Şimdi Ara

Türknet'e başvurmadan önce okuyun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
5.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 29Ağustos : Bugün Türknet ile tekrar görüştüm. Yetkili ısrarla altyapınız uygun dedi. Ben de ısrarla eski aboneliğin iptal edildiğini söyledim. Kendinden çok emin konuşunca yine bir maceraya atlayıp başvuruyu yaptım. Yine altyapı yok derlerse açıcam ağzımı, yumucam gözümü.

9 Eylül: Bugün arayıp yine "altyapınız fiber olduğundan hizmet veremiyoruz" dediler. İptal ettirmiyorum, o interneti bağlayacaksınız diye inat ettim ama bakalım sonuç ne olacak.

10 Eylül: Yeni abonelik için arayıp yan dairenin adresini verdim. Altyapınız ADSL ve VDSL'e uygun dediler yine. Kapatıp teknik desteği aradım çünkü müşteri hizmetleri ne T11'den, ne FTTB'den anlamıyor. Tekik destek sadece hat açılınca yardımcı olabileceğini söyledi fakat Telekom müdürlüğüne gidip binada T11 kutusu olduğunu doğrulattığımı, VDSL hizmeti alabileceğimi söylediğimde sisteme not yazıp aktivasyon birimine iletti. Yarım saat sonra biri arayıp bölgeye ekip göndereceklerini, durumu inceleyeceklerini söyledi. Sanırım bayramdan sonraya kalacak ama bakalım olumlu sonuç alabilecek miyim.

21 Eylül : Telekom İl Müdürlüğü'ne gidip birim şefiyle görüştüm. Fiber altyapı olduğundan Türknet'ten hizmet alamıyorum dedim. Altyapıyı kontrol ettikten sonra "T11 var, VDSL için uygun" cevabını verdi. Zaten artık her yerde fiber var, Türknet'in sorunu ne bilmiyorum dedi.
    Saha ekibiyle de görüştüm. "biz sadece ankastreye kadar bağlantı yaparız, aktivasyonu Türknet kendisi yapar" dediler.

Bu zamana kadar Türknet sürekli Telekom'dan olumsuz cevap geldi diyordu fakat Telekom'un aktivasyon sürecine müdahil olmadığı ortaya çıktı.

22 Eylül : Online şikayetim üzerine Türknet genel merkezinden biri arayıp aynı masalları anlatıyordu ki detayları verince "konuyu teknik ekibe aktarıp yarım saat içinde dönüş sağlayacağım" dedi fakat henüz arayan soran olmadı.

29 Eylül : Tekrar şikayet oluşturunca aradılar. Telekom altyapımın hem fiber hem de VDSL'e uygun olduğunu söylemiş. Tekrar aktivasyon talebi yapmışlar.

4 Ekim : BTK şikayetim üzerine tekrar aradılar. Telekom VDSL'e uygun demesine rağmen tekrar "altyapı fiber" diyerek reddetmiş. En azından benim yaşadığım sinir bozukluğunu artık onlar da yaşıyor. Görüştüğüm kadının sesinden bunu anlayabildim.
    Beklemeye devam ediyoruz.

Müşteri Hizmetleri'ne detaylı bir yazı yazdım. Dikkate alınmasını umuyorum. Olumsuz dönüş yaparlarsa direk genel müdüre ulaşmaya çalışıcam.

Web sitelerinden veya telefonla başvuru yaparken bölgenizde 76 Mbit'e kadar servis verebildiklerini söylüyorlar. Başvuruyu yapıp internetin bağlanacağı aşamaya gelince altyapınız fiber ise hizmet veremiyoruz diyerek aboneliği ücretsiz olarak iptal ediyorlar.
    Mal gibi günlerce beklemiş olmanız da cabası.

Türknet sadece ADSL/VDSL hizmeti verdiği için fiber altyapısı olan yerlerde abonelik bașlatamıyorlar. Anladığım kadarıyla Türknet'in altyapı sorgulama sistemi yok. Bu nedenle bu işi kendiniz yapmanız gerekiyor. Bu iş için Telekom'un, Vodafone'un veya Fixnet'in sorgulama sistemini kullanabilirsiniz. Telekom'da Fibernet yazıyorsa, Vodafone'da ADSL kısmında çarpı işareti varsa, Fixnet FTTX şeklinde sonuç veriyorsa Türknet abonesi olamıyorsunuz.

Böyle saçma bir sorun yaratan tek şirket Türknet. Fixnet'i aradığımda Telekom altyapısı üzerinden Fiber veya ADSL hizmet alabilirsiniz dediler. Nedense Türknet buna yanaşmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruk -- 6 Ekim 2016; 18:24:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fixnet ve Vodafone dan kontrol sağladım ikisinde de vdsl çıkıyor.Ama ne hikmetse Türknet te çıkmıyor.Başvurmadan önce hattım destekliyor.Başvurduktan sonra desteklemiyor.Anlamıyorum bunları yemin ederim.
  • Nokata kullanıcısına yanıt
    VDSL dediği de yine fiber altyapısını kullanıyor diye biliyorum. Bu nedenle Türknet veremiyor değil vermiyor. Teknik bir engel yok fakat sanırım Telekom fiber altyapısı için farklı fiyatlandırma uyguluyor.
    Türknet'e fiber bağlantı hizmetiniz yok mu diye sordum, İstanbul ve Ankara'da bazı bölgelerde başladık dedi. Sanırım kendi fiber kablolarını döşüyor.

Kaldık yine ortada.

• quote:

Orijinalden alıntı: faruk

VDSL dediği de yine fiber altyapısını kullanıyor diye biliyorum. Bu nedenle Türknet veremiyor değil vermiyor. Teknik bir engel yok fakat sanırım Telekom fiber altyapısı için farklı fiyatlandırma uyguluyor.
    Türknet'e fiber bağlantı hizmetiniz yok mu diye sordum, İstanbul ve Ankara'da bazı bölgelerde başladık dedi. Sanırım kendi fiber kablolarını döşüyor.

Kaldık yine ortada.

Turknet VDSL hizmetini TürkTelekom üzerinden sağlıyor kendi Fiberaltyapısı ayrıca döşeniyor.
    Doğru aslında. VDSL için de fiber altyapısı kullanılıyor ve birçok yerde insanlar Türknet ile VDSL'e geçiş yaptı. Klasik ADSL ile 60 Mbit hız almaları mümkün değil.
    Niye benim internetim bağlanmadı anlamıyorum. 3 farklı kişiyle görüştüm, hepsi de fiber altyapısı varmış biz veremeyiz diyerek kestirip attılar.
  • Fiber kutuda port mu yok acaba? Mesafe uygunsa dslam destekliyor ve port varsa santral binasindan bile vdsl calisiyor. Fiber kutuya gerek yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • scatter kullanıcısına yanıt
    Yok hocam bilgisizlikten .Bilmiyor müşteri hizmetleri.Biri başka diyor diğeri başka.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Siz türknete vodafone a saydırırken, o bilgileri kasıtlı olarak işortaklarına yanlış veren Türk? (Öger) Telekom kıs kıs gülüyor emin olun. Adamlar ücretsiz iptal etmiş daha nolsun? Başka firmalar üstüne kullanmadığınız internete para alıyor.
  • aynı şey benim başımda fftc yani dslama kadar fiber var turknet yok vdsl diyor. ya diyorum telekom yanlış bilgi veriyor olabilir diyorum standart diyorlar ekranlarında görünmüyor muş. hem vodafone hem fixnet vdsl var gösteriyor. yani telekomla ekran dışında bir kontakları yok ekrana telekom ne gönderirse onu söylüyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 16 Ağustos 2016; 13:48:31 >

• Vodafone olsun türknet olsun milletin aklıyla dalga geçiyo hala bunları savunanlar var.yok efendim ttnetten uzak durun türknet taahhütsüz oh kafa rahat.başvurunca görüyosunuz oyunları.Kendi içlerinde sorunlarını çözemeyen tipler.telekomla başedemiyosan hakkını arayamıyosan yeni üyelik alma kimseden.önce sorunlarını çözsünler sonra çıksınlar piyasaya.heryere koşturucaz altyapı bakıcaz sonra gelicek bağlayamıyoruz diycek.oldu milletin işi gücü yok sizin peşinizde dolanıcak.Bi hizmet vericeksen sorununu da çözüceksin.hem para vericem hem peşinde koşturucam zamanımı tüketicem sonra vay efendim ttnet zorluk çıkarıyor.banane abi.bi zorluk varsa aranızda halledin sonra müşteriye açın kendinizi.çok saçma işler

• PowerPC kullanıcısına yanıt
    Hocam senin Vodafone sorgulamanda ADSL gözüküyor zaten. Bende orada bir çarpı var. Türknet'in reddetmesi için hiçbir sebep yok. Bende en azından bahaneleri var ne kadar saçma olsa da.

Altyapi telekomun iss firmalari sistemi aciyor bakiyor varsa vardir yoksa yoktur. Yanilma payi cok dusuk oldugunu dusunuyorum. He ekipler mi zorluk cikariyor ya da firmalar mi vermek istemiyor orasi mechul

O sistemin güncelliğinden ve doğruluğundan şüpheliyim açıkçası. Türk telekom dünyanın cezasını yediği halde halen sabote ediyorsa çok büyük rantı var demektir.
  • PowerPC kullanıcısına yanıt
    Fixnet ya da vodafone hepsi ayni altyapiyi sorgulayarak bilgi veriyor. Turknet heralde sorgulamalarinda vdsl kapatmis.

• quote:

Orijinalden alıntı: scatter

Altyapi telekomun iss firmalari sistemi aciyor bakiyor varsa vardir yoksa yoktur. Yanilma payi cok dusuk oldugunu dusunuyorum. He ekipler mi zorluk cikariyor ya da firmalar mi vermek istemiyor orasi mechul

fixnet vodafone ve türktelefom var diyor ama Türknet müşteri hizmetleri yok diyor.Forumdaki firma yetkilisi var diyor.Ama hala Müşteri hizmetleri yok diyor.TT ekibini çağırıp kontrol yaptırdım 80 mbit e kadar alabilirsin diyor.Ama müşteri hizmetleri hala yok diyor. Ne yapayım?
  • Bu vdsl işi şakaya döndü bi türlü internet bağlanmadı nasıl bir firma anlamış değilim.
    Telefonda adam bağırdı bana birde

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • biggame B kullanıcısına yanıt
    bağırdı mı kimmiş bu ismi nedir?
    Demek ki firma vdsl hizmet vermek istemiyor. Yapacak birsey yok.

Bakın başvuru yapmadan önce sıkı sıkıya tembih ettirdim 32 mbit değil mi diye evet dedi 32 mbit 3 mbit upload dedi.Tamam başvuru formunu yolladık.Sonra yok efendim böyle böyle altyapı yok şeyine vermiyorlar hizmeti.
    bunlarinki çirkefliğe döndü artık. hız arttıkça tt'ye ödeyecekleri ücret haliyle artıyor. bunu çok iyi bildikleri halde neden adsl vdsl farketmeksizin bütün hızlara tek fiyat koyup sonradan çamura yatıyor? maliyet hesabı hiç mi yapmamış?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.