Şimdi Ara

TürkNet, Türk Telekom FTTH Altyapısında 1 Gbps Profilini Resmen Aktif Etti (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
289
Cevap
11
Favori
17.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
19 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Katılıyorum. Hatta bence istisna bölgeler hariç izin gerekmeksizin bildirim ile de kazı yapılabilmeli. Yalnız telco'ların da EHABS konusunda standartı tutturmaları lazım.

• Ben de Turknet'e peşin 499.90 lira ödedim, hem download 1000 Mbps hem upload 1000 Mbps. Ek ücret de yok. Aylık +200 liraya 2000 Mbps download 1050 Mbps upload da fena olmaz hani. Yok demem. Her ay 200 lira fatura çıkar ne güzel Ağustos'a kadar. Ağustos'ta da aylık 599.90 +200 = 799.90'dan 2000 Mbps download 1050 Mbps upload 1 yıl daha uzatırım öyle bir şey olursa...
    TürkNet, Türk Telekom FTTH Altyapısında 1 Gbps Profilini Resmen Aktif Etti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e-Militarist -- 10 Aralık 2025; 0:26:50 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• e-Militarist kullanıcısına yanıt

Ahaha 😄

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

merhaba, bu fiyatı nasıl sabitlediniz ? bende vdsl den geçmeyi düşünüyorum da. birde nerden eve kablo çektiler ?

Keşke dediğiniz gibi olsa hocam ama gerçekte işler böyle değil maalesef. Bizzat telco saha çalışanı tanıdığım var adam diyor ki başka iss'nin kablosunu gördüğüm de direk kesiyorum diyor. Bizim kanallarımızı menhollerimizi kullandırmayız diyor. Belediyelere kazı izni için başvuru saçmalığı bence de kalkmalı hatta belediye her caddeye her sokağa 10luk gırtlak boru bırakmalı isteyen iss kablosunu geçirsin hizmet versin. Sürekli bir asfalt döküp kesip yama yapma süreci var bu kazı belası yüzünden. Yanlışlıkla kesilen kablo boru vs den bahsetmiyorum bile. Lanet olsa bürokrasi yüzünden 1 adım ilerleyemiyoruz.

bu nedir allah aşkına yan komşum 1000mbit alıyor aynı altyapıda bize 250mbit mi gelecek?

dostum adamlar kafasına göre mi 100mbps e limitledi sanıyorsun?

Türk telekom babasının hayrına mı özel olarak fiber çektiği binadaki altyapıyı türknet'e verecek?

Muhtemelen aylardır anlaşma peşindelerdi ve sonunda anlaşmışlar. 100 ile 1000 arasındaki fark altyapı. Biri bakır kablo iken diğeri tamamen fiber, bu da fiyatta fark çıkarıyor işte. Ben çok normal karşıladım. Ancak tabii ki yine bir gigafiber değil.

toplam aylık maliyet?

Ey millet! İyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat medeniyet (uygarlık) tarikatıdır. Uygarlığın emir ve isteklerini yapmak, insan olmak için yeterlidir...
    (Atatürk, 30 Ağustos 1925)
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutersoy

merhaba, bu fiyatı nasıl sabitlediniz ? bende vdsl den geçmeyi düşünüyorum da. birde nerden eve kablo çektiler ?

VDSL'den geçmeyin. VDSL aboneliğinizi kapatın önce. Modem falan varsa kiralık, gönderin gitsin. Sonra sıfırdan Turknet Fiber aboneliğine başvurun. Apartmanda hangi fiber kutuları var? Telekom fiber kutusu mu? Turknet GigaFiber kutusu mu?

Kutudan, doğalgaz borusunun yanından delik açıp, dairenin kapısından delik açıp içeriye kablo çektiler. Pencereden, balkondan fiber kablo çekmiyorlar. Yasakmış. Kırılıyormuş kablolar...

Turknet aboneliğiniz aktif olduktan sonra, ilk ay arkadaşını getir kodu ile ücretsiz, sonraki 3 ay 399.90 lira ödeyin, ilk 6 ay +200 lira kurulum ücreti faturaya yansıyacak. 3 tane 399.90 lira ödediğiniz faturanın ertesi günü arayın müşteri hizmetlerini, bu da aşağı yukarı Nisan ayına denk gelir, 1 yıl peşin 599.90 liradan ödemek istiyorum deyin. 2027 Nisan'a kadar 599.90'dan bağlayın...

Turknet GigaFiber kutusu yoksa apartmanda, Telekom fiber kutusu varsa, 1000 Mbps download isterseniz, ayrıca her ay +200 lira ödeyeceksiniz. O aylık olduğu için onda peşin ödeme olmuyor. Çünkü onu isteğe göre ayda 1 kere sınırlı olmak kaydıyla açıp kapatabiliyorsunuz. İlk 6 ay +200 kurulum ücreti + her ay +200 1000 Mbps hız ek paketi. *Bu Telekom altyapısı kullandığınız senaryoda geçerlidir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e-Militarist -- 10 Aralık 2025; 13:17:5 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• bana 24 gün ücretsiz deneme sonrasında aylık 200 göstediği için talep oluşturdum.bu mesajı yazarken onay geldi.10 dakika sürmedi geçiş.turknet araya bir 500 lük paket , baz paketi 100 den 200 e

çekme tarzı aksiyonlar da alsa güzel olur.

Aylık maliyetin yanında Turknet eskiden VDSL tarafında sansür için DPI kullanmıyordu. Düz DNS kullanıyordu. Sanıyorum hala da öyledir. Bu FFTH alt yapısında da aynı mı acaba?

TTNET 1000lik fiberde 460 gün taahhütüm var :)) Cayma bedeli 4000 liraymış. Turknet bunu 6 aylık taksitle karşılayacağını söylüyor. Yani şu anda 1500 lira zarara gireceğim, 2500'ü de 6 ayda geri alacağım, bir gol de oradan yerim. Yine de enflasyonu düşününce TTNET gudubetinden kurtulmak için bunu yapsam mı diye düşünüyorum.

Daha önce Turknet (TTNET VDSL altyapı) kullanıcısıydım ve memnundum. TTNET ffth getirince mecburen geçmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hEro_ -- 10 Aralık 2025; 14:58:52 >
  • Şimdi arkadaşlar şu an Türk Telekom fiber deyim. 20 gün falan kaldı taahhüt bitmesine. Turknet e geçsem fiber 1000 Lik Paker için ücret sitesinde yazan ilk 3 ay 399 sonraki 9 ay için 599 şeklinde mi peşin ödeme için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

dışında pek yok malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 10 Aralık 2025; 16:46:3 >

Ben TTnet FTTH altyapısında 100Mbps ile Turknet kullanmıştım 1 sene, DPI yoktu aynı şekilde. Fiber altyapısı TTNet'i kullansa da Turknet kendi networkü üzerinden internete çıkıyor,

TTNet ile fiber dışında alakası yok. TT üzerinden gigafiberdeki uploadu veremese bile sırf bu yüzden tercih edilir zaten.

Tamamdır. Ancak TTNET FFTH alt yapısı Turknet'e 2-3 gün önce gelmedi mi? 1 yıl nasıl kullandınız?

Hayır yıllardır var, yeni gelen kısım FTTH altyapısı ile 1Gbps hız. Eskiden TT üzerinden verdikleri hizmet maksimum 100Mbps ile sınırlıydı.

Yani Gigafiber ile aynı parayı ödüyordunuz ama 100Mbps alıyordunuz, üstünü isterseniz yoktu. Ben o yüzden 100Mbps'den sıkılıp TTNet 1Gbps'e geçmiştim sonradan.

TT taahhüt bitmesine yakın Gigafiber geldi sonra tekrar Turknet'e döndüm kısacası.

Anladım, teşekkürler.

ilk 3 ay mı 600 TL sonra 900 TL mi olacak? 3 ay ibaresi yok çünkü 1000 mbps yapınca

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.