizcen iyiyse ve vize almaktan yana sıkıntı yoksa booking.com dan kalacak yerini ayarladıktan sonra iyi bir araştırmayla kesinlikle bireysel gidilmesinden yanayım

Orijinalden alıntı: Bland

quote:

Orijinalden alıntı: hotan37

bende düşünüyorum şuan gitmeyi prag viyana ve budapeşte ama kararsızız turlamı gitsek yoksa kendimizmi ? açıkcası öğrencilikten dolayı maddi olarak kasmadan olucak şekilde...

eğer İngilizcen iyiyse ve vize almaktan yana sıkıntı yoksa booking.com dan kalacak yerini ayarladıktan sonra iyi bir araştırmayla kesinlikle bireysel gidilmesinden yanayım

bende sizin gibi düşünüyorum turlardan vazgeçtim kendimiz gideceğiz ingilizce öğretmenliği okuyorum :) sıkıntı olmaz galiba ...
    fiyata dahil program çok dolu olduğundan mesafe hiç önem de taşımıyor.

Otobüs (Neoplan) ve kaptanı çok iyiydi. Gündüz ekstra tur yok tüm geziler ücrete dahildi. Gece programları, insan belki de o bölgeye bir kere gideceğinden özellikli ve katılmaya değer. Gündüz dahil olan öğle yemekleri ve restoranları muhteşem.

Katılmak istemediğiniz akşam programlarında rehber sizi ortada bırakmıyor, alternatif öneriler getiriyor, seçim sizin.
    Eğer bütçeniz kısıtlı ise Tuna tekne turuna, çek gecesine, çigan gecesine ve Vltava tekne turuna katılın katılmasanız bile zaten bir yerde akşam yemeği yiyerek bir miktar para harcayacaksınız. Kansav beyin önerdiği ve gösterdiği seçenekli restorantlar gerçekten güzel ve uygun fiyatlıydı.

Tur fiyatına gelince pahalı gibi görünse de diğer tulara baktığınızda gündüz bazı turlar ekstra, akşam programları 5-10 euro daha yüksek hiç öğlen yemeği dahil değil ve İstanbul çıkışlı. Biz Ankara'dan Tempo'nun önünden başladık ve bitirdik. Bu maliyetleri ilave ettiğinizde diğer turlar daha bile pahalıya gelebiliyor.
    Bir de orada 3-4 tur şirketinin ortaklaşa grup oluşturduğunu gördük. Biz tek grup ve 25 kişi 50 kişilik otobüste uyum içerisinde turumuzu yaptık ve sonuç herşeyiyle mükemmeldi. Kansav beyin rehberliğini görmek için katılmanız ve birlikte o güzellikleri yaşamanız gerek.
    Teşekkürler Tempo, teşekkürler rehberimiz Kansav bey, teşekkürler tura katılan Tempo'nun uyumlu tur arkadaşlarım.
     BUDAPEŞTE-VİYANA-PRAG GEZİSİ İÇİN TAVSİYELER ?

• budapeşte, prag'dan çok daha renkli bir şehir. prag ucuz gibi görünüyor fakat budapeşte ile kıyaslanınca pahalı. pahalılık insanları etkilemiş. çok renksiz bir halleri var çeklerin. macarlar ise eğlenceli ve pozitif ışık saçıyor.

prag'ta döviz bürosunda para bozdururken kesinlikle çok dikkatli olun. özellikle müze-mustek arasında para bozdurmayın. hiç acımazlar geçirirler. 1 euro'yu tl olarak 2.90'a bozdurduğunuzu düşünün. döviz bürosu size 1.5-2 liradan bozsa kabul eder misiniz. işte bunlar böyle bozuyor. parayı aldıktan sonra almasaydın diyorlar.

budapeşte'de hatunlar yoldan çevirir. bara gidelim mi derler. en klas mekana davet ettik. bizi dandik bir yere davet ettiler. tezgah düzenliyorlar. 3 bira içersiniz, kızı kons aldın diye önünüze 100-200 euro hesap getirirler. polise, ben bu kızla sokakta tanıştım dersiniz. kız, hayır kons aldı der. paşa paşa hesabı ödemek zorunda kalırsınız. gık diyemezsiniz.

gulaş bizdeki gibi bir şey değil. çorba içinde küp et var. daek'te 7-8 euro fiyat çekiyorlar. yemeyin. yazık günah. oralarda güzel yemekler var.

avrupa'nın en eski pastanesi dedikleri cafe gerbaud belki de budapeşte'nin en kazık yeri. 1 kahve macburi bahşiş ile 7 euro. getirdikleri kahve iğrenç. pastalar 12-15 euro. bunlar turist avı dediğimiz yerlerdir. oltaya gelmeyin.

içki ile aranız iyiyse prag'ta bira festivalleri kovalayın. budapeşte'de ise underground partiler var. bunları araştırın. 10'dan sonra içki yasak ama sistem bizdeki gibi. kimse yasak masak sallamıyor.

kısa bir not da viyana'dan düşeyim. feci pahalı bir şehir. ortalama bir yemek 20 euroya patlıyor.

bu tip yerlerde şehrin şebeke suyu içilir mi öğrenmek, şehir çeşmelerindeki suları pet şişeye doldurup içmek lazım. çünkü avrupada büfelerde su çok pahalı. ortalama 3 euro.

eğer backpacker tipi tatile ilginiz varsa giderken muhakkak ton balığı, barbunya konserve götürün. akşam yemeğini 3 liraya halledersiniz. akşam yemekleri daha şatafatlı, bazı yerler bahşişi hesaba gömüyor. bu masrafa girmeyin. 7 günlük bir tatil için 4 kutu barbunya, 4 poşet ton balığı akşam yemeği masrafından sizi kurtaracaktır. acıkırsanız yine yersiniz. paranızı harcayacak çok fazla şey olacak.

• Viyana ve Prag için plana ihtiyacın yok, bu şehirlerde zaten her yer turistik ve görülmesi gerekiyor. Özellikle Viyana her açıdan şok edici bir şehir. Her sokakta farklı güzellikte yapılar görebilirsin. Avrupa'nın çoğu şehrini gezdim hiçbiri beni bu kadar etkilemedi. Budapeşte'de de kale, merkez gayet güzel ve tarihi. Budapeşte metrolarından giriş ve çıkışta yaşlı teyzeler bilet kontrolü yapıyor bileti gösterdim diyip çöpe atma sakın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.