Vodafone WireGuard VPN protokolünü komple engelliyor!!!
Böyle saçmalık mı olur arkadaşlar? Turkcell SansürOnline'dan kurtuldum diye hattımı da Vodafone'a geçirdim. Ama gel gör ki Vodafone mobil internette WireGuard protokolüne komple bir engel var. Ne paralı VPN servisleri ile WireGuard çalışıyor, ne de kendi evimde router'ımda kurduğum WireGuard server'ı. Evet doğru okudunuz arkadaşlar. Kendi ev internetime uzaktan erişim sağlayabilmek için kurduğum WireGuard server'ına Vodafone mobil internet ile ulaşamıyorum! Böyle bir saçmalık olabilir mi? Turkcell ve Bimcell ile ulaşabiliyorum.
Ayrıca bunu kanıtlamak için ayrı bir test daha yaptım. İsmini paylaşmayacağım bir ücretli VPN servisinin WireGuard server'larına normal UDP paketler ile bağlanamıyorum. Ama aynı VPN servisine uygulamasındaki "WireGuard Obfuscation", yani WireGuard paketlerini gizleme ayarını açarsak ve ShadowSocks aracını seçersek bu kez mobil internet ile VPN'e bağlanabiliyorum ve internete erişebiliyorum.
WireGuard protokolü UDP paketleri kullanır ve paketlerin WireGuard olduğu bariz bir şekilde ortadır. O yüzden network admin'leri tarafından engellenmesi çok kolaydır. 2021 civarı SansürOnline da bunu yapıyordu. "Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi" konusu altında bunu o zamanlar çok konuşmuştuk. Turkcell daha sonra komple bloklamak yerine yavaşlatma uygulamasına geçti, biraz daha sonra yavaşlatmayı da kaldırdılar. WireGuard normal çalışmaya başladı.
Ama Vodafone ise 2025 yılı bitmek üzereyken WireGuard protokolünü komple engelliyor! Bu kabul edilemez bir şey. Ben kendi evimde kurduğum VPN'e ulaşamıyorum. İş gereği şirketin WireGuard VPN'ine bağlanması gerekenler de bağlanamıyor. Eğer WireGuard trafiğini saklamazsanız Vodafone sizi komple engelliyor!!! Bu nasıl bir saçmalık???
Sizce bu cayma bedeli ödememek için haklı bir neden değil mi? Ortada resmen ayıplı hizmet var.
Arkadaşlar bir sorum olacaktı. Pimapen pencereye sonradan pervaz yapılabilir mi?
1+1 evdeki tek odanın eski ahşap doğramasını ve camlarını komple değiştirttik. Pimapen Nirvana ve Isıcam Konfor yapıldı. Üst, sağ ve sol tarafı pervazlı, ama alt kısmında hiç memnun olmadığımız mezar taşı gibi mermer bir denizlik var. Hem de tek parça, iki parça değil. Isı köprüsü yapıyor ve dışarının soğunu eve taşıyor. Ayrıca hem evin içine hem de dışına taşan, çok kalın ve geniş bir mermer. Dediğim gibi mezar taşı gibi. Herhalde gidip mezarlıktan aldılar. Yağmur yağmaya başlayınca mermere düşen su damlacıkları bile çok ses yapıyor. Bunu yapanlara etmediğimiz laf kalmadı... Cidden merdiven altı iş çıkardılar.
Eski doğramamız ile böyle bir problemimiz yoktu. Pervazlıydı o. Üstünde panjur kutusu vardı, duvar yoktu, bomboştu yani. Sökülünce orayı komple alçı veya başka bir şey ile doldurdular.
Mermerin kalınlığı 4cm. Yani pervaz yaptıktan sonra kasa 4cm aşağıda duracak, o yüzden üst kısma 4cm alçı duvar çekecekler diye düşünüyorum.
Biz bu mermerin gitmesini istiyoruz. Komple sistemi söküp, alta da pervaz yapıp, tekrar kör kasa oturtmak mümkün mü? Yoksa bu sistem artık çöp mü? Paramız boşuna mı gitti? Lütfen yapılıyor diyin.
Ayrıca değiştirmişken panjur kutusunu da değiştirmek istiyoruz. Bize taktıkları panjur kutusunun sağ kapağı yok. Bildiğiniz açık, komple hava giriyor evin içine. Kapağı olsa bile biz izolasyonlu panjur kutusu istiyoruz.
Sinekliği ise yanlış monte ettiler. Pencere dışına monte etmesi gerekilen sineklik pencere içine monte edildi, o yüzden görüş alanı bloklanıyor. Bunu eve gelen başka sineklikçi bile doğruladı. Çünkü panjur ve sineklik çok yakın oldukları için becerememiş usta.
Ve sağ pervaz yerinden çıkmaya başladı, hava giriyor.
Cidden çok kötü işçilik yaptılar. Bizde başka yetkili resmi Pimapen bayisine düzeltmeyi düşünüyoruz.
Vodafone'dan aylar önce sevdiğim yeni bir sıfır numara almıştım. Ama öylesine aldım yani, benim olsun diye sırf. Hiç kullanmıyorum. E-SIM olarak öyle telefonda kapalı duruyor. Boşuna her ay 300 TL ödüyorum. Faturalı hat.
Numarayı kaybetmek istemiyorum. Başkasına aktarılmasını da istemiyorum. Hattımı komple iptal etmeden, numarama halen sahip çıkıp faturadan nasıl kurtulabilirim? Böyle aylık veya yıllık cüzi bir miktar ücret ödeyip numaranın halen sahibi olmak ve "aktif" tutmak mümkün mü?
Veya faturasıza çevirsem hiçbir şey ödememem mümkün mü? Sonuçta hiç kullanmıyorum hattı.
Hattı yeni aldım daha 3 aylık.
TurkNet başka firmanın cayma bedeli ödemesini nasıl yapıyor?
Yakın zamanda binama GigaFiber kutusu konuldu. Sinyalin aktif olmasını bekliyoruz. Mevcut olarak Mart ayında taahhütü yenilenmiş Turkcell SuperOnline kullanıyoruz. Maksimum 100 Mbps veriyorlar. Doğal olarak erken iptal edeceğiz ve GigaFiber'e geçeceğiz. Sonuçta cayma bedeli çıkacak.
Bu bedel nasıl ödeniyor?
Önce Turkcell'i mi iptal ediyoruz? Yoksa TurkNet'e başvurduktan sonra mı iptal ediyoruz? Prosedür nasıl işliyor?
TurkNet Fiber 100/20 pakette ONT var mı? Fiber kablo mu ethernet mi?
Yakın zamanda adresime Türk Telekom FTTH altyapı getirdi. Eskiden TurkNet'in sitesinde altyapı sorgulama yaptığımda VDSL çıkan sonuç artık Fiber 100/20 Mbps çıkmaya başladı. Yani Türk Telekom altyapısı üzerinden Fiber. Ben de hemen başvurdum.
Şunu merak ediyorum. Türk Telekom ekibi kurulum için gelecek ve modem verecekler. Verdikleri modem ONT bağlantılı mı olacak? Yani daireye fiber optik kablo mu çekecekler? Yoksa CAT6 kablo mu çekecekler FTTB gibi?
Tercihim fiber optik. Umarım fiber optiktir.
TürkNet yıllardır kendi GigaFiber altyapısında simetrik 1000 Mbps sunuyor. 499.90 TL. DPI ve sansür yok, en mis gibisi, ama maalesef yaygın değil.
Rezil Turkcell SansürOnline bile simetrik 1000 Mbps paket sunmaya bu sene başladı. 2200 TL. Bir rezillik daha.
Sizce Türk Telekom ne zaman simetrik 1000 Mbps sunacak? Sizce sunacak mı bile? Sunacak ise fiyatı sizce ne kadar olur?
Ayrıca neden upload hızları genel olarak ülkede bu kadar kısıtlı? 50 Mbps şaka gibi. FTTH GPON altyapısı doğal olarak kullanıcıya maksimum asimetrik 2488 Mbps download ve 1244 Mbps upload sunabiliyor. Neden bu hızlar sunulmuyor? 2.5G verememe sebepleri verdikleri ONT cihazların 1G'lik RJ45 portu olsa bile en azından 1000 Mbps simetrik paket sunabilmeleri lazım. Upload niye böyle düşük? Sebebi ne?
Hangi fiber internet sağlayıcısına geçilmeli?
Merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda taşınacağım. Yıllardır maalesef tek opsiyon olduğu için SansürOnline'ın FTTB 100/20 paketini kullanıyorum. 20+ yıllık QuikNet FTTB altyapısı. Diğer konularda belki benim mesajlarımı okuyanlara olmuştur. SansürOnline'ın rezilliği hakkında yüzlerce mesajım var.
Yeni gideceğim adreste bir çok opsiyon var ve hepsi FTTH altyapı. Turkcell hariç hepsi de (muhtemelen) Türk Telekom altyapısını kullanıyor.
Benim için önemli olan şey fiyattan ziyade düşük ping, kaliteli yurt dışı rotaları, sabit ve stabil indirme ve yükleme hızı sunması (örnek, 1000 Mbps paket ise hiç bozmadan saniyede stabil 100-120 MB/s indirme yapabilmesi) ve kaliteli bir hizmet olması. Ne kadar az DPI ve sansür, o kadar iyi. Tercihim taahhütsüz kullanmak çünkü 12 aylık kirada oturduktan sonra 3 veya 4 ay ekstra oturmayı planlıyorum ve yüksek cayma bedeli ödemek istemiyorum. Sadece yalın internet. Telefon ve TV olmayacak. Eğer 1000 Mbps mevcut ise paket o olacak, değilse en ikinci yüksek paket olacak. Kampanyalar yeni müşteri için olacak. Kurulum, aktivasyon, ıvır zıvır ücreti olmaması tercihim. E-Devlet ile dijital abonelik tercihim. Son olarak IPv6 veriyor olması gerek.
Bunlar göz önünde bulundurulursa sizce hangisi en iyisi? Böyle bir tablo hazırladım. Burada olmayan tavsiyelere de açığım.

SansürOnline'ı en başa yazdım hemen bakıp geçin diye. Başıma silah tutsalar abone olmam ama gene de fiyat karşılaştırması için oraya yazdım. Altyapısı Turkcell olanlar otomatik olarak elenir.
Şu an düşündüğüm şey ya direkt TürkNet'e davetiye kodu ile taahhütsüz başlamak, ya da 12 ay Vodafone veya Türk Telekom 1000 Mbps kullanıp diğer 3/4 ay taahhütsüz TürkNet'e geçmek.
Tavsiyeler?
Akrabamda HG8245X6-10 modem kurulu. Buna ayrı ONT alıp, ayrı bir OpenWRT router'lı iki cihazlı sisteme geçmek mümkün mü? Hangi ONT lazım? WAN MAC clone gibi başka neler gerek?
OpenWRT yüklenen SFP modüllerden alıp komple OpenWRT sisteme geçmek mümkün mü? Bu videodaki gibi:
https://www.youtube.com/watch?v=U3z0u8HfYXI
Değilse hangi ONT cihazları oluyor? Spesifik cihaz mı lazım ONT için?
20 senelik numaram var. Özel bir numara diyebiliriz. O yüzden bırakmak istemiyorum. Numara benim üzerime değil. Akrabamın üzerime. Ama numarayı 20 yıldır ben kullanıyorum.
Turkcell numarası. Artık Turkcell müşterisi olmak istemiyorum. Abone alımı olsaydı NetGSM düşünüyordum ama kapalıymış. O yüzden şimdilik Vodafone düşünüyorum. NetGSM benzeri modern ve ucuz alternatifler varsa onlara da açığım (kod sms'leri alabilmesi çok önemli).
Akrabama sordum, o da tamam dedi. Şimdi bunu nasıl yaparız merak ediyoruz. Komple e-devlet üzerinden olabilmesi tercihimiz.
Kısaca Turkcell'den ve onun üzerinden, Vodafone (veya NetGSM vb) ve benim üzerime taşımak istiyoruz numarayı. Mümkün mü? Prosedür nedir?
2 Nisan 2025, saat tam 20:00'de OpenWRT router'ımda PPPoE username/password ve WAN MAC Clone ile kullandığım router artık çalışmamaktadır.
Alıntı
metni:Unable to complete PPPoE Discovery
Verdikleri çöp modem ZTE H3600'ı geri taktım, çalışıyor.
Kendi router'ımı tekrar geri taktım, PPPoE çalışmıyor.
Altyapı FTTB, CAT6 kablo.
Muhtemelen VLAN veya tag ile ilgili bir şey yaptılar.
@tuzsuz_deli_bekir Sizde durum nedir?
Son Giriş: 22 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 16 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 549
İkinci El Bölümü Mesajları: 9
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 2.683)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 656 (Bu hafta: 11)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
13 Yanıt
5