Şimdi Ara

Türknet teknisyeni Türk Telekom kutusuna giden kabloyu kesip beni mağdur etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2 gün önce evime TürkNet GigaFiber bağlantısı yapıldı. Bağlantı sırasında kutudan evime yeni kablo çekildi. Teknisyenler kabloyu şafttan indirmekte zorlandıklarını söyledi, ben de mecburen evin başında durmam gerektiği için oradan ayrıldım ve bağlantının yapılmasını bekledim.

Bağlantı tamamlandıktan bir gün sonra üst komşum, tam benim bağlantı yaptırdığım saatlerde Türk Telekom internetinin kesildiğini ve arıza kaydı açtığını söyledi. Türk Telekom teknisyeni gelip kontrol yaptı ve komşumun evine giden kablonun kesildiğini tespit etti. Bu tespitten sonra herhangi bir onarım yapılmadı, sadece kablo ve kutunun fotoğrafını çekip “TürkNet’e iletmeniz gerekiyor, çözmesi gereken onlar” diyerek beni komşuyla karşı karşıya bırakıp gitti.

Ben de aşağıdaki fotoğrafları TürkNet ilettim. Gelen cevapta “TürkTelekom kablolarının kesildiğine dair görsel bulunmuyor, ekibin kabloları kestiğine dair görsel mevcut ise iletmenizi rica ediyoruz.” denilmiş. Size sormak isterim: Bu durumda benim kablo kesilirken video mu çekmem gerekiyordu? Bu talep pratikte imkânsız bir şey.

Somut durum şudur:

• Benim bağlantı yapıldığı anda komşumun interneti kesiliyor.
    • Türk Telekom teknisyeni gelip kesildiğini tespit ediyor.
    • Kesilen kablo yeni çekilen kablonun bulunduğu noktada, gidip fotoğrafladım.
    • Tüm bu olaylar sizin görevlendirdiğiniz teknisyenlerin işleminden hemen sonra gerçekleşiyor.

Bu durumda sorumluluk açıkça TürkNet’e aittir ama kendileri bu sorumluluğu almayı pek uygun görmüyorlar yeni abonelerine. Kendim dahil olmadığım bir şeyin sorumluluğunu neden bana yüklemeye çalışıyor? @TurkNetDestek

Yuvarlak ile işaretlenen yer türk telekomun kendi hattı. Benim hattımı şaft boşluğundan geçiremediği için bu siyah plastiğin içinden geçirmeye çalışmış, orayı keserken de kabloyu kesmiş.

Kestiği Türk Telekom'un gri kablosu.

Yukarıda kesilen siyah plastiğin ve kablonun türk telekoma ait olduğuna dair görsel. Aynı kesilen yerden çıkan beyaz kabloda bana ait olan türknet kablosu. Daha nasıl bir kanıt sunabilirim? @TurkNetDestek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emple -- 28 Eylül 2025; 3:45:50 >

• Güncelleme, az önce destek talebine geri dönüş yaptılar.

hala sorunu çözebileceğimiz bir şeyle gelmiyor TürkNet. Nedir bu yani, ne anlatmak istiyorsunuz burada? @TurkNetDestek Sen yaptır faturasını bize gönder yoksa sen yaptır biz hiçbir şeye bulaşmıyoruz mu demek bu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emple -- 28 Eylül 2025; 10:59:0 >

• Turk Telekom'un yapması gerekmiyor mu bu düzeltmeyi?

Cidden merak ediyorum apartman içi kablolarda olan bu tarz hasarlardan(çocuk,kaza, teknik ekip vs..) kim sorumlu?

O kablo sizden alakasız bir şekilde kesilmiş olsa yada keseni belli olmasa Türk Telekom hiçbir zaman gelip tamir etmeyecek mi?

----------bu profildeki kişi veya kişiler hayal ürünüdür ----------
  • Hocam emin ol yorulduğun ile kalırsın bence hiç uğraşma kendi aralarında halletsinler.

Eğer başka bir operatörün (örneğin TürkNet’in) ekiplerinin müdahalesi sonucu kablo kesildiyse, Türk Telekom ekibi olay yerinde bir “Zarar Tespit Tutanağı” düzenler.

Bu tutanakta:

Hangi kablonun kesildiği,

Hangi işlem sırasında olduğu (tahmini tarih-saat),

Üçüncü taraf (örneğin TürkNet) nedeniyle zarar oluştuğu yazılır.

Fotoğraflar bu tutanağa eklenmesi

Çünkü kesilen hat Türk Telekom’a ait olduğu için, onarımı da onların yapması gerekir.

TürkNet ya da abone olarak siz, bu kabloya dokunamazsınız çünkü mülkiyeti size ait değil.

Türk Telekom ekibi zararı belgeleyip tutanakla kayıt altına alır.

Türk Telekom, bu tutanağı TürkNet’e iletir.

Gerekli onarımı yaptıktan sonra, onarım maliyetini TürkNet’e fatura eder.

TürkNet genellikle bu tür zararları kendi iç süreçleriyle karşılar ya da kendi taşeron firmasına yönlendirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 28 Eylül 2025; 18:23:8 >

• smart0201 kullanıcısına yanıt

Hocam arızaya bakmak için gelen Türk Telekom teknisyeni ile kendim de görüştüm. Bizim böyle tutanak tutma gibi bir yetkimiz yok diyor.

hepsini yazın

Cumartesi sabahından beri haber bekliyoruz bakalım hocam hala bir şey yok. Kablosu hasar gören komşum bireysel ilişkileriyle Türk Telekom'a mail attı. Şu an Türk Telekom fiber kabloya ek yaparak geçici bir tamir yapmak zorunda kaldı çünkü evden çalışan insanlar. Fiber kabloya ek işi sıkıntılı bir iş olduğu için Türk Telekom'da bunun kalıcı bir çözüm olmadığını bilmeniz gerekiyor, yeni kablo çektirmeniz gerek dedi. Türknetten ses soluk yok hala. @TurkNetDestek

Aynı sorun benim dairemde var fiber kablo ek yapıldı 3 yıldır sorunsuz kullanıyorum. Bu işlem yapıldığında Türk Telekom dan hizmet almıyordum ama onlar gelip yaptılar çünkü alt yapı onların.

Size gelen Türk Telekom ekibi bilgisiz ya da boş konuşmuş. Kabloda sorun varsa altyapı ekibine aktarır arızayı onlar gelip kontrol eder gerekirse yeni kablo çeker.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam bağlantı fiber. Zaten şu an geçici olarak öyle yaptı ama fiber bağlantıda bunu önermiyoruz, tek kablo geçmeli diyor. Bu arada komşu defalarca farklı şikayet kaydı açtı türk telekom'a, gelen teknisyen hep aynı kişi. Muhtemelen bizim bölgeye hep o bakıyor. Ben de ayrı bir arıza kaydı açtım yine aynı adam. Türk Telekom ilçe müdürlüğüne gidip altyapı ve kablolama bölümüyle görüştüm onlar da yuvarlak konuşuyor. Saha ekibi bakabilir de bakmayabilir de ama sorunu çözmesi gereken Türknet diyorlar. Gelen türk telekom teknisyeni de istiyorsanız kablo bırakırım, siz elektrikçiye çektirirsiniz diyor da neden ben kendim elektrikçi masrafını ödeyeyim? Ben mi kopardım kabloyu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emple -- 30 Eylül 2025; 14:51:0 >
  • Geçmiş olsun , ekten sorun çıkmaz kullansın birisi müdahale etmediği asılmadığı sürece sorunsuz çalışır. Perfomans kaybı filan olmaz içiniz rahat olsun. Telekom daha sonra biri asılır burdan gevşer ihale bize kalır diye o şekilde konuşmuş içiniz rahat olsun ekten yana.

Şunuda boşuna beklemeyin kimse gelip kablo çekmeyecek ne telekom ne turknet . Bir ihtimal insanlık namına belki bir kişi hayrına çekerse çeker. Malesef acı ama gerçek. Allah sabır versin . Kendiniz çekerseniz daha az yorulursunuz emin olun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auysal -- 1 Ekim 2025; 19:56:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

komuşuyu da turknet'e geçirin oda 1000/1000 alsın o zaman çözülür gibi :D

Hocam konu dışı olacak da merakımdan soruyorum bu ek konusunda emin miyiz herkes farklı bir şey söylüyor. Youtube'da Murat Gamsız'ın fiber inceleme videosunda da yaptığı ek yüzünden upload pinginin tavan yaptığını, bufferbloat testinde çok kötü sonuçlar aldığından bahsediyordu ve sıfırdan kablo çekince düzelmiş gözüküyordu.

Yarın bir gün sorun yaşarsak diye emin olmak ve bilgilenmek için soruyorum.

Desktop: MSI Z97S SLI PLUS // i5 4690k (Turbo Boost 3.9 GHz.) // Hyper 212 Evo CPU Soğutucusu (160 mm) // Gigabyte G1 GTX 970 ; stok hız 1380-7010 mhz // Corsair Vengeance PRO 2x4 DDR3, 1600 mhz // CORSAIR SPEC-02 MidT // Corsair VS 650 PSU (12v = 50A) // Samsung 850 Evo 120 GB // Seagate Barracuda 1 TB 64 mb 7200rpm (ST10000DM003-1CH162)
  • Komşun Türk Telekom ekibini arayıp ücreti mukabilinde o kabloyu değiştirecek ya da onaracak. Sen de o ücreti ödeyip Türknet ten talep edeceksin. Ödemezse Tüketici Hakem Heyetine başvurmak için komşunu ikna etmen lazım. Çünkü ücret fatura hepsi ona yansıyacak

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Fiber olması bir şey değiştirmiyor ki. Bina girişinde kutu yok mu? Oraya fiber kablo dışarıdan geliyor. Sonra orada ek oluyor ve yukarı daireye gidiyor. Yoska komple ana merkezden yekpare mi geliyor sizde kablo? Düzgün yapılan ek ile hiçbir kayıp ve sorun yaşanmaz. Ki zaten bir kaç metre ileride kabloya yapılacak ekin kutu içinde yapılmış olması gerekiyor. Yani olağan ve normal bir durum.

Burada Telekom garip davranmış. Bizim bina içinden geçen kabloyu nasıl becerdiyse biri koparmıştı. Aradım Turknet'i ertesi gün geldiler ve kutudan daireye yeni kablo çektiler. 1 kuruş para da istemediler.

Telekom maalesef böyle kıl bir firma. Evde Telekom dışında çeken operatör olmadığı halde Turkcell'e geçtim. Mümkün oldukça muhatap olunmaması gereken bir firma. Devlet eline geçtikten beri acayip kıllar.

ADIN YAZILACAK MÜCEVHER TAŞA.
  • Fulton F kullanıcısına yanıt

Eklemeyi düzgün yapamamışlardır. Yineliyorum yapılan işlem bir kaç metre uzaktaki, binanın girişinde bulunan fiber kutusunda zaten yapılmış durumda. Ondan önce de dağıtım kutusunda bir ek var ve aynı şekilde yapılıyor. Bu ek sizin binanıza geliyor. Önce gene bir ek var. Santralden mahalle ya da sokaktaki dağıtım kutusuna bir ek.

Kısaca fiber kablo dediğimiz şey evet bakır gibi basitçe ek yapılan bir şey değil ama yapılamaz, yapılırsa internet düşer, parazit artar gibi şeyler şehir efsanesi. Zira zaten en az 3 yerde bu ek işini yapmadan eve gelmiyor internet. 4. ek ile çökmüyor sistem.

Burada diğer her şeyde olduğu gibi yapılan ekin kaliteli, düzgün yapılması.

Yoksa fiber olmasın normal ethernet kablosu olsun. Ek işlemini düzgün yaparsanız sorunsuz ve kayıpsız olur ama düzgün yapılmazsa sinyal kalitesinde kayıp yaşanır.

Dileğimiz işini düzgün yapan insanlarla karşılaşmak. Veya benim gibi lanet edip her işi kendiniz yapacaksınız.

T-400S Fusion Splicer Fiber kaynak makinesi ile Fiber sonlandırma nasıl yapılır.

ADIN YAZILACAK MÜCEVHER TAŞA.

• gcb1903 kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim. Attığınız videodaki füzyon işlemlerini defalarca izledim. Ama o makine kim bilir kaç paradır bakmadım bile.

Desktop: MSI Z97S SLI PLUS // i5 4690k (Turbo Boost 3.9 GHz.) // Hyper 212 Evo CPU Soğutucusu (160 mm) // Gigabyte G1 GTX 970 ; stok hız 1380-7010 mhz // Corsair Vengeance PRO 2x4 DDR3, 1600 mhz // CORSAIR SPEC-02 MidT // Corsair VS 650 PSU (12v = 50A) // Samsung 850 Evo 120 GB // Seagate Barracuda 1 TB 64 mb 7200rpm (ST10000DM003-1CH162)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.