Şimdi Ara

TürkNet, Türk Telekom FTTH Altyapısında 1 Gbps Profilini Resmen Aktif Etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
289
Cevap
11
Favori
17.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
19 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TürkNet, Türk Telekom FTTH Altyapısında 1 Gbps Profilini Resmen Aktif Etti

🎉 TürkNet, Türk Telekom fiber altyapısı üzerinden 1.000 Mbps / 50 Mbps hız seçeneğini resmen satışa açtı!

(Evet, yanlış okumadınız: TT altyapısı üzerinden 1 Gbps artık aktif edilebiliyor.)

Bu gelişme sadece benim için değil, Türkiye’deki tüm fiber kullanıcıları için büyük bir adım.

Bugüne kadar “TT izin vermiyor”, “port sınırı var”, “teknik olarak mümkün değil” denilen hızlar artık aktif edilebilir durumda.

⭐ Neden kritik bir gelişme?

• TT altyapısında ilk kez bireysel kullanıcıya resmi, ek ücretli 1 Gbps hız profili açıldı.

• Diğer ISP’ler için de emsal niteliğinde.

• FTTH/GPON üzerinde yıllardır süren “profil kilidi” uygulaması gevşetilmiş oldu.

• Teknik engel olmadığı halde yıllarca kapalı tutulan hız seviyeleri artık siparişe açıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sametcolakoglu -- 9 Aralık 2025; 0:34:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bana göre TurkNet (işin teknik tarafı bir yana) ticari olarak güvenilmez bir şirkettir. Yıllardır çoğu lokasyonda var olan Türk Telekom altyapısından sadece 100/20 paket aboneliği sattılar ve "tek fiyat" sloganıyla kendi 1000/1000 Gigafiber paketleriyle aynı fiyata pazarladılar. Eee, kendi Gigafiber altyapıları T. Telekom'a oranla kaç lokasyonda var? Bu resmen ticari olarak ahlaksızlıktır. Şimdi T. Telekom altyapısından 1000/50 FTTH paketini "tek fiyat" tarifelerinin 200 lira üzerine pazarlamaya başlamışlar!  

Peki:

1) Yarın öbürgün halen 700 lira olan bu "tek fiyat" tarifesini atıyorum 900 liraya çıkartırlarsa onlardan 100/20 fahiş sayılabilecek fiyata razı olup abonelik tesis ettiren gelecekte ne yapacak?

2) Madem hizmet alanının ve abone sayı arttırmaya çalışıyorsun ve geç de olsa kendi Gigafiber şebekenle bunu beceremeyeceğine uyandın neden böyle biraz fark talep ederek 200 ve 500'lük paketleri de aboneliğe açmıyorsun?

Türk Telekom altyapısından kontrolsuz olarak 1000/50 paket aboneliği çoğaldığında, yani bazı lokasyonlarda 1000/50 abone sayısı aşırı arttığında ve oralarda herkes aynı anda 1000 ile DL yapmaya çalıştığında T. Telekom altyapısı (yani santrallerde yer alan kapasite) satüre olacak, herkes arzu ettiği 1000'e yakın indirme hızlarını alamayacak. Zira T. Telekom şebekesi böyle bir senaryoya kapasite olarak hazırlıklı da değil! 

• Güzel

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Öyle görünüyor yapanlar var bile 😄

Şu Türksat upload konusundada bir dokunuş olsa iyi olur.TürkNet, Türk Telekom FTTH Altyapısında 1 Gbps Profilini Resmen Aktif Etti 

Bekliyoruz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Yanında göbek marulda ister misin?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

onu istiyorsan gigafiberin olacak TürkNet, Türk Telekom FTTH Altyapısında 1 Gbps Profilini Resmen Aktif Etti 

Şaka maka çok büyük olay bence bu. Benim binamda hem gigafiber hem ttfiber var, kentsel dönüşüm ilçesi olduğu için her gün bir bina yıkılıyor. Gigafiber havai kablolama yaptığı için sorun oluyor. DAha dün akşam 18:30 da gitti, gece 04:00de geldi. bu tür sorun yaşamak istemeyen ttfiber geçer yine 1000mbps mis gibi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • çok güzel haber hemen geçeyim dedim 1200 tl kurulum ücreti çıktı ekstra zaten 1 yıllık peşin ödeme yapmıştım nasıl olacak? kuruluma gelen de olmayacak ki herşeyi be yapacam neyin parasını istiyorlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kickboxer_18 -- 9 Aralık 2025; 10:16:38 >

Buradan değil. Online İşlemler kısmında buton vardı. Siz böyle yapınca yeni müşteri gibi sandı doğal olarak.

şuan online işlemler çöktü sanırım web sayfasında hiçbir yere girilmiyor hangi buton acaba?

Evet ben de giremiyorum. Ama açıkken hemen tıkladım ve galiba hemen aktif oldu. 4-6 saat sürebilir, 3 gün sürebilir yazıyordu ama hemen oldu.

hayırlı olsun bir de biz geçebilsek

• Bana göre TurkNet (işin teknik tarafı bir yana) ticari olarak güvenilmez bir şirkettir. Yıllardır çoğu lokasyonda var olan Türk Telekom altyapısından sadece 100/20 paket aboneliği sattılar ve "tek fiyat" sloganıyla kendi 1000/1000 Gigafiber paketleriyle aynı fiyata pazarladılar. Eee, kendi Gigafiber altyapıları T. Telekom'a oranla kaç lokasyonda var? Bu resmen ticari olarak ahlaksızlıktır. Şimdi T. Telekom altyapısından 1000/50 FTTH paketini "tek fiyat" tarifelerinin 200 lira üzerine pazarlamaya başlamışlar!  

Peki:

1) Yarın öbürgün halen 700 lira olan bu "tek fiyat" tarifesini atıyorum 900 liraya çıkartırlarsa onlardan 100/20 fahiş sayılabilecek fiyata razı olup abonelik tesis ettiren gelecekte ne yapacak?

2) Madem hizmet alanının ve abone sayı arttırmaya çalışıyorsun ve geç de olsa kendi Gigafiber şebekenle bunu beceremeyeceğine uyandın neden böyle biraz fark talep ederek 200 ve 500'lük paketleri de aboneliğe açmıyorsun?

Türk Telekom altyapısından kontrolsuz olarak 1000/50 paket aboneliği çoğaldığında, yani bazı lokasyonlarda 1000/50 abone sayısı aşırı arttığında ve oralarda herkes aynı anda 1000 ile DL yapmaya çalıştığında T. Telekom altyapısı (yani santrallerde yer alan kapasite) satüre olacak, herkes arzu ettiği 1000'e yakın indirme hızlarını alamayacak. Zira T. Telekom şebekesi böyle bir senaryoya kapasite olarak hazırlıklı da değil! 

Önceleri tamamen AMD taraftarı olmakla beraber artık Intel'e de "hayır" diyemeyen, sonradan görme Windows kullanıcısı olmakla beraber artık sıkı bir MacSever ve kullanıcısı da olan AirTies-Zyxel destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. Oppo A16S, iPod Touch 4G (64GB), Retina MacBook Pro (late 2012, i5 dual core, 8GB RAM, 256GB Flash SSD), late 2012 Mac Mini (i7 quad core, 12GB RAM, 1 TB HDD), iki değişik konfigürasyonlu AMD veya Intel İşlemcili masaüstü PC, iki Intel işlemcili Notebook ve Netbook, vs.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.